Za područje

  Staklo, staklorezac, cena 2024

  Koliko koštaju staklorezačke usluge?Svaka prodavnica visokokvalitetnog stakla nudi mnoge usluge zastakljivanja površina i elemenata. Cene staklenih kliznih vrata veoma variraju i zavise od veličine krila vrata, kliznog mehanizma i završne obrade krila. Cena staklenih kliznih unutrašnjih vrata standardnih dimenzija (zajedno sa mehanizmom, okovima i nosačima) je oko 350 EUR/kom. Cene kuhinjskog stakla takođe zavise od vrste stakla, dimenzija i, na kraju, ali ne i najmanje važnog, dobavljača stakla. Cena kaljenog stakla, debljine 8 mm, bez specijalnih farbanja kreće se od 20 EUR/m2, dok se kaljenje naplaćuje oko 25 EUR/m2.

  Kome možete poveriti izradu staklenih elemenata? Lako i brzo pronađite iskusnog majstora za izradu staklenih elemenata u vašem području. Kako? Pomoću donjeg obrasca možete potpuno besplatno i bez obaveza poslati upit, a zatim izabrati među zainteresovanim i dobro ocenjenim majstorima za izradu staklenih elemenata!

  Brzo do majstora - lako i besplatno!
  Nađi majstore
  Proverite i:
  Staklene ograde, cena

  Cena zamene prozorskog stakla


  Cena zamene prozorskog stakla. Cena zamene termopan stakla 4-12-4.

  40.00 €/m2

  VEOMA NISKA CENA
  45.00 €/m2

  SREDNJA CENA
  54.00 €/m2

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Detaljnije cene za Staklo, staklorezac (2024)

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  Bojeno staklo za kuhinju

  Cena kuhinjskog stakla. Cena kaljenog stakla za kuhinju, debljine 5-6 mm, uz merenje prostora, brušenje ivica, lepljenja folije i montiranje.


  m2

  €/m2

  Kaljeno staklo

  Cena kaljenog stakla. Cena zaštitnog kaljenog stakla debljine 8 mm.


  m2

  €/m2

  Lepljeno staklo

  Cena lepljenog stakla. Cena trostrukog, lepljenog zaštitnog stakla i ugradnje. Cena lepljenog stakla bez potkonstrukcije.


  m2

  €/m2

  Staklena vitrina s okovima

  Cena staklene vitrine s okovima. Cena vitrine na postolju visine 20 cm s okovima od eloksiranog aluminijuma. Ožičenje vitrine za osvetljenje. 90x180x40 cm.


  kpl

  €/kpl

  Štampano staklo za kuhinju

  Cena kuhinjskog stakla. Cena kaljenog stakla za kuhinju, debljine 5-6 mm, uz merenje prostora, brušenje ivica, lepljenja folije i montiranje.


  m2

  €/m2

  Zastakljivanje balkona

  Cena zastakljenja balkona. Cena zastakljenja balkona PVC prozorima s krilnim otvaranjem i termoprovodljivošću U=1,3 W/m2K. Cena zastakljenja balkona za visinu do 150 cm i RAL ugradnju.


  m2

  €/m2

  okvirna cena
  Pošalji potražnju >

  Staklene ograde


  Koliko košta staklena ograda? Cena dužnog metra staklene ograde zavisi od visine i načina montaže, v...

  Proverite i: Staklene ograde, cena

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Staklo, staklorezac - sve što treba da znate

  1. Staklo, staklorezac - šta sve treba da znate?

  Staklo je po ceni pristupačno i lako dostupno, a kao materijal višenamensko i vrlo praktično. Stakla ima u mnogo varijanti i oblika i svaki od njih je ekološki i može potpuno da se reciklira. Vrlo je praktično i lako se održava. U estetskom smislu takođe je vrlo prihvatljiv jer svakom stilskom rešenju dodaje eleganciju, avangardnost i smelost, a može se kombinovati s većinom materijala koji se koriste u unutrašnjem uređenju. Staklo u prostor unosi svetlost, svežinu i čistoću te ostavlja utisak prozračnosti, prostranosti i odvažnosti.

  Staklo, staklorezac
  Staklo u svaki prostor unosi svetlost i odaje utisak čistoće i širine

  1.1. Nove tehnologije proizvodnje i obrade stakla

  Glatke staklene površine se lako održavaju, a svaku prostoriju dodaju jednostavnost, prefinjenost i dopadljivost, pa su kao stvorene za kupatila i kuhinje. Pomoću najnovijih tehnologija danas se svojstva stakla poboljšavaju i prilagođavaju brojnim načinima upotrebe. Tehnologije lepljenja i kaljenja toliko su napredovale da se staklo upotrebljava, čini se, više nego ikada pre. Tako se došlo do stakla otpornog na vrlo visoke i niske temperature, vlagu i lom; recimo, staklo za tuš-kabine je sada takvo da se voda na njemu ne zadržava te se ne stvaraju ni kamenac ni mrlje.

  1.2. Stvari od stakla u pokućstvu

  Staklo može da se koristi bilo gde u domu. Ono je sastavni deo nameštaja, tuš-kabina, pločica, kuhinjskih pultova, frontova, ormarića, stepeništa, ograda, pregradnih zidova, panoramskih prozora i drugih delova pokućstva. Staklo je omiljen materijal zbog svog sjaja i refleksivnosti koji duboko u prostor unose svetlost zahvaljujući refrakciji, a s njom i toplotu te osećanje otvorenosti i nesputanosti. U nastavku teksta ćemo nabrojati neke primere načina korišćenja i vrste stakla.

  1.2.1. Stakleni zidovi i vrata

  Staklo može da se upotrebi i za zidove. Stakleni pregradni zidovi koji mogu biti od bistrog, mutnog, obojenog ili armiranog i kaljenog stakla ili staklenih cigli, idealni su za odvajanje prostorija ili njihovih delova, a da prostor i dalje deluje kao jedinstven. Pregradni zidovi od stakla vizuelno povećavaju prostor i zato su idealni za, recimo, manje kuhinje ili uske hodnike. Pokretna, klizna ili obična staklena vrata od 8-10 mm debelog kaljenog stakla su sada u trendu. Za dodatno ukrašavanje takvih vrata mogu da se nađu i posebne nalepnice. Umetnički obrađeno staklo akcentuje atraktivnost i unikatnost pojedinih elemenata pokućstva. Staklena vrata se mogu postaviti uz obična ili preko njih jer su odlična termo i zvučna izolacija, a i deluju kao lep ukras u sobi.

  1.2.2. Stakleni plafon

  Staklene ploče na plafonu omogućavaju prodiranje sunčevih zraka u dubinu prostorije. Ako se staklo postavi preko pergole, moći ćete da uživate na balkonu i kada pada kiša. A ako se postavi na pod, dobićete sasvim neverovatan efekat.

  1.2.3. Stakleno pokućstvo

  Nekada se staklo koristilo samo kao gornja površina trpezarijskih i kafe-stolova. Sada se domalo upotrebljava za sve, pa i umesto drvenih površina.

  1.2.4. Stepenice

  Za stepeništa je trenutno u modi kombinacija stakla i čelika. Staklo je deo ograde ili su od njega gazišta, premda mora biti kaljeno.

  1.2.5. Staklo u kuhinji

  Najsavremeniji trend u uređenju kuhinja jesu staklene zidne pločice. Njihova najveća prednost je jednostavno čišćenje i održavanje. Od stakla mogu biti sudopera, police za zid ili sto, frontovi kuhinjskih elemenata i drugo. O raznovrsnim staklenim kuhinjskim dodacima da i ne govorimo.

  2. Različite vrste stakla

  2.1. Izolaciono staklo

  Izolaciono staklo se obično naziva termopan. Uglavnom se koristi za zastakljivanje fasada i stolariju. Omogućava manje gubitke toplote u stambenim, javnim i poslovnim zgradama. Izolaciona stakla su sastavljena od dvaju ili više stakala između kojih je vazduh ili gas. Staklene ploče u ovom „sendviču“ mogu biti različitih vrsta, debljine i načina obrade u zavisnosti od toga kakva im je funkcija: termo ili zvučna izolacija ili zaštita od Sunca. Efikasnost i dugotrajnost termopana zavise od kvaliteta upotrebljenih materijala i same ugradnje (spajanja i zaptivanja).

  2.2. Zaštitno staklo

  Današnje tehnologije dopuštaju upotrebu stakla za sve veće površine. Sada to mogu biti i pregradni zidovi, vrata, nastrešnice i ograde. Staklo postaje zaštitno na različite načine: lepljenjem više slojeva, kaljenjem jednog dela ili cele površine i armiranjem. Za protivlomnu zaštitu staklu se dodaju različite folije.

  2.2.1. Kaljeno staklo

  Obično staklo je krhko te se ne može koristiti za mnogo toga. U slučaju udarca ili naglih promena temperature ono puca i rasprskava se u hiljadu oštrih delića koji predstavljaju opasnost i za ljude i za okolinu. Zato se za izradu stepeništa, vrata, zastakljenje fasada ili drugih delova građevina ili delove grejnih tela kao i za druge slične namene, koristi kaljeno staklo. U poređenju s običnim, ono je 4-5 puta jače, izdržljivije i fleksibilnije. Glavna karakteristika kaljenog stakla je da se pri lomu ne rasprskava u srču već samo ispuca, a tupi delići nisu opasni. U procesu kaljenja površina stakla se greje na 600°C (do tačke topljenja) a onda se brzo ohladi. Na taj način mu se menja molekularna struktura: površina koja se brže hladi postaje napregnuta jer je izložena sili pritiska, a unutrašnjost koja se sporije hladi, ostaje u stanju stalne ekspanzije zbog vučnih sila; tako se stvara ravnoteža koja kaljeno staklo čini tako čvrstim. Kada se okali, staklo se više ne može ni seći ni bušiti ni brusiti te se sve potrebne vrste obrade moraju obaviti pre njegovog kaljenja. Posle kaljenja moguća je samo površinska obrada tipa peskiranja ili satiniranja.

  2.2.2. Lepljeno staklo

  Lepljeno staklo sastavljeno je od dva ili više slojeva između kojih je vezivo koje osigurava to da se, ako dođe do loma, staklo ne razleti već samo rasprsne i ostane na mestu. Zaštitno lepljeno staklo se koristi u unutrašnjem uređenju i opremanju stambenih, javnih i poslovnih prostora, a od njega mogu biti stepeništa, ograde, pregradni zidovi, podovi galerija i tako dalje. U eksterijeru se najviše koristi za zastakljivanje fasada i zimskih vrtova kao i za nastrešnice. Zaštitno staklo je i sigurnosno, odnosno, protivprovalno. Zaštitna stakla se izrađuju od različitih vrsta stakla kao što su ornamentna, refleksna, samočisteća, emajlirana ili štampana i druga. Zaštitno staklo nakadno može da se obrađuje graviranjem, peskiranjem, poliranjem ili štampanjem da bi se dobili željeni estetski efekti.

  2.3. Peskirano staklo

  Peskiranjem površina običnog stakla postaje hrapava, mutna ili neprozirna; svetlost i dalje prolazi ali se vide samo obrisi. Na taj način se staklo ukrašava, ali i postaje zaštita od neželjenih pogleda. Peskiranjem se staklu dodaju umetnički elementi ili mogu da se ispišu naziv i logotip vaše firme. Na staklo se postavlja izabrani uzorak kojim se i štiti taj deo površine, a ostalo se peskira. Kada se šablon skine, ostaje glatka providna površina, a ostatak je obrađen. Na kraju se staklo premazuje zaštitnim sredstvima koja štite od nečistoća. Ovako mogu da se obrade sve vrste stakla kao i ogledala. Različitim dubinama peskiranja mogu da se dobiju i različite nijanse stakla.  

  2.4. Satinirano ili satensko staklo

  Satensko staklo je zapravo obično, samo obrađeno posebnim hemijskim postupkom tako da liči na peskirano, ali je manje hrapavo. Satensko staklo je zapravo mat, celo ili samo u delovima. Koristi se slično peskiranom, za ukrašavanje raznim dezenima ili pisanje i crtanje, a i za zaštitu od neželjenih pogleda. 

  2.5. Ornamentno ili dekorativno staklo

  Dekorativno staklo se dobija postupkom stapanja običnih stakala koji se naziva fuzija. Prvo se izreže željeni oblik, a onda se premaže pigmentnim oksidom boje koji će ostaviti obojen otisak, i poklopi drugim staklom. U peći se takav „sendvič“ peče na 850°C i kada staklo skoro postane tečno, dve ploče se sliju u jednu. Tada se temperatura u peći spušta i staklo  se hladi. Ceo proces traje 20-ak sati, u zavisnosti od veličine površine. Fuzijom se na površini stakla stvaraju različite teksture tako što se staklo položi u keramički kalup i na njemu ostane otisak. Posebnim supstancama koje se ulivaju među slojeve stakla mogu se dobiti i mehurići; supstanca u peći prelazi u gas, a mehurići ostanu zarobljeni u staklu. Najpoznatije verzije su Alt Deutsch, Chinchilla, Katedral, Krizet, Silvit i Beli pesek.

  2.6. Vatrootporno ili vatrostalno

  Vatrootporno staklo je ono koje može da izdrži 1000°C. Najviše se koristi za vratanca kamina. Vatrostalno trpi niže temperature pa se koristi za posuđe i delove razne opreme.

  2.7. Staklo za tuš-kabine

  Za tuš-kabine uglavnom se koristi kaljeno staklo, koje je tvrdo i sigurnosno. Preporučuje se da takvo staklo mora biti posebno obrađeno tehnologijom nano-nanosa jer se tako na njemu neće zadržavati ni vodeni kamenac niti mrlje, a biće zaštićeno od hemikalija i drugih štetnih materija. Takvo staklo može vrlo dugo da izgleda lepo i glatko, a jednostavno se i čisti. Pere se mekom krpom i blagim sanitarnim sredstvima za domaćinstvo. 

  2.8. Žičano staklo

  Žičano je obično staklo ojačano armaturom, odnosno, žičanom mrežicom. Ako se desi da pukne, ovo staklo žica drži da se ne razleti. Ipak, armirano staklo nije sigurnosno, jer krhotine imaju oštre ivice i predstavljaju opasnost. Armirano staklo se obično koristi za zastakljivanje prozora i vrata.

  2.9. Refleksno ili Stopsol staklo

  Stakla koja odbijaju sunčevu svetlost kao ogledalska, glatka su i imaju zamućenje. Dobra karakteristika im je to što štite od pregrevanja, što je naročito korisno kada su u pitanju velike površine kao na poslovnim objektima. Slabost im je to što suviše zatamnjuju prostor. Refleksivna stakla štite od pogleda danju, kada je u unutrašnjosti manje svetla, jer spolja liče na ogledala. Ali, kada se u prostoriji upali svetlo, kroz refleksivno staklo se sve vidi, kao kroz obično. Ima ih u malo boja - bronzanoj, plavoj, zelenoj i srebrnoj.

  2.10. Ogledala

  Ogledala su visokokvalitetna ravna (tzv. float) stakla, koja su s jedne strane premazana srebrnim premazom koji održava reflektovanje svetlosti. Ogledala različitih oblika i debljina mogu da se obrađuju brušenjem, fazetiranjem, peskarenjem i graviranjem. Koriste se kao ogledala za kupatila, kao police ili pokućstvo te za ukrašavanje zidova ili vrata i tako dalje. Postoje nebrojene varijante po oblicima, bojama, stilovima i sličnom.

  3. Postupak postavljanja stakla

  3.1. Savetovanje u salonu

  Stručno osoblje u dobroj radnji pomoći će vam da nađete rešenje shodno vašim željama. Pokazaće vam različite vrste stakla i porazgovarati o načinima obrade, najprimerenijim za rešenje kakvo tražite. Pripremiće i informativne ponude.

  3.2. Uzimanje mera u objektu

  Kada se dogovorite, doći će do vas i uzeti mere te sagledati celu situaciju na licu mesta (kako da se stakla najlakše donesu, ima li dovoljno mesta, kako će uneti stakla itd.).

  3.3. Izrada

  Dobri stakloresci imaju tehnološki odlično opremljene radionice u kojima obrađuju staklo na različite načine (sečenje, brušenje, lepljenje folija, fazetiranje itd.) da bi dobili unikatne proizvode koje ste naručili i isporučili vam ih u dogovorenom roku.

  3.4. Postavljanje i popravke

  Kvalitetne staklorezačke radnje imaju vlastite majstore koji su sasvim osposobljeni da svoje proizvode stručno i postave. Ako dođe do kakvih grešaka, loma stakala ili potrebe za održavanjem, potrudiće se da sve urade vrlo brzo i kvalitetno.

  Tražite dobre izvođače radova za područje Staklo, staklorezac?

  Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Poslednji projekti

  Nabavka i montaža ogledala

  Nabavka ogledala - 60 x 200 cm treba i njegova montaža, a staklo dimenzija cca 132 x 55 cm koje posedujem je kaljeno staklo, potrebno je da se skine da ga očistim i nakon toga da ga vratite. 10584 € do 17640 €

  ........

  Staklena pregrada prostorije

  Da se pregradi veca soba, da bi se napravio odvojeni ulaz u drugu prostoriju, koja se nalazi, do prostorije koja se pregradjuje. 211680 € do 352800 €

  ........

  Staklo za tuš kabinu

  Potrebno za tuš kabinu širine 142cm (od zida do zida) izrada i postavljanje staklenih kliznih vrata na sredini. providno, debljina standardna. Slika tuš kabine u prilogu. 42336 € do 70560 €

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Staklo za kuhinju, 2 m
  Staklo, staklorezac, Beograd

  270 € do 450 €

  Cena, Zastakljivanje tuš kabine, 2000 x 900 mm
  Staklo, staklorezac, Sombor

  360 € do 600 €

  Cena, Staklena klizna vrata, 2 krila vrata
  Staklo, staklorezac, Beograd

  1350 € do 2250 €

  Cena, Zidno ogledalo, cca 160 × 240 × 0,4 cm
  Staklo, staklorezac, Kragujevac

  135 € do 225 €

  Cena, Staklena klizna vrata, cca 150cm
  Staklo, staklorezac, Beograd

  720 € do 1200 €

  Cena, Zamena stakla na drvenom prozoru, cca 57 х 65 cm
  Staklo, staklorezac, Beograd

  135 € do 225 €

  Cena, Zamena manjeg stakla na ulaznim vratima zgrade i gitovanje prozora, 2 kom
  Staklo, staklorezac, Beograd

  450 € do 750 €

  Cena, Staklena tuš kabina, cca 170 x 80cm
  Staklo, staklorezac, Pećinci

  360 € do 600 €

  Cena, Staklo na vratima od police, cca 110cm x 45 cm
  Staklo, staklorezac, Beograd

  135 € do 225 €

  Cena, Zid od staklenih prizmi, Š 8 cm D 1m V 1,9m
  Staklo, staklorezac, Beograd

  270 € do 450 €

  Cena, Staklena tuš kabina, cca 150x200cm
  Staklo, staklorezac, Kragujevac

  360 € do 600 €

  Cena, Staklo za tuš kabinu, 40 x 185cm
  Staklo, staklorezac, Novi Sad

  540 € do 900 €

  Cena, Kaljeno staklo za kuhinju, cca 400 x 60 cm
  Staklo, staklorezac, Kaluđerica

  270 € do 450 €

  Cena, Ugradnja stakla na prozoru, cca 60,80 × 70,80cm
  Staklo, staklorezac, Čačak

  270 € do 450 €

  Cena, Zid od staklenih prizmi, cca 5m2
  Staklo, staklorezac, Beograd

  270 € do 450 €

  Cena, Zamena stakla na prozoru, cca 1 x 2 m
  Staklo, staklorezac, Ripanj

  225 € do 375 €

  Cena, Staklo po meri tuš kabina, cca 173 x 27.5 cm
  Staklo, staklorezac, Zrenjanin

  135 € do 225 €

  Cena, Zamena stakla na ulaznim vratima zgrade, cca 80 x 200 cm
  Staklo, staklorezac, Beograd

  315 € do 525 €

  Cena, ugradnja stakla 4 god.doba na krovnom prozoru, cca 96cmx57cm
  Staklo, staklorezac, Vrnjačka Banja

  270 € do 450 €

  Cena, Tuš kabina, cca 110 x 90cm
  Staklo, staklorezac, Kragujevac

  540 € do 900 €

  Cena, Zamena stakla na kliznim vratima., cca 200 x 105 cm
  Staklo, staklorezac, Kragujevac

  180 € do 300 €

  Cena, Skratiti staklo za električni šporet, cca 43,5 x 58 cm
  Staklo, staklorezac, Šabac

  90 € do 150 €

  Cena, Zamena ogledala u kupatilu, cca 104 x 46.4 cm ; debljina 3 mm
  Staklo, staklorezac, Pančevo

  135 € do 225 €

  Cena, Kaljeno staklo 5 ili 8mm, 1.20 x 30 cm
  Staklo, staklorezac, Beograd

  180 € do 300 €

  Cena, Restauracija prozora, 2 kom
  Staklo, staklorezac, Apatin

  135 € do 225 €

  Cena, Staklo obično, cca 3mm 2kom- 181x31cm
  Staklo, staklorezac, Temerin

  270 € do 450 €

  Cena, Kaljeno staklo za sto okrugli, Precnik 73cm
  Staklo, staklorezac, Ćićevac

  180 € do 300 €

  Cena, Potpuna obnova drvenih prozora, 6 otvora
  Staklo, staklorezac, Beograd

  360 € do 600 €

  Cena, Ogledala po meri, 3 kom
  Staklo, staklorezac, Aleksinac

  270 € do 450 €

  Cena, Staklo za okrugli sto, Prečnik 90 cm
  Staklo, staklorezac, Novi Itebej

  90 € do 150 €

  Cena, stakleni paravan, cca 78 x 180
  Staklo, staklorezac, Stepojevac

  360 € do 600 €

  Cena, Vrata za predulaz staklena dvokrilna, cca 220 x 200 cm
  Staklo, staklorezac, Vranje

  450 € do 750 €

  Cena, Ugradnja svetlarnika, 3 kom
  Staklo, staklorezac, Sokobanja

  2250 € do 3750 €

  Cena, Stakla za unutrašnja vrata zamena, 7kom
  Staklo, staklorezac, Vrbas

  360 € do 600 €

  Cena, Zastakljivanje terase magnetno klizno-preklapajućim sistemom, Širina 1.40m, Visina 1.60 m
  Staklo, staklorezac, Pančevo

  540 € do 900 €

  Cena, Kaljeno staklo za kuhinju, cca 0,5 x 5m
  Staklo, staklorezac, Vranje

  360 € do 600 €  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Staklo, staklorezac cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  1449+ Preduzeća za Staklo, staklorezac
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  Zatraži ponudu
  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana