Staklenici i plastenici Cena

Koliko košta staklenik? Cena staklenika zavisi od njegove veličine, materijala konstrukcije i krovišta, broja otvora i, eventualno, sistema za zalivanje. Cena staklenika, namenjenog domaćinstvu, napravljenog od pocinkovanih čeličnih cevi i prekrivenog polietilenskom folijom, veličine 4x6 m (24 m2), bez postavljanja, kreće se oko 800 EUR. Ako se odlučite da staklenik montiraju majstori to će biti još 100 EUR. Tako staklenik s polietilenskom folijom i konstrukcijom od pocinkovanih čeličnih cevi i kliznim vratima izlazi između 35 i 50 EUR/m2. Ako je u pitanju lagana sklopiva konstrukcija, možete poprilično uštedeti kupovinom polovnog staklenika.

Kome poveriti izradu staklenika? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim staklorescima ili stručnjacima za staklenike u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
Nađi majstore

Cena staklenika


Cena staklenika. Staklenik od poliuretanske folije i čeličnih pocinkovanih cevi i s pokretnim vratima.

35.00 €/m2

VEOMA NISKA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
48.00 €/m2

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Staklenici i plastenici Cena

DETALJNIJE CENE ZA Staklenici, plastenici

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Ukupno:
Pošalji potražnju >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Staklenici, plastenici - sve što treba da znate

1. Staklenici, plastenici - cene, namene, vrste. Šta sve treba da znate?

1.1. Podela staklenika/plastenika prema nameni

Ako pomišljate na kupovinu staklenika ili plastenika, možda bi prvo trebalo da razmislite čemu bi on, zapravo, služio. Različite vrste staklenika imaju različite namene. Ako vam staklenik treba kao rasadnik i zimovnik za cveće onda se on pravi drugačije od onog koji biste, recimo, koristili kao zimski vrt, plastenik, odnosno, povrtnjak. Neki staklenici ili plastenici bolje akumuliraju toplotu, neki imaju veću korisnu površinu i tako dalje.

Staklenici, plastenici
Plastenik pokriven polikarbonskim pločama

1.2. Zagrevanje staklenika/plastenika

Staklenici/plastenici mogu da se greju, a mogu da budu i bez grejanja. Oni s grejanjem imaju širu upotrebu jer se mogu koristiti za razmnožavanje i zimovanje biljaka pošto im produžavaju vreme vegetacije. Mogu da služe i za fazu puštanja korenja pre presađivanja na otvorenom. Naposletku, gajenje egzotičnih biljaka nije moguće bez grejanja.   

1.3. Veličina i proširenje staklenika/plastenika

Uvek preporučujemo da se, ako ste u mogućnosti, odlučite za modularne staklenike/plastenike jer oni mogu vrlo jednostavno da se proširuju po potrebi. Može da se dogodi da će nekih godina takvo proširenje biti neophodno shodno potrebama, mada je najbolje da se one proračunaju i predvide što preciznije i pre same kupovine i podizanja staklenika/plastenika. Osim toga, treba predvideti i dovoljan prostor za slobodno kretanje između polica ili redova. Police prvenstveno treba da budu dovoljno duboke zbog biljaka, ali ne dublje od 60 cm niti šire od 100 cm da biste mogli da dohvatite ono što je na njima. U stakleniku/plasteniku uvek treba da postoji i dovoljno veliki sto za rad sa biljkama.

2. „Uradi sam“ ili gotov staklenik/plastenik?

2.1. „Uradi sam“ staklenik/plastenik

Prvo treba da odlučite da li biste staklenik ili plastenik pravili sami ili biste kupili gotov, fabrički. Preporučujemo da se gradnje staklenika ili plastenika prihvatate sami samo ako drugog rešenja nema. Stručno napravljen i postavljen će sasvim sigurno biti bolji, duže će vam služiti i uštedeti mnogo posla i troškova. Time će i dobitak biti veći. Ipak, budete li ga sastavljali sami, znajte da masivnija konstrukcija znači i manje svetlosti i toplote. U običnim prodavnicama nećete naći sve odgovarajuće elemente niti okove koji su potrebni, pa će improvizacije zahtevati više truda i izdataka.

2.2. Fabrički napravljen staklenik

Kada kupujete gotov staklenik ili plastenik, savetujemo da se ne odlučite za one najjeftinije koji se često mogu naći u tržnim centrima, rasadnicima ili specijalizovanim radnjama. Uvek radije odaberite skuplji, a kvalitetniji.

Staklenici
Neka staklenik bude što bliži kući

Čvrsti materijali

Savetujemo da posebnu pažnju obratite na to koliko je čvrst okvir, konstrukcija staklenika, odnosno, plastenika. Najbolje je kada je okvir od čvrstog i izdržljivog materijala koji može da nosi i do 100 kg i trpi jače udare vetra. U našim krajevima ima naglih promena vremena i jakih vetrova te konstrukcija takve prilike mora da izdrži, a da staklenik/plastenik ne završi potpuno uništen ili u komšijskom dvorištu. Nadalje, konstrukcija mora da nosi i nanose snega da ne biste bili prisiljeni da noći provodite čisteći sneg s krova kako se ne bi urušio.

Dobro prozračivanje

Osim čvrstog okvira konstrukcije vrlo je važno da staklenik/plastenik ima i što bolje prozračivanje. Dobra ventilacija, pa čak i veštačka ukoliko je potrebno, vrlo je važna zbog zaštite biljaka od bolesti ili upotrebe hemijskih sredstava. Prozračivanje staklenika/plastenika je bitno iz više razloga. Prvi je taj da u stakleniku ne sme biti vlage, a drugi je održavanje uravnotežene temperature. U manjim staklenicima/plastenicima, čak i zimi, temperatura može biti i viša od 30°C. Otvaranje vrata ili manjeg prozora na krovu nisu dovoljni za ujednačavanje temperature. Dobro prozračivanje se ponekad postiže i otvaranjem bočnih strana, pri čemu je vrlo važno da ta bočna krila ne dosežu do tla, odnosno, da nisu od zemlje do krova. Najbolje je kada su donje polovine bočnih zidova fiksne te da otvori počinju tek na metar visine od tla. Na taj se način, prilikom ranojutarnjeg prozračivanja, mladice štite od noćnog mraza koga naročito u proleće ima pri tlu, noću i ujutru pre sunca. Prozračivanje u letnjem periodu je takođe vrlo važno dok su temperature visoke pošto bi se bez toga biljke sasvim sparušile.

3. Podela staklenika/plastenika prema vrsti

3.1. Prema materijalu

Izbor materijala za okvir konstrukcije zavisi od načina upotrebe, zahtevnosti održavanja i izgleda. Okvir staklenika/plastenika najčešće se pravi od drveta, aluminijuma i čelika.

Drveni staklenik/plastenik

Drvo je najbolji materijal od ova tri u svakom pogledu, pošto odlično zadržava toplotu. Ipak, ima i neke slabije karakteristike kao što su visoka cena i vrlo zahtevno održavanje.

Aluminijumski staklenik/plastenik

Aluminijumski okvir konstrukcije je lak i ne zahteva održavanje. Međutim, aluminijum ne zadržava toplotu.

Čelični staklenik/plastenik

Čelični okvir je najskuplji, ali se najjednostavnije postavlja, a osim toga, omogućava ugradnju većih stakala. Zahteva redovno održavanje.

3.2. Podela staklenika/plastenika prema oplati

Staklene ploče su najbolje za staklenike. Ovo staklo je posebno jer je tanje, a skuplje zbog premaza koji omogućavaju bolje propuštanje svetlosti i zadržavanje toplote. Slabost mu je to što lako puca i lomi se.

Plastične ploče su manje dobre. Skuplje su, osetljivije i postaju zamućene s vremenom. Slabo zadržavaju toplotu, a zbog stalnog zagrevanja postaju krte.

Polikarbonske ploče su praktične zato što se teško lome i dobar su izolator, ali su skupe, neotporne na vatru i boja im je nepostojana.

4. Gde treba postaviti staklenik/plastenik

Sunce

Prvo pravilo za orjentisanje položaja u prostoru, odnosno, mesta postavljanja je da to bude deo dvorišta koji je najveći deo dana izložen Suncu.

Položaj

Vrlo je važno i to da staklenik/plastenik bude postavljen tako da prati kretanje Sunca, odnosno, da mu ulaz, prednji deo bude okrenut ka istoku, a zadnji ka zapadu tako da biljke budu izložene toploti i svetlosti tokom celog dana.

Zavetrina

Najbolje je kada staklenik/plastenik može da bude u zavetrini; strujanje vazduha je za biljke odlično, ali udari jakog ili stalnog vetra mogu oštetiti staklenik.

Voda

Staklenik/plastenik nikada ne treba da bude u podnožju uzvišenja niti u kotlini, odnosno, na mestima gde ga slivanje ili zadržavanje vode posle obilnih padavina može oštetiti kao i biljke u njemu. Isto tako, ni mesta s visokim podzemnim vodama nisu dobra za gajenje biljaka.

Blizu kuće

Što je staklenik/plastenik bliži kući to je bolje. Prvenstveno zbog količine vode potrebne za zalivanje, što može biti i zahtevno i naporno. S druge strane je i praktično da bude blizu, pošto tako i zimi, po lošem vremenu, lako možete doći do svežih začina, zeleniša ili cveća.

Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš DomŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Poslednji projekti

Staklenik sa jačim staklom za odžavanje proslava

Potrebna izrada staklenika većih dimenzija za održavanje proslova cca 20 x 25 x 4m.

Slike u prilogu. 370440 € do 617400 €

........

Izrada plastenika

Potreban plastenik uspravan, ne tunel, pleksiglas ili lexan ili sta se vec koristi, oko 2m visine, 3m sirine, oko 5m duzine.

Molim Vas kontakt putem vibera. 105840 € do 176400 €

........

Izrada ovalnog plastenika sa montažom

Poštovani,

Potrebna je izrada malog plastenika 8 x 5 m, PVC ili aluminijski, sa 2 kom vrata i montaža sa betonskim uzemljenjem, za ličnu upotrebu. 169344 € do 282240 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

Cena, Staklenik, cca 4 x 10m
Staklenici, plastenici, Niš

1080 € do 1800 €

Cena, Izrada staklenika, cca 6 x 15 metara
Staklenici, plastenici, Surdulica

2250 € do 3750 €

Cena, Staklenik za dvorište za boravak stanara, cca 35m
Staklenici, plastenici, Veliko Gradište

3780 € do 6300 €

Cena, Staklenik ili plastenik, cca 40m2 4x8 ili 5x8 visina preko 2 m
Staklenici, plastenici, Barajevo

540 € do 900 €

Cena, Staklenik, cca 3 x 5m
Staklenici, plastenici, Sremska Kamenica

1350 € do 2250 €

Cena, Plastenik, cca 5 x 15 x 2 m
Staklenici, plastenici, Vranje

1080 € do 1800 €

Cena, Izrada staklenika, cca 3 x 6 x 2 m
Staklenici, plastenici, Kruševac

900 € do 1500 €

Cena, Zamena folije na plasteniku, cca 200m2
Staklenici, plastenici, Stalać

900 € do 1500 €

Cena, Plastenik, cca 4 × 6 × 2m
Staklenici, plastenici, Osečina

1350 € do 2250 €

Cena, Ponuda za plastenik za proizvodnju sukulenata i začinskog bilja za konkurs, cca 150 m2
Staklenici, plastenici, Srbobran

1080 € do 1800 €

Cena, Ponuda za plastenik, Na površini od 690 m2
Staklenici, plastenici, Melenci

1080 € do 1800 €

Cena, Plastenik, 6m sirina , 20m duzina , 2,8m visina
Staklenici, plastenici, Stara Pazova

1080 € do 1800 €

Cena, Izrada plastenika od polikarbonata, cca 6 × 2 × 2,5 m
Staklenici, plastenici, Laznica

540 € do 900 €

Cena, Izrada staklenika ili plastenika, 2,5×6×2 ili 3×5×2
Staklenici, plastenici, Despotovac

540 € do 900 €

Cena, Montaža plastenika, 30 / 8/ 3,6
Staklenici, plastenici, Vladičin Han

270 € do 450 €

Cena, Plastenik za povrće, cca 2 x 3,5 , od 1,6 do 2,2
Staklenici, plastenici, Aleksinac

540 € do 900 €

Cena, Plastenik, cca 8 x 7 x 2m
Staklenici, plastenici, Niška Banja

1080 € do 1800 €

Cena, Staklenik, Širina: 2.6m Dužina: 3.2m, Visina: 2m
Staklenici, plastenici, Srbobran

2700 € do 4500 €

Cena, Izrada staklenika, 5 x 8 x 3 m
Staklenici, plastenici, Umka

1800 € do 3000 €

Cena, Mini plastenik , cca 4 x 6 x 2m
Staklenici, plastenici, Beograd

585 € do 975 €

Cena, Staklena bašta, cca 300m2
Staklenici, plastenici, Beograd

10800 € do 18000 €

Cena, Nabavka polikarbonata za staklenik (bez montaže), 12 x 18 x 3 m
Staklenici, plastenici, Žabalj

2700 € do 4500 €

Cena, Popravka konstrukcije plastenika, 200 m2
Staklenici, plastenici, Budisava

1350 € do 2250 €

Cena, Staklenik kao na slici dimenzija 8x3 me zanima koliko bi koštao?, cca 8 х 3 x 1.80 m
Staklenici, plastenici, Novo Selo (Niš)

1530 € do 2550 €

Cena, Plastenik od poliuretana, 4 x 10 x 2,20 m
Staklenici, plastenici, Novi Banovci

1440 € do 2400 €

Cena, Staklenik za profesionalnu upotrebu, 15x5x2,2m
Staklenici, plastenici, Zrenjanin

2700 € do 4500 €

Cena, Staklenik za kućnu upotrebu, 3x6x2
Staklenici, plastenici, Barič

675 € do 1125 €

Cena, Staklenik sa vratima i prozorima, 3x8m, 2,5-3m
Staklenici, plastenici, Ugrinovci (Zemun)

1800 € do 3000 €

Cena, Plastenik, cca 3 x 4x 2.2 m
Staklenici, plastenici, Kučevo

1350 € do 2250 €

Cena, Staklenik , cca 28 m2
Staklenici, plastenici, Majur (Šabac)

2700 € do 4500 €

Cena, Izrada plastenika sa ALU okvirima, 4m x 7m x 3m
Staklenici, plastenici, Gornji Milanovac

1350 € do 2250 €

Cena, Zatvaranje terase providnom plastičnom folijom, 4x6 m
Staklenici, plastenici, Kraljevo

585 € do 975 €

Cena, Staklenik za gajenje povrća i začina, 3x5x2,5 sa prozorom na krovu koji se otvara i dva sa strane na otvaranje- jedna vrata
Staklenici, plastenici, Novi Sad

1350 € do 2250 €

Cena, Plastenik, 5x10m
Staklenici, plastenici, Subotica

900 € do 1500 €

Cena, Montaža plastenika pokrivanje sa najlonom i mrežom , 10x15 parapet, 10m širina, 15 dužina visina standardna debljina cevke f40
Staklenici, plastenici, Čitluk (Kruševac)

1800 € do 3000 €

Cena, Plastenik za proizvodnju cveca, 5×10×2,5m
Staklenici, plastenici, Sirig

1800 € do 3000 €Pogledajte druge završene projekte i cene

Staklenici, plastenici cenovnik

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

417+ PREDUZEĆA ZA Staklenici, plastenici
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

Tražite dobre izvođače radova za područje Staklenici, plastenici?

 • Staklenici, plastenici Beograd
 • Staklenici, plastenici Novi Sad
 • Staklenici, plastenici Kragujevac
 • Staklenici, plastenici Niš
 • Staklenici, plastenici Čačak
 • Staklenici, plastenici Kraljevo
 • Staklenici, plastenici Pančevo
 • Staklenici, plastenici Zrenjanin
 • Staklenici, plastenici Novi Pazar
 • Staklenici, plastenici Smederevo
 • Staklenici, plastenici Subotica
 • Staklenici, plastenici Aleksinac
 • Staklenici, plastenici Apatin
 • Staklenici, plastenici Aranđelovac
 • Staklenici, plastenici Bačka Palanka
 • Staklenici, plastenici Bačka Topola
 • Staklenici, plastenici Bečej
 • Staklenici, plastenici Bor
 • Staklenici, plastenici Bujanovac
 • Staklenici, plastenici Ćuprija
 • Staklenici, plastenici Gornji Milanovac
 • Staklenici, plastenici Inđija
 • Staklenici, plastenici Ivanjica
 • Staklenici, plastenici Jagodina
 • Staklenici, plastenici Kikinda
 • Staklenici, plastenici Knjaževac
 • Staklenici, plastenici Kovin
 • Staklenici, plastenici Kruševac
 • Staklenici, plastenici Kula
 • Staklenici, plastenici Kuršumlija
 • Staklenici, plastenici Leskovac
 • Staklenici, plastenici Loznica
 • Staklenici, plastenici Negotin
 • Staklenici, plastenici Paraćin
 • Staklenici, plastenici Pirot
 • Staklenici, plastenici Požarevac
 • Staklenici, plastenici Preševo
 • Staklenici, plastenici Prijepolje
 • Staklenici, plastenici Prokuplje
 • Staklenici, plastenici Ruma
 • Staklenici, plastenici Šabac
 • Staklenici, plastenici Senta
 • Staklenici, plastenici Šid
 • Staklenici, plastenici Sjenica
 • Staklenici, plastenici Smederevska Palanka
 • Staklenici, plastenici Sombor
 • Staklenici, plastenici Sremska Mitrovica
 • Staklenici, plastenici Stara Pazova
 • Staklenici, plastenici Temerin
 • Staklenici, plastenici Trstenik
 • Staklenici, plastenici Užice
 • Staklenici, plastenici Valjevo
 • Staklenici, plastenici Velika Plana
 • Staklenici, plastenici Vranje
 • Staklenici, plastenici Vrbas
 • Staklenici, plastenici Vršac
 • Staklenici, plastenici Zaječar
 • Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana