Prozori Cena

Koliko koštaju prozori? Cena prozora zavisi od više faktora: oblika, veličine, materijala (drvo, PVC, aluminijum), okvira, zastakljenja te načina otvaranja prozora (fiksno, krilno ili klizno), odnosno, mehanizama i okova. Srazmeran ceni prozora je i njihov kvalitet, zato se naročito pri kupovini novih, radije opredelite za nešto kvalitetnije i skuplje, jer će biti i trajniji; pri tom, bolje će dihtovati te će trošak grejanja biti manji, a grejanje bolje. Prozori mogu da koštaju između 100 i 1.000 EUR, a panoramski i više, ali gledajte da vam cena ne bude jedino merilo. Pre kupovine, posavetujte se s arhitektom ili iskusnim trgovcima prozorima.

Kome poveriti izradu ili nabavku prozora? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim proizvođačima i dobavljačima prozora u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
Nađi majstore

Cena prozora


Cena prozora. Cena standardnog dvoslojnog PVC, aluminijumskog ili drvenog prozora i prozorske daske, s ugradnjom.

120.00 €/m2

VEOMA NISKA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
192.00 €/m2

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Prozori Cena

DETALJNIJE CENE ZA Prozori

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Ukupno:
Pošalji potražnju >

Ulazna vrata


Koliko koštaju ulazna vrata? Cena ulaznih vrata zavisi pre svega od toga da li uzimate gotova ili na...

Proverite i: Ulazna vrata cena

Aluminijumski prozori


Koliko koštaju aluminijumski prozori? Oni su nešto skuplji od PVC prozora, mada su čvršći i trajniji...

Proverite i: Aluminijumski prozori cena

Panoramski prozori i zidovi


Koliko koštaju panoramski prozori? Jedina mana panoramskih prozora i zidova je njihova cena. Ona zav...

Proverite i: Panoramski prozori i zidovi Cena

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Ugradnja prozora - sve što treba da znate

1. Ugradnja prozora - šta sve treba da znate?

Pravilan izbor prozora je vrlo bitan. Preporučujemo da se pre zamene ili kupovine novih, podrobno raspitate o različitim vrstama prozora, njihovim karakteristikama i ceni. Obratite pažnju na to da li ponuđači obezbeđuju ugradnju, održavanje i garanciju. Imajte na umu to da su prozori dugoročna investicija i da treba da potraju 10 do 30 godina.

Ugradnja prozora
Za trajnost prozora najvažnija je pravilna i stručna ugradnja

1.1. Termoizolacija prozora

Kvalitetni prozori mogu da smanje gubitak toplote i do 30%. Debljina i toplotna provodljivost okvira plus toplotna provodljivost stakla - čine ukupnu nepropustnost prozora, odnosno, određuju kvalitet izolacije prozora. Na energetsku efikasnost najviše utiče dobra zaptivenost prozora - najbolji su oni od trostrukog stakla. Ugradnja kvalitetnih prozora tako može smanjiti troškove grejanja za više od trećinu!

1.2. Zvučna izolacija prozora

Ako vam se kuća ili stan nalaze u urbanoj sredini, u blizini većih puteva ili železničke pruge, dobra zvučna izolacija prozora je nesumnjivo vrlo bitna. Količnik zvučne izolacije označava se sa Rw.

1.3. Održavanje prozora

Na dugotrajnost prozora svakako utiče i njihovo redovno održavanje. Shodno tome od kakvog su materijala razlikuju se načini i učestalost održavanja. PVC prozori se najjednostavnije održavaju (povremeno brisanje mokrom krpom) slično aluminijumskim. S drvenim prozorima ima više posla, naročito nauljenim pošto zahtevaju ponovno premazivanje uljem svake godine. Drveni prozori koji su lakirani ili obojeni takođe zahtevaju obnovu svakih nekoliko godina, u zavisnosti od toga koliko su izloženi atmosferskim uticajima.

1.4. Skladan izgled prozora

Nije dobro ni zanemariti to kako se prozori uklapaju u estetski utisak, bilo da je u pitanju zgrada ili kuća. Na svu sreću, danas su nam na raspolaganju bezbrojne boje, oblici i materijali te je usklađenost s okolinom lako rešiv zadatak.

1.5. Trajnost prozora

Kvalitetni prozori koji se pravilno održavaju mogu da traju i više od 30 godina. Pri kupovini, obratite pažnju na garanciju koja ne sme biti kraća od 10 godina.

1.6. Sigurnost i protivprovalna zaštita prozora

Kvalitetan prozorski okov je takav da se prozori nasilno ne mogu ni podići ni otvoriti.

2. Ponuđači prozora - izbor

Kupovina prozora nije zanemarljiva investicija te vam preporučujemo da se najpre detaljno raspitate o ponuđačima i prikupite više ozbiljnih ponuda.

2.1. Garancija za ugradnju i proizvod

Dug garantni rok za kupljene prozore je dobar pokazatelj kvaliteta. Proizvođač ili ponuđač koji je siguran u svoj kvalitet uvek daje višegodišnju garanciju. Sve dok traje garancija, uz pravilno korišćenje i održavanje, prozori moraju biti u odličnom stanju.

2.2. Postavljanje i održavanje prozora

Jedan od najvažnijih činilaca za optimalnu trajnost prozora jeste pravilna i stručna ugradnja. U suprotnom, vrlo brzo će se pojaviti tkz. toplotni mostovi koji će poništiti sav boljitak ostvaren kupovinom kvalitetnih prozora. Predlažemo vam, stoga, da između mogućih uvek birate ponuđače koji imaju sopstvene majstore za ugradnju i održavanje.

2.3. Dokumentacija za prozore

Kada se ugradnja završi, prodavac prozora treba da vam da i dokumentaciju - potvrde o kvalitetu, energetskoj efikasnosti, garanciju na rad i kvalitet kao i tehničke specifikacije.

3. Prozori - podela prema materijalu

Estetika i efikasnost kupljenih prozora zavise, između ostalog, i od materijala od kog su. Kombinacije različitih materijala koliko i brojnost boja i nijansi ali i oblika, omogućavaju da se prozori uklope u baš svaki ambijent.

3.1. Drveni prozori

Za drvene prozore, možda i više nego za druge, kvalitetna izrada i kvalitet materijala (drvo mora biti pravilno i pravovremeno posečeno, sušeno na tačno određen način itd.) jesu od presudnog značaja. U suprotnom, prozori neće na zadovoljavajući način ispuniti svoju svrhu. Preporučujemo kvalitetne prozore od lepljene drvne građe, zaštićene sredstvima koja ih štite a ne narušavaju prirodan izgled niti osobine materijala. Osim što stvaraju vrlo prijatan ambijent i utiču na udobnost boravka, drveni prozori su odličan toplotni i zvučni izolator. Ako se redovno i pravilno održavaju, a u tom pogledu su zahtevniji od drugih materijala, mogu potrajati decenijama. Ako prozori nisu od kvalitetne građe. tokom godina, usled uticaja vremenskih prilika i neprilika brzo će se rasušiti i ispucati, deformisati i početi da propuštaju vazduh. Svakako, uvek je tu i opasnost od vlage, plesni, gljiva i žiška (insekta koji se hrani drvetom) ali i drugih štetnih uticaja. Drveni prozori su slaba protivpožarna zaštita, a naposletku, nije zanemarljivo ni to što su oko 30% skuplji od, recimo, aluminijumskih prozora.

3.2. PVC prozori

Ponuda prozora od veštačkih smesa na tržištu je poprilična, a po ceni vrlo prihvatljiva. Pri tom, PVC prozori obezbeđuju solidnu toplotnu i zvučnu izolaciju, koliko i čvrstinu i stabilnost u odnosu na one od drugih materijala. Otporni su na spoljne uticaje, lako se održavaju i vrlo su dugotrajni. Nasuprot drvenim prozorima, teško se pale i slabo gore te su bolja protivpožarna zaštita. Budući da se na tržištu može naći bezbroj akrilnih boja i dezena koji su imitacija drveta, neće biti tako teško naći ona koja se sasvim podudaraju s onim što tražite. S ekološkog stanovišta, PVC prozori su delimično prihvatljivi pošto im se neki delovi mogu reciklirati, a neki ne mogu jer su nerazgradivi i neobnovljivi. PVC prozori reaguju na teperaturna kolebanja te leti mogu da se olabave na toploti, a zimi se teže otvaraju i zatvaraju, ako nisu bolje zaštićeni. Istina je da i UV zračenje utiče na trajnost PVC prozora.

3.3. Prozori od drveta i aluminijuma

Ovi prozori su sjajna kombinacija prirodnog materijala i trajnosti. Lepota prirodnog drveta, koje u svaki prostor unosi udobnost i toplinu, udružena s  zaštitnom aluminijumskom oblogom, obezbeđuju prednosti oba materijala. Prozore od drveta i aluminijuma odlikuju odlična zaštita od UV zračenja, nepropusnost, minimalno održavanje (povremeno treba prelakirati ili prefarbati unutrašnju, drvenu stranu prozora) i dugotrajnost. Spoljne aluminijumske maske mogu se naći u svim bojama i nijansama RAL palete, odnosno, imitacijama drveta. Takav aluminijum, kao i drvo, reciklira se stopostotno. Jedina slabost ovih prozora zapravo je njihova cena, za 60% viša od cene PVC prozora.

3.4. Aluminijumski prozori

Od svih materijala za prozore, aluminijum je najčvršći i najtrajniji. Zato je i najcenjeniji. S druge strane, iako su aluminijumski prozori i najskuplji, vrede svaki dinar jer godinama ostaju nepromenjeni. Vrlo su stabilni, dobro štite a lako se koriste i održavaju. Koriste se pre svega za zastakljivanje velikih površina. Pri završnoj obradi, lako se mogu ofarbati u bilo koju boju tako da budu sasvim usklađeni s vašim domom. Manjkavost im je jedino visoka cena (u poređenju s PVC prozorima investicija je duplo veća) i donekle slabija termoizolacija.

4. Način ugradnje prozora

4.1. Šta zapravo znači kvalitetna ugradnja prozora?

Stručno postavljanje i ugradnja prozora obezbeđuje njihovu trajnost te energetsku efikasnost. U tom smislu, najvažniji je „kontakt“ zida i prozora, jer taj spoj mora biti sasvim zaptiven. Prozorski okvir se, takođe, ne sme nigde oštetiti kao ni prozorska krila. Kada se otvaraju i zatvaraju ne bi smela nigde da zapinju niti da imaju „prazan hod“.

4.2. Kako se odvija montaža prozora?

  1. Prozori se dostavljaju određenog dana.
  2. Majstori vam objasne kako će se posao odvijati.
  3. Postavlja se zaštita za zidove, podove i druge izložene površine.
  4. Skidaju se postojeći prozori.
  5. Radi se postavljanje i nivelacija okvira u zidnim otvorima. Određuje se ugao, visina i dubina postavljanja prozora.
  6. Prozori se postavljaju u otvor i zaptivaju određenim sredstvima u zavisnosti od izabranog tipa montaže (klasična, ekološka ili RAL).
  7. Poslednji su pregled i provera urađenog posla.
  8. Majstori vam ostavljaju uputstva za pravilnu upotrebu i održavanje kao i odgovarajuće sertifikate i garanciju.

4.3.  Vrste montaže prozora

4.3.1. Klasična montaža

Najčešći način postavljanja prozora. Spoj između zida i prozora se puni pur-penom.

4.3.2. Eko-montaža

Spoj između zida i prozora se puni ekološkom, elastičnom penom koja stalno „radi“ - rasteže se i skuplja, shodno atmosferskim uslovima, pa time obezbeđuje odličnu energetsku efikasnost. Ovakva ugradnja naročito se preporučuje kod adaptacije starijih objekata.

4.3.3. RAL montaža

RAL montaža je obavezna pri ugradnji prozora u niskoenergetske i pasivne kuće, ali se svakako preporučuje i za svaku novogradnju pošto obezbeđuje najbolju termoizolaciju, praktično bez ikakvih mogućnosti za gubljenjem toplote. S unutrašnje strane, prozori se zaptivaju paropropusnom masom, a sa spoljne strane elastičnom poliuretanskom (niskoekspandirajućom) penom čime se omogućava da para izlazi iz prostora, ali ne može da ulazi. RAL montaža sprečava i prodiranje vode u zidove, a samim tim i nastanak kondenzacije.

Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš DomŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Poslednji projekti

Staklo na pvc prozoru zamena

Poštovani,

potrebna zamena stakla na PVC prozoru. Jedan,oko kvadrat i po.

Hvala. 12700.8 € do 21168 €

........

Drveni prozor sa ugradnjom

Poštovani,

potrebna demontaža starog drvenog prozora i izrada i montaža novog . Visina 160 cm, širina 177cm, prozor je podeljen na dva dela manji deo je širine 63cm.

Hvala 68796 € do 114660 €

........

Klizni prozor za potkrovlje

Poštovani,

prozor se nalazi u potkrovlju ispod kosine i zbog namestaja trazim prozor koji bi se klizno otvarao.

Trenutno postoji red cigli izmedju dva prozora koji bi trebalo da se razbije i napravi jedan veci panoramski prozor.

Hvala 137592 € do 229320 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

Cena, Izrada i zamena prozora i balkonskih vrata, 9 kom
Prozori, Beograd

810 € do 1350 €

Cena, Ponuda PVC prozora (iskra i rehau), bez montaže, 1550x1350cm - 5kom (dvokrilni)
Prozori, Velika Plana

1350 € do 2250 €

Cena, prozor sa načinom otvaranja kliznim putem vertikalno (na gore), 1kom 80 x 100 cm
Prozori, Beograd

360 € do 600 €

Cena, Krovni ptozori, 8 kom - dimenzije 66 x 110cm
Prozori, Beograd

2160 € do 3600 €

Cena, PVC stolarija sa demontažom i montažom, 180x140 dvokrilni 120x130cm i 120x110cm jednokrilni: 110x100+190x70 prozor-vrata za terase kom- 3 sa roletnama i komarnicima
Prozori, Vrčin

2250 € do 3750 €

Cena, PVC prozori u balkonska vrata, 2kom- 140×140cm, 3 kom- 50×50, 2 balkonskih vrata 80×220 sa prozorima
Prozori, Mladenovac

2700 € do 4500 €

Cena, Ugradnja dihtunga na prozore, 11 prozora, dimenzije 120 * 80 cm
Prozori, Beograd

180 € do 300 €

Cena, Drvena vrata i prozori, 3 prozora: 2kom- 100x120cm i kom- 100x100 cm, Vrata ulazna trodelna 200x200 cm.
Prozori, Ražana

900 € do 1500 €

Cena, PVC stolarija, 140x140-6kom 120x140- 4kom 80x120- 1kom 120x90- 1kom 80x220- 2kom balkonska vrat 140x220- 1kom balkonska vrat
Prozori, Pirot

3600 € do 6000 €

Cena, Spoljni prozori, 2kom 160x1455 + 4kom 80x145
Prozori, Novi Sad

810 € do 1350 €

Cena, Prozori kao svetlarnik, 23kom, 210x80cm
Prozori, Vršac

4500 € do 7500 €

Cena, Izrada i montaža drvene stolarije , 4 prozora, 2 vrata
Prozori, Pećinci

2700 € do 4500 €

Cena, Drveni prozor, 160х140cm
Prozori, Kraljevo

405 € do 675 €

Cena, Izrada prozora od čeličnih profila , 5 kom
Prozori, Sopot

1800 € do 3000 €

Cena, Zamena krovnih prozora, 2 komada, 78x98cm
Prozori, Pančevo

810 € do 1350 €

Cena, PVC solarija sa ugradnjom, 15kom
Prozori, Beočin

3150 € do 5250 €

Cena, Pvc prozori, 5 prozora dimenzija, 175x115 cm, 130x85 cm, 50x42 cm, 85x75 cm, 115x115 cm
Prozori, Niš

2700 € do 4500 €

Cena, PVC prozor, 1kom 60 x 60cm
Prozori, Kovačica

90 € do 150 €

Cena, Zamena starih prozora novim, 6 prozora, od 80x180cm do 200x180cm
Prozori, Nikolinci

2700 € do 4500 €

Cena, Drveni prozori, 2kom
Prozori, Bor

720 € do 1200 €

Cena, Američki prozor, Bela 1.2x1,2m
Prozori, Sremska Kamenica

450 € do 750 €

Cena, PVC balkonska vrata i prozori, 3 balkonska prozora dimenzije 140×200, prozor dvokrilni 160×140, dvokrilni prozor 120×100, jednokrilni prozor 60×80, 2 jednokrilna prozora 60×60
Prozori, Priboj

2250 € do 3750 €

Cena, Zamena drvenih prozora PVC prozorima, 3 kom
Prozori, Beograd

1080 € do 1800 €

Cena, ALU dvokrilni prozor sa rolo komarnicima i ugradnjom, 1 dvokrilni prozor 160x136cm
Prozori, Beograd

450 € do 750 €

Cena, Izrada i montaža trokrilnih prozora ,sa fiksnim komarnikom , 3 kom, 210x140cm
Prozori, Beograd

1350 € do 2250 €

Cena, Zastakljivanje terase, 4. kom. PVC prozora 1,5 x 0,8 m
Prozori, Raška

1080 € do 1800 €

Cena, Zamena postojećih drvenih prozora pvc prozorima i balkonskim vratima, 3 kom dim.1,5*1.5 Jedna prozor vrata za terasu i vrata za terasu
Prozori, Beli Potok (Beograd)

1080 € do 1800 €

Cena, Izrada solbanci za prozore 12kom, 12kom
Prozori, Arilje

450 € do 750 €

Cena, Izrada i montaža PVC prozora sa roletnama i komarnicima, 3 prozora, 120x140cm
Prozori, Pančevo

2250 € do 3750 €

Cena, Izrada drvenih prozora sa žaluzinama , 2kom , širine 180 cm i jedan manji širine 60 cm
Prozori, Kragujevac

765 € do 1275 €

Cena, PVC prozori sa roletnama i komarnicima u tamno sivoj boji, 25m2
Prozori, Velika lomnica

4050 € do 6750 €

Cena, Krovni prozor , 1kom
Prozori, Sokobanja

315 € do 525 €

Cena, Prozori, 5kom 100x100
Prozori, Niš

675 € do 1125 €

Cena, Potrebna izrada i montaža prozora 120x120 jednokrilni, roletna ,komarnik, 1kom
Prozori, Vladimirci

180 € do 300 €

Cena, Potrebni PVC prozori , 2kom 1200x1400
Prozori, Smederevska Palanka

360 € do 600 €

Cena, PVC stolarija, 4 velika, 1 mali, veranda
Prozori, Pančevo

1800 € do 3000 €Pogledajte druge završene projekte i cene

Prozori cenovnik

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

1769+ PREDUZEĆA ZA Prozori
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

Tražite dobre izvođače radova za područje Prozori?

Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
© 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana