Prozori Cena

Koliko koštaju prozori? Cena prozora zavisi od više faktora: oblika, veličine, materijala (drvo, PVC, aluminijum), okvira, zastakljenja te načina otvaranja prozora (fiksno, krilno ili klizno), odnosno, mehanizama i okova. Srazmeran ceni prozora je i njihov kvalitet, zato se naročito pri kupovini novih, radije opredelite za nešto kvalitetnije i skuplje, jer će biti i trajniji; pri tom, bolje će dihtovati te će trošak grejanja biti manji, a grejanje bolje. Prozori mogu da koštaju između 100 i 1.000 EUR, a panoramski i više, ali gledajte da vam cena ne bude jedino merilo. Pre kupovine, posavetujte se s arhitektom ili iskusnim trgovcima prozorima.

Kome poveriti izradu ili nabavku prozora? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim proizvođačima i dobavljačima prozora u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
POŠALJI ODMAH UPIT

CENA PROZORA


Cena prozora. Cena standardnog dvoslojnog PVC, aluminijumskog ili drvenog prozora i prozorske daske, s ugradnjom.

120.00 €/m2

VEOMA NISKA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
192.00 €/m2

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Prozori Cena

DETALJNIJE CENE ZA PROZORI

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

ZAJEDNO:
POŠALJI POTRAŽNJU >

Ulazna vrata


Koliko koštaju ulazna vrata? Cena ulaznih vrata zavisi pre svega od toga da li uzimate gotova ili na...

Proverite i: Ulazna vrata cena

Aluminijumski prozori


Koliko koštaju aluminijumski prozori? Oni su nešto skuplji od PVC prozora, mada su čvršći i trajniji...

Proverite i: Aluminijumski prozori Cena

Panoramski prozori i zidovi


Koliko koštaju panoramski prozori? Jedina mana panoramskih prozora i zidova je njihova cena. Ona zav...

Proverite i: Panoramski prozori i zidovi Cena

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Ugradnja prozora – sve što treba da znate

1. Prozori – šta sve treba da znate?

Pravilan izbor prozora je vrlo bitan. Preporučujemo da se pre zamene ili kupovine novih, podrobno raspitate o različitim vrstama prozora, njihovim karakteristikama i ceni. Obratite pažnju na to da li ponuđači obezbeđuju ugradnju, održavanje i garanciju. Imajte na umu to da su prozori dugoročna investicija i da treba da potraju 10 do 30 godina.

vgradnja-okna.jpg
Za trajnost prozora najvažnija je pravilna i stručna ugradnja.

1.1. Termoizolacija

Kvalitetni prozori mogu da smanje gubitak toplote i do 30%. Debljina i toplotna provodljivost okvira plus toplotna provodljivost stakla – čine ukupnu nepropustnost prozora, odnosno, određuju kvalitet izolacije prozora. Na energetsku efikasnost najviše utiče dobra zaptivenost prozora – najbolji su oni od trostrukog stakla. Ugradnja kvalitetnih prozora tako može smanjiti troškove grejanja za više od trećine!

1.2. Zvučna izolacija

Ako vam se kuća ili stan nalaze u urbanoj sredini, u blizini većih puteva ili železničke pruge,  dobro zvučna izolacija prozora je nesumnjivo vrlo bitna. Količnik zvučne izolacije označava se sa Rw.

1.3. Održavanje

Na dugotrajnost prozora svakako utiče i njihovo redovno održavanje. Shodno tome od kakvog su materijala razlikuju se načini i učestalost održavanja. PVC prozori se najjednostavnije održavaju (povremeno brisanje mokrom krpom) slično aluminijumskim. S drvenim prozorima ima više posla, naročito nauljenim pošto zahtevaju ponovno premazivanje uljem svake godine. Drveni prozori koji su lakirani ili obojeni takođe zahtevaju obnovu svakih nekoliko godina, u zavisnosti od toga koliko su izloženi atmosferskim uticajima.

1.4. Skladan izgled

Nije dobro ni zanemariti to kako se prozori uklapaju u estetski utisak, bilo da je u pitanju zgrada ili kuća. Na svu sreću, danas su nam na raspolaganju bezbrojne boje, oblici i materijali te je usklađenost s okolinom lako rešiv zadatak.

1.5. Trajnost

Kvalitetni prozori koji se pravilno održavaju mogu da traju i više od 30 godina. Pri kupovini, obratite pažnju na garanciju koja ne sme biti kraća od 10 godina.

1.6. Sigurnost i protivprovalna zaštita

Kvalitetan prozorski okov je takav da se prozori nasilno ne mogu ni podići ni otvoriti.

2. Ponuđači prozora – izbor

Kupovina prozora nije zanemarljiva investicija te vam preporučujemo da se najpre detaljno raspitate o ponuđačima i prikupite više ozbiljnih ponuda.

2.1. Garancija

Dug garantni rok za kupljene prozore je dobar pokazatelj kvaliteta. Proizvođač ili ponuđač koji je siguran u svoj kvalitet uvek daje višegodišnju garanciju. Sve dok traje garancija, uz pravilno korišćenje i održavanje, prozori moraju biti u odličnom stanju.

2.2. Postavljanje i održavanje

Jedan od najvažnijih činilaca za optimalnu trajnost prozora jeste pravilna i stručna ugradnja. U suprotnom, vrlo brzo će se pojaviti tkz. toplotni mostovi koji će poništiti sav boljitak ostvaren kupovinom kvalitetnih prozora. Predlažemo vam, stoga, da između mogućih uvek birate ponuđače koji imaju sopstvene majstore za ugradnju i održavanje.

2.3. Dokumentacija

Kada se ugradnja završi, prodavac prozora treba da vam da i dokumentaciju – potvrde o kvalitetu, energetskoj efikasnosti, garanciju na rad i kvalitet kao i tehničke specifikacije.

3. Prozori – prema materijalu

Estetika i efikasnost kupljenih prozora zavise, između ostalog, i od materijala od kog su. Kombinacije različitih materijala koliko i brojnost boja i nijansi ali i oblika, omogućavaju da se prozori uklope u baš svaki ambijent.

3.1. Drveni prozori

Za drvene prozore, možda i više nego za druge, kvalitetna izrada i kvalitet materijala (drvo mora biti pravilno i pravovremeno posečeno, sušeno na tačno određen način itd.) jesu od presudnog značaja. U suprotnom, prozori neće na zadovoljavajući način ispuniti svoju svrhu. Preporučujemo kvalitetne prozore od lepljene drvne građe, zaštićene sredstvima koja ih štite a ne narušavaju prirodan izgled niti osobine materijala. Osim što stvaraju vrlo prijatan ambijent i utiču na udobnost boravka, drveni prozori su odličan toplotni i zvučni izolator. Ako se redovno i pravilno održavaju, a u tom pogledu su zahtevniji od drugih materijala, mogu potrajati decenijama. Ako prozori nisu od kvalitetne građe tokom godina, usled uticaja vremenskih prilika i neprilika brzo će se rasušiti i ispucati, deformisati i početi da propuštaju vazduh. Svakako, uvek je tu i opasnost od vlage, plesni, gljiva i žiška (insekta koji se hrani drvetom) ali i drugih štetnih uticaja. Drveni prozori su slaba protivpožarna zaštita, a naposletku, nije zanemarljivo ni to što su oko 30% skuplji od, recimo, aluminijumskih prozora.

3.2. PVC prozori

Ponuda prozora od veštačkih smesa na tržištu je poprilična, a po ceni vrlo prihvatljiva. Pri tom, PVC prozori obezbeđuju solidnu toplotnu i zvučnu izolaciju, koliko i čvrstinu i stabilnost u odnosu na one od drugih materijala. Otporni su na spoljne uticaje, lako se održavaju i vrlo su dugotrajni. Nasuprot drvenim prozorima, teško se pale i slabo gore te su bolja protivpožarna zaštita. Budući da se na tržištu može naći bezbroj akrilnih boja i dezena koji su imitacija drveta, neće biti tako teško naći ona koja se sasvim podudaraju s onim što tražite. S ekološkog stanovišta, PVC prozori su delimično prihvatljivi pošto im se neki delovi mogu reciklirati, a neki ne mogu jer su nerazgradivi i neobnovljivi. PVC prozori reaguju na teperaturna kolebanja te leti mogu da se olabave na toploti, a zimi se teže otvaraju i zatvaraju, ako nisu bolje zaštićeni. Istina je da i UV zračenje utiče na trajnost PVC prozora.

3.3. Prozori od drveta i aluminijuma

Ovi su prozori sjajna kombinacija prirodnog materijala i trajnosti. Lepota prirodnog drveta, koje u svaki prostor unosi udobnost i toplinu, udružena s  zaštitnom aluminijumskom oblogom, obezbeđuju prednosti oba materijala. Prozore od drveta i aluminijuma odlikuju odlična zaštita od UV zračenja, nepropustnost, minimalno održavanje (povremeno treba prelakirati ili prefarbati unutrašnju, drvenu stranu prozora) i dugotrajnost. Spoljne aluminijumske maske mogu se naći u svim bojama i nijansama RAL palete, odnosno, imitacijama drveta. Takav aluminijum, kao i drvo, recilira se stopostotno. Jedina slabost ovih prozora zapravo je njihova cena, za 60% viša od cene PVC prozora.

3.4. Aluminijumski prozori

Od svih materijala za prozore, aluminijum je najčvršći i najtrajniji. Zato je i najcenjeniji. S druge strane, iako su aluminijumski prozori i najskuplji, vrede svaki dinar jer godinama ostaju nepromenjeni. Vrlo su stabilni, dobro štite a lako se koriste i održavaju. Koriste se pre svega za zastakljivanje velikih površina. Pri završnoj obradi, lako se mogu ofarbati u bilo koju boju tako da budu sasvim usklađeni s vašim domom. Manjkavost im je jedino visoka cena (u poređenju s PVC prozorima investicija je duplo veća) i donekle slabija termoizolacija.

4. Način ugradnje

4.1. Šta zapravo znači kvalitetna ugradnja?

Stručno postavljanje i ugradnja prozora obezbeđuje njihovu trajnost te energetsku efikasnost. U tom smislu, najvažniji je „kontakt“ zida i prozora, jer taj spoj mora biti sasvim zaptiven. Prozorski okvir se, takođe, ne sme nigde oštetiti kao ni prozorska krila. Kada se otvaraju i zatvaraju ne bi smela nigde da zapinju niti da imaju „prazan hod“.

4.2. Kako se odvija montaža?

1)    Prozori se dostavljaju određenog dana.

2)    Majstori vam objasne kako će se posao odvijati.

3)    Postavlja se zaštita za zidove, podove i druge izložene površine.

4)    Skidaju se postojeći prozori.

5)    Radi se postavljanje i nivelacija okvira u zidnim otvorima. Određuje se ugao, visina i dubina postavljanja prozora.

6)    Prozori se postavljaju u otvor i zaptivaju određenim sredstvima u zavisnosti od izabranog tipa montaže (klasična, ekološka ili RAL).

7)    Poslednji su pregled i provera urađenog posla.

8)    Majstori vam ostavljaju uputstva za pravilnu upotrebu i održavanje kao i odgovarajuće sertifikate i garanciju.

4.3.  Vrste montaže

4.3.1. Klasična montaža

Najčešći način postavljanja prozora. Spoj između zida i prozora se puni pur-penom.

4.3.2.   Eko-montaža

Spoj između zida i prozora se puni ekološkom, elastičnom penom koja stalno „radi“ – rasteže se i skuplja, shodno atmosferskim uslovima, pa time obezbeđuje odličnu energetsku efikasnost. Ovakva ugradnja naročito se preporučuje kod adaptacije starijih objekata.

4.3.3. RAL montaža

RAL montaža je obavezna pri ugradnji prozora u niskoenergetske i pasiovne kuće, ali se svakako preporučuje i za svaku novogradnju pošto obezbeđuje najbolju termoizolaciju, praktično bez ikakvih mogućnosti za gubljenje toplote. S unutrašnje strane, prozori se zaptivaju paropropusnom masom, a sa spoljne strane elastičnom poliuretanskom (niskoekspandirajućom) penom čime se omogućava da para izlazi iz prostora, ali ne može da ulazi. RAL montaža sprečava i prodiranje vode u zidove, a samim tim i nastanak kondenzacije.

DAIBAU.RS, POMAŽEMO PRI OCENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMPROZORI ALU-DRVO

Poštovani,

Potrebni prozori Dva puta dvostruki prozori,klasični. 120×120 cm pa puta 2( oko 5 m2)

Hvala 630 € do 1050 €


........

BALKONSKA VRATA

Poštovani,

Potrebna dvoslojna balkonska PVC vrata 80 x 210

Hvala 252 € do 420 €


........

KROVNI PVC PROZOR

Poštovani,

Potreban nov PVC krovni prozor sa mogućnošću otvaranja oko obrtnih tačaka na sredini

Hvala 225 € do 375 €


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

CENA, DVOKRILNI PVC PROZOR , 2 KOM. 145X125CM I 146 124CM
Prozori, Skorenovac

720 € do 1200 €

CENA, PVC PROZORI, 5 KOM
Prozori, Ub

630 € do 1050 €

CENA, PVC PROZORI, 3 KOM
Prozori, Velika Vrbnica

585 € do 975 €

CENA, KROVNI PROZORI SA UGRADNJOM, 120X66M X5
Prozori, Beograd

540 € do 900 €

CENA, DRVENI PROZORI, 3KOM
Prozori, Zlatibor

405 € do 675 €

CENA, METALNI PROZORI, 2 DIM. 160CM X 160CM
Prozori, Novi Sad

360 € do 600 €

CENA, PVC STOLARIJA, 4KOM ,100X200, 140X140, 80X140, 80X80
Prozori, Šabac

630 € do 1050 €

CENA, DRVENI PROZORI, 3 KOM, 110X90 1 , 50X40
Prozori, Beograd

450 € do 750 €

CENA, PVC PROZORI, 2 KOM, 140X140 ; 140X160
Prozori, Beograd

288 € do 480 €

CENA, PVC PROZORI, 3KOM, 230CM X 130CM
Prozori, Beograd

720 € do 1200 €

CENA, PVC PROZORI, 3 X 100X120 CM
Prozori, Šajkaš

360 € do 600 €

CENA, DRVO ALUMINIJUM PROZORI, 2 PROZORA 1.7*1.2 I 1 BALKONSKA VRATA 1*2M
Prozori, Čenta

810 € do 1350 €

CENA, PVC PROZOR, 1 KOM, 190*155CM
Prozori, Sremski Karlovci

144 € do 240 €

CENA, PROZORI, 3KOM
Prozori, Niš

324 € do 540 €

CENA, PVC PROZORI, CCA 140X140CM
Prozori, Ruma

324 € do 540 €

CENA, PROZOR, CCA 97×86CM
Prozori, Korman (Kragujevac)

180 € do 300 €

CENA, DRVENI PROZORI, 2 KOM, 160X200 DVOKRILNI
Prozori, Ada

450 € do 750 €

CENA, DRVENI PROZOR, CCA 120 X180CM
Prozori, Niš

450 € do 750 €

CENA, DRVENI - ALU PROZORI, 280X150CM ( 3 PROZORSKA KRILA)X2
Prozori, Subotica

1440 € do 2400 €

CENA, DRVENI PROZORI, 2* 140X140CM
Prozori, Lazarevac

270 € do 450 €

CENA, FIKSNI PROZOR, CCA 116X155CM
Prozori, Valjevo

180 € do 300 €

CENA, PROZORI PVC /ALU, 14 KOM
Prozori, Vršac

2700 € do 4500 €

CENA, PVC PROZORI, 2KOM
Prozori, Barič

225 € do 375 €

CENA, PVC STOLARIJA, 6KOM
Prozori, Beograd

1170 € do 1950 €

CENA, PVC PROZORI, 9KOM
Prozori, Kraljevo

765 € do 1275 €

CENA, ALU PROZOR, 220X115CM
Prozori, Veliko Gradište

180 € do 300 €

CENA, DRVENI PROZOR, 1 KOM
Prozori, Bačka Topola

135 € do 225 €

CENA, PVC PROZORI, CCA 5KOM
Prozori, Beograd

2250 € do 3750 €

CENA, PVC PROZORI , 3KOM
Prozori, Pančevo

540 € do 900 €

CENA, DRVENI PROZORI, 3KOM
Prozori, Mladenovac

450 € do 750 €

CENA, ALU-DRVO PROZORI, 9 KOM
Prozori, Novi Karlovci

1620 € do 2700 €

CENA, KROVNI PROZORI, 4 KOM
Prozori, Ub

1350 € do 2250 €

CENA, DRVENI PROZORI, 3 KOM
Prozori, Kruševac

315 € do 525 €

CENA, DRVENI PROZOR, CCA 140X140CM
Prozori, Beočin

180 € do 300 €

CENA, PVC PROZORI, 3 KOM
Prozori, Jagodina

450 € do 750 €Pogledajte druge završene projekte i cene

PROZORI CENOVNIK

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

1782+ PREDUZEĆA ZA PROZORI
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE PROZORI?

Serbia
DAIBAU.RS

Svetozara Miletića 28
21000 Novi Sad

00381 114 300 340

KONTAKTI

Potražnje: 00381 114 300 340
Preduzeća: 00381 114 300 340

GLOBALNE STRANICE

www.daibau.com
www.daibau.at
www.mojmojster.net
www.emajstor.hr
www.daibau.rs
www.daibau.sk
www.daibau.ro
© 2021 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana