Za područje

  Prozori, cena

  Koliko koštaju prozori? Cena prozora zavisi od više faktora: oblika, veličine, materijala (drvo, PVC, aluminijum), okvira, zastakljenja te načina otvaranja prozora (fiksno, krilno ili klizno), odnosno, mehanizama i okova. Srazmeran ceni prozora je i njihov kvalitet, zato se naročito pri kupovini novih, radije opredelite za nešto kvalitetnije i skuplje, jer će biti i trajniji; pri tom, bolje će dihtovati te će trošak grejanja biti manji, a grejanje bolje. Prozori mogu da koštaju između 100 i 1.000 EUR, a panoramski i više, ali gledajte da vam cena ne bude jedino merilo. Pre kupovine, posavetujte se s arhitektom ili iskusnim trgovcima prozorima.

  Kome poveriti izradu ili nabavku prozora? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim proizvođačima i dobavljačima prozora u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

  Zatražite ponudu:
  Nađi majstore

  Cena prozora


  Cena prozora. Cena standardnog dvoslojnog PVC, aluminijumskog ili drvenog prozora i prozorske daske, s ugradnjom.

  120.00 €/m2

  VEOMA NISKA CENA
  €/m2

  SREDNJA CENA
  192.00 €/m2

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Detaljnije cene za Prozori

  Ulazna vrata


  Koliko koštaju ulazna vrata? Cena ulaznih vrata zavisi pre svega od toga da li uzimate gotova ili na...

  Proverite i: Ulazna vrata, cena

  Aluminijumski prozori


  Koliko koštaju aluminijumski prozori? Oni su nešto skuplji od PVC prozora, mada su čvršći i trajniji...

  Proverite i: Aluminijumski prozori, cena

  Panoramski prozori i zidovi


  Koliko koštaju panoramski prozori? Jedina mana panoramskih prozora i zidova je njihova cena. Ona zav...

  Proverite i: Panoramski prozori i zidovi, cena

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Ugradnja prozora - sve što treba da znate

  1. Ugradnja prozora - šta sve treba da znate?

  Pravilan izbor prozora je vrlo bitan. Preporučujemo da se pre zamene ili kupovine novih, podrobno raspitate o različitim vrstama prozora, njihovim karakteristikama i ceni. Obratite pažnju na to da li ponuđači obezbeđuju ugradnju, održavanje i garanciju. Imajte na umu to da su prozori dugoročna investicija i da treba da potraju 10 do 30 godina.

  Ugradnja prozora
  Za trajnost prozora najvažnija je pravilna i stručna ugradnja

  1.1. Termoizolacija prozora

  Kvalitetni prozori mogu da smanje gubitak toplote i do 30%. Debljina i toplotna provodljivost okvira plus toplotna provodljivost stakla - čine ukupnu nepropustnost prozora, odnosno, određuju kvalitet izolacije prozora. Na energetsku efikasnost najviše utiče dobra zaptivenost prozora - najbolji su oni od trostrukog stakla. Ugradnja kvalitetnih prozora tako može smanjiti troškove grejanja za više od trećinu!

  1.2. Zvučna izolacija prozora

  Ako vam se kuća ili stan nalaze u urbanoj sredini, u blizini većih puteva ili železničke pruge, dobra zvučna izolacija prozora je nesumnjivo vrlo bitna. Količnik zvučne izolacije označava se sa Rw.

  1.3. Održavanje prozora

  Na dugotrajnost prozora svakako utiče i njihovo redovno održavanje. Shodno tome od kakvog su materijala razlikuju se načini i učestalost održavanja. PVC prozori se najjednostavnije održavaju (povremeno brisanje mokrom krpom) slično aluminijumskim. S drvenim prozorima ima više posla, naročito nauljenim pošto zahtevaju ponovno premazivanje uljem svake godine. Drveni prozori koji su lakirani ili obojeni takođe zahtevaju obnovu svakih nekoliko godina, u zavisnosti od toga koliko su izloženi atmosferskim uticajima.

  1.4. Skladan izgled prozora

  Nije dobro ni zanemariti to kako se prozori uklapaju u estetski utisak, bilo da je u pitanju zgrada ili kuća. Na svu sreću, danas su nam na raspolaganju bezbrojne boje, oblici i materijali te je usklađenost s okolinom lako rešiv zadatak.

  1.5. Trajnost prozora

  Kvalitetni prozori koji se pravilno održavaju mogu da traju i više od 30 godina. Pri kupovini, obratite pažnju na garanciju koja ne sme biti kraća od 10 godina.

  1.6. Sigurnost i protivprovalna zaštita prozora

  Kvalitetan prozorski okov je takav da se prozori nasilno ne mogu ni podići ni otvoriti.

  2. Ponuđači prozora - izbor

  Kupovina prozora nije zanemarljiva investicija te vam preporučujemo da se najpre detaljno raspitate o ponuđačima i prikupite više ozbiljnih ponuda.

  2.1. Garancija za ugradnju i proizvod

  Dug garantni rok za kupljene prozore je dobar pokazatelj kvaliteta. Proizvođač ili ponuđač koji je siguran u svoj kvalitet uvek daje višegodišnju garanciju. Sve dok traje garancija, uz pravilno korišćenje i održavanje, prozori moraju biti u odličnom stanju.

  2.2. Postavljanje i održavanje prozora

  Jedan od najvažnijih činilaca za optimalnu trajnost prozora jeste pravilna i stručna ugradnja. U suprotnom, vrlo brzo će se pojaviti tkz. toplotni mostovi koji će poništiti sav boljitak ostvaren kupovinom kvalitetnih prozora. Predlažemo vam, stoga, da između mogućih uvek birate ponuđače koji imaju sopstvene majstore za ugradnju i održavanje.

  2.3. Dokumentacija za prozore

  Kada se ugradnja završi, prodavac prozora treba da vam da i dokumentaciju - potvrde o kvalitetu, energetskoj efikasnosti, garanciju na rad i kvalitet kao i tehničke specifikacije.

  3. Prozori - podela prema materijalu

  Estetika i efikasnost kupljenih prozora zavise, između ostalog, i od materijala od kog su. Kombinacije različitih materijala koliko i brojnost boja i nijansi ali i oblika, omogućavaju da se prozori uklope u baš svaki ambijent.

  3.1. Drveni prozori

  Za drvene prozore, možda i više nego za druge, kvalitetna izrada i kvalitet materijala (drvo mora biti pravilno i pravovremeno posečeno, sušeno na tačno određen način itd.) jesu od presudnog značaja. U suprotnom, prozori neće na zadovoljavajući način ispuniti svoju svrhu. Preporučujemo kvalitetne prozore od lepljene drvne građe, zaštićene sredstvima koja ih štite a ne narušavaju prirodan izgled niti osobine materijala. Osim što stvaraju vrlo prijatan ambijent i utiču na udobnost boravka, drveni prozori su odličan toplotni i zvučni izolator. Ako se redovno i pravilno održavaju, a u tom pogledu su zahtevniji od drugih materijala, mogu potrajati decenijama. Ako prozori nisu od kvalitetne građe. tokom godina, usled uticaja vremenskih prilika i neprilika brzo će se rasušiti i ispucati, deformisati i početi da propuštaju vazduh. Svakako, uvek je tu i opasnost od vlage, plesni, gljiva i žiška (insekta koji se hrani drvetom) ali i drugih štetnih uticaja. Drveni prozori su slaba protivpožarna zaštita, a naposletku, nije zanemarljivo ni to što su oko 30% skuplji od, recimo, aluminijumskih prozora.

  3.2. PVC prozori

  Ponuda prozora od veštačkih smesa na tržištu je poprilična, a po ceni vrlo prihvatljiva. Pri tom, PVC prozori obezbeđuju solidnu toplotnu i zvučnu izolaciju, koliko i čvrstinu i stabilnost u odnosu na one od drugih materijala. Otporni su na spoljne uticaje, lako se održavaju i vrlo su dugotrajni. Nasuprot drvenim prozorima, teško se pale i slabo gore te su bolja protivpožarna zaštita. Budući da se na tržištu može naći bezbroj akrilnih boja i dezena koji su imitacija drveta, neće biti tako teško naći ona koja se sasvim podudaraju s onim što tražite. S ekološkog stanovišta, PVC prozori su delimično prihvatljivi pošto im se neki delovi mogu reciklirati, a neki ne mogu jer su nerazgradivi i neobnovljivi. PVC prozori reaguju na teperaturna kolebanja te leti mogu da se olabave na toploti, a zimi se teže otvaraju i zatvaraju, ako nisu bolje zaštićeni. Istina je da i UV zračenje utiče na trajnost PVC prozora.

  3.3. Prozori od drveta i aluminijuma

  Ovi prozori su sjajna kombinacija prirodnog materijala i trajnosti. Lepota prirodnog drveta, koje u svaki prostor unosi udobnost i toplinu, udružena s  zaštitnom aluminijumskom oblogom, obezbeđuju prednosti oba materijala. Prozore od drveta i aluminijuma odlikuju odlična zaštita od UV zračenja, nepropusnost, minimalno održavanje (povremeno treba prelakirati ili prefarbati unutrašnju, drvenu stranu prozora) i dugotrajnost. Spoljne aluminijumske maske mogu se naći u svim bojama i nijansama RAL palete, odnosno, imitacijama drveta. Takav aluminijum, kao i drvo, reciklira se stopostotno. Jedina slabost ovih prozora zapravo je njihova cena, za 60% viša od cene PVC prozora.

  3.4. Aluminijumski prozori

  Od svih materijala za prozore, aluminijum je najčvršći i najtrajniji. Zato je i najcenjeniji. S druge strane, iako su aluminijumski prozori i najskuplji, vrede svaki dinar jer godinama ostaju nepromenjeni. Vrlo su stabilni, dobro štite a lako se koriste i održavaju. Koriste se pre svega za zastakljivanje velikih površina. Pri završnoj obradi, lako se mogu ofarbati u bilo koju boju tako da budu sasvim usklađeni s vašim domom. Manjkavost im je jedino visoka cena (u poređenju s PVC prozorima investicija je duplo veća) i donekle slabija termoizolacija.

  4. Način ugradnje prozora

  4.1. Šta zapravo znači kvalitetna ugradnja prozora?

  Stručno postavljanje i ugradnja prozora obezbeđuje njihovu trajnost te energetsku efikasnost. U tom smislu, najvažniji je „kontakt“ zida i prozora, jer taj spoj mora biti sasvim zaptiven. Prozorski okvir se, takođe, ne sme nigde oštetiti kao ni prozorska krila. Kada se otvaraju i zatvaraju ne bi smela nigde da zapinju niti da imaju „prazan hod“.

  4.2. Kako se odvija montaža prozora?

  1. Prozori se dostavljaju određenog dana.
  2. Majstori vam objasne kako će se posao odvijati.
  3. Postavlja se zaštita za zidove, podove i druge izložene površine.
  4. Skidaju se postojeći prozori.
  5. Radi se postavljanje i nivelacija okvira u zidnim otvorima. Određuje se ugao, visina i dubina postavljanja prozora.
  6. Prozori se postavljaju u otvor i zaptivaju određenim sredstvima u zavisnosti od izabranog tipa montaže (klasična, ekološka ili RAL).
  7. Poslednji su pregled i provera urađenog posla.
  8. Majstori vam ostavljaju uputstva za pravilnu upotrebu i održavanje kao i odgovarajuće sertifikate i garanciju.

  4.3.  Vrste montaže prozora

  4.3.1. Klasična montaža

  Najčešći način postavljanja prozora. Spoj između zida i prozora se puni pur-penom.

  4.3.2. Eko-montaža

  Spoj između zida i prozora se puni ekološkom, elastičnom penom koja stalno „radi“ - rasteže se i skuplja, shodno atmosferskim uslovima, pa time obezbeđuje odličnu energetsku efikasnost. Ovakva ugradnja naročito se preporučuje kod adaptacije starijih objekata.

  4.3.3. RAL montaža

  RAL montaža je obavezna pri ugradnji prozora u niskoenergetske i pasivne kuće, ali se svakako preporučuje i za svaku novogradnju pošto obezbeđuje najbolju termoizolaciju, praktično bez ikakvih mogućnosti za gubljenjem toplote. S unutrašnje strane, prozori se zaptivaju paropropusnom masom, a sa spoljne strane elastičnom poliuretanskom (niskoekspandirajućom) penom čime se omogućava da para izlazi iz prostora, ali ne može da ulazi. RAL montaža sprečava i prodiranje vode u zidove, a samim tim i nastanak kondenzacije.

  Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Poslednji projekti

  Izrada i ugradnja PVC prozora

  Potrebna izrada i ugradnja PVC prozora sledećih dimenzija:

  Prozori cca 178 x 87cm - 3 komada dvokrilni sa komanikom i roletnom.

  cca 79 x 82 cm - 1 kom jednokrilni
  cca 76 x 60 cm - 1 kom jednokrilni

  Vrata ulazna jednokrilna
  cca 96 x 198 cm. 169344 € do 282240 €

  ........

  Drveni prozori

  Potrebni drveni prozori 140 x 140cm 3kom 210x65cm balkonska vrata 3kom, 3kom trokrilnih. 211680 € do 352800 €

  ........

  Izrada i montaža PVC prozora

  Potrebna je izrada i montaža PVC prozora dimenzija cca 120 x 120 cm, 7 kom. 148176 € do 246960 €

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Pozorska polica drvena, cca 218 x 30cm
  Prozori, Crvenka

  180 € do 300 €

  Cena, PVC stolarija, 22kom
  Prozori, Kovin

  6300 € do 10500 €

  Cena, Krovni prozor balkon, 1 kom 1 x 2,5m
  Prozori, Smederevo

  270 € do 450 €

  Cena, Izrada i montaža PVC stolarije, 11 kom
  Prozori, Bela Palanka

  2250 € do 3750 €

  Cena, Vertiklano klizni prozor ( drvo/aliminijum/pvc), cca 115x120cm
  Prozori, Ugrinovci (Zemun)

  450 € do 750 €

  Cena, PVC vertikalni klizni prozor, cca 1,80 x 100cm
  Prozori, Novi Sad

  270 € do 450 €

  Cena, Složiva klizna balkonska vrata, cca 200cm x 175cm
  Prozori, Ugrinovci (Zemun)

  540 € do 900 €

  Cena, Balkonska prozor vrata, cca 2kom - 2 x 4,2m
  Prozori, Kragujevac

  1350 € do 2250 €

  Cena, Staklo na pvc prozoru zamena,
  Prozori, Banja koviljača

  108 € do 180 €

  Cena, Drveni prozor sa ugradnjom, 1kom
  Prozori, Beograd

  585 € do 975 €

  Cena, Klizni prozor za potkrovlje, cca 195 x 90cm
  Prozori, Smederevo

  1170 € do 1950 €

  Cena, Izrada i zamena prozora i balkonskih vrata, 9 kom
  Prozori, Beograd

  810 € do 1350 €

  Cena, Ponuda PVC prozora (iskra i rehau), bez montaže, 1550x1350cm - 5kom (dvokrilni)
  Prozori, VelikaPlana

  1350 € do 2250 €

  Cena, prozor sa načinom otvaranja kliznim putem vertikalno (na gore), 1kom 80 x 100 cm
  Prozori, Beograd

  360 € do 600 €

  Cena, Krovni ptozori, 8 kom - dimenzije 66 x 110cm
  Prozori, Beograd

  2160 € do 3600 €

  Cena, PVC stolarija sa demontažom i montažom, 180x140 dvokrilni 120x130cm i 120x110cm jednokrilni: 110x100+190x70 prozor-vrata za terase kom- 3 sa roletnama i komarnicima
  Prozori, Vrčin

  2250 € do 3750 €

  Cena, PVC prozori u balkonska vrata, 2kom- 140×140cm, 3 kom- 50×50, 2 balkonskih vrata 80×220 sa prozorima
  Prozori, Mladenovac

  2700 € do 4500 €

  Cena, Ugradnja dihtunga na prozore, 11 prozora, dimenzije 120 * 80 cm
  Prozori, Beograd

  180 € do 300 €

  Cena, Drvena vrata i prozori, 3 prozora: 2kom- 100x120cm i kom- 100x100 cm, Vrata ulazna trodelna 200x200 cm.
  Prozori, Ražana

  900 € do 1500 €

  Cena, PVC stolarija, 140x140-6kom 120x140- 4kom 80x120- 1kom 120x90- 1kom 80x220- 2kom balkonska vrat 140x220- 1kom balkonska vrat
  Prozori, Pirot

  3600 € do 6000 €

  Cena, Spoljni prozori, 2kom 160x1455 + 4kom 80x145
  Prozori, Novi Sad

  810 € do 1350 €

  Cena, Prozori kao svetlarnik, 23kom, 210x80cm
  Prozori, Vršac

  4500 € do 7500 €

  Cena, Izrada i montaža drvene stolarije , 4 prozora, 2 vrata
  Prozori, Pećinci

  2700 € do 4500 €

  Cena, Drveni prozor, 160х140cm
  Prozori, Kraljevo

  405 € do 675 €

  Cena, Izrada prozora od čeličnih profila , 5 kom
  Prozori, Sopot

  1800 € do 3000 €

  Cena, Zamena krovnih prozora, 2 komada, 78x98cm
  Prozori, Pančevo

  810 € do 1350 €

  Cena, PVC solarija sa ugradnjom, 15kom
  Prozori, Beočin

  3150 € do 5250 €

  Cena, Pvc prozori, 5 prozora dimenzija, 175x115 cm, 130x85 cm, 50x42 cm, 85x75 cm, 115x115 cm
  Prozori, Niš

  2700 € do 4500 €

  Cena, PVC prozor, 1kom 60 x 60cm
  Prozori, Kovačica

  90 € do 150 €

  Cena, Zamena starih prozora novim, 6 prozora, od 80x180cm do 200x180cm
  Prozori, Nikolinci

  2700 € do 4500 €

  Cena, Drveni prozori, 2kom
  Prozori, Bor

  720 € do 1200 €

  Cena, Američki prozor, Bela 1.2x1,2m
  Prozori, Sremska Kamenica

  450 € do 750 €

  Cena, PVC balkonska vrata i prozori, 3 balkonska prozora dimenzije 140×200, prozor dvokrilni 160×140, dvokrilni prozor 120×100, jednokrilni prozor 60×80, 2 jednokrilna prozora 60×60
  Prozori, Priboj

  2250 € do 3750 €

  Cena, Zamena drvenih prozora PVC prozorima, 3 kom
  Prozori, Beograd

  1080 € do 1800 €

  Cena, ALU dvokrilni prozor sa rolo komarnicima i ugradnjom, 1 dvokrilni prozor 160x136cm
  Prozori, Beograd

  450 € do 750 €

  Cena, Izrada i montaža trokrilnih prozora ,sa fiksnim komarnikom , 3 kom, 210x140cm
  Prozori, Beograd

  1350 € do 2250 €  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Prozori cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  1771+ Preduzeća za Prozori
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  Zatraži ponudu
  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana