Spoljne roletne Cena

Koliko koštaju roletne? Cena senila za prozore ili vrata, odnosno roletni ili žaluzina, bilo da su klasične, podfasadne, u kutiji, ispred ili iznad prozora ili su iskošene, zavisi od materijala (PVC ili ALU) i veličine te, svakako, od ponuđača. Cena klasičnih PVC venecijanera čije su letvice širine 45 mm je oko 33,5 EUR/m2; PVC venecijaneri čije su letvice širine 37 mm su oko 40 EUR/m2, a iste takve, ali aluminijumske koštaju oko 55 EUR/m2.

Kome poveriti izradu ili nabavku spoljnih roletni? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim proizvođačima i dobavljačima spoljnih senila u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
Nađi majstore

Cena venecijanera


Cena klasičnih PVC venecijanera čije su letvice širine 45 mm je /m2; PVC venecijanera čije su letvice širine 37 mm su oko /m2, a iste takve, ali aluminijumske koštaju oko /m2.

23.00 €/m2

VEOMA NISKA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
30.00 €/m2

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Spoljne roletne Cena

DETALJNIJE CENE ZA Spoljne roletne

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Podfasadne roletne

Cena podfasadnih roletni. Cena podfasadnih roletni sa izolovanim ALU kutijama i klasičnim ALU letvicama širine do 40 mm s ručnim upravljanjem pomoću kanapa. Cena roletni i postavljanja.€/m2

m2
potražnja>

Zamena mehanizma trake za roletne

Cena zamene mehanizma i trake za pokretanje roletni.€/kpl

kpl
potražnja>

Zamena trake za roletne

Cena zamene trake za pokretanje roletni.€/kom

kom
potražnja>
Ukupno:
Pošalji potražnju >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Spoljne roletne - sve što treba da znate

1. Spoljne roletne - šta sve treba da znate?

Spoljne roletne
Spoljne roletne su odlična zaštita od atmosferskih uticaja ali i provalnika

Prozori u svaki dom propuštaju svetlost koja suštinski utiče na kvalitet života i to kako se osećamo. Važan i neodvojiv deo prozora su senila kojima se regulišu količina svetlosti i uticaj atmosferskih prilika, ali i zaustavljaju neželjeni pogledi, pa čak i provalnici. Senila uopšte, pa i roletne, sprečavaju pregrevanje prostora, smanjuju gubitak toplote i do 25% te ojačavaju zvučnu izolaciju do 10 dB, a pri tom se izuzetno lako održavaju. Protivprovalna zaštita se obezbeđuje posebnim mehanizmima i načinima zaključavanja. Samo postavljanje roletni je vrlo jednostavno. Prema tipu roletni delimo ih na one koje stoje iznad ili ispred prozora (nadgradne i spoljne), kose i roletne za krovne prozore. Prema ceni i kvalitetu možete se odlučiti za PVC ili aluminijumske letvice. Pored roletni mogu se ugraditi i integrisani komarnici koji sprečavaju ulazak insekata.

1.1. PVC, aluminijumske ili drvene

Roletne prema materijalu od kog su im lajsne delimo na plastične i aluminijumske. PVC roletne su šupljih profila, napravljenih od kvalitetne plastike otporne na kolebanja temperature, vlagu i UV zračenje. Mogu biti različitih boja: od belih i bež do vrlo veselih nijansi. U poređenju s aluminijumskim roletnama, cena im je povoljnija, ali su aluminijumske tvrđe i izdržljivije, dugotrajnije i bolja su zaštita. Ima ih u profilima širine 39, 45, 52, 55 i 77 mm i u 12 lakirnih boja. Drvene roletne nesumnjivo izgledaju sasvim privlačno, mada je drvo vrlo osetljivo na vremenske prilike i stoga zahteva redovno održavanje i obnavljanje.

2. Koju vrstu spoljnih roletni odabrati?

Na tržištu su u ponudi brojni tipovi i zaista će vam biti teško da se odlučite. Želite li mogućnost potpunog zatamnjenja, omiljenu boju, usklađenost sa stilom nameštaja ili ugrađene komarnike? Roletne čije se kutije postavljaju ispred prozora odličan su izbor za objekte na kojima one nisu bile predviđene niti postavljene. Montiraju se na spoljni okvir prozora, tako da ima mesta i za komarnik. Roletne čije se kutije postavljaju iznad prozora, ugrađuju se brzo i jednostavno. Spoljne roletne štite od vrućine i zračenja, vetra i kiše, ali osiguravaju i termo i zvučnu zaštitu. Postavljanje podfasadnih roletni mora se planirati još u fazi projektovanja. Kućišta ovih roletni su unutrašnja, odnosno, zamalterisana tako da se uopšte ne vide iznad prozora. Postavljaju se u toku ugradnje prozora pošto se kućište sasvim prekriva fasadnim malterom.

Savet stručnjaka iz firme MILINOVIĆ AL TEMERIN

1. Koje roletne preporučujete za novogradnju?

Moja preporuka za novogradnju je aluminijumska termoizolovana kutija, s aluminijumskim zastorom, takođe termoizolovanim; čvrstina i kvalitet su u ovom slučaju zagarantovani.

2. Šta je sa postavljanjem roletni prilikom obnove kuće ili stana?

U zavisnosti od otvora, prilikom obnove možemo koristiti spoljnu ili unutrašnju kutiju; sve zavisi od želje klijenta.

3. Da li preporučujete motorni ili ručni pogon?

Svojim klijentima u većini slučajeva preporučujem ručni pogon, mada, u zavisnosti od veličine i težine roletne može da se postavi i motor.

Roletne su veoma bitan deo dopune uz ALU i PVC stolariji. Imaju važnu ulogu prvenstveno u zaštiti od sunca kao i za zvučnu izolaciju. Zahvaljujući roletnama regulišemo ulazak energije u prostoriju, tačnije, u zimskim mesecima one zadržavaju toplotu dok se leti, spuštanjem roletni štitimo od visokih temperatura i ulaska vrućine. Štite i od drugih vremenskih uslova, vetra, kiše, sunca....

g. Miroslav Milinović, MILINOVIĆ AL TEMERIN

2.1. Nadgradne roletne

Ovakve roletne pružaju odličnu zaštitu prozora i visoku izolativnost. Kućište za roletnu je fiksirano odmah iznad prozora i zato na fasadi ne izgleda upadljivo. Najčešće se koriste u novogradnji ili prilikom renoviranja pošto se ugrađuju zajedno s prozorima. Roletne ovog tipa se lako održavaju i popravljaju.

2.2. Spoljne roletne

Ovaj tip roletni je, čini se, najrasprostranjeniji pošto mogu da se postavljaju u toku gradnje i posle nje. Za ugradnju ovih roletni nisu potrebni nacrti, jer se jednostavno fiksiraju na fasadu. Jedna od njihovih prednosti je i veliki izbor karakteristika i funkcija. Mogu biti PVC ili aluminijumske, letvice takođe mogu biti plastične ili aluminijumske, različitih veličina i boja, a mogu imati samostalne ili ugrađene komarnike te ručno ili automatsko upravljanje. Imajte na umu da ovakve roletne postaju deo fasade i da se jasno vide, pa boju birajte u skladu s njom.

2.3. Podfasadne roletne

Podfasadne roletne su tip koji zahteva planiranje pre ugradnje, ali kada budete videli konačni rezultat, znaćete da se trud isplatio. Ovim roletnama su kućišta sasvim skrivena, odnosno, ugrađena u fasadu i zato cela površina izgleda pravolinijski, ujednačeno i skladno. Kada su spuštene obezbeđuju potpunu zaštitu od svetlosti, toplote ili hladnoće i provala. Materijali od kojih su i njihove boje odlikuju se dugotrajnošću; pri tom, ovakve roletne produžavaju vek trajanja i samim prozorima. Podfasadno kućište roletne postavlja se iznad prozora i pokriva malterisanjem, tako da se može reći da su idealne za moderne objekte koji teže minimalističkoj svedenosti, ujednačenim i čistim linijama. Da bi se dobio takav konačni izgled, potrebno je planiranje još u fazi idejnog projekta, kada se predviđa prostor za kućišta tako da prozori budu u ravni s spoljnom površinom noseće konstrukcije. Podfasadne roletne se prave od različitih materijala i mogu imati ugrađene komarnike.    

2.4. Kose roletne

Iskošene roletne se koriste za prozore nepravilnih oblika. To su najčešće prozori na kosinama ispod krova i mogu biti pod uglom od 0,5° do 45°. Pomoću ovakvih roletni senče se okrugli, trouglasti, šestougaoni i svi drugi asimetrični prozori. Nepravilan oblik slabi strukturnu čvrstinu roletni i zato su one uvek od aluminijuma, bez ventilacionih otvora.

2.5. Roletne za krovne prozore

Roletnama se mogu senčiti i krovni prozori koji su stalno izloženi pregrevanju ili gubljenju toplote. Roletne za krovne prozore su oblikovane tako da se na njima ne zadržavaju kiša ni sneg već neometano klize.

2.6. Rolo komarnici

Svakoj prostoriji vašeg doma potrebni su svetlost i svež vazduh, ali ne i nasrtljivi insekti. Većina savremenih tipova roletni ima ugrađene rolo komarnike. Roletne i komarnici funkcionišu svaki za sebe tako da ih možete otvarati i zatvarati prema potrebi.

2.7. Elektroroletne

Roletne možete podešavati ručno, pomoću posebne navojne šipke (kurble) ili automatski, pomoću motora koji se pokreće ugrađenim prekidačem ili daljinskim upravljačem. Prednost elektroroletni je lakše i brže, a time i praktičnije otvaranje i zatvaranje, naročito kada su u pitanju veći i teži prozori. Ako se automatsko pokretanje roletni poveže sa sistemom pametnog upravljanja kućom, onda će sistem kontrolisati njihov rad prema unapred zadatim parametrima. To praktično znači da će se roletne same pokretati u određeno vreme ili prema vremenskim prilikama kako bi se u prostorijama obezbedila optimalna temperatura. Automatski pogon na taj način reguliše i gubitke toplote, odnosno, trošenje energije, a od velike pomoći pri tom je i to što oko prozora nema otvora za ručno pokretanje roletni.

2.8. Protivprovalne roletne

Roletne mogu da predstavljaju i sasvim zadovoljavajuću protivprovalnu zaštitu. Posebne sigurnosne opruge (osigurači) sprečavaju otvaranje roletni spolja. Mogu se zaključati u zatvorenom položaju, ali se ovi zatvarači ne mogu koristiti uz roletne na elektropogon. Postoji, međutim, drugi tip osigurača koji se naknadno montiraju, a koji automatski zaključavaju roletne u spuštenom položaju; ipak, ovaj sistem funkcioniše isključivo uz rolentne na monokomande (odvojeni prekidači: jedan za spuštanje i jedan za podizanje) ili one s motorom.

3. Kako izabrati ponuđača za spoljne roletne?

Na tržištu ima bezbroj ponuđača i proizvođača, pa kako izabrati pravog? Prvo treba da odlučite kakve roletne ili sistem želite. Do sada smo govorili o važnim ulogama materijala, širini letvica i vrstama senila. Uz to dolazi način ugradnje - nadgradni, spoljni i podfasadni - i, poslednje, ali nikako manje važno, kvalitet ugradnje. Na portalu Daibau.rs naći ćete mnogo proverenih i pouzdanih ponuđača roletni i montera. Svaki od njih nudi svoje reference i iskustva klijenata. Pošaljite im upit i među pristiglim odgovorima i ponudama, upoređujući ih, odaberite onog koji vam najviše odgovara.

4. Postavljanje spoljnih roletni

Postavljanje roletni nije naročito složen posao. Ugradnju nadgradnih i podfasadnih roletni je potrebno unapred planirati. Na taj način će se pre gradnje ili renoviranja, odrediti prostor iznad prozora potreban za postavljanje kućišta i ugraditi nosači ili će se prozor postaviti na spoljnoj strani noseće konstrukcije.   

4.1. Montiranje na stare prozore

Roletne se uvek mogu montirati i na stare prozore. To je brzo i lako izvodljivo, pošto se one postavljaju na prozorski okvir sa spoljne strane. Prilikom kupovine, imajte na umu izgled i boju fasade, jer će roletne biti vidljive. Dobrim izborom boje, letvica, vođica i kućišta, možete naglasiti i pojedine arhitektonske elemente.

5. Popravka spoljnih roletni

Popravke su uglavnom jeftinije od kupovine novih roletni. Većina kvarova se lako popravlja, pošto su obično u pitanju istrošeni delovi koji se i inače smatraju potrošnim. Najčešće je u pitanju zamena ležajeva, letvica, automata i sličnog. Rezervni delovi za roletne su uvek jeftiniji od celog sistema, tako da vam preporučujemo da se, pre nego što se odlučite za kupovinu novih, posavetujete sa nekim stručnjakom.

Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš DomŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Poslednji projekti

Zamena PVC roletni oštećenih od grada

Potrebna spoljne roletne za najmanje 4 prozora, dimenzije grubo H X L 1,4 x 0,6 metara. Možda i više. Zamena kočnice na jednom mehanizmu. Roletne mogu biti ili PVC ili AL. 84672 € do 141120 €

........

Nabavka i ugradnja roletni

Potrebna nabavka i ugradnja roletni cca 140 x 140 cm, za 2 prozora. 31752 € do 52920 €

........

Roletne i komarnici

Poštovani,

treba mi uzimanje mera, nabavka i montaža roletni i plise komarnika za 3 dupla prozora i jedan mali prozor, što je oko 5 m2.

Hvala 105840 € do 176400 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

Cena, Zamena drvenih za plastične roletne, 2 kom
Spoljne roletne, Svilajnac

270 € do 450 €

Cena, Spoljne roletne, 3 kom
Spoljne roletne, Niš

540 € do 900 €

Cena, Spoljašnje roletne termoizolacione sa elektromotorom, 7kom - 2 x 3m
Spoljne roletne, Vrčin

1350 € do 2250 €

Cena, Nabavka i ugradnja roletni na 2 prozora, 2 kom
Spoljne roletne, Niš

180 € do 300 €

Cena, Spoljašne roletne za prozor, 1 kom - 164 x 126cm
Spoljne roletne, Niš

270 € do 450 €

Cena, Popravka roletne sa unutrašnjim kućištem, 1 kom
Spoljne roletne, Borča

180 € do 300 €

Cena, Montaža PVC ili ALU roletni, 3 kom
Spoljne roletne, Kruševac

720 € do 1200 €

Cena, Izrada i ugradnje roletni i komarnika, Roletne: cca 55 x 150cm cca 110 x 150cm Komarnici: cca 80cm x 115cm cca 60 cm x60 cm.
Spoljne roletne, Vrbas

540 € do 900 €

Cena, Spoljne ALU roletne, cca 18m2
Spoljne roletne, Jagodina

1530 € do 2550 €

Cena, Spoljne alu roletne, 8 kom
Spoljne roletne, Kruševac

1800 € do 3000 €

Cena, Zamena traka - gurtne na drvenim roletnama i zamena celih roletni, cca 2 x 1.9 m
Spoljne roletne, Kula

315 € do 525 €

Cena, Spoljna roletna na PVC prozoru, cca 120 x 170 cm
Spoljne roletne, Beograd

360 € do 600 €

Cena, Izrada i ugradnja pvc roletne, cca 2.2 x 2.1 m
Spoljne roletne, Loznica

360 € do 600 €

Cena, Balkonska dvokrilna vrata, 2 kom - 220 x 140m
Spoljne roletne, Jagodina

720 € do 1200 €

Cena, Pvc roletna, 1 kom
Spoljne roletne, Crvenka

270 € do 450 €

Cena, Roletna i komarnik za balkonska vrata, cca 2 × 2.3m
Spoljne roletne, Beli Potok (Beograd)

180 € do 300 €

Cena, Izrada i montaža alu roletni, 4 kom
Spoljne roletne, Borča

1080 € do 1800 €

Cena, Popravka ALU roletne, 1 kom
Spoljne roletne, Kucura

135 € do 225 €

Cena, Zamena trake na roletni, 1 kom
Spoljne roletne, Smederevo

90 € do 150 €

Cena, Ponuda za zastakljivanje terase, cca 300 x 70 x 150cm
Spoljne roletne, Apatin

1350 € do 2250 €

Cena, Spoljne PVC roletne za drvene prozore, 4kom 1 x 1,5m i 1kom 1,20 x 1,5m
Spoljne roletne, Beograd

540 € do 900 €

Cena, Izrada i ugradnja ALU roletne spoljne, 1 kom
Spoljne roletne, Crvena Reka

135 € do 225 €

Cena, PVC roletne, cca 6kom
Spoljne roletne, Lazarevac

1080 € do 1800 €

Cena, Roletne i komarnici, cca 1 x 1.5m
Spoljne roletne, Subotica

270 € do 450 €

Cena, Spoljna pvc roletna, 1 kom - 115x110cm
Spoljne roletne, Gornji Milanovac

180 € do 300 €

Cena, Roletne na pvc vratima i prozorima, 5 kom -140 x 140 cm -2kom 190 x 120 cm -2 kom vrata 140 x 90 -1kom
Spoljne roletne, Beograd

900 € do 1500 €

Cena, Popravka roletni, 1 kom
Spoljne roletne, Sečanj

270 € do 450 €

Cena, Ugradnja alu roletne, 1 kom
Spoljne roletne, Kruševac

180 € do 300 €

Cena, Venicijaner za terasu, 3kom - 1 x 1,5m ; 2 x 1,5m ; 2 x 1,7m
Spoljne roletne, Leskovac

810 € do 1350 €

Cena, Pvc roletna, 1 kom - 220 x 160cm
Spoljne roletne, Sremska Mitrovica

270 € do 450 €

Cena, Zamena trake spoljne roletne, 12mm
Spoljne roletne, Leskovac

45 € do 75 €

Cena, PVC lamele braon boje bez okvira, 2 kom
Spoljne roletne, Beograd

270 € do 450 €

Cena, Izrada roletna komarnika i venecijanera za alu prozore, 11 kom
Spoljne roletne, Kraljevo

1080 € do 1800 €

Cena, Izrada i montaža PVC roletni sa motorom, 2 kom
Spoljne roletne, Kucura

180 € do 300 €

Cena, Izrada roletni za balkon, 2 kom
Spoljne roletne, Sombor

1080 € do 1800 €

Cena, Zamena gurtne, 1 kom
Spoljne roletne, Ruma

90 € do 150 €Pogledajte druge završene projekte i cene

Spoljne roletne cenovnik

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

738+ PREDUZEĆA ZA Spoljne roletne
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

Tražite dobre izvođače radova za područje Spoljne roletne?

Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
© 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana