Aluminijumska ulazna vrata, cena

Koliko koštaju aluminijumska ulazna vrata? Cene aluminijumskih ulaznih vrata se razlikuju prema vrsti materijala (aluminijum, drvo-aluminijum), dimenzijama, zastakljenim delovima, ukrasima, sigurnosnim elementima i proizvođaču. Početna cena ALU termoizolovanih ulaznih vrata s klasičnim okovima, inoks kvakom i niskim ALU pragom, dimenzija 100x210 cm je oko 800 EUR, a može dostići i 1.000 EUR. Za drvo-aluminijumska ulazna vrata koja se ubrajaju među najkvalitetnija, platićete između 1.500 i 2.500 EUR.

Kome poveriti izradu ili nabavku ALU ulaznih vrata? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim proizvođačima i dobavljačima ulaznih vrata u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
Nađi majstore

Aluminijumska ulazna vrata za kuće


Cena aluminijumskih ulaznih vrata. Cena aluminijumskih ulaznih vrata s klasičnim okovima i prohromskom kvakom, niskim aluminijumskim pragom i termozaštitom, 100x210 cm. Cena ugradnje vrata, bez stakla.

770.00 €/kpl

VEOMA NISKA CENA
€/kpl

SREDNJA CENA
1080.00 €/kpl

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Aluminijumska ulazna vrata, cena

DETALJNIJE CENE ZA Aluminijumska ulazna vrata

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Ukupno:
Pošalji potražnju >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Aluminijumska ulazna vrata - sve što treba da znate

1. Aluminijumska ulazna vrata - šta sve treba da znate?

Aluminijumska ulazna vrata

1.1. Ulazna vrata su prva stvar koju vidite

Svaka ulazna vrata su svakako jedan od najvažnijih delova objekta i fasade. Ona su prvi element sa kojim se dolazi u dodir dok se približavate nekoj kući i kroz koji se kasnije stalno prolazi. Zato je utoliko važnije kakva su - moraju se prilagoditi i uskladiti i s eksterijerom i s enterijerom, zapravo sa celom idejom, konceptom doma. Ulazna vrata ne samo da osiguravaju to da niko nepozvan ne uđe, već su i deo celokupnog arhitektonskog dizajna, a samim tim i slike objekta. Moglo bi se reći da su ulazna vrata kao fotografija na ličnoj karti vaše kuće, na osnovu koje, hteli vi to ili ne, svako odmah odlučuje o mnogim drugim stvarima. Na svakom tržištu se nude brojne vrste i tipovi ulaznih vrata od, takođe, brojnih prirodnih i veštačkih materijala, a jedna od najboljih su svakako aluminijumska ulazna vrata. Njih preporučujemo naročito za kuće koje su u svakom pogledu izloženije od onih na stanovima u zgradama, koja su, opet, na drugi način, zaštićenija.

1.2. Aluminijumska ulazna vrata imaju mnoge prednosti

Jedna od glavnih prednosti aluminijumskih ulaznih vrata je njihova izuzetna otpornost na oštećenja, ogrebotine, udarce i nečistoće. Vrata su praktično neuništiva, posebno u poređenju sa drvenim, a o PVC da ne govorimo. Ne samo da će vam pružiti visok stepen bezbednosti, već ćete na njihovo održavanje trošiti minimum vremena i truda. Za razliku od drvenih, aluminijumska vrata ne zahtevaju ni lakiranje niti obnavljanje i čiste se običnom vlažnom krpom. ALU vrata i inače odlikuje izuzetno dobra UV zaštita. To znači da vrata (za razliku od PVC i drvenih) ne blede i ne žute (kao što se dešava sa PVC vratima). Ovakva ulazna vrata su izuzetno otporna i izdržljiva i u najgorim vremenskim uslovima. Proizvode se u zaista velikom broju nijansi, boja i dezena, od običnih, masivnih vrata, do vrata sa staklenim površinama, osvetljenjem, gravirama i sličnim. Ukratko, pravi model se može naći i za najzahtevnijeg kupca.

1.3. Slabosti aluminijumskih ulaznih vrata

Jedna od glavnih slabosti, ako se tako može reći, jeste njihova cena. Aluminijumska ulazna vrata su nešto skuplja od plastičnih, ali uporediva sa drvenim. Najskuplja su vrata kombinovana od drveta i aluminijuma i to u proseku oko 50% skuplja od aluminijumskih. Dodatnom slabošću smatra se to što je aluminijum nešto lošiji termoizolator, pa se takva vrata moraju dodatno izolovati. Međutim, sada kada kupujete ovakva vrata u njihovu cenu obično ulaze montiranje i izolacija tako da i o toj vrsti izolacije brine proizvođač, odnosno, ponuđač.

1.4. Sigurnost ulaznih vrata

Aluminijumska ulazna vrata imaju trostruku bravu i 6 serijskih sigurnosnih ključeva. Dodatno se može ugraditi i petostruka brava ili brava s identifikacijom otiska prsta. U ponudama ćete naći i aluminijumska ulazna vrata sa skrivenim okovima, što je posebno elegantno i moderno rešenje.

2. Koje su karakteristike aluminijumskih ulaznih vrata?

2.1. Boja aluminijumskih vrata

Postoji popriličan broj načina i vrsta završne obrade aluminijumskih ulaznih vrata, odnosno, samog aluminijuma, a najčešće se sreću vrata bojena prahom. To znači da, za razliku od sirovog aluminijuma, ovakva vrata ne izgledaju „metalno“, već imaju ujednačenu monohromnu površinu. Za ulazna vrata koja se boje prahom na raspolaganju su sve RAL nijanse, kojih inače ima na stotine, ali se ponuđači pretežno drže nekoliko osnovnih, takozvanih standardnih boja, dok se za druge doplaćuje.

2.2. Aluminijumski profili vrata

Profil krila od aluminijuma je debljine 8,5 cm i može biti ravan ili zaobljen. Između dva profila nalazi se neki od termoizolacionih materijala kakva je izolaciona pena koja poboljšava termička svojstva profila.

2.3. Izolaciona pena aluminijumskih ulaznih vrata

Profilacija vrata je, u stvari, pojam koji obuhvata materijal, vrstu, debljinu i način obrade profila od kojih se vrata prave, što je u ovom slučaju aluminijum. Svi aluminijumski profili za ovakva vrata punjeni su izolacionom penom, da bi im se poboljšala svojstva zvučne i toplotne izolacije. Ovo je veoma važno jer aluminijum sam po sebi nije dobar izolator, pa se ovakvom obradom njegova izolaciona svojstva poboljšavaju toliko da može da ispuni čak i najstrožije standarde i ne uzrokuje prevelike gubitke toplote. Druga opcija je još širi aluminijumski profil od standardnog, koji je spolja i iznutra debljine 3 mm, a u sredini je takođe ispunjen izolacionom penom.

Debljine pojedinačnih ispuna:

 • - umetnuta: 45 mm,
 • - jednostrano oblaganje: 54 mm,
 • - dvostrano oblaganje: 83-95 mm.

2.4. Termoprovodljivost aluminijumskih ulaznih vrata

Kada se radi o krilu vrata koje je obostrano obloženo aluminijumom, uobičajena toplotna propusnost tog krila je U=0,81 W/m2K, a ako se radi o kombinaciji drvo-aluminijum ili o verziji gde je aluminijum samo na jednoj strani, vrednost termoprovodljivosti je 0,74 W/m2K.

2.5. ALU ulazna vrata s oknima

Zgodno je ako kroz ova vrata u ulazni prostor može da se propusti prirodna svetlost, posebno zato što ni ulazi ni hodnici obično nemaju prozore. Idealno rešenje u takvim slučajevima su aluminijumska ulazna vrata s oknima, što zapravo znači da su na određenim mestima kroz aluminijum prosečeni otvori i potom zastakljeni, pa ta okna propuštaju svetlost. Ovde su moguće beskonačne kombinacije i varijacije; od jedne staklene površine, do više njih raspoređenih u nizu ili u obliku kakve šare, pa do mlečnog, graviranog ili mozaik stakla. Potonji tipovi kombinacija propuštaju svetlost, ali ne dopuštaju da se vidi unutrašnjost, tako da nude više privatnosti. Staklo se takođe može tretirati nanošenjem folija i peskarenjem. Nasuprot tome, obično, prozirno staklo omogućava da se osoba sa druge strane vrata dobro osmotri. Ova stakla, svakako, jesu obrađena tako da obezbeđuju zvučnu i termoizolaciju koliko i vrata.

2.6. Dodaci za aluminijumska ulazna vrata

Aluminijumska ulazna vrata se proizvode na više načina: s umetnutim, jednostranim ili dvostranim ispunama. Kao i za sva druga ulazna vrata i ovde vam na raspolaganju stoji vrlo širok izbor svakojake dodatne opreme, kakve su kvake, ukrasne lajsne, distanceri, šarke, špijunke i slično. Sve ručke - horizontalne, vertikalne ili zakrivljene - kompatibilne su s aluminijumskim ulaznim vratima, samo treba da se fiksiraju drugačijim okovima. Na drvenim vratima se ručke lakše fiksiraju nego na metalnim, zbog tvrdoće materijala. Međutim, postoje i sakriveni okovi, šarke, pa i kvake, ako vam se tako više dopada.

2.7. Okovi i otvaranje ulaznih vrata

Aluminijumska ulazna vrata imaju kvalitetne 3D umetke, krilo se zatvara u 3 ili 5 tačaka, a moguće su različite varijante otvaranja: ka spolja, automatsko otvaranje pomoću elektromotora ili na otisak prsta.

3. Ulazna vrata od kombinacije drveta i aluminijuma

3.1. Spoj najboljih karakteristika oba materijala

Spoj drveta i aluminijuma ujedinjuje najbolja svojstva oba materijala u celinu koju odlikuju još bolje karakteristike. Ova su vrata, može se slobodno reći, kombinacija tradicionalnog i modernog, koja spolja izgledaju savremeno, čvrsto i pomalo hladno, a iznutra tradicionalno i toplo. Ukoliko želite da imate vrhunska ulazna vrata, čvrsta, otporna, izdržljiva i sigurna, ovo je idealno za vas. Reč je o veoma elegantnom rešenju koje je pri tom i ekonomično, energetski efikasno, vrlo trajno, pouzdano i uvek u modi. Aluminijum deluje sirovo, industrijski i postmodernistički, a nudi veoma dobru zaštitu od vremenskih prilika; nikako nije zanemarljiva ni činjenica da se vrlo lako održava. S druge strane, drvo iznutra deluje delikatnije, sofisticiranije i nudi toplinu, prirodnu lepotu i odlično ambijentalno okruženje.

3.2. Tehnička svojstva ulaznih vrata od drveta i aluminijuma

Krilo za ovakva ulazna vrata se pravi tako što se sa spoljne strane postavljaju ALU ploče ili profili, a sa unutrašnje izolacija i drvene ploče ili profili u više slojeva kako bi bili obezbeđeni stabilnost i čvrstina konstrukcije i strukture. Debljina okvira ulaznih vrata, zajedno s aluminijumskom oblogom, iznosi oko 82 mm, a debljina krila vrata do 72 mm. Krilo vrata ima troslojno izolaciono staklo (termoprovodljivost Ug=0,9 W/m2K). Dekorativni dodaci za ovakva vrata postavljaju se samo sa spoljne strane. Obično se postavlja dvostruki zaptivni sloj i termoizolacioni prag. Za drvene delove najčešće se koriste smrča, jasen, hrast i ariš.

4. Koliko koštaju aluminijumska ulazna vrata?

Poređenja radi, jednostavna PVC vrata kreću se između 250 i 750 EUR, dok se cene aluminijumskih ulaznih vrata razlikuju prema vrsti materijala (aluminijum, drvo-aluminijum), dimenzijama, zastakljenim delovima, ukrasima, sigurnosnim elementima i proizvođaču. Početna cena ALU termoizolovanih ulaznih vrata s klasičnim okovima i inoks kvakom, niskim ALU pragom, dimenzija 100x210 cm je oko 900 EUR, a može preći i 1.000 EUR. 

Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš DomŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Poslednji projekti

Ponuda za Alu ulazna vrata ulaza u zgradu

Potrebna ponuda za zamenu ulaznih vrata na ulazu u zgradu.
Širina otvora je 375 a visina 215cm. Donji deo 90cm treba biti limeni a gornji deo u staklu.
Dva krila (po 90cm) trebaju biti pokretna, jedna regularna vrata i druga koja bi se otvarala samo u slucaju potrebe unosa kabastih stvari. Preostali deo 195 moze biti iz jednog dela.
Sa unutrasnje strane bi bila klasicna kvaka a spolja se otvara pomocu interfona/tag-a/kljuc-a (sto imamo i trenutno). 127008 € do 211680 €

........

Trokrilna garažna vrata antracit staklo1/3

Trokrilna garažna vrata cca 205 x 270 cm.

Slika u prilogu. 84672 € do 141120 €

........

Ulazna vrata za stan sa 2 brave

Ulazna vrata za stan sa 2 brave bez stakla. Dimenzije cca 90 x 202 cm. 74088 € do 123480 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

Cena, Ugradnja i obrada ALU vrata i prozora, 3 kom vrata, 2 kom prozora
Aluminijumska ulazna vrata, Loznica

1350 € do 2250 €

Cena, Ulazna dvokrilna vrata sa svetlarnikom, cca 220 × 180 cm
Aluminijumska ulazna vrata, Beograd

450 € do 750 €

Cena, Izrada i ugradnja ALU vrata za kuću, cca 126 x 203 cm
Aluminijumska ulazna vrata, Beograd

810 € do 1350 €

Cena, ALU ulazna vrata za kuću, cca 210 x 130 cm
Aluminijumska ulazna vrata, Svilajnac

810 € do 1350 €

Cena, Dvokrilna termo alu vrata u boji drveta, cca 220 x 150cm
Aluminijumska ulazna vrata, Kragujevac

630 € do 1050 €

Cena, Dvokrilna ulazna vrata, cca 210 x 140cm
Aluminijumska ulazna vrata, Vrnjačka Banja

720 € do 1200 €

Cena, Ulazna vrata, 1kom - 220 x 100cm
Aluminijumska ulazna vrata, Bačka Palanka

630 € do 1050 €

Cena, Zamena ulaznih vrata na stambenoj zgradi, cca 268 x 183
Aluminijumska ulazna vrata, Novi Sad

900 € do 1500 €

Cena, Kupovina i ugradnja ALU vrata, 1 kom
Aluminijumska ulazna vrata, Bačka Palanka

810 € do 1350 €

Cena, Jednokrilna ulazna vrata ALU, cca 100 x 200 cm
Aluminijumska ulazna vrata, Užice

900 € do 1500 €

Cena, Izlog za lokal ALU profil, cca 200 x 340cm i 186 x 80cm
Aluminijumska ulazna vrata, Niš

1350 € do 2250 €

Cena, ALU prozori i vrata zlatni hrast, cca 190 x 90cm - 1 kom vrata ; 100 x 120 cm - 7kom prozori ; 60 x 100cm - 1 kom
Aluminijumska ulazna vrata, Prijepolje

2700 € do 4500 €

Cena, Izrada i ugradnja ALU ulaznih vrata, 110 x 170 + polukrug 170+40
Aluminijumska ulazna vrata, Mladenovac

810 € do 1350 €

Cena, Izrada i montaža ALU ulaznih vrata i PVC prozora, 12 kom
Aluminijumska ulazna vrata, Kragujevac

5400 € do 9000 €

Cena, Demontaža i montaža kupljenih vrata pvc i alu, 2 kom
Aluminijumska ulazna vrata, Veternik

180 € do 300 €

Cena, Ulazna sigurnosna vrata u stambenoj zgradi, cca 100 x 210cm
Aluminijumska ulazna vrata, Zrenjanin

540 € do 900 €

Cena, Harmonika sobna vrata, cca 200 x 80 cm
Aluminijumska ulazna vrata, Kragujevac

180 € do 300 €

Cena, Aluminijumska harmonika vrata, cca 220 x 220cm
Aluminijumska ulazna vrata, Prijepolje

180 € do 300 €

Cena, Ulazna vrata, cca 30+80/225
Aluminijumska ulazna vrata, Futog

810 € do 1350 €

Cena, Ulazna Alu vrata skriveno krilo, cca 202 x 137cm
Aluminijumska ulazna vrata, Mladenovac

810 € do 1350 €

Cena, Ugradnja ALU vrata, cca 2.03 x 110cm
Aluminijumska ulazna vrata, Beograd

1080 € do 1800 €

Cena, Aluminijumska vrata za kupatilo, cca 205 x 84 cm
Aluminijumska ulazna vrata, Čačak

270 € do 450 €

Cena, Aluminijumska stolarija, 13 vrata + oko 42 prozora
Aluminijumska ulazna vrata, Sokobanja

14850 € do 24750 €

Cena, Aluminijumska unutrašnja i spoljašnja stolarija, Ulazna 117x220 sa termoprekidom, unutrašnja 80x220, 90x210, fiksne pregrade ~15m2
Aluminijumska ulazna vrata, Pančevo

1080 € do 1800 €

Cena, Spoljna ALU ulazna vrata u braon boji, cca 90 x 210cm
Aluminijumska ulazna vrata, Beograd

810 € do 1350 €

Cena, ALU vrata, cca 2.3 x 3 m
Aluminijumska ulazna vrata, Negotin

900 € do 1500 €

Cena, Ulazna vrata u zgradu, Š 191 x V 243
Aluminijumska ulazna vrata, Novi Sad

810 € do 1350 €

Cena, Unutrašnja ALU klizna vrata, 2kom - 4 x 1,7m
Aluminijumska ulazna vrata, Velika Plana

900 € do 1500 €

Cena, ALU ulazna vrata, cca 230 x 130cm
Aluminijumska ulazna vrata, Niš

810 € do 1350 €

Cena, Ulazna ALU vrata imitacija drveta,
Aluminijumska ulazna vrata, Smederevo

810 € do 1350 €

Cena, Ulazna vrata za kuću , cca 1010 x 2080cm
Aluminijumska ulazna vrata, Veliko Gradište

810 € do 1350 €

Cena, Izlazna lučna vrata na terase - 2 kom, visina 205 cm, širina / prečnik luka 75 cm
Aluminijumska ulazna vrata, Beograd

1260 € do 2100 €

Cena, Ulazna vrata za zgradu, dvostruka vrata potrebno je doci
Aluminijumska ulazna vrata, Beograd

810 € do 1350 €

Cena, Klizna balkonska ALu vrata, cca 215 x 202cm
Aluminijumska ulazna vrata, Krčedin

540 € do 900 €

Cena, ALU ulazna vrata, Otvor je 130cm sa 210cm
Aluminijumska ulazna vrata, Sivac

810 € do 1350 €

Cena, Aluminijumska vrata za spoljašnji toalet, 2kom cca 78x210cm
Aluminijumska ulazna vrata, Sremski Karlovci

900 € do 1500 €Pogledajte druge završene projekte i cene

Aluminijumska ulazna vrata cenovnik

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

1012+ PREDUZEĆA ZA Aluminijumska ulazna vrata
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

Tražite dobre izvođače radova za područje Aluminijumska ulazna vrata?

 • Aluminijumska ulazna vrata Beograd
 • Aluminijumska ulazna vrata Novi Sad
 • Aluminijumska ulazna vrata Kragujevac
 • Aluminijumska ulazna vrata Niš
 • Aluminijumska ulazna vrata Čačak
 • Aluminijumska ulazna vrata Kraljevo
 • Aluminijumska ulazna vrata Pančevo
 • Aluminijumska ulazna vrata Zrenjanin
 • Aluminijumska ulazna vrata Novi Pazar
 • Aluminijumska ulazna vrata Smederevo
 • Aluminijumska ulazna vrata Subotica
 • Aluminijumska ulazna vrata Aleksinac
 • Aluminijumska ulazna vrata Apatin
 • Aluminijumska ulazna vrata Aranđelovac
 • Aluminijumska ulazna vrata Bačka Palanka
 • Aluminijumska ulazna vrata Bačka Topola
 • Aluminijumska ulazna vrata Bečej
 • Aluminijumska ulazna vrata Bor
 • Aluminijumska ulazna vrata Bujanovac
 • Aluminijumska ulazna vrata Ćuprija
 • Aluminijumska ulazna vrata Gornji Milanovac
 • Aluminijumska ulazna vrata Inđija
 • Aluminijumska ulazna vrata Ivanjica
 • Aluminijumska ulazna vrata Jagodina
 • Aluminijumska ulazna vrata Kikinda
 • Aluminijumska ulazna vrata Knjaževac
 • Aluminijumska ulazna vrata Kovin
 • Aluminijumska ulazna vrata Kruševac
 • Aluminijumska ulazna vrata Kula
 • Aluminijumska ulazna vrata Kuršumlija
 • Aluminijumska ulazna vrata Leskovac
 • Aluminijumska ulazna vrata Loznica
 • Aluminijumska ulazna vrata Negotin
 • Aluminijumska ulazna vrata Paraćin
 • Aluminijumska ulazna vrata Pirot
 • Aluminijumska ulazna vrata Požarevac
 • Aluminijumska ulazna vrata Preševo
 • Aluminijumska ulazna vrata Prijepolje
 • Aluminijumska ulazna vrata Prokuplje
 • Aluminijumska ulazna vrata Ruma
 • Aluminijumska ulazna vrata Šabac
 • Aluminijumska ulazna vrata Senta
 • Aluminijumska ulazna vrata Šid
 • Aluminijumska ulazna vrata Sjenica
 • Aluminijumska ulazna vrata Smederevska Palanka
 • Aluminijumska ulazna vrata Sombor
 • Aluminijumska ulazna vrata Sremska Mitrovica
 • Aluminijumska ulazna vrata Stara Pazova
 • Aluminijumska ulazna vrata Temerin
 • Aluminijumska ulazna vrata Trstenik
 • Aluminijumska ulazna vrata Užice
 • Aluminijumska ulazna vrata Valjevo
 • Aluminijumska ulazna vrata Velika Plana
 • Aluminijumska ulazna vrata Vranje
 • Aluminijumska ulazna vrata Vrbas
 • Aluminijumska ulazna vrata Vršac
 • Aluminijumska ulazna vrata Zaječar
 • Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana