Alarmni sistemi, cena

Koliko koštaju alarmni sistemi? Cene alarmnih sistema mogu se razlikovati shodno složenosti i vrsti (bežični i žičani), kvalitetu, broju sigurnosnih uređaja, načinu upravljanja i ponuđaču usluga. Ugradnja prosečnog protivprovalnog sistema s glavnom jedinicom, senzorima i kamerama kreće se između 190 i 400 EUR. Ne moramo vam reći da bi i samo jedna sprečena provala, sasvim opravdala ovakvu investiciju te najiskrenije preporučujemo da se uopšte ne dvoumite oko ovakve investicije.

Kome poveriti planiranje i montažu alarmnog sistema? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim proizvođačima i dobavljačima alarmnih sistema u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
Nađi majstore

Alarmni sistem


Cena alarmnog sistema. Cena nabavke i ugradnje alarmnog sistema s glavnom jedinicom, senzorima i kamerama.

190.00 €/kom

VEOMA NISKA CENA
€/kom

SREDNJA CENA
384.00 €/kom

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Alarmni sistemi, cena

DETALJNIJE CENE ZA Alarmni sistemi

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Bežični senzor kretanja

Cena bežičnog senzora kretanja. Cena bežičnog senzora kretanja raspona 100 m, dometa detektovanja 10-12 m, s tamper prekidačem; mogućnost montaže na zid ili plafon.€/kom

kom
potražnja>

Daljinski upravljač s 4 dugmeta

Cena bežičnog daljinskog upravljača za alarmni sistem. Cena bežičnog daljinskog upravljača s 4 dugmeta; vodootporan, ima 5 operacija.€/kom

kom
potražnja>

Daljinski upravljač s 15 dugmadi

Cena bežičnog daljinskog upravljača za alarmni sistem. Cena bežičnog daljinskog upravljača s 15 dugmadi; vodootporan, ima 6 operacija, prikaz statusa sistema, testiranje nivoa signala i šuma na mestu predajnika.€/kom

kom
potražnja>

Video-nadzor

Cena video-nadzornog sistema. Cena video-nadzornog sistema sa snimanjem, kamerama i IR dometom do 20 m.€/kom

kom
potražnja>
Ukupno:
Pošalji potražnju >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Alarmni sistemi - sve što treba da znate

1. Šta sve treba da znate o alarmnim sistemima?

Zbog učestalijih provala u poslovne i stambene objekte, zaštita ljudi i imovine postaje sve veći imperativ, a sve ju je teže obezbediti bez pažljivog i detaljnog planiranja tehničkog obezbeđenja. Alarmni sistem je skup uređaja i prateće opreme za pravovremeno otkrivanje i sprečavanje neželjenih događaja. Naročito je važno da dom bude zaštićen u vreme kada niste u njemu, pogotovo ako je u pitanju višednevno odsustvo. Provalnici za svoje mete uvek biraju stanove, kuće ili poslovne prostore s manje prepreka, pošto su tada i manje šanse da budu uhvaćeni. Što se toga tiče, dosta možete uraditi i sami. Postoje koraci koji se mogu preduzeti tako da privlačite što manje pažnje nepoželjnih. Jedan od njih je i postavljanje kvalitetnog alarmnog sistema koji je povezan sa službom obezbeđenja.

Alarmni sistemi
Zbog porasta slučajeva provala, dobro isplanirano tehničko obezbeđenje domova postaje neophodno

1.1. Svaka protivprovalna zaštita nije i sigurnosni sistem

Postoje velike razlike između protivprovalne zaštite i celovitog zaštitnog sistema kuće; potonji obezbeđuje koliko ukućane toliko i imovinu te je zasigurno bolja investicija. Pre nego što izaberete ponuđača alarmnog sistema, podrobno se raspitajte o uređajima i uslugama koje nudi te kako sam sistem funkcioniše. Protivprovalna zaštita je najosnovnija vrsta alarmnog sistema sa senzorima na vratima i prozorima. Signalizira vama ili službi obezbeđenja (u zavisnosti od toga kako je programiran) da je neko provalio u vaš dom. To je svakako korisno, premda takav sistem ne upozorava na druge neželjene događaje kakvi su požar, curenje ugljen-monoksida ili vode i sličnog.

1.2. Alarmni sistem radi i kad struja nestane

Mnoge korisnike brine električno napajanje alarmnog sistema. Recimo da ste na godišnjem odmoru i oluja prouzrokuje nestanak struje u kraju. Da li alarmni sistem ipak radi? Da li vam je dom još uvek zaštićen? Da li morate hitno da se vratite? Sve su to realne brige i pitanja koja ih prate. Da vam odmah olakšamo - kakav god sistem da imate on nastavlja da radi i kada nema struje. Klasični sistem koji je na električnom napajanju, obično je niskonaponski što znači da mu i inače nije potrebno mnogo struje da bi radio. Takvi zaštitni sistemi imaju rezervnu bateriju koja ih napaja dok struja ponovo ne dođe. Ima i onih koji rade na solarni pogon. To su sve autonomni sistemi. Oni su nešto skuplji, ali ako više volite „zelena“ rešenja, onda su na dobitku i prirodna sredina i vaš dom. 

1.3. Sigurnosni sistem mora odgovarati veličini doma i vašim potrebama

Iako ima trgovaca koji tvrde da jedan sistem može da se koristi u svakoj situaciji, to baš i nije tako. Sigurnosni sistemi se razlikuju, između ostalog, i po površini kojoj su namenjeni, vrsti i potrebama. Svakako da su skuplji oni koji imaju više funkcija i pružaju veću zaštitu, ali ni oni nisu univerzalni. Veći dom zahteva sistem koji kontroliše više informacija, ali svakako mora biti prilagođen navikama i stilu života ukućana.

1.4. Mnogi sistemi nude i ličnu zaštitu

Pretpostavimo da se neko oklizne i padne na stepeništu te ne može da telefonira. Koliko bi vremena prošlo pre nego što bi ga našli? Mnogi savremeni bezbednosni sistemi za kuće su opremljeni tehnologijama koje su od nezamenljive pomoći u takvim situacijama. Dugme na privesku ili narukvici služi za to da pozovete u pomoć posebnu službu koja radi non-stop. Takvo rešenje je odlično naročito za starije, one koji žive sami ili bez komšija u blizini.

1.5. Manje premije osiguranja i drugi pozitivni činioci

Pored osećanja lične sigurnosti i uverenja da je imovina zaštićena, ugradnja kvalitetnog alarmnog sistema ima i druge pozitivne efekte. Na primer, ima osiguravajućih kompanija koje nude jeftinije osiguranje vlasnicima koji su ugradili bolje alarmne sisteme. Ima i sigurnosnih sistema koji vlasnike upozoravaju ako neki od kućnih uređaja i aparata za domaćinstvo ne radi kako treba, kako ne bi izazvao neku štetu. Jednom rečju, alarmni sistemi zaista vlasnike oslobađaju mnogih briga i čine da se u svom domu i izvan njega osećaju sigurno.

2. Ponuđači alarmnih sistema

Budući da je ovo vrlo važna stvar, savetujemo da se dobro raspitate o svim karakteristikama različitih alarmnih sistema i pažljivo izaberete. Prvo pitajte koliko firma posluje - predlažemo da ne angažujete one koji posluju manje od 10 godina, pošto je vrlo važno da pored iskustva imaju i svu potrebnu opremu i uređaje. Bitno je i to koliko je njihov centar za uzbunjivanje daleko od vas i za koliko mogu da stignu u slučaju uključivanja alarma.

3. Vrste alarmnih sistema

3.1. Žični alarmi

Žični alarmni sistem obavlja prvi deo komunikacije između senzora i alarmne centrale, odnosno, nadzornog uređaja preko mreže žica i kablova razvučenih kroz zidove vaše kuće. Ovaj sistem čini niskonaponsko strujno kolo sa senzorima raspoređenim po prozorima i vratima. Struja neometano teče i kolo je zatvoreno sve dok su svi prozori i vrata zatvoreni. Čim se otvore ili senzori zabeleže kretanje, alarmi se uključuju.

3.2. Bežični alarmni

Bežična tehnologija je omogućila da svi senzori i nadzorni uređaji međusobno komuniciraju radiofrekvencijama i mobilnim informacijama. Čim senzori zabeleže kretanje, informacija se automatski šalje uređajima, odnosno, centrali koja aktivira alarme.

3.3. Protivprovalni alarmi bez veze s centrom za obezbeđenje

Ovakvi sistemi obaveštavaju vas i još nekoga (u zavisnosti od toga kako su podešeni) da biste mogli da alarmirate obezbeđenje ili policiju. Sistem uključuje zvučne i svetlosne signale, premda ne šalje automatsko upozorenje službi obezbeđenja koju ste angažovali. Ovi sistemi su obično jeftiniji od nadzornih sistema te ne obezbeđuju ni jednak stepen zaštite. Imajte na umu da u trenutku kada se uključi alarm na vašem telefonu, možda nećete imati domet, dovoljno jak signal ili, jednostavno, nećete biti pored telefona.

3.4. Protivprovalni alarmi povezani s centrom za obezbeđenje

Angažovanje profesionalne službe obezbeđenja koja bi štitila vas, ukućane i dom je svakako nešto što uliva sigurnost i poverenje.

U slučaju da se bilo šta nepoželjno dogodi, alarmni sistem ne upozorava samo vas već i službu obezbeđenja koja poziva i potrebnu pomoć.

3.5. Alarmni sistemi prema vrsti zaštite

Alarmni sistemi se razlikuju i po tome od čega štite ljude ili objekte. Zaštita može biti od požara, poplava, promena temperature u prostoru, provala, neovlašćenog pristupa i sličnog. U tom smislu dele se na:

  • protivprovalne,
  • protivpožarne
  • video-nadzorne i
  • kontrolu pristupa.

4. Ugradnja kućnog alarma

Proces ugradnje sistema zaštite za vaš dom najviše zavisi od samog sistema koji kupite. Obični žični sistem svakako mora da postavi stručnjak, električar. Takav posao uključuje i bušenje i štemovanje zidova, razvlačenje kanalica za sprovođenje kablova od senzora do alarmne centrale. S druge strane, bežični sistemi se mnogo jednostavnije postavljaju, pošto građevinski radovi nisu potrebni. U najvećem broju slučajeva, bežični sistemi su autonomni i samodovoljni jer se napajaju preko baterije ili solarnih panela. Za neposrednu vezu sa službom obezbeđenja potrebna je i posebna oprema. Preporučujemo da se pre početka radova, raspitate o svim detaljima da bi ste znali i šta sve treba da se pripremi.

4.1. Alarmi za novogradnju

Ponuđač alarmnih sistema bi pre same ugradnje pregledao objekat, okolinu i ostale preduslove (nacrte i na licu mesta) te bi prema životnim navikama ukućana odredio koji bi sistem bio najpodesniji. Pri planiranju alarmnog sistema ne sme se zaboraviti ni na kasniji raspored pokućstva, klima-uređaja i sličnog tako da senzori ne budu blokirani i nemaju smetnje u radu. Kada se plan napravi, počinje razvlačenje komunikacionih vodova, odnosno, kablova između senzora i alarmne centrale. Najprimerenije vreme za to je neposredno pre malterisanja zidova, onda kada se razvlače i druge instalacije, tako da na kraju ništa ne bude vidljivo spolja. Kada se montiranje završi, sledi isprobavanje i eventualno korigovanje sistema.

4.2. Alarmi za postojeći objekt

U starogradnji se alarmni sistemi uglavnom postavljaju tako da se izbegne bušenje i štemovanje zidova, odnosno, kroz cevi sa elektroinstalacijama ili kanalicama u dnu zidova. Toga radi i nisu idealno estetsko rešenje. Istina, ovde je prednost što je svo pokućstvo već raspoređeno, pa u tom smislu nema nepoznanica. Ceo alarmni sistem se montira odjednom zajedno s instalacijama.

Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš DomŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Poslednji projekti

Ponuda za interfon za 12 stanova stambene zgrade

Potrebna ponuda za ugradnju interfona za 12 stanova u zgradi sa zaključavanjem. 211680 € do 352800 €

........

Video nadzor i alarmni sistem

Potreban video nadzor i alarmni sistem u porodičnoj kući. 52920 € do 88200 €

........

Alarm za kuću

Potrebna ugradnja alarma u kuću cca 100 m2. 33868.8 € do 56448 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

Cena, Video nadzor, 2 kamere
Alarmni sistemi, Smederevska Palanka

450 € do 750 €

Cena, Video nadzor, 4 kamere sa mikrofonom za nocno snimanje prema kuci, 100m2
Alarmni sistemi, Banoštor

540 € do 900 €

Cena, Video nadzor sa četir kamere, 4kom
Alarmni sistemi, Prnjavor

1800 € do 3000 €

Cena, Zamena interfonske table i ugradnja šifratora, Interfonska tabla sa 20 pločica
Alarmni sistemi, Beograd

360 € do 600 €

Cena, Alarmni sistem, cca 170 m2
Alarmni sistemi, Topola

900 € do 1500 €

Cena, Alarmni sistem i video nadzor, cca 65m2
Alarmni sistemi, Izbište

1800 € do 3000 €

Cena, Postavljanje alarmbig sistema, cca 160m2
Alarmni sistemi, Jakovo

270 € do 450 €

Cena, Protivprovalni sistem u vikendici, 80m2 je povrsina prizemne kuce
Alarmni sistemi, Salaš

540 € do 900 €

Cena, Video nadzor, 1 kom
Alarmni sistemi, Zlatibor

450 € do 750 €

Cena, Video nadzor kuće,
Alarmni sistemi, Varvarin

720 € do 1200 €

Cena, Alarm za stan, cca 60 m2
Alarmni sistemi, Stara Pazova

720 € do 1200 €

Cena, Video nazor,
Alarmni sistemi, Krnjevo

360 € do 600 €

Cena, Alarm i video nadzor,
Alarmni sistemi, Bačka Palanka

576 € do 960 €

Cena, Video nadzor i alarm, 9 nadzornih kamera, oko 300m2
Alarmni sistemi, Kikinda

1350 € do 2250 €

Cena, Kodiranja alarmnog sistema, cca 200m2
Alarmni sistemi, Prokuplje

180 € do 300 €

Cena, Povezivanje kamera sa aplikacijom, 6kom
Alarmni sistemi, Rudnik

180 € do 300 €

Cena, Video nadzor i alarmni sistem, cca 100m2
Alarmni sistemi, Šid

1080 € do 1800 €

Cena, Kamera prema kapiji sa vezom sa mobilnim telefonom, 1 kom
Alarmni sistemi, Kragujevac

270 € do 450 €

Cena, Bežični alam i video nadzor , cca 90m2
Alarmni sistemi, Međa

810 € do 1350 €

Cena, Ugradjivanje alarm sistema u kući, oko 80m2
Alarmni sistemi, Studenica

540 € do 900 €

Cena, Rekonstrukcija protivpožarnog alarma 20 spratnih jedinica, 20 spratnih jedinica
Alarmni sistemi, Novi Sad

540 € do 900 €

Cena, Ugradnja video nadzora sa snimačem i aplikacijom za pregled snimaka na stambenim zgradama, Na tri lokacije
Alarmni sistemi, Novi Sad

1800 € do 3000 €

Cena, Alarmni Sistem , cca 100m2
Alarmni sistemi, Subotica

540 € do 900 €

Cena, Kompletna struja za stan - novogradnju, cca 120m2
Alarmni sistemi, Beograd

6750 € do 11250 €

Cena, Održavanje i remont postojećeg alarmog i video nadzora,
Alarmni sistemi, Subotica

540 € do 900 €

Cena, Popravka interfona, Popravka-servis jednog interfona
Alarmni sistemi, Ada

270 € do 450 €

Cena, Interfon sa kamerom i sigurnosne kamere, 60km
Alarmni sistemi, Smederevska Palanka

540 € do 900 €

Cena, Postavljanje alarmnih sistema, cca 2500 m2
Alarmni sistemi, Vranje

31500 € do 52500 €

Cena, Video nadzor za kuću, rotirajući , 4kom
Alarmni sistemi, Prijepolje

540 € do 900 €

Cena, Alarmni sistem. jedno 2-3 kamera + sensor na prozorima i vratima, cca 200m2
Alarmni sistemi, Donji Milanovac

1350 € do 2250 €

Cena, Servis alarmnog sistema, 1 kom
Alarmni sistemi, Novi Sad

180 € do 300 €

Cena, Postavljanje video nadzora na privatnoj kući, cca 400 m2
Alarmni sistemi, Gornji Milanovac

540 € do 900 €

Cena, Alarmni sistemi, video nadzor potrebe su u kontinuitetu, za naše lokale-objekte na teritoriji Srbije, Više objekata
Alarmni sistemi, Beograd

1350 € do 2250 €

Cena, Ugradnja Dahau sistema za video nadzor , 10kom IP kamera
Alarmni sistemi, Niš

900 € do 1500 €

Cena, Video nadzor za zgradu, Zgrada sa 22 stana i 4 garaze
Alarmni sistemi, Beograd

1350 € do 2250 €

Cena, Alarmni sistem, 50m2
Alarmni sistemi, Ugrinovci (Zemun)

585 € do 975 €Pogledajte druge završene projekte i cene

Alarmni sistemi cenovnik

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

2035+ PREDUZEĆA ZA Alarmni sistemi
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

Tražite dobre izvođače radova za područje Alarmni sistemi?

Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
© 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana