Za područje

  Vodoinstalater, cena 2024

  Koliko koštaju vodovodne instalacije? Cene vodovodnih instalacija se razlikuju od kuće do kuće. Trškovi zavise od udaljenosti pojedinačnih priključaka, zahtevnosti terena, rasporeda prostorija i broja vertikalnih vodova. Cena kanalizacije, zajedno sa spoljnim uređenjem za prosečnu porodičnu kuću, otprilike iznosi oko 20 EUR/m, što bi značilo oko 1.000 EUR pa naviše. Cena preuređenja vodovoda i odvoda, zajedno s materijalom, za manje kupatilo bi bila oko 500 EUR. Za manje radove, kakva je fina montaža sanitarija, treba izdvojiti oko 50 EUR. Troškovi grubih i finih vodovodnih instalacija u prosečnoj porodičnoj kući, iznose oko 7 do 15 EUR/m.

  Kome možete poveriti izvođenje vodoinstalaterskih radova? Lako i brzo pronađite iskusnog majstora za izvođenje vodoinstalaterskih radova u vašem području. Kako? Pomoću donjeg obrasca možete potpuno besplatno i bez obaveza poslati upit, a zatim izabrati među zainteresovanim i dobro ocenjenim majstorima za izvođenje vodoinstalaterskih radova!

  Brzo do majstora - lako i besplatno!
  Nađi majstore

  Cena vodovodnih instalacija


  Cena vodovodnih instalacija. Cena grubih i finih radova postavljanja vodovodnih instalacija po dužnom metru.

  7.00 €/m

  VEOMA NISKA CENA
  12.00 €/m

  SREDNJA CENA
  14.40 €/m

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Detaljnije cene za Vodoinstalater (2024)

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  Vodovodne instalacije, grubi radovi

  Montiranje sanitarija u kupatilu. Postavljanje kade, tuša, toaleta, česme, umivaonika.  €/

  Vodovodne instalacije, grubi radovi

  Montiranje sanitarija u kupatilu oko 5 m2. Postavljanje kade, tuša, toaleta, česme, kupatilskog bloka.  €/

  Vodovodne instalacije, fini radovi

  Montiranje sanitarija u kupatilu. Postavljanje kade, tuša, toaleta, česme, umivaonika.  €/

  Vodovodne instalacije, fini radovi

  Montiranje sanitarija u kupatilu oko 5 m2. Postavljanje kade, tuša, toaleta, česme, kupatilskog bloka.  €/

  Cena postavljanja tuš-kade sa materijalom i radom  €/

  Cena postavljanja i ozidavanja kade sa materijalom i radom  €/

  Cena postavljanja česme sa materijalom i radom  €/

  Postavljanje kupatilskog bloka

  Cena montiranja kupatilskog bloka s nabavkom dodatnog materijala i radom.


  kpl

  €/kpl

  Klasični cevovodi, 2 cm

  Cena klasičnih cevovovoda sa spojevima i zvučno izolovanim spojnicama, zavarenim spojevima. Cena sa montažom i priključkom.


  m

  €/m

  Klasični cevovodi, 4 cm

  Cena klasičnih cevovovoda sa spojevima i zvučno izolovanim spojnicama, zavarenim spojevima. Cena sa montažom i


  m

  €/m

  Čišćenje odvoda

  Cena čišćenja odvoda. Cena otpušavanja i čišćenja odvoda. Cena čišćenja odvodnih cevi, bez putnih troškova i dodatnih radova.


  kpl

  €/kpl

  Kanalizacija

  Cena pregleda kanalizacije. Cena pregleda kanalizacije kamerom. Cena pregleda kamerom i izdavanja izveštaja.


  ura

  €/ura

  Postavljanje bojlera 120 lit

  Cena postavljanja bojlera. Cena postavljanja i priključivanja bojlera 120 lit, zajedno s postavljanjem cevi i sigurnosnog ventila.


  kpl

  €/kpl

  Postavljanje bojlera 50-80 lit

  Cena postavljanja bojlera. Cena postavljanja i priključivanja bojlera 50-80 lit, zajedno s postavljanjem cevi i sigurnosnog ventila.


  kpl

  €/kpl

  Postavljanje vodokotlića

  Cena postavljanja vodokotlića. Cena postavljanja visokog vodokotlića.


  kpl

  €/kpl

  Priključivanje mašine za sudove

  Cena priključivanja mašine za sudove. Cena priključivanja mašine za sudove na već pripremljenu instalaciju. Cena bez materijala i dodatnih, nepredviđenih radova.


  kpl

  €/kpl

  Ugradni vodokotlić

  Cena nabavke i postavljanja ugradnog vodokotlića. Cena postavljanja nosača, ozidavanja ugradnog vodokotlića i tastera za puštanje vode, bez keramičarskih radova.


  kpl

  €/kpl

  okvirna cena
  Pošalji potražnju >

  Vodoinstalaterski radovi


  Koliko koštaju vodoinstalaterski radovi? Vodoinstalaterski radovi, oni manji kao što su odgušenja i ...

  Proverite i: Vodoinstalaterski radovi, cena

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Vodoinstalaterski radovi - sve što treba da znate

  1. Vodoinstalaterski radovi - šta sve treba da znate?

  Vodoinstalater, vodoinstalaterski radovi
  Pre početka radova treba tačno obeležiti sve položaje sanitarnih vodova i opreme

  1.1. Prvo: dobar plan

  Pre početka samih radova gradnje ili renoviranja dela ili celog objekta, kao i u svim sličnim situacijama, najvažniji je detaljan i precizan plan. Što se vodovodnih instalacija tiče, najpraktičnije je kada se sve prostorije s odvodom vode (bilo to kuhinje, kupatila, toaleti, vešernice ili drugo) nalaze jedna pored druge ili jedna iznad druge, na istoj osi. Na taj se način smanjuje broj i dužina vodova, a samim tim je utrošak materijala manji. Osim uštede novca ima i drugih prednosti: vodovi su kraći, imaju manje spojeva te ceo sistem bolje funkcioniše i jednostavnije se održava a eventualne, kasnije popravke, zamene ili adaptacije su lakše. Uz to, kada su svi mokri čvorovi u jednoj liniji i buka je manja.

  1.2. Smanjenje buke i odjeka

  Da bi buke bilo što manje i da se ne bi širila pri upotrebi vodovodnih instalacija, važno je da:

  1. instalacije budu odgovarajućih dimenzija i da budu pravolinijske, sa što manje promena pravca,
  2. cevi budu fiksirane za zidove,
  3. fiksatori i nosači cevi budu od elastičnog materijala koji vibracije neće prenositi na zid,
  4. cevi budu izolovane lakim elastičnim materijalom.

  1.3. Odvodi vode

  Odvodne, kanalizacione instalacije su ranije bile od olova i njihov vek trajanja bio je kraći (40-50 godina). Abrazivna sredstva za pranje i čišćenje su ih nagrizala, skraćujući im trajanje još više, pa ih pri renoviranju svakako treba zameniti. Današnje odlivne cevi su plastične i zato daleko izdržljivije i trajnije. Pri postavljanju ovakvih, PVC cevi, treba voditi računa o njihovom položaju, odnosno, padu koji mora biti 1% po dužnom metru, tj. 2-5 cm na 2-5 metara cevi. Protočnost neće biti dobra ni ako je pad veći ni manji od ovog - ako je nagib veći, voda će oteći ali će se talog zadržavati i tako praviti začepljenja. Ako se cevi postave vertikalno, onda će zbog gravitacije sve padati na dno, pa je zato najbolje da tu stoji koleno od 45°, mada najefikasniji protok obezbeđuje koleno od 90°, a ono se i najlakše čisti jer je najdostupnije.

  1.4. Spone cevi

  U kućama i zgradama starijeg datuma, može se naići i na cevi od livenog gvožđa ili olova. Vek trajanja livenog gvožđa je duži od 150 godina tako da takve instalacije ne treba menjati. Međutim, kada se na njih nadovezuju PVC cevi potrebno je da se za te spojeve koriste specijalne spojnice i lepljive trake od smole koje će ih učiniti nepropusnim. Pri novogradnji, preporučuje se ugradnja samo jedne T-račve i oduška. Odušak treba da je najmanje Ø7,5 cm i on služi za oslobađanje vakuuma koji se stvara u cevima. Bez oduška, vakuum bi izvukao vodu iz sifona, a ostao bi talog čiji bi se naprijatan miris širio prostorom. U starijim kućama i zgradama, zbog visine priključka na vertikalni kanal, mogućnosti promene položaja toaleta su ograničene, jer pad mora ostati na najmanje 2%. To može da se reši tako što se toalet montira na zid umesto na pod, čime se dobija potrebna visina nagiba.

  2. Stručna i kvalitetna ugradnja vodovodnog sistema

  U novogradnji, vodovodne instalacije se rade po detaljnim planovima projektne dokumentacije, odnosno, u sklopu mašinskih instalacija. Za renoviranje instalacija u starom objektu nije vam potrebna takva dokumentacija niti saglasnosti, bilo da je u pitanju kuća ili stan. Važno je samo da angažujete iskusnog vodoinstalatera koji će znati kako da kvalitetno i efikasno zameni i postavi vodovodne i kanalizacione vodove. Kada pregleda i utvrdi postojeće stanje daće vam predračun sa svim detaljima izvođenja radova.

  3. Vrste vodovodnih cevi

  Posle II svetskog rata, pa sve do 1990-ih, u upotrebi su bile pocinkovane vodovodne cevi čije se trajanje procenjivalo na 50 godina. Danas se uglavnom koriste tzv. alumplast cevi, koje se prave od tri sloja aluminijuma i tri sloja plastike. Njihov vek trajanja je duži i voda u njima je čistija, jer ne dolazi do korozije. Prednost ovih cevi je i jednostavnije i brže postavljanje. Poslednjih godina, naročito za zahtevnije objekte, sve se više ugrađuju prohromske cevi koje su visokog kvaliteta i višenamenske – koriste se za pijaću vodu, grejanje, gas i drugo.

  4.Kako se ugrađuju vodovodne instalacije?

  4.1. Priprema

  Takozvani grubi radovi na postavljanju vodovodne instalacije počinju onda kada se završe noseći zidovi i malterisanje te spratne ploče i cementne košuljice. Kada se radi mašinsko malterisanje, instalacije se postavljaju u prvi, tanji sloj odmah po završetku zidanja zidova. Na zidovima se obeležava visina od 100 cm od ivice finalnog sloja poda. Preporučujemo da debljina poda bude najmanje 15 cm jer se danas sve više instalacija ugrađuje u njega (podno i radijatorsko grejanje, elektroinstalacije itd.). Potom se obeležavaju tačna mesta svih sanitarnih elemenata (toalet, umivaonik, tuš, kada, bide, mašine za veš i sudove itd.) jer se po tom rasporedu postavljaju cevi i priključci za vodovod i kanalizaciju. Ovo je naročito važno kada izaberete ugradni vodokotlić i zidni toalet i neke vrste umivaonika. 

  4.2. Razvođenje cevi i priključivanje na javni vodovod

  Kućne instalacije se uglavnom priključuju na javni vodovod i kanalizaciju. Između vodova u kući i komunalnih priključaka, na određenom mestu se postavlja vodomer. Prema propisima, na kući to može biti niša u zidu ili jama u dvorištu ili šaht ispred zgrade. Ovi šahtovi imaju odgovarajuće poklopce. Vodovodne i kanalizacione cevi se razvode uza zidove ili po podovima. Grubi vodoinstalaterski radovi uključuju razvođenje kanalizacionih cevi i cevi za toplu i hladnu vodu. Postavljanje cevi se radi dvojako: prvi je da od svakog sanitarnog elementa do odvoda, odnosno, kolektora ide jedna cev; drugi je da se sanitarni elementi povežu zajedno na jednu cev, a da povratna veza ide u odvod. Kada je u pitanju višespratni objekat, onda se cevi vezuju tako da svaki sprat ima svoj kanalizacioni odvod i svoj vodomer.

  Cevi se u zidove i podove postavljaju u rebraste (korugovane) cevi. Dođe li do kvara, one se mogu menjati i u završenom objektu. Važno je samo da postoji pristup do spoja cevi, tj. dozne i odvoda. Cevi za odvod i dovod vode se postavljaju istovremeno. Odvodne cevi moraju imati odušak koji ide do krova pa u spoljnu sredinu. U ovoj se fazi postavljaju i ugradni vodokotlići i nosači za zidni toalet i bide. Ako postoji mogućnost da se tada postave i filteri za pesak i uređaj za smanjenje pritiska, biće odlično. Uređaj za smanjenje, odnosno, izjednačavanje pritiska u cevima zapravo je areator i znatno smanjuje buku. Kada se sve završi u ovoj fazi grubih radova, vrši se testiranje pritiska u cevima za dovod vode te nepropusnost odvodnih cevi.

  4.3. Fina montaža vodovoda

  Kada se završi malterisanje i postave podne i zidne obloge, sledi montaža sanitarija. Postavljaju se na svoja mesta toalet, bide, umivaonik, kada i ostalo, a na kraju česme te mašine za pranje veša i posuđa. 

  Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Poslednji projekti

  Zamena svih cevi u kupatilu manje kvadrature

  Renoviranje kupatila je u toku, pa je potrebno zameniti sve cevi u kupatilu manje kvadrature - 4m2, plastičnim cevima. 158760 € do 264600 €

  ........

  Menjanje wc šolje

  Potrebna zamena wc šolje. 15876 € do 26460 €

  ........

  Rekonstrukcija šahta za kanalizaciju

  Potrebno razrušiti postojeći šaht i uraditi novi. 63504 € do 105840 €

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Renoviranje kupatila, cca 262 x 155 cm
  Vodoinstalater, Beograd

  2700 € do 4500 €

  Cena, Otpušavanje kuhinje, oko 10 m
  Vodoinstalater, Beograd

  135 € do 225 €

  Cena, Popravka vodokotlica, Oko 2m mozda i manje
  Vodoinstalater, Vrnjačka Banja

  135 € do 225 €

  Cena, Odgušenje odvodnih cevi na spratu,
  Vodoinstalater, Kikinda

  135 € do 225 €

  Cena, Zamena ek ventila, 100
  Vodoinstalater, Beograd

  90 € do 150 €

  Cena, Sitne popravke u kupatilu, cca 5 m2
  Vodoinstalater, Odžaci

  90 € do 150 €

  Cena, Priključenje na vodovodnu mrežu, cca 36 m2
  Vodoinstalater, Beograd

  540 € do 900 €

  Cena, Postavljanje okiten creva i proširenje šahte, Okvirna dužina okiten creva oko 10m
  Vodoinstalater, Zrenjanin

  360 € do 600 €

  Cena, Nabavka nove pumpe hidrofora oko 10 bara i zamena stare, Jedan hidrofor
  Vodoinstalater, Beočin

  450 € do 750 €

  Cena, Otpušavanje spoljne česme, 5m
  Vodoinstalater, Sopot

  135 € do 225 €

  Cena, Postavljanje vodovodnih I kanalizacionih cevi i odvoda, kupatilo cca 190 x 250 cm
  Vodoinstalater, Donja Borina

  450 € do 750 €

  Cena, Šaht i priključak na vodovod, 5m2
  Vodoinstalater, Vrčin

  450 € do 750 €

  Cena, Zamena ventila i česme u kuhinji, 4kom
  Vodoinstalater, Beograd

  270 € do 450 €

  Cena, Postavljanje cevi za vodu na sprat, kupatilo cca 2 x 2,5 m
  Vodoinstalater, Smederevo

  450 € do 750 €

  Cena, Izvođenje odvoda i dovoda vode i instalacija vode u kući, 38 m2
  Vodoinstalater, StaroSelo

  630 € do 1050 €

  Cena, Izgradnja šahte za vodovodnu instalaciju, iskopavanje rupe 1m x 1m x 1.3m
  Vodoinstalater, Drugovac

  900 € do 1500 €

  Cena, Izmeštanje vode iz zida na zid, cca 5.6 m
  Vodoinstalater, Užice

  450 € do 750 €

  Cena, Štelovanje hidropaka Čerundelo, 1 kom
  Vodoinstalater, Čortanovci

  135 € do 225 €

  Cena, Popravka slavine i postavka silikona oko kade,
  Vodoinstalater, Sjenica

  270 € do 450 €

  Cena, Pukla kupatilska cev u zidu.,
  Vodoinstalater, Brus

  270 € do 450 €

  Cena, Zamena starih cevi u kupatilu,
  Vodoinstalater, Mionica

  1080 € do 1800 €

  Cena, Zamena slavine nad sudoperom, 1 kom
  Vodoinstalater, Trstenik

  135 € do 225 €

  Cena, Postavljanje i razvođenje cevi u kući, kuća cca 150 m2
  Vodoinstalater, Velika Moštanica

  1800 € do 3000 €

  Cena, Demontaža i montaža bojlera, 80 l
  Vodoinstalater, Vranić

  90 € do 150 €

  Cena, Sprovođenje instalacije za wc i kuhinju u vikendici, cca 20 m2
  Vodoinstalater, Bezdan

  450 € do 750 €

  Cena, Postavljanje betonske česme u dvorištu, oko 25-30 m
  Vodoinstalater, Raška

  270 € do 450 €

  Cena, Postavljanje cevi u dva kupatila, 12 m2
  Vodoinstalater, Beograd

  630 € do 1050 €

  Cena, Priključak na kanalizaciju, cca 35 m
  Vodoinstalater, Mionica

  450 € do 750 €

  Cena, Montaza tus kabine, instalacija slavine na sudoperi i bojlera,
  Vodoinstalater, Subotica

  450 € do 750 €

  Cena, Zamena velike kade sa manjom, cca 40 x 70 x 140cm
  Vodoinstalater, Nova Pazova

  360 € do 600 €

  Cena, Ugradnja vodovodne i kanalizacione instalacije u kupatilo i kuhinju,
  Vodoinstalater, Beograd

  1080 € do 1800 €

  Cena, Zamena ventila u kuhinji, 1 kom
  Vodoinstalater, Šabac

  135 € do 225 €

  Cena, Odčepljivanje cevi oko kuće sa žicom,
  Vodoinstalater, Subotica

  270 € do 450 €

  Cena, Zamena kanalizacione cevi, 2m
  Vodoinstalater, Beograd

  540 € do 900 €

  Cena, Otpušenje cevi od sudopere i kade,
  Vodoinstalater, Lajkovac

  90 € do 150 €

  Cena, Pročišćavanje cevi pod sudoperom, 4-5m
  Vodoinstalater, Čurug

  135 € do 225 €  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Vodoinstalater cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  2152+ Preduzeća za Vodoinstalater
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  Zatraži ponudu
  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana