Bravarija, bravarske usluge, cena

Koliko košta obrada metala? Cena obrade metala zavisi od dimenzija, materijala (čelik, aluminijum, prohrom), obrade (vruće pocinkovanje, farbanje, peskarenje itd.) tipa montaže (zavarivanje, kovanje, šrafljenje), mesta montaže (u radionici ili na gradilištu), i, svakako, od izvođača radova. Bravarima se možete obratiti ne samo zbog zamene brave već i za izradu metalnih proizvoda kakve su ograde, stepeništa ili raznovrsni nosači. Za sitnije poslove obrade metala, kao što je sečenje metala testerom, cena je oko 9 do 15 EUR/h.

Kome poveriti bravarske usluge? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim bravarima u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
Nađi majstore

Cena sečenja metala


Cena bravarskih radova. Cena obrade metala, cena sečenja metala testerom.

9.00 €/h

VEOMA NISKA CENA
€/h

SREDNJA CENA
14.40 €/h

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Bravarija, bravarske usluge, cena

DETALJNIJE CENE ZA Bravarija, bravarske usluge

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Metalni profili

Cena demontiranja, skidanja korozije i farbanja osnovnog sloja te još 2 premaza boje.€/m2

m2
potražnja>

Metalne stepenice

Cena demontiranja, skidanja korozije i farbanja osnovnog sloja te još 2 premaza boje.€/m2

m2
potražnja>

Metalne ograde

Cena demontiranja, skidanja korozije i farbanja osnovnog sloja te još 2 premaza boje.€/m2

m2
potražnja>

Bravarski radovi, lakše konstrukcije

Cena radova na konstrukciji s IPE, I profili po kilogramu materijala.€/kg

kg
potražnja>

Bravarski radovi, teže konstrukcije

Cena radova na konstrukciji s IPE, I profili po kilogramu materijala.€/kg

kg
potražnja>

CNC sečenje

Cena laserskog sečenja metala. Cena laserskog sečenja metalne konstrukcije debljine do 2 cm. Cena laserskog sečenja s programiranjem, a bez materijala i pripreme nacrta.€/h

h
potražnja>

Prohromska kuhinja po meri

Cena opremanja restoranske kuhinje po meri – otvoreni, poluzatvoreni i zatvoreni elementi.€/m

m
potražnja>

Bravarske intervencije

Cena obijanja sigurnosnih vrata. Cena obijanja zbog gubitka ključeva. Cena obijanja sigurnosnih vrata, zamena brave i sigurnosnih elemenata.€/

potražnja>

Graviranje metala

Cena graviranja metala. Cena laserskog graviranja metala. Cena graviranja aluminijuma.€/h

h
potražnja>

CNC brušenje

Cena CNC brušenja. Cena CNC brušenja najmanje 20 cm materijala. Cena brušenja bez materijala.€/h

h
potražnja>

Oštrenje noževa

Cena oštrenja noževa. Cena oštrenja najmanje 5 noževa. Cena za kuhinjske noževe.€/kom

kom
potražnja>
Ukupno:
Pošalji potražnju >

CNC obrada metala


Koliko košta CNC obrada metala? Cena CNC sečenja, brušenja ili glodanja zavisi od cene i tvrdoće mat...

Proverite i: CNC obrada metala, cena

Peskarenje


Koliko košta peskarenje metala? Cena peskarenja metala zavisi od načina rada (pod pritiskom, turbins...

Proverite i: Peskarenje, cena

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Bravarija, bravarske usluge - sve što treba da znate

1. Bravarija, bravarske usluge - šta sve treba da znate?

Bravarija je skup procesa obrade metala i proizvoda koji se na taj način dobijaju. To je uskostručno polje fizičke metalurgije za koje su potrebni veliko znanje, ali i veština i preciznost.

Bravarske usluge su sve one koje mogu da vam zatrebaju pri uređenju doma, a tiču se metala – izrada kapija, stepeništa, ograda, komada nameštaja, okova i sličnog. Bravarski proizvodi su najtrajniji i najlakše se održavaju, pa im je prema tome i cena vrlo povoljna. 

Obrada metala je deo mehaničke metalurgije, nauke koja se bavi procesima i načinima oblikovanja metalnih elemenata - od najsitnijih pojedinačnih delova, raznoraznih sklopova do čitavih konstrukcija - u bukvalnom smislu od igle do lokomotive. Ovo je vrlo široka i razuđena oblast koja od majstora - bravara, alatničara i mašinista raznih profila traži veliko znanje, veštinu i spretnost.

Bravarija, bravarski poslovi
Bravarija obuhvata poznavanje raznorodnih znanja, veština i alata

2. Bravarski poslovi - izbor majstora

Ako vam zatreba neka od ovakvih usluga, gledajte da pronađete pojedinca ili preduzeće s dugogodišnjim iskustvom. Vrlo je važna činjenica da preduzeća, uglavnom, pre izvođenja radova vrše pregled i tehničko savetovanje, a nakon njih, održavanje i popravke. Ne zaboravite ni na garanciju, kako biste se osigurali u slučaju nastanka oštećenja - koliko zbog kvaliteta materijala toliko i zbog izvođenja radova. Ako nađete fleksibilno i efikasno preduzeće, spremno da vam izađe u susret, znajte da ste načinili dobar izbor. 

3. Najtraženiji bravarski proizvodi i usluge

3.1. Kapije

Bravari dvorišne kapije i pešačka vrata obično prave od prohroma, aluminijuma ili gvožđa (kovanog). Oblik i boja su uvek po vašem izboru.

Dvorišne kapije mogu biti:

- Samostojeće - ovakve kapije su na konzolama betonskih ili metalnih stubova i nisu im potrebne podne šine. Pored uobičajenog ručnog otvaranja mogu se podesiti i na automatsko, kojim se njihovo korišćenje pojednostavljuje i olakšava.

- Pokretne - ovakve kapije kreću se po šini ukopanoj u tlo. Njihovo otvaranje i zatvaranje može biti ručno ili na elektropogon.

- Krilne - ove kapije su fiksirane na jednom ili dva stuba, u zavisnosti od toga da li su jednokrilne ili dvokrilne. Takođe se mogu otvarati ručno ili automatski.

- Pešačka vrata

3.2. Ograde

Ograde služe zaštiti parcela, dvorišta, terasa, bazena, balkona, stepeništa i sličnog. Estetski treba da budu usklađene s prostorom u koji se postavljaju koliko i s okolinom. Obično se izrađuju od prohroma, aluminijuma i kovanog gvožđa, ali mogu biti i od kombinacija materijala kao što su drvo i staklo. Spoljne ograde obavezno moraju da imaju antikorozivnu zaštitu.

Prohromske ograde

su odgovarajuće i za enterijer i za eksterijer. Mogu biti peskirane, brušene, polirane. Prohrom se često kombinuje s drugim materijalima kao što su drvo i staklo. Odlikuju ih uglađenost, jednostavnost i dugotrajnost.

Kovane ograde

su izuzetno elegantne, zanimljive i otmene. Oblike određenih elemenata i njihov raspored birate po sopstvenom ukusu. Ovakve ograde se najčešće šrafe na betonske ili metalne stubove. One moraju biti zaštićene od korozije da bi im vek trajanja bio što duži. Ta antikorozivna zaštita se najčešće nanosi vrućim pocinkovanjem, pa farbanjem bojom ili prahom.

Alumijumske ograde

su najprimerenije za balkone, terase, stepeništa, bazene i okućnice. Lakše su od prohromskih ograda i ne vare se, već šrafe. Ipak, izgledaju jednako dobro.

3.3. Stepeništa

Postoje različiti tipovi stepenica i konstrukcija stepeništa za unutrašnju, spoljnu i industrijsku upotrebu. Obično se prave od vruće pocinkovanog običnog ili nerđajućeg čelika.

3.4. Nastrešnice

Nastrešnice se prave za automobile, balkone, terase i slična mesta radi zaštite od atmosferskih uticaja i padavina - sunca, kiše, snega, grada. Često su to čelične ili aluminijumske konstrukcije. Čelik, bilo običan bilo nerđajući, štiti se od korozije procesom vrućeg pocinkovanja, pa farbanjem bojom ili prahom. U oba slučaja sàma boja je vaš izbor. Nastrešnice mogu biti samostalne, konzolne ili na stubovima.

3.5. Po želji

Ima predmeta ili elemenata koje bravar može napraviti po vašoj želji; takve su neke noseće konstrukcije, podesti, nosači, ramovi, komadi nameštaja ili pokućstva itd. za skladišta, industrijske, sportske i druge objekte.

4. Postupak obrade, spajanja i zaštite metala

4.1. Proces obrade metala

4.1.1. Savijanje metala

Pri savijanju metala, površinska ili spoljna vlakna se istežu, a unutrašnja stežu, odnosno, skupljaju. Ona u sredini ostaju ista, bez tzv. naprezanja. Savijanje je jedan od najrasprostranjenijih tehnoloških procesa preoblikovanja metalnih poluproizvoda kao što su limovi, profili i cevi. Za pojedinačne i maloserijske elemente savijanje se vrši na univerzalnim mašinama i alatima. U serijskoj proizvodnji koriste se posebni alati (bušači) koji istovremeno rade sečenje, savijanje i duboko izvlačenje.

4.1.2. Izvlačenje (presovanje) metala

Izvlačenje se danas radi samo u zanatskim, kazandžijskim radionicama, budući da je u fabričkoj proizvodnji zamenjeno dubokim izvlačenjem i presovanjem. Izvlačenje se radi tako što se metal postavi na podlogu (nakovanj) i udara posebnim čekićem, i to od centra ka ivicama. Tokom udaranja, materijal se postepeno tanji i smanjuje. Na ovaj način najčešće se obrađuju bakar, mesing, aluminijum, kalaj i cink.

4.1.3. Brušenje (glodanje) metala

Brušenje može biti ručno, spoljno, unutrašnje, površinsko, pravolinijsko, kružno, beskonačno; postoji rezanje brušenjem i urezivanje navoja. Za ovaj način obrade koriste se razni alati od stone brusilice do električnih koje mogu biti ugaone, ravne, vibracione i čeone.

4.1.4. Bušenje metala

Bušenjem se u metalu pravi otvor. Svrdlo bušilice probija metal i pravi rupu različitog preseka, s usecima ili bez njih. Glodanjem se rupa može povećati, a glačanjem joj se ivice mogu fino obraditi.

Čelik, hardox, prohrom, prohromske cevi, aluminijum, bakar i mesing i drugi metali mogu da se buše na ovaj način.

4.1.5. Sečenje metala

Lasersko rezanje metala

Ovo je tehnološki najnapredniji i najprecizniji način sečenja metala. Ima brojnih prednosti u poređenju s drugim postupcima. Po ceni je sasvim pristupačan, a brži je i kvalitetniji. Obično se laserski seku aluminijum i prohrom do debljine od 2 cm, ako je cela ploča do 2x4 m. Međutim, veličina ploče koja se obrađuje zavisi od veličine mašine koju radionica ima. 

Plazma rezanje metala

Ovaj način sečenja metala je najskuplji. Obično se koristi na metalnim konstrukcijama debljine do 8 cm, dok debljina prohroma i aluminijuma može biti do 4 cm. Najveća ploča koju može da obrađuje je 2x6 m. Ipak, i ovde veličina ploče koja se obrađuje zavisi od veličine mašine koju radionica ima. 

Tračna ili trakasta testera

Ovakvom testerom se seku metalni profili i cevi. Sečenje može biti pod pravim ili oštrim uglovima. Najveći prečnik reza koji ovim alatom može da se pravi je 60 cm.

4.2. Načini spajanja metala

4.2.1. Zakivanje

Spajanjem materijala zakovicama dobija se nerazdvojiva veza, odnosno, čvrsta celina. Zakivanje može biti vruće ili hladno. Ovako spojeni delovi mogu da se rastave samo sečenjem. Ovaj način sastavljanja metala koristi se u konstrukcijama mostova, mreža, ograda i sličnom - uglavnom tamo gde se očekuje veće opterećenje.

4.2.2. Zavarivanje

Varenje je način spajanja dvaju ili više elemenata u čvrstu celinu pomoću toplote, pritiska ili njihove kombinacije. Zavarivanje može da se radi pomoću varnog materijala ali i bez njega, uz dodatni pritisak ili bez njega. Rečju, deli se na zavarivanje topljenjem, pritiskom i lasersko.

4.2.3. Lemljenje

Topljenjem lemnog materijala vrši se spajanje dvaju metala ili dvaju elemenata od istog metala. Lemni materijal se topi dok se metal koji se lemi zagreva do tačke topljenja pa se tako spajaju u jedno, nastankom nerazdvojive veze. Lemni materijali mogu biti tvrdi i meki. Meki imaju nižu tačku topljenja, a tvrdi višu. Lemljenjem čelik može da se spaja s obojenim kovinama.

4.2.4. Šrafljenje

Ovaj način spajanja, za razliku od prethodno nabrojanih, stvara razdvojivu vezu, jer se metali mogu razdvojiti kada se šrafovi izvade.

4.3. Zaštita metala od oksidacije

Neke vrste metala su podložnije oksidaciji te se na njihovoj površini stvara sloj oksida. Metale kao što je aluminijum, taj oksidirani sloj štiti od dalje oksidacije, dok druge, kao što je gvožđe ne štiti, već pod uticajem vode i vazduha taj proces još brže napreduje. Ako se takvi metali u poslednjoj fazi obrade ne zaštite na odgovarajući način, oni će vremenom početi da rđaju i na kraju će sasvim zarđati. Pravilna površinska zaštita metala je nužna u završnoj obradi. Metali se štite slojevima metala ili nemetala.

Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš DomŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Poslednji projekti

Metalna kapija otvaranje na daljinski

Potrebna metalna kapija cca 4m, otvaranje na daljinski. 74088 € do 123480 €

........

Metalna kapija

Potrebna kolska I pešačka metalna kapija cca 8m2. 158760 € do 264600 €

........

Montažna garaža za perionicu

Potrebna montažna garaža za perionicu dimenzija:
Širina 6 metara
Dužina 7 metara
Visina 3 metra. 529200 € do 882000 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

Cena, Hala/garaža za traktor i priključne mašine, cca 125m2
Bravarija, bravarske usluge, Dobrić

8100 € do 13500 €

Cena, Dupla montažna garaža, cca 40m2
Bravarija, bravarske usluge, Vodanj

2700 € do 4500 €

Cena, Montažna garaža, cca 5m x 3 m
Bravarija, bravarske usluge, Sremska Mitrovica

1215 € do 2025 €

Cena, Zaštitna rešetka za prozor, cca 1,5m
Bravarija, bravarske usluge, Novi Sad

270 € do 450 €

Cena, Montažna garaža, cca 15m2
Bravarija, bravarske usluge, Niš

1215 € do 2025 €

Cena, Obijanje brave i postavljanje nove, 1 kom
Bravarija, bravarske usluge, Čortanovci

45 € do 75 €

Cena, Montažna garaža, cca 12 × 6m
Bravarija, bravarske usluge, Voluja

1215 € do 2025 €

Cena, Montažna garaža, cca 3 x 5 x 2 m
Bravarija, bravarske usluge, Subotica

1215 € do 2025 €

Cena, Zavarivanje kapije, cca 4m x 2,5 m
Bravarija, bravarske usluge, Bečej

135 € do 225 €

Cena, Adaptacija dve postojeće garaže od lima u jedan radni prostor, cca 6 x 7m
Bravarija, bravarske usluge, Ugrinovci (Zemun)

2700 € do 4500 €

Cena, Prozorsko krilo od aluminijuma, cca 100 x 50 cm
Bravarija, bravarske usluge, Niš

90 € do 150 €

Cena, Metalna konstrukcija stepeništa u kući, cca 280cm x 80 cm - 15 gazišta
Bravarija, bravarske usluge, Subotica

1080 € do 1800 €

Cena, Izrada metalne ograde od cevi i lima, cca 900 x 80 cm
Bravarija, bravarske usluge, Zrenjanin

540 € do 900 €

Cena, Montažna ostava za alat, cca 3 x 3m
Bravarija, bravarske usluge, Obrenovac

900 € do 1500 €

Cena, Montažna garaža, cca 6 x 4m
Bravarija, bravarske usluge, Loznica

1215 € do 2025 €

Cena, Rušenje stare betonske i postavka nove, cca 20m
Bravarija, bravarske usluge, Prijepolje

1080 € do 1800 €

Cena, Nadstrešnica uz kuću, cca 10m x 6m
Bravarija, bravarske usluge, Beograd

630 € do 1050 €

Cena, Montažna garaža, cca 30 m2
Bravarija, bravarske usluge, Vranje

1215 € do 2025 €

Cena, Iurada montažne garaže i dvokrake metalne stepenice, cca 52 cm
Bravarija, bravarske usluge, Beograd

5400 € do 9000 €

Cena, Metalna nastrešnica, cca 28cm x 1.60m
Bravarija, bravarske usluge, Beograd

540 € do 900 €

Cena, Rešetke sa vratima na lokalu, cca 2,5 x 3,7
Bravarija, bravarske usluge, Obrenovac

630 € do 1050 €

Cena, Garaža i skladišni prostor, cca 10 x 5m
Bravarija, bravarske usluge, Sopot

2700 € do 4500 €

Cena, Izrada galerije u stanu, cca 2.15 x 2.00m
Bravarija, bravarske usluge, Beograd

540 € do 900 €

Cena, Nabavka demontaža starih i montaža novih brava sa ulošcima, 2 kom
Bravarija, bravarske usluge, Beška

90 € do 150 €

Cena, Hitno potrebni bravari i pomoćnici bravara, 1 šleper svake nedelje
Bravarija, bravarske usluge, Pančevo

1080 € do 1800 €

Cena, CNC kapija i ograda, cca 4 x 1 x 2,30m
Bravarija, bravarske usluge, Dolovo

1350 € do 2250 €

Cena, Nastresnica za terasu, cca 4 X 2,3 X 2m visina 2m30
Bravarija, bravarske usluge, Lazarevac

1350 € do 2250 €

Cena, Metalna nastrešnica, cca 5 x 3m,visina oko 2m
Bravarija, bravarske usluge, Jakovo

900 € do 1500 €

Cena, Usporivač na gvozdenim vratima zgrade, farbanje,
Bravarija, bravarske usluge, Beograd

270 € do 450 €

Cena, Klizna kapija, 2kom - 2,5 x 1,20m
Bravarija, bravarske usluge, Vrnjačka Banja

1350 € do 2250 €

Cena, Metalna kapija, cca 84 × 84cm
Bravarija, bravarske usluge, Valjevo

630 € do 1050 €

Cena, Elektro metalna klizna kapija, cca 3,4 x 1,7m
Bravarija, bravarske usluge, Obrenovac

1080 € do 1800 €

Cena, Montažna garaža, cca 6 x 3m
Bravarija, bravarske usluge, Nova Varoš

1215 € do 2025 €

Cena, Kutija za za strujni merac i komode od lima za cipelarnik spolja, 2 kom
Bravarija, bravarske usluge, Obrenovac

540 € do 900 €

Cena, Montažna garaža, cca 5.5 x 3m
Bravarija, bravarske usluge, Sjenica

1215 € do 2025 €

Cena, Stepenice, cca 600 x 400 x 200 cm
Bravarija, bravarske usluge, Gornji Milanovac

1080 € do 1800 €Pogledajte druge završene projekte i cene

Bravarija, bravarske usluge cenovnik

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

2736+ PREDUZEĆA ZA Bravarija, bravarske usluge
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

Tražite dobre izvođače radova za područje Bravarija, bravarske usluge?

 • Bravarija, bravarske usluge Beograd
 • Bravarija, bravarske usluge Novi Sad
 • Bravarija, bravarske usluge Kragujevac
 • Bravarija, bravarske usluge Niš
 • Bravarija, bravarske usluge Čačak
 • Bravarija, bravarske usluge Kraljevo
 • Bravarija, bravarske usluge Pančevo
 • Bravarija, bravarske usluge Zrenjanin
 • Bravarija, bravarske usluge Novi Pazar
 • Bravarija, bravarske usluge Smederevo
 • Bravarija, bravarske usluge Subotica
 • Bravarija, bravarske usluge Aleksinac
 • Bravarija, bravarske usluge Apatin
 • Bravarija, bravarske usluge Aranđelovac
 • Bravarija, bravarske usluge Bačka Palanka
 • Bravarija, bravarske usluge Bačka Topola
 • Bravarija, bravarske usluge Bečej
 • Bravarija, bravarske usluge Bor
 • Bravarija, bravarske usluge Bujanovac
 • Bravarija, bravarske usluge Ćuprija
 • Bravarija, bravarske usluge Gornji Milanovac
 • Bravarija, bravarske usluge Inđija
 • Bravarija, bravarske usluge Ivanjica
 • Bravarija, bravarske usluge Jagodina
 • Bravarija, bravarske usluge Kikinda
 • Bravarija, bravarske usluge Knjaževac
 • Bravarija, bravarske usluge Kovin
 • Bravarija, bravarske usluge Kruševac
 • Bravarija, bravarske usluge Kula
 • Bravarija, bravarske usluge Kuršumlija
 • Bravarija, bravarske usluge Leskovac
 • Bravarija, bravarske usluge Loznica
 • Bravarija, bravarske usluge Negotin
 • Bravarija, bravarske usluge Paraćin
 • Bravarija, bravarske usluge Pirot
 • Bravarija, bravarske usluge Požarevac
 • Bravarija, bravarske usluge Preševo
 • Bravarija, bravarske usluge Prijepolje
 • Bravarija, bravarske usluge Prokuplje
 • Bravarija, bravarske usluge Ruma
 • Bravarija, bravarske usluge Šabac
 • Bravarija, bravarske usluge Senta
 • Bravarija, bravarske usluge Šid
 • Bravarija, bravarske usluge Sjenica
 • Bravarija, bravarske usluge Smederevska Palanka
 • Bravarija, bravarske usluge Sombor
 • Bravarija, bravarske usluge Sremska Mitrovica
 • Bravarija, bravarske usluge Stara Pazova
 • Bravarija, bravarske usluge Temerin
 • Bravarija, bravarske usluge Trstenik
 • Bravarija, bravarske usluge Užice
 • Bravarija, bravarske usluge Valjevo
 • Bravarija, bravarske usluge Velika Plana
 • Bravarija, bravarske usluge Vranje
 • Bravarija, bravarske usluge Vrbas
 • Bravarija, bravarske usluge Vršac
 • Bravarija, bravarske usluge Zaječar
 • Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana