Drvene nastrešnice cena

Koliko košta drvena nastrešnica? Cene ovakvih nastrešnica zavise od konstrukcije, veličine, materijala i krovnog pokrivača. Konzolne nastrešnice su po pravilu skuplje od samostojećih. Nastrešnica za dva automobila, veličine 6x5 m čija je konstrukcija od punog drveta može da košta 3.000 EUR i više. Nabavka materijala i postavljanje nastrešnice na dve vode pokrivene tegolom, metalnim ili polikarbonskim krovnim pokrivačem kreće se 65 do 110 EUR/m2.

Kome poveriti izradu drvene nastrešnice? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim majstorima u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
Nađi majstore

Cena drvene nastrešnice


Cena drvene nastrešnice. Nabavka materijala i postavljanje nastrešnice na dve vode pokrivene tegolom, metalnim ili polikarbonskim krovnim pokrivačem.

65.00 €/m2

VEOMA NISKA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
108.00 €/m2

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Drvene nastrešnice cena

DETALJNIJE CENE ZA Drvene nastrešnice

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Ukupno:
Pošalji potražnju >

Metalne nastrešnice


Koliko koštaju metalne nastrešnice? Cena metalne nastrešnice zavisi od mnogo činilaca. Shodno nameni...

Proverite i: Metalne nastrešnice za terasu, automobile cena

Prohromske nastrešnice


Koliko koštaju prohromske nastrešnice? Prohrom je mnogo skuplji od pocinkovanog čelika. Cena prohrom...

Proverite i: Prohromske nastrešnice Cena

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Drvene nastrešnice - sve što treba da znate

1. Drvene nastrešnice - šta sve treba da znate?

1.1. Prednosti drvenih nastrešnica

U poređenju s metalnim nastrešnicama, izrada nastrešnica od drveta je brža i jednostavnija. Budući da se drvo lakše obrađuje, za samu nastrešnicu ima mnogo mogućnosti. Upravo zbog te privlačnosti, drvene nastrešnice su ne samo funkcionalni već i ukrasni element svake kuće i dvorišta. U slučaju da zatreba, i popravak drvene nastrešnice je mnogo lakši nego metalne. Ipak, u slučaju da se nastrešnica sasvim zanemari i godinama ne održava, vek trajanja će joj biti kraći od metalne, iako održavanje nije nimalo komplikovano. Ako drvene delove nastrešnice svake godine prefarbate i tako im obnovite zaštitu, ona može potrajati i čitavih 50 i više godina. Toga radi, načinu obrade i prvoj impregnaciji drvne građe mora biti posvećena velika pažnja - samo tako ćete u narednim godinama uštedeti sebi puno rada i brige.

Da bi drvena nastrešnica bila dugotrajna, prvi je uslov, svakako, dobar izbor kvalitetne drvne građe; kvalitetnim drvetom smatra se ono koje je sečeno zimi (tada u njemu ima najmanje sokova), sušeno određeno vreme i na određen način prema vrsti, te isečeno i obrađeno takođe na pravilan način. Što se elemenata koji su izloženi atmosferskim prilikama tiče, najvažnije je da se na njima voda ne zadržava i da drveni delovi ne dolaze u kontakt sa zemljom. Svi poprečno ili čeono rezani elementi treba da imaju i dodatnu hemijsku ili mehaničku zaštitu. Pravilnom i pravovremenom impregnacijom drveta, sprečava se razvoj gljivica i plesni te nastanak mrlja različitog porekla, a odbijaju se i štetočine. Zaštitni premaz ili boja zaštitiće drvo i istovremeno ga učiniti lepšim i sjajnijim.

Drvene nastrešnice
Drvene nastrešnice se često koriste kao zaklon za automobil

1.2. Slabosti drvenih nastrešnica

Ako su drvene nastrešnice stalno izložene vremenskim prilikama i neprilikama, a uz to se uopšte ne održavaju ili slabo održavaju, vek trajanja im se može znatno smanjiti. Velika kolebanja spoljne temperature i vlažnosti nisu naročito štetni. Za dugotrajnost drvenih nastrešnica najbitniji su pravilno i redovno održavanje i zaštita.

2. Vrste drvenih nastrešnica

2.1. Serijski proizvedene ili rađene po meri

Serijski proizvedene drvene nastrešnice rade se u fabrikama, mašinski. One su unapred određenih dimenzija (tzv.standardnih) i materijal od kog se prave je takođe određene vrste i kvaliteta. Postavljanja ovakve nastrešnice se možete latiti i sami, a možete angažovati i stručnjaka. Ako se odlučite za unikatnu drvenu nastrešnicu, nju će vam napraviti tesar tačno prema meri i vašim zahtevima. Isti taj tesar će je i montirati uz nekoliko pripremnih radova: priprema temelja, popločavanje i slično.

2.2. Noseća konstrukcija nastrešnice

Nastrešnice se i inače dele na samostojeće i ankerisane (učvršćene za zid) za fasadu postojećeg objekta. Mogu imati oslonac u sva četiri ćoška ili samo s jedne strane. Sve četiri strane nastrešnice mogu biti otvorene, ali najviše dve zatvorene.

2.3. Vrste krova za nastrešnice

U zavisnosti od različitih okolnosti (vrste zemljišta, izgleda kuće, u urbanoj ili prirodnoj sredini itd.) nastrešnica se uvek uklapa s okolinom i po stilu i po konstrukciji. U planinskim predelima je uvek bolje da je krov strmiji kako se padavine ne bi zadržavale, a u urbanim sredinama se uglavnom bira moderniji dizajn. Možete da izaberete nastrešnicu s jednom, dve ili više kosina („voda“) s tim što kosina ravnog krova ne može biti sasvim ravna - mora imati pad od najmanje 2%.   

2.4. Vrste krovnog pokrivača

Polikarbonati i staklo su u poslednje vreme među najtraženijim krovnim pokrivačima za drvene nastrešnice. Njihova najveća prednost je to što propuštaju svetlost, a predstavljaju zaštitu od atmosferskih uticaja. To naročito važi za slučajeve kada je krov nastrešnice na fasadi kuće pored prozora. Tada svetlost koja prodire kroz proziran krov osvetljava i te prozore. Ako osvetljenost mesta na kom će nastrešnica biti nije upitna, onda se mogu upotrebiti i drugi, mnogobrojni i vrlo različiti materijali kao što su opeka, metal, tegola, bitumen i tako dalje.

3. Kako izabrati graditelja za nastrešnicu?

Izbor majstora je svakako jedan od težih delova celog projekta. Gde naći dobrog i pouzdanog majstora koji stručno i kvalitetno radi? Svakako je važno i da je lokalni majstor. Poslednje pitanje, ali ne manje važno, je i cena. Ako lično ne poznajete takvog, a ni prijatelji ni kolege vam ne mogu nikoga preporučiti, preporučujemo da na našem portalu Daibau sistem ostavite upit te će vam se zainteresovani majstori javiti i poslati ponudu; tako ćete na brz i jednostavan način steći uvid i napraviti selekciju. Svi majstori i preduzeća koji sarađuju s nama velikog su iskustva i znanja, pravi profesionalci s odgovarajućim alatima i opremom; na našem veb-sajtu možete pogledati njihove radove, videti komentare mušterija i ocene te ćete se lako odlučiti za nekog.

3.1. Izradu i postavljanje prepustite stručnjacima

Nevezano za to da li razmišljate o običnoj nastrešnici iznad ulaznih vrata, onoj za auto ili pergoli, savetujemo da se prvo posavetujete sa stručnjacima. Oni će znati da vam preporuče najsvrsishodnije rešenje prema postojećim uslovima te vašim mogućnostima i željama. Često se događa da se domaći, priučen majstor lati postavljanja nastrešnice, a da se ona odmah potom ošteti i ne uspe da izdrži opterećenje prvog snega. Ulaganje u dobro projektovanu i kvalitetno postavljenu nastrešnicu će se sigurno isplatiti, prvenstveno zbog toga što će vam godinama služiti bez problema.

3.2. Postavljanje i popravke nastrešnice

Preporučujemo da među mnogobrojnim ponuđačima birate i po tome da li nude kompletnu uslugu, što praktično znači da izvođač radova može da dođe i pogleda šta želite, sve izmeri i oceni, posavetuje vas o odgovarajućem rešenju, a onda nastrešnicu napravi, postavi je i kasnije, eventualno, dolazi da izvrši popravku ili radove održavanja. Ne poklanjajte poverenje onima koji nude samo postavljanje. Ima puno proizvođača nastrešnica koji se bave samo prodajom, a ako nude uslugu montaže prepuštaju je podizvođačima, čime se odgovornost prenosi na druge i time umanjuje. U slučaju da dođe do nekakvog problema, doći će i do međusobnog optuživanja i svaljivanja krivice.

3.3. Proverite prethodne projekte izvođača radova

Proverite ono što je dati izvođač radova već završio, pokušajte da te prethodne mušterije i obiđete te porazgovarate s njima i čujete korisne savete i mišljenja - kako je prošla montaža, koliko su zadovoljni, da li je bilo problema i da li su bile potrebne prepravke i, najvažnije, da li su se majstori odazvali svaki put i završili dogovoreno.

4. Postupak izrade drvene nastrešnice

Nastrešnica se u poređenju s garažom mnogo lakše pravi. Po našem Zakonu o izgradnji iz 2018. za nastrešnicu do 10 m2 i visine do 3 m nije potrebna građevinska dozvola; za sve veće od toga je obavezna. Dakle, ako je manja biće gotova za dan-dva jer neće biti potrebno ni čekanje dozvole ni neki posebni građevinski radovi. Međutim, ako se odlučite za veću, predlažemo da se prvo raspitate o važećim propisima ili u svojoj opštini ili u nadležnoj inspekciji da biste izbegli eventualne neprijatnosti. Kada dozvolu, odnosno, rešenje dobijete, onda na red dolaze sledeći elementi:

4.1. Visina

Ako želite da opremu na terasi ili auto zaštitite od štetnog uticaja UV zračenja, kiše, snega, grada i sličnog, onda visina nastrešnice mora da bude tačno određena. Što je nastrešnica viša, veći je i ugao prodora padavina ili sunčevih zraka, a zaštita manja. Niža nastrešnica je zato srazmerno bolja zaštita. Uglavnom se računa da je ulazna visina za običan auto ujedno i najniža koja se preporučuje (kao za terase, balkone ili pergole), odnosno, 2,1 ili 2,2 m.     

4.2. Širina i dužina

Veličina nastrešnice se određuje tako što se širini i dužini običnog auta dodaje najmanje po 50 cm sa svake strane; ako je nastrešnica za dvoja kola, mora se dodati razmak među njima od najmanje 80 cm. Ovako dolazimo do toga da je za najmanju nastrešnicu za kola potrebno 3x5 m, a za dvoja 5,15x5 m.

4.3. Nosivost

Jedna od najznačajnijih karakteristika drvene nastrešnice je njena nosivost, pri čemu je, opet, najznačajnije opterećenje snegom. U slučaju greške u proračunu, posledice bi mogle biti vrlo opasne te se ne sme izostaviti podatak o prosečnim snežnim padavinama u vašem kraju. Ako živite u području s obilnim i dugotrajnim snežnim padavinama, onda se konstrukcija i nosivost nastrešnice tome moraju prilagoditi kako bi krov izdržao opterećenje.

4.4. Priprema podloge

Pre postavljanja nastrešnice, moraju se pripremiti temelji i podloga. Ako je u pitanju novogradnja, odlično bi bilo projektovati nastrešnicu u sklopu plana uređenja spoljne strane kuće, odnosno, dvorišta. U svakom slučaju, kada se pravi konzolna nastrešnica potreban je pojasni temelj od armiranog betona koji će nositi najveći deo težine. Konzole koje će držati konstrukciju treba ušrafiti pre završetka fasade da bi se izbeglo njeno kasnije bušenje; kada se završena fasada buši naknadno, na tim mestima se stvaraju tzv. toplotni mostovi, tj. mesta kuda se toplota gubi. Samostojeće nastrešnice s tri ili četiri stuba zahtevaju tačkasti betonski temelj. Dimenzije temelja se određuju prema veličini nastrešnice. Preporučujemo da proračune i postavljanje prepustite profesionalcima. Manje nastrešnice kao što su one za ulazna vrata ili balkon, montiraju se konzolno - samo šrafljenjem u fasadu, bez nosećih stubova.

4.5. Postavljanje drvene nastrešnice

Moderne drvene nastrešnice su uglavnom tipske i proizvode se fabrički, a na licu mesta se samo sastavljaju i šrafe. Ipak, i za njih se moraju napraviti odgovarajući temelji i popločano tlo. Uigranom timu majstora, za postavljanje nastrešnice za dvoja kola, potrebno je oko 10 sati rada. Prednost postavljanja tipskih nastrešnica je ta što ne traže pripremne ni završne građevinske radove niti mehanizaciju. Takođe, nema ni otpada ni mrlja jer su svi delovi u fabrici već ofarbani ili završno obrađeni.  

Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš DomŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Poslednji projekti

Drvena nadstrešnica

Potrebna izrada drvene nadstrešnice, sa prethodnim izvođenjem betonskih temelja. Krovni pokrivač (zelena) tegola.

Slika projekta u prilogu. 317520 € do 529200 €

........

Nadstresnica ispred vrata

Potrebna nadstresnica koja pokriva vrata i prozor ispred kuće cca 240 x 80cm.

Slika u prilogu. 63504 € do 105840 €

........

Nadstrešnica za dva automobila

Potrebna izrada drvene nadstrešnice na dve vode otvorenu sa svih strana. 105840 € do 176400 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

Cena, Drvena nadstrešnica, 2.40 x 3 x 2.20 m
Drvene nastrešnice, Beli Potok (Beograd)

900 € do 1500 €

Cena, Nadstrešnica sa betonskim stubovima uz kuću, cca 5 x 6 x 2.4 m
Drvene nastrešnice, Ralja

900 € do 1500 €

Cena, Izrada drvene nastrešnice, 10 x 3 m
Drvene nastrešnice, Vršac

360 € do 600 €

Cena, Drvena ostava sa letnjikovcem, cca 2.5 x 5 x 2.6m
Drvene nastrešnice, Vršac

2250 € do 3750 €

Cena, Drvena nadstrešnica, cca 1.2m x 4m x 2m
Drvene nastrešnice, Beograd

1107 € do 1845 €

Cena, Drvena dastrešnica, cca 8m x 5m
Drvene nastrešnice, Sopot

1080 € do 1800 €

Cena, Izrada drvene nadstrešnice, cca 5.5 x 1.8 m
Drvene nastrešnice, Ugrinovci (Zemun)

450 € do 750 €

Cena, Izrada drvene verande sa krovom, cca 6 m2
Drvene nastrešnice, Zaječar

2250 € do 3750 €

Cena, Drvena nastrešnica, cca 25m2
Drvene nastrešnice, Rogača

1080 € do 1800 €

Cena, Drvena nastrešica, cca 4 x 4m
Drvene nastrešnice, Bogatić

1080 € do 1800 €

Cena, Drvena nastrešnica, cca 7,5 x 5,5 m
Drvene nastrešnice, Kruševac

1080 € do 1800 €

Cena, Dogradnja drvene terase, terasa je na g 6x3m plus 3x 1,6m
Drvene nastrešnice, Stari Banovci

540 € do 900 €

Cena, Četiri brvnare i letnjikovac, cca 32m2
Drvene nastrešnice, Ruski Krstur

22500 € do 37500 €

Cena, Drvena samostojeća nastrešnica, cca 12 x 3 x 7m
Drvene nastrešnice, Obrenovac

810 € do 1350 €

Cena, Postaviti stubovi od drveta na terasu, cca 40m2
Drvene nastrešnice, Mionica

450 € do 750 €

Cena, Izrada drvene nastrešnice na jednu vodu, cca 4 x 3 x 3 m
Drvene nastrešnice, Loznica

540 € do 900 €

Cena, Zamena grede na drvenoj nastresnici, cca 1.80m
Drvene nastrešnice, Mladenovac

90 € do 150 €

Cena, Izrada drvene nadstrešnice uz kuću, cca 20m2
Drvene nastrešnice, Zrenjanin

1620 € do 2700 €

Cena, Krovni deo terase, nadstresica, cca 8m x 11m x 3m
Drvene nastrešnice, Ub

1080 € do 1800 €

Cena, Drvena nadstresnice za dvoroste, cca 5 x 5m
Drvene nastrešnice, Sremski Karlovci

1080 € do 1800 €

Cena, Oblaganje terase drvetom i ugradnjom nekoliko prozora radi ulaska svetlosti, cca 25m2
Drvene nastrešnice, Subotica

1350 € do 2250 €

Cena, Zamena greda na nastrešnici, cca 4 x 4m
Drvene nastrešnice, Beograd

270 € do 450 €

Cena, Drvena nadstrešnica, cca 4 × 3.5 × 2.2m
Drvene nastrešnice, Bajina Bašta

360 € do 600 €

Cena, Zamena grede drvene nastrešnice, cca 2m x 4m x 3m
Drvene nastrešnice, Mladenovac

540 € do 900 €

Cena, Izrada drvene nadstresnice na jednu vodu, cca 2.5 x 3m
Drvene nastrešnice, Kačarevo

180 € do 300 €

Cena, Izrada drvene nadstrešnice, cca 8 x 3m
Drvene nastrešnice, Jazak

1350 € do 2250 €

Cena, Drvena pergola, cca 3 x 3m, 9m2
Drvene nastrešnice, Banatski Karlovac

720 € do 1200 €

Cena, Drvena nastrešnica, cca 20m2
Drvene nastrešnice, Beograd

1080 € do 1800 €

Cena, Drvena nadstrešnica, cca 40m2
Drvene nastrešnice, Bački Petrovac

1080 € do 1800 €

Cena, Nadstrešnica, cca 5m x 2.5m
Drvene nastrešnice, Kragujevac

1080 € do 1800 €

Cena, Drvena nastrešnica, cca 2m2
Drvene nastrešnice, Beograd

720 € do 1200 €

Cena, Drvene nastrešnice za terase, cca 5 x 3m2 - 2kom
Drvene nastrešnice, Pančevo

1800 € do 3000 €

Cena, Garaža drvena s temeljom, cca 28m2
Drvene nastrešnice, Mladenovac

8100 € do 13500 €

Cena, Rekonstrukcija pogrešno napravljene nastrešnice, cca 6 x 5 x 2.8m
Drvene nastrešnice, Novi Slankamen

1800 € do 3000 €

Cena, Izrada drvene nastrešnice, cca 5 x 5 x 2.8 m
Drvene nastrešnice, Novi Sad

2025 € do 3375 €

Cena, Izrada drvene nastrešnice za terasu, cca 12 x 3 x 3m
Drvene nastrešnice, Niš

1440 € do 2400 €Pogledajte druge završene projekte i cene

Drvene nastrešnice cenovnik

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

1029+ PREDUZEĆA ZA Drvene nastrešnice
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

Tražite dobre izvođače radova za područje Drvene nastrešnice?

 • Drvene nastrešnice Beograd
 • Drvene nastrešnice Novi Sad
 • Drvene nastrešnice Kragujevac
 • Drvene nastrešnice Niš
 • Drvene nastrešnice Čačak
 • Drvene nastrešnice Kraljevo
 • Drvene nastrešnice Pančevo
 • Drvene nastrešnice Zrenjanin
 • Drvene nastrešnice Novi Pazar
 • Drvene nastrešnice Smederevo
 • Drvene nastrešnice Subotica
 • Drvene nastrešnice Aleksinac
 • Drvene nastrešnice Apatin
 • Drvene nastrešnice Aranđelovac
 • Drvene nastrešnice Bačka Palanka
 • Drvene nastrešnice Bačka Topola
 • Drvene nastrešnice Bečej
 • Drvene nastrešnice Bor
 • Drvene nastrešnice Bujanovac
 • Drvene nastrešnice Ćuprija
 • Drvene nastrešnice Gornji Milanovac
 • Drvene nastrešnice Inđija
 • Drvene nastrešnice Ivanjica
 • Drvene nastrešnice Jagodina
 • Drvene nastrešnice Kikinda
 • Drvene nastrešnice Knjaževac
 • Drvene nastrešnice Kovin
 • Drvene nastrešnice Kruševac
 • Drvene nastrešnice Kula
 • Drvene nastrešnice Kuršumlija
 • Drvene nastrešnice Leskovac
 • Drvene nastrešnice Loznica
 • Drvene nastrešnice Negotin
 • Drvene nastrešnice Paraćin
 • Drvene nastrešnice Pirot
 • Drvene nastrešnice Požarevac
 • Drvene nastrešnice Preševo
 • Drvene nastrešnice Prijepolje
 • Drvene nastrešnice Prokuplje
 • Drvene nastrešnice Ruma
 • Drvene nastrešnice Šabac
 • Drvene nastrešnice Senta
 • Drvene nastrešnice Šid
 • Drvene nastrešnice Sjenica
 • Drvene nastrešnice Smederevska Palanka
 • Drvene nastrešnice Sombor
 • Drvene nastrešnice Sremska Mitrovica
 • Drvene nastrešnice Stara Pazova
 • Drvene nastrešnice Temerin
 • Drvene nastrešnice Trstenik
 • Drvene nastrešnice Užice
 • Drvene nastrešnice Valjevo
 • Drvene nastrešnice Velika Plana
 • Drvene nastrešnice Vranje
 • Drvene nastrešnice Vrbas
 • Drvene nastrešnice Vršac
 • Drvene nastrešnice Zaječar
 • Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana