Za područje

  Montažne garaže, cena

  Koliko koštaju montažne garaže? Montažne garaže su jeftinije od zidanih. Cena im zavisi od veličine, konstrukcije (čelična, prohromska, drvena), krovnog pokrivača, vrste vrata, i svakako, od ponuđača. Cena postavljanja montažne garaže za jedan automobil 3x6 m izlazi oko 1.500 EUR ili više. Garaža za dvoja kola košta od 2.900 EUR pa naviše. Imajte u vidu da ovakva garaža mora da ima temelj. Preporučuju se oni za lake objekte kao što je, na primer, temelj od 6 stubova 20x20 cm. Možda možete da kupite i polovnu montažnu garažu te nešto i uštedite.

  Kome poveriti izradu ili nabavku i postavljanje montažne garaže? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim proizvođačima ili ponuđačima montažnih garaža u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

  Brzo do majstora - lako i besplatno!
  Nađi majstore

  Cena montažne garaže 3x6 m


  Cena postavljanja montažne garaže 3x6 m, na pripremljenu temeljnu ploču.

  1000.00 €/kom

  VEOMA NISKA CENA
  1350.00 €/kom

  SREDNJA CENA
  1620.00 €/kom

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Detaljnije cene za Montažne garaže (2024)

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Montažne garaže - sve što treba da znate

  1. Montažne garaže - šta sve treba da znate?

  Montažne garaže su montažno-demontažni objekti koji su se baš kao i druge vrste tog tipa pokazale kao vrlo praktična, brza i jednostavna rešenja koja su pri tom pouzdana, kvalitetna i dugotrajna, a mogu biti sasvim pristupačne cene. Osim što ih karakterišu sve ove osobine kao objekte, jasno je da obezbeđuju isto toliko benefita i za automobile koji se drže u njima, jer ih štite od spoljnih uticaja i produžavaju im vek trajanja.

  Metalna montažna garaža

  1.1. Postavljanje montažnih garaža

  Montažne garaže su pomoćni objekti u domaćinstvu poput drugih iako nešto drugačije namene. Premda su prvenstveno namenjene parkiranju vozila, ne mali broj vlasnika koristi ih i kao dodatni prostor za odlaganje sezonskih stvari i opreme, naročito u gradskim sredinama gde je prostor ograničeniji nego van njih. 

  Garaže koje se planiraju i projektuju uz kuću pri novogradnji, jesu njen sastavni deo i kao takve nose deo zajedničkih karakteristika u smislu estetike, funkcionalnosti, infrastrukturnog sklopa i celog arhitektonskog koncepta. Međutim, kada se radi o starogradnji, dozidavanje garaže nije uvek moguće niti izvodljivo. Prepreke mogu biti različite, ali osim većeg novčanog izdatka, u pitanju mogu biti i lokalni urbanistički propisi i dozvole.

  Montažne garaže su modularne konstrukcije koje se mogu postaviti tako da zadovoljavaju potrebu kupca, a ne narušavaju ni okolinu ni propise. Na kraju krajeva, uvek se mogu razmontirati i premestiti.

  1.2. Po čemu je montažna garaža posebna?

  Zidane garaže kao i kuće imaju svoje zakonitosti planiranja i podizanja, zahtevnije su, a naravno i skuplje. Montažne su zapravo modularne, što znači da se mogu postaviti samostalno ili spojiti sa zgradom od elemenata koji se posebno i pojedinačno biraju. Ima tipskih, gotovih (po sistemu „uradi sam“), ima polufabrikata koji se po vašoj želji i potrebama dorađuju, a uvek možete naručiti i izradu jedinice po sopstvenoj zamisli i nacrtu - dakle, po sistemu „ključ u ruke“. Kakvu god da odaberete - po materijalu, boji, veličini, obliku - biće jeftinija, ekološki prihvatljivija jer se skoro potpuno može reciklirati i - što je možda najvažnije - uvek je možete rastaviti, premestiti ili proširiti bez potrebe za obimnijim građevinskim ili radovima druge vrste.

  1.3. Montažna garaža po narudžbini

  Sve je veći broj firmi koje se bave proizvodnjom i prodajom montažnih garaža, bilo tipskih, standardnih dimenzija, oblika i boje, bilo nestandardnih, pravljenih po porudžbini, odnosno, originalnom planu i sve više po sistemu „ključ u ruke“. Dakle, na kupcu je da izabere model iz kataloga, eventualno zatraži neke izmene ili nešto iz dopunskog programa, pripremi neophodno i sačeka isporuku i montažu kod kuće. 

  Najtraženije su one osnovne varijante, za jedan auto, kao kućice s krilnim vratima i jednovodnim krovom. Pretežno su metalne, odnosno od pocinkovanog ili plastificiranog talasastog lima u RAL antracit ili srebrnoj boji, bez prozora i drugih dopunskih elemenata, eventualno sa priključkom za struju. 

  Međutim, možete izabrati puno ili lamelirano drvo, sendvič-panele od metala ili plastike sa ojačanim profilima kao i neke vrste kompozitnih materijala. Ponuđači uglavnom nude posebnu završnu obradu što je i logično jer će garaža decenijama biti na udaru svih faktora spoljne sredine, a svakako da želite da vam se ovakva investicija isplati i da se ne pokajete zbog svog izbora.

  2. Kako pronaći proizvođača ili ponuđača

  Proizvođači montažnih garaža svakodnevno se sreću s različitim vrstama izazova te su navikli i da ih rešavaju, naročito kada su u pitanju detalji nacrta, logistika ili montaža na lokaciji. Zato uvek preporučujemo da se odlučite za kupovinu tipa „ključ u ruke“ i sve prepustite stručnjacima velikog iskustva.

  Na našem sajtu ćete naći nemali broj proizvođača i ponuđača sa kojima sarađujemo, pa im se možete obratiti. Pored njihovog kontakta videćete i ocene prethodnih klijenata, preporuke i reference koje će vam pomoći da se opredelite. Jasno je da nasumično pretraživanje interneta u potrazi za dobrom kupovinom može potrajati, a preporuke poznanika mogu, ali i ne moraju biti pouzdane. 

  2.1. Detalji proizvodnje montažnih garaža

  Već smo pomenuli da garaže mogu biti tipske i izrađene po narudžbini, jednako kao i drugi građevinski objekti. Bilo koji model da izaberete, biće napravljen u proizvodnoj hali, u kontrolisanim uslovima i pod stručnim nadzorom. Jednako vešti majstori će doći kod vas i da sklope i opreme garažu prema dogovoru i ugovoru. 

  Tipske montažne garaže su jednostavniji modeli bez mnogo dodatne opreme i pretežno se razlikuju po veličini. Takve garaže sastavljene od tabli talasastog pocinkovanog lima imaju stranice od sendvič-ploča i isti krov, a vrata su uglavnom jednokrilna ili dvokrilna, bez prozora. Takvi modeli jesu najprodavaniji zato što su najjednostavniji i najjeftiniji.

  One koje se prave po narudžbini, bilo zato što se standardni modeli ne mogu uklopiti u prostor kojim raspolažete bilo zato što se želi nešto drugo, mogu biti napravljene tako da na prvi pogled i ne liče na montažne garaže.

  Mogu biti od drvenih ili metalnih panela, ojačanih profilima i raznim okovima, sa prozorima ili zastakljenim površinama, automatizovanim pokretnim garažnim vratima, dodatno izolovane i osvetljene, sa klimatizacijom, punim ili providnim dvovodnim krovom. Nije mali broj vlasnika koji svoje garaže koriste kao kancelarije ili radionice. Sve su to elementi o kojima valja razmisliti pre kupovine.

  2.2. Neka praktična pitanja

  Smatramo da nije na odmet pogledati i druge razloge osim finansijskih - pošto oni najčešće jesu presudni. Prvo, garaža će godinama biti u vašem dvorištu, pa bi valjalo da je što usklađenija sa kućom i okućnicom u svakom pogledu, ako ništa drugo, da „ne bode oči“. Drugo, njen zadatak je da štiti vaš auto, pa treba obratiti pažnju i na kvalitet. Ako je za koju godinu „pojedu“ rđa i nepovoljni vremenski uslovi ili se „raspada po šavovima“, svakako da svoju svrhu neće ispunjavati kako treba. Treće, hteli vi to ili ne, prosto zato što deluje kao „sasvim zgodno mesto“, dovoljno daleko, a dovoljno blizu, garaža će vrlo brzo postati kutak za odlaganje najraznovrsnijih stvari koje vam se „razvlače po kući“ ili s kojima ne znate šta biste. Zato bi valjalo da montažna garaža bude i dovoljno čvrsta, sigurno i zaštićeno mesto zbog provalnika.   

  3. Postavljanje montažne garaže

  3.1. Priprema terena, temelj ili podloga

  Jedino što montažna garaža nema jeste ravna, čvrsta i suva podloga. Sve je više ponuđača koji nude izvođenje tih zemljanih radova pre montaže same garaže, ali za to se kupci uglavnom moraju postarati sami. Dakle, valja naći pouzdanog izvođača koji će mesto za garažu pripremiti - najčešće to ne može biti po vašem izboru, jer se podloga mora sabiti da bude dovoljno stabilna i dovoljne nosivosti, naročito ako je u pitanju veća montažna garaža, za jedna ili dvoja kola i dodatnim prostorom za odlaganje ili nastrešnicom. U zavisnosti od konfiguracije i sastava terena, ali i veličine, odnosno, težine same garaže podloga nekada može biti samo zaravnana, a nekad se mora napraviti iskop, nasuti tampon, pa i betonirati ploča, sa ili bez temelja. 

  Najjednostavniji modeli montažnih garaža za jedan automobil, oni koji nalikuju kutiji od talasastog lima teški su oko pola tone, a oni složeni ili čak na sprat, znatno su teži i zato moraju biti postavljeni i osigurani kao „pravi“ objekti.

  U slučajevima kada se radi o luksuznim montažnim garažama, onima koje imaju automatsko upravljanje ili su vezane za sistem pametne kuće, potrebni su priključci za struju, vodu, izolacija, rasveta, eventualna klimatizacija, protivprovalni alarmi i protivpožarni senzori. Za takve garaže neophodna je i građevinska dozvola.

  3.2. Transport i montaža na lokaciji

  Kada montažna garaža bude gotova u pogonu, dovozi se kod vas i sastavlja. Jedna od prednosti montažnih garaža je i to da im se delovi ne zavaruju već šrafe, pa se zato lako i brzo, po potrebi,i rastavljaju i uklanjaju. Ako nema komplikovanu konstrukciju ni strukturu, biće spremna za upotrebu kroz nekoliko sati. Naravno, što je složenija i veća, zahtevaće više vremena i truda. Prvo se sklapaju stranice, pa krov, onda na red dolaze garažna vrata, pa prozori ili zastakljenja ako ih ima, a na kraju infrastrukturni priključci i zaštita.

  3.3. Garancija i održavanje

  Kao i svi drugi objekti i montažne garaže imaju garantne rokove - na materijale, kvalitet radova, upotrebu. Ako ima dodatne opreme, svaki proizvođač daje garanciju na svoj proizvod. Na posletku tu su i postprodajne usluge, koje obuhvataju održavanje i popravke.

  Tražite dobre izvođače radova za područje Montažne garaže?

  Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Poslednji projekti

  Pokrivena nastrešnica za garažu na jednu vodu

  Konstrukcija za otvorenu garažu - nastrešnicu, pokrivenu. Dimenzije 6 x 3,5m , visina 2,4 m sa otvorom za segmentna vrata 3 x 2m. Slika u prilogu. 158760 € do 264600 €

  ........

  Izrada garaže

  Izrada garaže dimenzija 6x3 m. U prilogu Vam dostavljam fotografiju kako sam mislila otprilike da izgleda. 142884 € do 238140 €

  ........

  Limena baštenska kućica za alat

  Potrebna baštenska kućica za alat za alat i smestaj drva za grejanje cca 6m2. 74088 € do 123480 €

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Montažna garaža, cca 6 x 3 m
  Montažne garaže, Kragujevac

  1260 € do 2100 €

  Cena, Montažna hala, cca 10 x 6 x 3.5m
  Montažne garaže, Smederevska Palanka

  4050 € do 6750 €

  Cena, Montažna garaža na livadi za jedno vozilo, cca 3m×6m=18m
  Montažne garaže, Ruma

  1215 € do 2025 €

  Cena, Montažna garaža, 15 m2
  Montažne garaže, Smederevska Palanka

  1350 € do 2250 €

  Cena, Garaža montažna, cca 3 x 6m
  Montažne garaže, Lajkovac

  1242 € do 2070 €

  Cena, Garaza za auto, cca 3 x 6.
  Montažne garaže, Čukojevac

  1215 € do 2025 €

  Cena, Montažna garaža, cca 6 x 4m
  Montažne garaže, Mala Plana

  1215 € do 2025 €

  Cena, Montazna garaza za auto, cca 3x6m
  Montažne garaže, Beograd

  1215 € do 2025 €

  Cena, Montažna garaža, cca 7 × 6 x 4m
  Montažne garaže, Čačak

  1350 € do 2250 €

  Cena, Montazna garaza, 60 m2
  Montažne garaže, Novi Sad

  1800 € do 3000 €

  Cena, Limena garaža, krov jedna voda, cca 5,5m x 4m
  Montažne garaže, Klenje (Bogatić)

  1215 € do 2025 €

  Cena, Montažna garaža, cca 3 x 7 m
  Montažne garaže, Zaječar

  1260 € do 2100 €

  Cena, Montažne garaže, cca 25m2
  Montažne garaže, Ježevica(Čačak)

  1215 € do 2025 €

  Cena, Montažna garaža, cca 6 x 4 m
  Montažne garaže, Šabac

  1260 € do 2100 €

  Cena, Montaža industrijske balon hale, cca 240 м2
  Montažne garaže, Mladenovac

  540 € do 900 €

  Cena, Garaža montažna, 28m2
  Montažne garaže, Veliko Gradište

  1215 € do 2025 €

  Cena, Montažna garaza, cca 24 m²
  Montažne garaže, Boljevac

  1215 € do 2025 €

  Cena, Montažna garaža, za 2 automobila
  Montažne garaže, Majur (Šabac)

  2700 € do 4500 €

  Cena, Montažna garaža, cca 15m2
  Montažne garaže, Subotica

  1215 € do 2025 €

  Cena, Montažna garaža sa električnim vratima na daljinski, cca 10 x 6m
  Montažne garaže, Mala Moštanica

  1350 € do 2250 €

  Cena, Konstrukcija za garažu, cca 48m2
  Montažne garaže, Podgorac

  3150 € do 5250 €

  Cena, Izrada montažne garaže, cca 15 m2
  Montažne garaže, Novi Sad

  1440 € do 2400 €

  Cena, Montažna garaža, cca 4 x 6m
  Montažne garaže, Lazarevac

  1215 € do 2025 €

  Cena, Montazna garaza i ostava, cca 72m2
  Montažne garaže, Šabac

  3150 € do 5250 €

  Cena, Montažna limena garaža, cca 4 x 6m
  Montažne garaže, Novo Selo (Niš)

  1215 € do 2025 €

  Cena, Montažna garaža, cca 5 x 5m
  Montažne garaže, Šabac

  1215 € do 2025 €

  Cena, Montažna garaža od sendvič panela, cca 5 x 6m
  Montažne garaže, Beograd

  1215 € do 2025 €

  Cena, Montažna garaža, cca 6 x 6 x 2.4m
  Montažne garaže, Niš

  1215 € do 2025 €

  Cena, Montažna garaža od lima ili panela, cca 6 x 3m
  Montažne garaže, Surčin

  1215 € do 2025 €

  Cena, Garaža montažna od lima, cca 5 × 5m
  Montažne garaže, Novi Banovci

  1215 € do 2025 €

  Cena, Montažna garaža, cca 3 x 5 m
  Montažne garaže, Bavanište

  1800 € do 3000 €

  Cena, Montažna graža, cca 4 x 6m
  Montažne garaže, Gornji Matejevac

  1215 € do 2025 €

  Cena, Montažna garaža, 20 m2
  Montažne garaže, Bor

  1260 € do 2100 €

  Cena, Montažna garaža, cca 7 x 7 m
  Montažne garaže, Beograd

  1800 € do 3000 €

  Cena, Izrada montažne garaže, cca 6 x 6 m
  Montažne garaže, Kraljevo

  1800 € do 3000 €

  Cena, Montažna garaža u dvorištu zgrade na mestu stare brako postojeće, 1 garaza max 2,8 x 5,5 m
  Montažne garaže, Beograd

  1215 € do 2025 €  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Montažne garaže cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  205+ Preduzeća za Montažne garaže
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  Zatraži ponudu
  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana