x

  Krov, Izrada krova Cena

  Koliko košta krov, odnosno, krovište? Cena krova zavisi pre svega od materijala (opeka, beton, metal), tipa, odnosno kosine krovne ravni (ravna, nagnuta, kosa) i, svakako, od ponuđača. Obnova krovnog pokrivača je uvek skuplja jer uključuje skidanje oštećenih delova i njihov odvoz. Danas su svi krovni pokrivači iste klase jednako kvalitetni. Da biste dobili tačnu cenu obnove krova ili novogradnje pošaljite upit našim najiskusnijim stručnjacima za krovove, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savete o krovovima.

  CENA METALNIH KROVNIH POKRIVAČA


  Cena metalnog krovnog pokrivača. Cena metalnog krovnog pokrivača, trapez T14. Cena krovnog pokrivača bez izolacije.

  5 €/m2

  VEOMA NISKA CENA
  €/m2

  SREDNJA CENA
  9 €/m2

  NAJVIŠA CENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
  Krov, Izrada krova Cena

  DRUGE CENE ZA KROV, IZRADA KROVA

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  Polikarbonski krovni pokrivači

  Cena polikarbonskog krovnog pokrivača. Providni polikarbonski krovni pokrivač, debljine 16 mm, širine 210 cm, dužine između 300 i 600 cm.  €/m2

  m2
  potražnja>

  Talasaste providne ploče

  Cena talasaste providne ploče. Cena talasaste providne ploče, 125x92 cm, debljine 1,2 mm.  €/kom

  kom
  potražnja>
  POŠALJI POTRAŽNJU >
  ZAJEDNO:

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Krov, gradnja krova – sve što treba da znate

  1. Šta sve treba da znate o gradnji krova i krovnim pokrivačima?

  Krovni pokrivač štiti i kuću i vas od uticaja vremenskih neprilika i prilika; krovni pokrivač sprečava prodor toplote, vetra, vode i vlage u potkrovlje i konstrukciju, čime se onemogućava i stvaranje plesni i gljivica koje bi vremenom razjele i uništile materijale. Krov mora biti vodootporan, odnosno, sa kosinama koje odvode vodu. Pored krovišta i krovnog pokrivača, krov čine i elementi od lima – zarubnice, spojevi, račve, diletacije, snegobrani i drugo – te sistem za odvod atmosferske vode – oluci i olučne cevi. Vodootpornost krova se postiže određenim materijalima koji ne propuštaju vodu i ugrađeni su bez spojeva ili s vodootpornim spojevima. Samo krovište se pravi pod određenom kosinom tako da se formiraju slemena i uvale (pravougaoni, trapezni ili polukružni) preko kojih se voda brže sliva s krova i cevima odvodi do tla. Ne treba naglašavati da svi dodatni elementi, proboji i spojevi takođe moraju biti vodootporni.

  krovska-dela.jpg
  Krovopokrivač je majstor kome je osnovni zadatak postavljanje krovnog pokrivača na objektu

   

  1.1. Izbor krovnog pokrivača

  Pri biranju krovnog pokrivača najvažnije je izabrati onaj koji odgovara obliku i stepenu kosine te elastičnosti krovišta. Svakako, vrlo je važno i to u kom se podneblju kuća nalazi i kakve su prosečne lokalne meteorološke prilike te arhitektonska tipologija. Krovni pokrivač se bira i prema nameni objekta – porodična kuća, industrijski objekt ili pomoćna zgrada, šupa – ali i prema tome da li je u pitanju novogradnja ili starogradnja. Za novogradnju dolaze u obzir svi postojeći materijali, dok se za obnovu starih ili zaštićenih kulturnih dobara, moraju koristiti tačno određeni materijali i način rada. Dakako, nisu zanemarljivi ni cena niti zakonske odredbe. Stariji objekti ili zaštićena kulturna dobra su uglavnom takvi da se za njih moraju tražiti kameni, drveni ili slameni materijali. Drvena šindra se ručno pravi još na nekoliko mesta na Balkanu, ali se kamena vrlo teško nalazi. Ima je u Nemačkoj, ali se ponekad koriste i zamene. Ipak, za spomenike kulture nije dozvoljena upotreba zamene. 

  2. Građenje krova i izbor majstora

  Krovopokrivač je majstor kome je osnovni zadatak postavljanje krovnog pokrivača na različitim objektima. Objekti mogu biti novoizgrađeni, a može biti u pitanju i saniranje starih. Na nova krovišta krovopokrivač postavlja najrazličitije krovne pokrivače – po obliku, veličini, materijalu – od opeke i metala do crepa i sličnog. Kada je u pitanju sanacija, prvo je obavezna provera krova – kvaliteta i stanja konstrukcije i potkonstrukcije. Na osnovu procene, majstor se odlučuje za vrstu i način obnove. Posao počinje skidanjem oštećenih delova i njihovom zamenom. Na kraju, celo krovište ili samo zamenjeni deo, pokriva pokrivačem. Sve su to manji radovi na krov i majstor ih može obaviti sam. Kada je u pitanju nov krov, pak, u izgradnju su uključeni razni stručnjaci kao što su tesari, stolari i limari. Budući da je danas preplitanje ovih zanatski radova sve izraženije, obično jedno preduzeće ima okupljene sve te ljude i nudi kompletna rešenja izvođenja radova.

  Majstora, odnosno, izvođača radova birajte s najvećom pažnjom. Kvalitetnog, odgovarajuće osposobljenog i opremljenog kadra je sve manje, naročito za složenije poslove. Ima proizvođača koji organizuju obuke, ali one uglavnom nisu sasvim adekvatne ni potpune; sistemskih, višegodišnjih obuka retko gde ima. Pri tom, proizvođači ne kontrolišu niti prate izvođače radova. Vrlo pažljivo proverite, stoga, sve reference, sertifikate ili potvrde o iskustvu i kvalitetu rada. Nikako ne preporučujemo da se odlučite na samostalno bavljenje ovim radovima, prvenstveno zbog sopstvene bezbednosti. Radi se na visini, u otežanim uslovima i sami poslovi su komplikovani. Šteta koju mogu da prouzrokuju loše izvedeni radovi može biti velika, kao i posledice.

  3. Najčešće vrste krovnog pokrivača

  Vrlo je važno da majstor, krovopolagač, koga izaberete zna da radi sa različitim materijalima. On mora da poznaje karakteristike svakog od njih, kada se i kako koriste, a svakako, i kako se održavaju.

  3.1. Metalne ploče

  Jedna od najboljih karakteristika metala kao krovnog pokrivača je mala težina. Pokrivač za krov površine oko 150m2 može da teži oko 1000 kg. Novije vrste metalnih krovnih pokrivača posute su specijalnim prahom (premazi u prahu) zbog koga deluju lepše, a on je istovremeno i zvučni izolator. Krovni pokrivač se za krov pričvršćuje na ivicama čime se sprečava klizanje s kosine. Ima i pokrivača od metala koji su iz komada, tj. tabli velikih toliko da idu od vrha do ivice krova. To u mnogome pojednostavljuje i ubrzava postavljanje i pričvršćivanje jer nema poprečnih spojeva te se tako ne buši ni krovište. Jedna od manje dobrih karakteristika metalnog krovnog pokrivača jeste njegova osetljivost na promene temperature i stvaranje kondenzacije. Međutim, proizvođači su našli rešenje – prave sendvič-ploče od lima sa izolacijom (stiropor, poliuretan, mineralna vuna i slično) koje sprečavaju nastanak i zadržavanje vlage, a s druge strane, deluju kao termo i zvučna izolacija. Ipak, mora se reći i da su metalni krovni pokrivači najskuplji materijal.

  3.2. Bitumenski krovni pokrivač ili tegola

  Pri oblikovanju zahtevnijih, razlomljenijih krovova najčešće se koristi bitumenski pokrivač koji za postavljanje ne treba nikakve dodatne elemente. Prednost mu je vrlo mala težina – kvadratni metar je težak oko 10 kg. Pokrivač su zapravo bitumenske ploče koje imaju osnovni, noseći sloj od bitumena ili staklenih vlakana i sloja kvarcnog premaza s gornje strane. Kvarcni premaz može biti različito obojen i on je, istovremeno, i UV zaštita. Bitumenski krovni pokrivač može da se koristi za svaku vrstu objekta kao i kosinu slemena. Ima i bitumenskih krovnih pokrivača čiji je površinski sloj premazan bakrom.

  3.3. Vlaknasti cement

  Krovni pokrivači od vlaknastog cementa imaju najpristupačniju cenu. Prednost im je i to što se proizvode u dimenzijama nekadašnjih azbestnih ploča koje su danas zabranjene. Tako da je sada, kada azbestni krovni pokrivači moraju da se zamene, najpraktičnije kupiti ove od vlaksnastog cementa, pošto onda ne moraju da se menjaju ni noseće grede ni poprečne letve krovišta. Ipak, pošto je od zabrane azbestnih ploča prošlo već dvadesetak godina, sada je na red došla i zamena tih prvobitno postavljenih ploča od vlaknastog cementa. Troškovi sanacije krova su mnogo niži pošto ne mora da se menja i celo krovište. Krovni pokrivač od vlaknastog cementa je ujedno i jedan od najlakših prirodnih krovova (oko 19 kg po m2) i može se upotrebiti za sve vrste objekata i kosine slemena veće od 7°. Ne manje važno je i to da nije potrebno praviti ni sekundarno krovište, jer je materijal prirodan i propušta vazduh pa se na njemu ne može pojaviti kondenzacija.

  3.4. Beton

  Betonski krovni pokrivač najbolje podnosti kolebanja temperature koja su karakteristična za naše podneblje. Zbog posebne tehnologije izrade i površinskih zaštitnih slojeva, betonski krovni pokrivač je otporan i na smrzavanje i na vlagu. Pored toga, površinski sloj se često obrađuje kvarcnim oksidom koji štiti od UV zračenja kao i stvaranja algi i mahovina. Betonski krovni pokrivač je i sasvim pristupačne cene. Odgovaraju svim vrstama krova koji imaju kosinu od 15° pa naviše. Za kosine slemena između 15° i 22° mora se postaviti i sekundarno krovište i to tako da spojevi materijali imaju veće preklope.  

  3.5. Opeka

  Krovni pokrivač od opeke je najprirodniji jer se pravi od gline. Glina se meša s vodom i suši vazduhu, a potom peče u peći. Glina je 100% reciklažni materijal i uz to vrlo izdržljiva, uz to dugotrajna i vrlo pristupačne cene. Otporna je na UV zračenje, kiseline, baze, mehanička oštećenja, vatru i mraz. Danas ima i takvih vrsta krovnih pokrivača od opeke da se mogu postavljati i na krovove od 15° pa naviše.

  4. Postupak

  4.1. Pregled i merenje

  Krovopolagač će doći kod vas, pregledati i izmeriti krov. Reći će vam šta misli, posavetovaće vas i informisati. Na osnovu svih podataka daće vam i preliminarnu ponudu postavljanja ili zamene krovnog pokrivača.

  4.2. Dogovoren termin

  Ako prihvatite ponudu, uobičajeno je avansna uplata 50% iznosa i dogovor oko termina, odnosno, početka i kraja rada. Pri tom, imajte na umu da ti termini i ne moraju biti striktni jer sasvim zavise od vremenskih prilika. Najvažnije je da, međutim, sve detalje dogovora stavite na papir i potpišete ugovor ili predračun kako biste bili sigurni u to šta ste se tačno pogodili.   

  4.3. Izvođenje radova

  Postavljanje krovnog pokrivača na prosečnoj porodičnoj kući obično traje oko nedelju dana. Poslovi se rade sledećim redosledom:

  1.    Prvo se postave skele i zaštite ivice krova.

  2.    Ako se radi o sanaciji, prvo se skida stari pokrivač i odnosi na otpad.

  3.    Cela krovna konstrukcija mora pažljivo da se pregleda i ispita te da se eventualna oštećenja poprave i pripremi površina, odnosno, noseće grede.

  4.    Postavljanje novog krovnog pokrivača i svih dodatnih i veznih elemenata obično traje jedan dan.

  5.    Na kraju se ceo krov ponovo pregleda i očisti.

  DAIBAU.RS, POMAŽEMO PRI OCENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOM  IZRADA KROVA

  Poštovani,


  napravljeno je prizemlje (grubi radovi) potrebna mi je izgradnja nadzida i samog krova.  Hvala 2250 € do 3750 €


  ........

  IZRADA KROVA

  Poštovani,  potrebno skidanje kompletnog starog krova i građe i izrada kompletnog novog krova sa crepom (MOJ MATERIJAL).  Hvala 900 € do 1500 €


  ........

  REKONSTRUKCIJA KROVA

  Poštovani,


  potrebna je zamena trenutnog krovnog pokrivača za crep ili metalni pokrivač.Konstrukcija krova ostaje ista, grede ostaju sve ostalo od materijala je potrebno zameniti. Od limarskih radova potrebno je obloziti frontalni deo krova limom na kom se sada nalazi daska(slika u prilogu), kao i ostali prelazni i zidni limovi po potrebi.


  Hvala. 1350 € do 2250 €


  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

  CENA, POKRIVANJE TERASE,
  Krov, Izrada krova , Požarevac

  1800 € do 3000 €

  CENA, KROVNI POKRIVAČ,
  Krov, Izrada krova , Niška Banja

  1350 € do 2250 €

  CENA, POKRIVANJE KROVA,
  Krov, Izrada krova , Jagodina

  1350 € do 2250 €

  CENA, IZRADA KROVA,
  Krov, Izrada krova , Beograd

  1350 € do 2250 €

  CENA, DEMONTAŽA STAROG KROVA,
  Krov, Izrada krova , Kragujevac

  495 € do 825 €

  CENA, IZRADA KROVA,
  Krov, Izrada krova , Stara Pazova

  2250 € do 3750 €

  CENA, NOVI KROV,
  Krov, Izrada krova , Beograd

  1080 € do 1800 €

  CENA, NATKRIVANJE TERASE,
  Krov, Izrada krova , Beograd

  1350 € do 2250 €

  CENA, IZRADA KROVA,
  Krov, Izrada krova , Bačka Topola

  900 € do 1500 €

  CENA, IZRADA NOVOG KROVA,
  Krov, Izrada krova , Zrenjanin

  1350 € do 2250 €

  CENA, PROMENA KROVNOG POKRIVAČA,
  Krov, Izrada krova , Niš

  2250 € do 3750 €

  CENA, REKONSTRUKCIJA KROVA,
  Krov, Izrada krova , Leskovac

  1350 € do 2250 €

  CENA, ZAMENA DRVENOG KROVIŠTA I VRAĆANJE CREPA,
  Krov, Izrada krova , Vranić

  1800 € do 3000 €

  CENA, SANACIJA KROVA, ZAMENA CREPOVA,
  Krov, Izrada krova , Pančevo

  270 € do 450 €

  CENA, IZRADA NEPROHODNOG RAVNOG KROVA,
  Krov, Izrada krova , Zrenjanin

  2700 € do 4500 €

  CENA, NATKRIVANJE TERASE TEGOLOM,
  Krov, Izrada krova , Novi Sad

  900 € do 1500 €

  CENA, REKONSTRUKCIJA KROVA,
  Krov, Izrada krova , Niš

  1350 € do 2250 €

  CENA, ZAMENA POSTOJEĆE KROVNE POKRIVKE ,
  Krov, Izrada krova , Beograd

  1530 € do 2550 €

  CENA, NOV KROV I,
  Krov, Izrada krova , Niš

  2250 € do 3750 €

  CENA, IZRADA KROVA NA JEDNU VODU,
  Krov, Izrada krova , Novi Sad

  2250 € do 3750 €

  CENA, POPRAVKA ILI REKONSTRUKCIJA KROVA ,
  Krov, Izrada krova , Niš

  2250 € do 3750 €

  CENA, ZAMENA CREPA, POPRAVKA DRVENE PODKONSTRUKCIJE,
  Krov, Izrada krova , Loznica

  1350 € do 2250 €

  CENA, HIDROIZOLACIJA KROVA ,
  Krov, Izrada krova , Beograd

  3150 € do 5250 €

  CENA, KROV SA SVIM TESARSKIM RADOVIMA,
  Krov, Izrada krova , Mladenovac

  2250 € do 3750 €

  CENA, IZRADA KROVA,
  Krov, Izrada krova , Beograd

  2250 € do 3750 €

  CENA, IZRADA KONSTRUKCIJE I POKRIVANJE KUĆE ,
  Krov, Izrada krova , Prijepolje

  2250 € do 3750 €

  CENA, POPRAVKA KROVA,
  Krov, Izrada krova , Kraljevo

  1080 € do 1800 €

  CENA, RENOVACIJA KROVA,
  Krov, Izrada krova , Beograd

  2250 € do 3750 €

  CENA, IZGRADNJA KONSTRUKCIJE I POKRIVANJE CREPOM,
  Krov, Izrada krova , Kruševac

  1350 € do 2250 €

  CENA, IZRADA KROVA ,
  Krov, Izrada krova , Mionica

  2250 € do 3750 €

  CENA, IZRADA KROVNE KONSTRUKCIJE ,
  Krov, Izrada krova , Bezdan

  1350 € do 2250 €

  CENA, IGRADNJA KROVA,
  Krov, Izrada krova , Despotovac

  2250 € do 3750 €

  CENA, SANACIJA STAROG KROVA, BIBER CREP,
  Krov, Izrada krova , Surčin

  1350 € do 2250 €

  CENA, HHDROIZOLACIJA KROVNE KONSTRUKCIJE,
  Krov, Izrada krova , Niš

  1080 € do 1800 €

  CENA, REKONSTRUKCIJA I DOGRADNJA KROVA,
  Krov, Izrada krova , Irig

  2250 € do 3750 €

  CENA, IZGRADNJA KROVA,
  Krov, Izrada krova , Gornji Milanovac

  2250 € do 3750 €  Pogledaj druge završene projekte i cene

  KROV, IZRADA KROVA CENOVNIK

  SARAĐUJEMO SA VIŠE OD 257 PREDUZEĆA ZA KROV, IZRADA KROVA


  BESPLATNE USLUGE
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJE
  PRIDOBIJ PONUDU

  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE KROV, IZRADA KROVA ?

 • Krov, Izrada krova Aleksinac
 • Krov, Izrada krova Apatin
 • Krov, Izrada krova Aranđelovac
 • Krov, Izrada krova Bačka Palanka
 • Krov, Izrada krova Bačka Topola
 • Krov, Izrada krova Bečej
 • Krov, Izrada krova Beograd
 • Krov, Izrada krova Bor
 • Krov, Izrada krova Bujanovac
 • Krov, Izrada krova Čačak
 • Krov, Izrada krova Ćuprija
 • Krov, Izrada krova Gornji Milanovac
 • Krov, Izrada krova Inđija
 • Krov, Izrada krova Ivanjica
 • Krov, Izrada krova Jagodina
 • Krov, Izrada krova Kikinda
 • Krov, Izrada krova Knjaževac
 • Krov, Izrada krova Kovin
 • Krov, Izrada krova Kragujevac
 • Krov, Izrada krova Kraljevo
 • Krov, Izrada krova Kruševac
 • Krov, Izrada krova Kula
 • Krov, Izrada krova Kuršumlija
 • Krov, Izrada krova Leskovac
 • Krov, Izrada krova Loznica
 • Krov, Izrada krova Negotin
 • Krov, Izrada krova Niš
 • Krov, Izrada krova Novi Pazar
 • Krov, Izrada krova Novi Sad
 • Krov, Izrada krova Pančevo
 • Krov, Izrada krova Paraćin
 • Krov, Izrada krova Pirot
 • Krov, Izrada krova Požarevac
 • Krov, Izrada krova Preševo
 • Krov, Izrada krova Prijepolje
 • Krov, Izrada krova Prokuplje
 • Krov, Izrada krova Ruma
 • Krov, Izrada krova Šabac
 • Krov, Izrada krova Senta
 • Krov, Izrada krova Šid
 • Krov, Izrada krova Sjenica
 • Krov, Izrada krova Smederevo
 • Krov, Izrada krova Smederevska Palanka
 • Krov, Izrada krova Sombor
 • Krov, Izrada krova Sremska Mitrovica
 • Krov, Izrada krova Stara Pazova
 • Krov, Izrada krova Subotica
 • Krov, Izrada krova Temerin
 • Krov, Izrada krova Trstenik
 • Krov, Izrada krova Užice
 • Krov, Izrada krova Valjevo
 • Krov, Izrada krova Velika Plana
 • Krov, Izrada krova Vranje
 • Krov, Izrada krova Vrbas
 • Krov, Izrada krova Vršac
 • Krov, Izrada krova Zaječar
 • Krov, Izrada krova Zrenjanin
 • Serbia
  DAIBAU.RS

  Slovačka 20
  21000 Novi Sad

  00381 114 300 340

  KONTAKTI

  Potražnje: 00381 114 300 340
  Preduzeća: 00381 114 300 340

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2020 DaiBau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana