Krov, Izrada krova, cena

Koliko košta krov, odnosno, krovište? Cena krova zavisi pre svega od materijala (opeka, beton, metal), tipa, odnosno kosine krovne ravni (ravna, nagnuta, kosa) i, svakako, od ponuđača. Obnova krovnog pokrivača je uvek skuplja, budući da ceo posao uključuje skidanje oštećenih delova i njihov odvoz. Danas su svi krovni pokrivači iste klase jednako kvalitetni.

Kome poveriti podizanje krova? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim krovopolagačima u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
Nađi majstore

Cena metalnih krovnih pokrivača


Cena metalnog krovnog pokrivača. Cena metalnog krovnog pokrivača, trapez T14. Cena krovnog pokrivača bez izolacije.

5.00 €/m2

VEOMA NISKA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
7.80 €/m2

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Krov, Izrada krova, cena

DETALJNIJE CENE ZA Krov, Izrada krova

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Polikarbonski krovni pokrivači

Cena polikarbonskog krovnog pokrivača. Providni polikarbonski krovni pokrivač, debljine 16 mm, širine 210 cm, dužine između 300 i 600 cm.€/m2

m2
potražnja>

Talasaste providne ploče

Cena talasaste providne ploče. Cena talasaste providne ploče, 125x92 cm, debljine 1,2 mm.€/kom

kom
potražnja>
Ukupno:
Pošalji potražnju >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Krov, gradnja krova – sve što treba da znate

1. Šta sve treba da znate o gradnji krova i krovnim pokrivačima?

Krovni pokrivač štiti i kuću i vas od uticaja vremenskih neprilika i prilika; krovni pokrivač sprečava prodor toplote, vetra, vode i vlage u potkrovlje i konstrukciju, čime se onemogućava stvaranje plesni i gljivica koje bi vremenom razjele i uništile materijale. Krov mora biti vodootporan, odnosno, sa kosinama koje odvode vodu. Pored krovišta i krovnog pokrivača, krov čine i elementi od lima – zarubnice, opšivi, spojevi, račve, diletacije, snegobrani i drugo – te sistem za odvod atmosferske vode – oluci i olučne cevi.

Vodootpornost krova se postiže određenim materijalima koji ne propuštaju vodu i ugrađeni su bez spojeva ili sa vodootpornim spojevima. Samo krovište se pravi pod određenom kosinom tako da se formiraju slemena i uvale (pravougaoni, trapezni ili polukružni) preko kojih se voda brže sliva s krova i cevima odvodi do tla. Ne treba naglašavati da svi dodatni elementi, proboji i spojevi takođe moraju biti vodootporni.

Krov, gradnja krova
Krovopolagač je majstor kome je osnovni zadatak postavljanje krovnog pokrivača na objektu

1.1. Izbor krovnog pokrivača

Pri biranju krovnog pokrivača najvažnije je izabrati onaj koji odgovara obliku i stepenu kosine te elastičnosti krovišta. Svakako, vrlo je važno i to u kom se podneblju kuća nalazi i kakve su prosečne lokalne meteorološke prilike te arhitektonska tipologija. Krovni pokrivač se bira i prema nameni objekta – porodična kuća, industrijski objekt ili pomoćna zgrada, šupa – ali i prema tome da li je u pitanju novogradnja ili starogradnja.

Za novogradnju dolaze u obzir svi postojeći materijali, dok se za obnovu starih ili zaštićenih kulturnih dobara, moraju koristiti tačno određeni materijali i način rada. Dakako, nisu zanemarljivi ni cena niti zakonske odredbe. Stariji objekti ili zaštićena kulturna dobra su uglavnom takvi da se za njih moraju tražiti kameni, drveni ili slameni materijali. Drvena šindra se ručno pravi na još nekoliko mesta na Balkanu, ali se kamena vrlo teško nalazi. Ima je u Nemačkoj, ali se ponekad koriste i zamenski matterijali. Ipak, za spomenike kulture nije dozvoljena upotreba zamene. 

2. Građenje krova i izbor majstora

Krovopolagač je majstor kome je osnovni zadatak postavljanje krovnog pokrivača na različitim objektima. Objekti mogu biti novoizgrađeni, a može biti u pitanju i saniranje starih. Na nova krovišta krovopolagač postavlja najrazličitije krovne pokrivače – po obliku, veličini, materijalu – od opeke i metala do crepa i sličnog. Kada je u pitanju sanacija, prvo je obavezna provera krova – kvaliteta i stanja konstrukcije i potkonstrukcije. Na osnovu procene, majstor se odlučuje za vrstu i način obnove. Posao počinje skidanjem oštećenih delova i njihovom zamenom. Na kraju, celo krovište ili samo zamenjeni deo, zatvara pokrivačem. Sve su to manji radovi na krov i majstor ih može obaviti sam. Kada je u pitanju nov krov, pak, u izgradnju su uključeni stručnjaci raznih profila kao što su tesari, stolari i limari. Budući da je danas preplitanje ovih zanatski radova sve izraženije, obično jedno preduzeće ima okupljene sve te ljude i nudi kompletna rešenja izvođenja radova.

Majstora, odnosno, izvođača radova birajte s najvećom pažnjom. Kvalitetnog, odgovarajuće osposobljenog i opremljenog kadra je sve manje, naročito za složenije poslove. Ima proizvođača koji organizuju obuke, ali one uglavnom nisu sasvim adekvatne ni potpune; sistemskih i sistematskih, višegodišnjih obuka retko gde ima. Pri tom, proizvođači ne kontrolišu niti prate izvođače radova. Vrlo pažljivo proverite, stoga, sve reference, sertifikate ili potvrde o iskustvu i kvalitetu rada. Nikako ne preporučujemo da se odlučite na samostalno bavljenje ovim poslovima, prvenstveno zbog sopstvene bezbednosti. Radi se na visini, u otežanim uslovima i sami poslovi su komplikovani. Šteta koju mogu da prouzrokuju loše izvedeni radovi može biti velika, kao i posledice.

3. Najčešće vrste krovnog pokrivača

Vrlo je važno da majstor, krovopolagač, koga izaberete zna da radi sa različitim materijalima. On mora da poznaje karakteristike svakog od njih, kada se i kako koriste, a svakako, i kako se održavaju.

3.1. Metalne ploče

Jedna od najboljih karakteristika metala kao krovnog pokrivača je mala težina. Pokrivač za krov površine oko 150m2 može da teži oko 1000 kg. Novije vrste metalnih krovnih pokrivača posute su specijalnim prahom (premazi u prahu) zbog koga deluju lepše, a on je istovremeno i zvučni izolator. Krovni pokrivač se za krov pričvršćuje na ivicama čime se sprečava klizanje sa kosine. Ima i pokrivača od metala koji su iz komada, tj. tabli, velikih toliko da idu od vrha do ivice krova. To u mnogome pojednostavljuje i ubrzava postavljanje i pričvršćivanje jer nema poprečnih spojeva te se tako ne buši ni krovište.

Jedna od manje dobrih karakteristika metalnog krovnog pokrivača jeste njegova osetljivost na promene temperature i stvaranje kondenzacije. Međutim, proizvođači su našli rešenje – prave sendvič-ploče od lima sa izolacijom (stiropor, poliuretan, mineralna vuna i slično) koje sprečavaju nastanak i zadržavanje vlage, a s druge strane, deluju kao termo i zvučna izolacija. Ipak, mora se reći i da su metalni krovni pokrivači najskuplji materijal.

3.2. Bitumenski krovni pokrivač ili tegola

Pri oblikovanju zahtevnijih, razlomljenijih krovova najčešće se koristi bitumenski pokrivač koji za postavljanje ne treba nikakve dodatne elemente. Prednost mu je vrlo mala težina – kvadratni metar je težak oko 10 kg. Pokrivač su zapravo bitumenske ploče koje imaju osnovni, noseći sloj od bitumena ili staklenih vlakana i sloja kvarcnog premaza s gornje strane. Kvarcni premaz može biti različito obojen i on je, istovremeno, i UV zaštita. Bitumenski krovni pokrivač može da se koristi za svaku vrstu objekta kao i kosinu slemena. Ima i bitumenskih krovnih pokrivača čiji je površinski sloj premazan bakrom.

3.3. Vlaknasti cement

Krovni pokrivači od vlaknastog cementa imaju najpristupačniju cenu. Prednost im je i to što se proizvode u dimenzijama nekadašnjih azbestnih ploča koje su danas zabranjene. Tako da je sada, kada azbestni krovni pokrivači moraju da se zamene, najpraktičnije kupiti ove od vlaksnastog cementa, pošto onda ne moraju da se menjaju ni noseće grede ni poprečne letve krovišta. Ipak, pošto je od zabrane azbestnih ploča prošlo već dvadesetak godina, sada je na red došla i zamena tih prvobitno postavljenih ploča od vlaknastog cementa.

Troškovi sanacije krova su mnogo niži pošto ne mora da se menja i celo krovište. Krovni pokrivač od vlaknastog cementa je ujedno i jedan od najlakših prirodnih krovova (oko 19 kg po m2) i može se upotrebiti za sve vrste objekata i kosine slemena veće od 7°. Ne manje važno je i to da nije potrebno praviti ni sekundarno krovište, jer je materijal prirodan i propušta vazduh pa se na njemu ne može pojaviti kondenzacija.

3.4. Beton

Betonski krovni pokrivač najbolje podnosi kolebanja temperature koja su karakteristična za naše podneblje. Zbog posebne tehnologije izrade i površinskih zaštitnih slojeva, betonski krovni pokrivač je otporan i na smrzavanje i na vlagu. Pored toga, površinski sloj se često obrađuje kvarcnim oksidom koji štiti od UV zračenja kao i stvaranja algi i mahovina. Betonski krovni pokrivač je i sasvim pristupačne cene. Odgovaraju svim vrstama krova koji imaju kosinu od 15° pa naviše. Za kosine slemena između 15° i 22° mora se postaviti i sekundarno krovište i to tako da spojevi materijali imaju veće preklope.  

3.5. Opeka

Krovni pokrivač od opeke je najprirodniji jer se pravi od gline. Glina se meša s vodom i suši vazduhu, a potom peče u peći. Glina je 100% reciklažni materijal i uz to vrlo izdržljiva, uz to dugotrajna i vrlo pristupačne cene. Otporna je na UV zračenje, kiseline, baze, mehanička oštećenja, vatru i mraz. Danas ima i takvih vrsta krovnih pokrivača od opeke da se mogu postavljati i na krovove od 15° pa naviše.

4. Postupak

4.1. Pregled i merenje

Krovopolagač će doći kod vas, pregledati i izmeriti krov. Reći će vam šta misli, posavetovaće vas i informisati. Na osnovu svih podataka daće vam i preliminarnu ponudu postavljanja ili zamene krovnog pokrivača.

4.2. Dogovoren termin

Ako prihvatite ponudu, uobičajeno je avansna uplata 50% iznosa i dogovor oko termina, odnosno, početka i kraja rada. Pri tom, imajte na umu da ti termini i ne moraju biti striktni jer sasvim zavise od vremenskih prilika. Najvažnije je da, međutim, sve detalje dogovora stavite na papir i potpišete ugovor ili predračun kako biste bili sigurni u to šta ste se tačno pogodili.   

4.3. Izvođenje radova

Postavljanje krovnog pokrivača na prosečnoj porodičnoj kući obično traje oko nedelju dana. Poslovi se rade sledećim redosledom:

 • 1.    Prvo se postave skele i zaštite ivice krova.
 • 2.    Ako se radi o sanaciji, prvo se skida stari pokrivač i odnosi na otpad.
 • 3.    Cela krovna konstrukcija mora pažljivo da se pregleda i ispita te da se eventualna oštećenja poprave i pripremi površina, odnosno, noseće grede.
 • 4.    Postavljanje novog krovnog pokrivača i svih dodatnih i veznih elemenata obično traje jedan dan.
 • 5.    Na kraju se ceo krov ponovo pregleda i očisti.

Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš DomŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Poslednji projekti

Izrada krova

Zamena celog krova. Površina kuće je cca 12 x 8 m. 264600 € do 441000 €

........

Pokrivanje dela krova

Potrebno spajanje postoječeg krova i drugog dela kuće koji je nepokriven gde će možda trebati o da se nadzida ili da separ redova blokova skine i da se napravi prsten kako bi se stari i novi krov spojili normalno komplet sa olucima i sve ostalo sto treba. 127008 € do 211680 €

........

Skidanje starog crepa, postavljanje nove gradje i crepa

Potrebno skidanje starog krova, stavljanje nove gradje i novog crepa. 370440 € do 617400 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

Cena, Krov na jednu vodu dve prostorije, cca 30m2
Krov, Izrada krova , Beograd

1350 € do 2250 €

Cena, Pokrivanje krova, 180 m2
Krov, Izrada krova , Beograd

3150 € do 5250 €

Cena, Sanacija krova, cca 140 m2
Krov, Izrada krova , Grocka

1350 € do 2250 €

Cena, Kompletno prekrivanje kuće, cca 325m2
Krov, Izrada krova , Gložan

3150 € do 5250 €

Cena, Popravka krovne konstrukcije i limene pokrivke na hali, cca 200m²
Krov, Izrada krova , Kać

3600 € do 6000 €

Cena, Ponuda za izradu krova na stambenoj zgradi, pokrivanje limom, cca 340 m2
Krov, Izrada krova , Kuršumlija

7200 € do 12000 €

Cena, Skidanje starog, postavka novog krova, 60m2 osnova, dve vode
Krov, Izrada krova , Beograd

2700 € do 4500 €

Cena, Rekonstrujisati postojeći jednovodni krov, cca 40m2, 45stepeni
Krov, Izrada krova , Novi Sad

1350 € do 2250 €

Cena, Pokrivanje krova, rusenje/izgradnja dimnjaka, Oko 130m
Krov, Izrada krova , Kaluđerica

2700 € do 4500 €

Cena, Demontaža starog i montaža novog krova, cca 100m2, 45 stepeni
Krov, Izrada krova , Smederevska Palanka

2700 € do 4500 €

Cena, Skidanje starog crepa, podaščavanje i pokrivanje, cca 100m2 ,30 step
Krov, Izrada krova , Novi Sad

1350 € do 2250 €

Cena, Zatvaranje krova, 42 m2
Krov, Izrada krova , Novi Itebej

3150 € do 5250 €

Cena, Popravka krova, vraćanje crepova, cca 10m2
Krov, Izrada krova , Veternik

540 € do 900 €

Cena, Izrada krova i pokrivanje crepom, cca 30 m2 30o
Krov, Izrada krova , Ralja

3150 € do 5250 €

Cena, Zamena starog krova sa crepom, cca 50kvm, 30°
Krov, Izrada krova , Beograd

3150 € do 5250 €

Cena, Zamena krovnog pokrivača od tegole, više od 100 m2
Krov, Izrada krova , Veternik

1350 € do 2250 €

Cena, Saniranje krova (crepova, oluka i brodskog poda), cca 159 m2, nagib 45 stepeni
Krov, Izrada krova , Sremski Karlovci

1800 € do 3000 €

Cena, Promena krova, 200m2 na dve vode
Krov, Izrada krova , Novi Sad

2250 € do 3750 €

Cena, Zamena lučnog leksana na terasi, terasa 8.4 m2
Krov, Izrada krova , Beograd

450 € do 750 €

Cena, Popravka krova posle oluje, cca 10m2
Krov, Izrada krova , Novi Sad

270 € do 450 €

Cena, Ispravljanje kosina, Baza kuće je 12 x 10m
Krov, Izrada krova , Kać

2250 € do 3750 €

Cena, Izrada novog krova na starijoj kući, cca 70m2
Krov, Izrada krova , Knjaževac

1350 € do 2250 €

Cena, Zamena krovne konstrukcije i crepa, 80m2, 30stepeni
Krov, Izrada krova , Smederevo

4500 € do 7500 €

Cena, Skidanje starog krova i postavka novog, oko 900 m2 nagib nije velik
Krov, Izrada krova , Srbobran

1800 € do 3000 €

Cena, Podzidavanje krova i sanacjija krova, cca 100 m2
Krov, Izrada krova , Debeljača

1800 € do 3000 €

Cena, sanacija ravnog krova, cca 60m2
Krov, Izrada krova , Kraljevo

900 € do 1500 €

Cena, Nov krov od lima, cca 200m2
Krov, Izrada krova , Beograd

2700 € do 4500 €

Cena, Sanacija krova na zgradi, cca 200 m2
Krov, Izrada krova , Beograd

450 € do 750 €

Cena, Popravka krova, 10m2 33°
Krov, Izrada krova , Novi Sad

270 € do 450 €

Cena, Zamena cele krovne konstrukcije, 40m2
Krov, Izrada krova , Ugrinovci (Zemun)

1800 € do 3000 €

Cena, Popravka krova i oluci, cca 47m2
Krov, Izrada krova , Čortanovci

900 € do 1500 €

Cena, Zameniti propale crepove, 200 m2
Krov, Izrada krova , Kostolac

900 € do 1500 €

Cena, Skidanje starog crepa i postavljanje novog istog proizvodjača, cca 345m2
Krov, Izrada krova , Kraljevo

3150 € do 5250 €

Cena, Pokrivanje dela krova crepom, cca 12m2
Krov, Izrada krova , Rača Kragujevačka

1800 € do 3000 €

Cena, Rekonstrukcija krova, cca 130m2
Krov, Izrada krova , Inđija

2700 € do 4500 €

Cena, Limeni krov sa gvozdenom konstrukcijom, cca 275 m2
Krov, Izrada krova , Vršac

4050 € do 6750 €Pogledajte druge završene projekte i cene

Krov, Izrada krova cenovnik

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

647+ PREDUZEĆA ZA Krov, Izrada krova
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

Tražite dobre izvođače radova za područje Krov, Izrada krova ?

 • Krov, Izrada krova Beograd
 • Krov, Izrada krova Novi Sad
 • Krov, Izrada krova Kragujevac
 • Krov, Izrada krova Niš
 • Krov, Izrada krova Čačak
 • Krov, Izrada krova Kraljevo
 • Krov, Izrada krova Pančevo
 • Krov, Izrada krova Zrenjanin
 • Krov, Izrada krova Novi Pazar
 • Krov, Izrada krova Smederevo
 • Krov, Izrada krova Subotica
 • Krov, Izrada krova Aleksinac
 • Krov, Izrada krova Apatin
 • Krov, Izrada krova Aranđelovac
 • Krov, Izrada krova Bačka Palanka
 • Krov, Izrada krova Bačka Topola
 • Krov, Izrada krova Bečej
 • Krov, Izrada krova Bor
 • Krov, Izrada krova Bujanovac
 • Krov, Izrada krova Ćuprija
 • Krov, Izrada krova Gornji Milanovac
 • Krov, Izrada krova Inđija
 • Krov, Izrada krova Ivanjica
 • Krov, Izrada krova Jagodina
 • Krov, Izrada krova Kikinda
 • Krov, Izrada krova Knjaževac
 • Krov, Izrada krova Kovin
 • Krov, Izrada krova Kruševac
 • Krov, Izrada krova Kula
 • Krov, Izrada krova Kuršumlija
 • Krov, Izrada krova Leskovac
 • Krov, Izrada krova Loznica
 • Krov, Izrada krova Negotin
 • Krov, Izrada krova Paraćin
 • Krov, Izrada krova Pirot
 • Krov, Izrada krova Požarevac
 • Krov, Izrada krova Preševo
 • Krov, Izrada krova Prijepolje
 • Krov, Izrada krova Prokuplje
 • Krov, Izrada krova Ruma
 • Krov, Izrada krova Šabac
 • Krov, Izrada krova Senta
 • Krov, Izrada krova Šid
 • Krov, Izrada krova Sjenica
 • Krov, Izrada krova Smederevska Palanka
 • Krov, Izrada krova Sombor
 • Krov, Izrada krova Sremska Mitrovica
 • Krov, Izrada krova Stara Pazova
 • Krov, Izrada krova Temerin
 • Krov, Izrada krova Trstenik
 • Krov, Izrada krova Užice
 • Krov, Izrada krova Valjevo
 • Krov, Izrada krova Velika Plana
 • Krov, Izrada krova Vranje
 • Krov, Izrada krova Vrbas
 • Krov, Izrada krova Vršac
 • Krov, Izrada krova Zaječar
 • Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana