x

  Keramika, keramičar Cena

  Koliko koštaju keramičarski radovi? Cena keramičarskih radova se uveliko razlikuje. Pre svega, zavisi od površine koja se radi, izabranih pločica, lepka i, naravno, keramičara. Pripremili smo cenovnik po kome ćete sasvim lako izračunati koliko bi koštalo postavljanje pločica. Da biste dobili tačnu cenu, pošaljite upit našim najiskusnijim keramičarima, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savete o keramičarskim radovima.

  CENA POSTAVLJANJA KERAMIČKIH PLOČICA


  Cena postavljanja keramičkih pločica. Cena postavljanja pločica standardnih dimenzija na pripremljenu poodlogu, bez nabavke.

  9 €/m2

  VEOMA NISKA CENA
  €/m2

  SREDNJA CENA
  12 €/m2

  NAJVIŠA CENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
  Keramika, keramičar Cena

  DRUGE CENE ZA KERAMIKA, KERAMIČAR

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  Renoviranje kupatila

  Cena potpunog renoviranja kupatila: zamena keramičkih pločica, svih instalacija i sanitarija s nabavkom svog materijala i opreme.  €/m2

  m2
  potražnja>

  Pravolinijsko lepljenje keramičkih pločica na zid

  Cena pravolinijskog postavljanja keramičkih pločica s dezenom na lepak.  €/m2

  m2
  potražnja>

  Iskošeno lepljenje keramičkih pločica na zid

  Cena iskošenog postavljanja keramičkih pločica s dezenom na lepak.  €/m2

  m2
  potražnja>

  Lepljenje keramičkih pločica većih dimenzija

  Cena postavljanja keramičkih pločica većeg formata na lepak.  €/m2

  m2
  potražnja>

  Postavljanje bordure

  Cena postavljanja bordure visine do 15 cm.  €/m1

  m1
  potražnja>

  Oblaganje ravnog stepeništa

  Cena oblaganja ravnih stepenica keramičkim pločicama standardnih dimenzija.  €/m1

  m1
  potražnja>

  Oblaganje kružnog stepeništa

  Cena oblaganja kružnih stepenica keramičkim pločicama standardnih dimenzija.  €/m1

  m1
  potražnja>

  Postavljanje ugradne kade

  Cena ozidavanja ugradne kade za kupanje standardnih dimenzija.  €/kpl

  kpl
  potražnja>

  Postavljanje ugradnog vodokotlića

  Cena ozidavanja ugradnog vodokotlića standardnih dimenzija.  €/kpl

  kpl
  potražnja>
  POŠALJI POTRAŽNJU >
  ZAJEDNO:

  Lepljenje pločica


  Koliko košta postavljanje pločica? Kada kupujete pločice imajte na umu da se uvek kupuje najmanje 10...

  Proverite i: Lepljenje pločica Cena

  Keramičke pločice


  Koliko koštaju keramičke pločice? Pločice mogu da traju vrlo dugo, jednostavno se održavaju i otporn...

  Proverite i: Keramičke pločice Cena

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Keramika, keramičar – sve što treba da znate

  1. Keramika, keramičar – šta sve treba da znate?

  Keramičke pločice su u upotrebi u stambenim objektima već vekovima. Tehnologija proizvodnje je napredovala te današnje pločice ne služe samo za kupatila, kuhinje i hodnike nego za sve prostorije, pa i spoljne površine.

  keramicarji.jpg
  Pravilno postavljanje pločica zahteva kvalitetne materijale, alat i veliku preciznost

   

  1.1. Koje su prednosti pločica?

  Zbog čega pločice imaju tako široku primenu? U poređenju s drugim podnim i zidnim oblogama, one imaju brojnih prednosti: otoprne su na vremenske uticaje, temperaturne razlike, vlagu i hemikalije. Ima ih u bezbroj oblika, boja, tekstura i dezena, a veličine se kreću od mozaik do onih velikog formata. Osim toga, odlični su provodnici toplote te su idealne za podno grejanje. Čiste se jednostavno i, praktično, mogu da traju beskonačno dugo.

  1.2. Koje su slabosti keramike?

  Kada se govori o ovako kvalitetnim i izdržljivim materijalima, jedino im je cena upitna. Najkvalitetnije su nešto skuplje od jeftinijih podova. Ipak, gledajući na vek trajanja i to da su skoro neuništive ako se o njima vodi računa, ta investicija je svakako isplativa. Jedna od retkih mana je osetljivost na udarce zbog kojih lako naprsnu; to može biti problem naročito ako su u pitanju spoljne pločice, jer u pukotine ulazi voda i ako se zamrzne, može doći do krunjenja i pucanja.

  2. Vrste pločica

  Pločice se razlikuju po mnogim svojstvima – fizičkim, hemijskim, mehaničkim. Ima ih različitih veličina i oblika, vodootporne su, različito provode toplotu, različito se obrađuju, trpe habanje, udarce, istezanje, savijanje, prljavštinu i slične faktore. Po veličini razlikujemo standardne, mozaik i pločice velikih formata. Budući da nisu sve vrste za svaku upotrebu, razlikujemo pločice za unutrašnjost – podne i zidne te one za spoljne površine i sve imaju drugačije karakteristike. Prema materijalu razlikuju se keramičke, koje su i najrasprostranjenije, ali ima i kamenih, drvenih, granitnih. Tehnološki napredak je omogućio višenamensku upotrebu i stilizovan dizajn pločica tako da ćete sigurno pronaći kakve želite i za kupatilo i za kuhinju ili za terasu i neki drugi prostor.

  3. Keramičari – kako doći do dobrog majstora?

  Postavljanje pločica na prvi pogled ne deluje kao komplikovan posao, ali je on uistinu vrlo zahtevan u svakom pogledu. Na tržištu ćete naći mnogo majstora koji nude svoje usluge, ali se umnogome razlikuju po znanju, iskustvu i kvalitetu rada a, svakako, i po ceni. Da bi pločice potrajale godinama, pa i decenijama, biće vam potreban koliko kvalitetan materijal toliko i dobar majstor. Onima za koje se opredelite, pošaljite spisak radova koje želite i prikupite što više ponuda koje ćete moći da uporedite. Od onih koji vam odgovore, zatražite reference i kontakte bivših mušterija da biste se lično uverili u rezultate njihovog rada. Na kraju, kada odaberete jednog koji će izvoditi radove, s njim potpišite ugovor i posao može da počne. Na našem sajtu, daibau.rs naći ćete na jednom mestu kontakte desetina proverenih majstora te njihove reference, kao i mišljenja i ocene ranijih klijenata. 

  4. Kako se postavljaju pločice?

  Postavljanje pločica tehnički nije komplikovan posao, ali zahteva strpljenje i preciznost. Ako pločice kupujete sami, imajte na umu da zbog ukrajanja ćoškova i sličnog treba kupiti bar 10% više od izračunate kvadrature. Može se reći da je za uspeh rada najvažnija dobro pripremljena podloga. Keramika se postavlja samo na ravnu, tvrdu, suvu i čistu površinu. Raspored postavljanja se određuje prema dezenu koji ste odabrali i zato se prvo pronalazi početna tačka. Nju nalazite tako što kanapom povežete suprotne strane prostorije. Sredina dobijenog krsta je tačka u odnosu na koju slažete pločice prema dezenu (nacrtajte skicu i radite po njoj ili prvo poređajte pločice bez lepka), a ako ga nema, samo ih ređate. Pokušajte da ih poređate tako da ostane što više celih, čak i u uglovima i pored vrata, da ih ne morate seći. Zidne pločica se ređaju od poda pa naviše, u horizontalnim redovima. Ako ne oblažete ceo pod ili zid, počnite od spoljnih ivica pa idite prema sredini. Dobar keramičar uspeva da postavi većinu pločica bez sečenja.

  Pre nego što počnete samō postavljanje, proverite imate li sav potreban materijal i alat, odnosno: pločice, lepak, osnovni premaz, ravnajuću masu, smesu za fugovanje, silikon, razređivač, kofu, libelu, sekač pločica, gumeni čekić, metar, žičanu četku, nazubljenu i ravnu gletericu, bušilicu, plastične krstiće (distancere) i ostalo.

  Da bi lepak što bolje prionuo uz podlogu koristi se posebna emulzija, koja treba da se sasvim osuši. Na tako pripremljenu podlogu ravnomerno se nanosi lepak za pločice. Budući da se on brzo suši, ne treba namazati više od kvadratnog metra. Na taj lepak se ređaju pločice te se učvršćuju gumenim čekićem, a između njih postavljaju plastični krstići, odnosno, distanceri. Sečenje pločica se, po potrebi, radi dijamanskim sekačem. Kada se lepljenje pločica završi, lepak mora da se suši najmanje jedan dan. Na kraju se masom za fugovanje popune fugne između pločica. Ta masa za fugovanje se suši oko pola dana. Ugaone, diletacione i priključne fugne se zaptivaju silikonom. Ako je potrebno, tamo gde ima skorelog materijala na pločicama, on se očisti razređivačem, a potom se celo kupatilo detaljno opere. Tada je spremno za upotrebu.

  5. Kako se pravilno postavljaju spoljne pločice, a kako kupatilske?

  Postavljanje spoljnih pločica ili onih u mokrim prostorijama zahteva posebnu pažnju. Spoljne pločice treba da su takvog kvaliteta da mogu da podnose stalne temperaturne promene između dana i noći te leta i zime, koliko i habanje. Jednom rečju, padavine, smrzavanje i toplotu, ali i nečistoće ili alge i lišajeve. Dakle, kupite one koje su namenjene spoljnim uslovima. Pri postavljanju, mora se voditi računa da pad cele površine bude do 2% što će omogućiti oticanje vode. Ispod samih pločica se nanosi zaštitni, vodootporan sloj, odnosno, neka smesa za hidroizolaciju. Ovo preporučujemo i za podne pločice u kupatilu i kuhinji. Da bi pločice što bolje podnosile temperaturna kolebanja, preporučujemo da upotrebite elastičnu masu za fugovanje umesto silikona koji se takođe koristi, ali nije dugog veka.      

  6. Keramičarski radovi

  6.1. Renoviranje kupatila

  Pločice se svakako najviše koriste za tzv. mokre čvorove – kupatila, vešernice i kuhinje. Te prostorije se najčešće i obnavljaju pošto se najviše i koriste. Renoviranje kupatila je građevinski zahvat i može se uraditi za nekoliko nedelja, nakon što se završi detaljan plan. Renoviranje u tom slučaju može da znači i rušenje zidova, demontažu starih sanitarija, obijanje pločica te vađenje vodovodne i kanalizacione instalacije. Potom sledi postavljanje novih instalacija, vodova i opreme kao i, eventualno, podnog, zidnog ili plafonskog grejanja, odnosno radijatora. Sledi postavljanje pregradnih zidova i malterisanje, tj. priprema svih površina za lepljenje pločica. Na kraju dolazi suva montaža i krečenje, pa montiranje sanitarija i drugih kupatilskih elemenata. 

  6.2. Postavljanje kamena

  Postavljanje kamenih ploča odvija se slično postavljanju keramičkih pločica s izvesnim razlikama. Da bi se ploče od prirodnog ili veštačkog kamena postavile, potrebna je čvrsta, suva i ravna površina. Kamena ima mnogo vrsta (mermer, granit i dr.) i isto toliko njihovih osobina – za svaki od njih postoji posebna vrsta lepka i mase za fugovanje. Toga radi, morate pažljivo birati. Isto tako, zbog ploča nepravilnog oblika, samo lepljenje zahteva veću veštinu od one potrebne za keramičke pločice, pa preporučujemo da to prepustite pravom majstoru.

  6.3. Izrada mozaika

  Pločice za mozaik zahtevaju dobro pripremljenu podlogu i još preciznije postavljanje. Budući da se mozaik sastavlja od sitnih pločica, ravna i prava podloga je neophodna. Obzirom na vrstu materijala i oblik, razlikuje se vrše vrsta: keramički, stakleni, metalni, drveni kao i mozaik od prirodnog i veštačkog kamena. Izrada mozaika zahteva preciznost, strpljenje i smisao za detalje te predlažemo da se u takav poduhvat ne upuštate sami.

  DAIBAU.RS, POMAŽEMO PRI OCENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOM  POSTAVLJANJE PLOČICA

  Poštovani,


  Potrebno mi je postavljanje pločica u vikendici na Tari u 2 kupatila (u kupatilia se zida tuš kabina dimenzija 80x80cm), 2 kuhinje i 2 predsoblja. Vikendica se nalazi u naselju Sokolina.
  Poželjno je da osoba moze i da namesti sanitariju (WC solju, ugradni vodokotlić, i lavabo)

  Poželjno je da je osoba u mogućnosti da radi od 16. novembra  Hvala 45 € do 75 €


  ........

  LEPLJENJE PLOČICA

  Poštovani,  potrebno nam je za ravnanje zida i lepljenje pločica u kuhinji i kupatilu.  Hvala 90 € do 150 €


  ........

  KERAMIČARSKI RADOVI

  Poštovani,

  potrebno je zameniti nekoliko puknutih keramičkih pločica , kao i da se skinu dotrajale fuge i fugovanje.


  Hvala 45 € do 75 €


  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

  CENA, MONTAŽA OKAPNICE OD BEHATONA,
  Keramika, keramičar, Beograd

  135 € do 225 €

  CENA, PLOČICE U KUHINJI I DEKORATIVNI KAMEN,
  Keramika, keramičar, Pančevo

  315 € do 525 €

  CENA, RENOVIRANJE KUPATILA,
  Keramika, keramičar, Beograd

  1350 € do 2250 €

  CENA, POSTAVLJANJE KERAMIKE,
  Keramika, keramičar, Beograd

  450 € do 750 €

  CENA, POSTAVLJANJE PLOČICA ,
  Keramika, keramičar, Zrenjanin

  405 € do 675 €

  CENA, STEPENIŠTE IZVAN KUĆE,
  Keramika, keramičar, Smederevo

  315 € do 525 €

  CENA, LEPLJENJE PLOČICA,
  Keramika, keramičar, Novi Kneževac

  360 € do 600 €

  CENA, PODNO GREJANJE I KERAMIČARSKI RADOVI,
  Keramika, keramičar, Veternik

  4950 € do 8250 €

  CENA, KERAMIČARSKI RADOVI,
  Keramika, keramičar, Veternik

  810 € do 1350 €

  CENA, UGRADNJA GRANITNIH PLOČA,
  Keramika, keramičar, Beograd

  3150 € do 5250 €

  CENA, KERAMIČARSKI RADOVI,
  Keramika, keramičar, Zrenjanin

  765 € do 1275 €

  CENA, RENOVIRANJE KUPATILA,
  Keramika, keramičar, Beograd

  2250 € do 3750 €

  CENA, LEPLJENJE PLOCICA,
  Keramika, keramičar, Niš

  180 € do 300 €

  CENA, POSTAVLJANJE KERAMIKE ,
  Keramika, keramičar, Beograd

  225 € do 375 €

  CENA, POSTAVLJANJE HEKSAGON PLOČICA,
  Keramika, keramičar, Sombor

  180 € do 300 €

  CENA, LEPLJENJE PLOČICA,
  Keramika, keramičar, Zrenjanin

  360 € do 600 €

  CENA, POSTAVLJANJE KERAMIČKIH PLOČICA,
  Keramika, keramičar, Niš

  180 € do 300 €

  CENA, KERAMIČKE PLOČICE,
  Keramika, keramičar, Šabac

  225 € do 375 €

  CENA, KERAMIČKE PLOČICE,
  Keramika, keramičar, Novi Pazar

  315 € do 525 €

  CENA, LEPLJENJE PLOČICA,
  Keramika, keramičar, Čačak

  135 € do 225 €

  CENA, POSTAVLJANJE PLOČICA,
  Keramika, keramičar, Zrenjanin

  270 € do 450 €

  CENA, RENOVIRANJE KUPATILA,
  Keramika, keramičar, Šabac

  585 € do 975 €

  CENA, KERAMICAR ,
  Keramika, keramičar, Užice

  225 € do 375 €

  CENA, KRPLJENJE ZIDOVA I PLOČICA,
  Keramika, keramičar, Beograd

  90 € do 150 €

  CENA, FARBANJE KADE,
  Keramika, keramičar, Velika Plana

  90 € do 150 €

  CENA, KERAMIČAR ZA ČITAVU KUĆU,
  Keramika, keramičar, Surčin

  315 € do 525 €

  CENA, POLAGANJE PLOČICA,
  Keramika, keramičar, Nova Pazova

  90 € do 150 €

  CENA, LEPLJENJE PLOČICA,
  Keramika, keramičar, Beograd

  90 € do 150 €

  CENA, DEMONTAŽA I UGRADJENA NOVE TUŠ KABINE,
  Keramika, keramičar, Beograd

  180 € do 300 €

  CENA, LEPLJENJE PLOČICA ,
  Keramika, keramičar, Pirot

  225 € do 375 €

  CENA, POTREBNO IZBACITI KADU I UGRADITI TUŠ KABINU,
  Keramika, keramičar, Užice

  270 € do 450 €

  CENA, POSTAVLJANJE ZIDNIH I PODNIH PLOČICA,
  Keramika, keramičar, Čačak

  180 € do 300 €

  CENA, POSTAVLJANJE PLOČICA I COKLI NA TERASAMA,
  Keramika, keramičar, Beograd

  135 € do 225 €

  CENA, POSTAVLJANJE PLOČICA ,
  Keramika, keramičar, Gornji Milanovac

  225 € do 375 €

  CENA, ZAMENA PLOČICA,
  Keramika, keramičar, Pančevo

  405 € do 675 €

  CENA, KERAMIKA I KERAMIČARKSI RADOVI,
  Keramika, keramičar, Bela Crkva

  1350 € do 2250 €  Pogledaj druge završene projekte i cene

  KERAMIKA, KERAMIČAR CENOVNIK

  SARAĐUJEMO SA VIŠE OD 1254 PREDUZEĆA ZA KERAMIKA, KERAMIČAR


  BESPLATNE USLUGE
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJE
  PRIDOBIJ PONUDU

  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE KERAMIKA, KERAMIČAR?

 • Keramika, keramičar Aleksinac
 • Keramika, keramičar Apatin
 • Keramika, keramičar Aranđelovac
 • Keramika, keramičar Bačka Palanka
 • Keramika, keramičar Bačka Topola
 • Keramika, keramičar Bečej
 • Keramika, keramičar Beograd
 • Keramika, keramičar Bor
 • Keramika, keramičar Bujanovac
 • Keramika, keramičar Čačak
 • Keramika, keramičar Ćuprija
 • Keramika, keramičar Gornji Milanovac
 • Keramika, keramičar Inđija
 • Keramika, keramičar Ivanjica
 • Keramika, keramičar Jagodina
 • Keramika, keramičar Kikinda
 • Keramika, keramičar Knjaževac
 • Keramika, keramičar Kovin
 • Keramika, keramičar Kragujevac
 • Keramika, keramičar Kraljevo
 • Keramika, keramičar Kruševac
 • Keramika, keramičar Kula
 • Keramika, keramičar Kuršumlija
 • Keramika, keramičar Leskovac
 • Keramika, keramičar Loznica
 • Keramika, keramičar Negotin
 • Keramika, keramičar Niš
 • Keramika, keramičar Novi Pazar
 • Keramika, keramičar Novi Sad
 • Keramika, keramičar Pančevo
 • Keramika, keramičar Paraćin
 • Keramika, keramičar Pirot
 • Keramika, keramičar Požarevac
 • Keramika, keramičar Preševo
 • Keramika, keramičar Prijepolje
 • Keramika, keramičar Prokuplje
 • Keramika, keramičar Ruma
 • Keramika, keramičar Šabac
 • Keramika, keramičar Senta
 • Keramika, keramičar Šid
 • Keramika, keramičar Sjenica
 • Keramika, keramičar Smederevo
 • Keramika, keramičar Smederevska Palanka
 • Keramika, keramičar Sombor
 • Keramika, keramičar Sremska Mitrovica
 • Keramika, keramičar Stara Pazova
 • Keramika, keramičar Subotica
 • Keramika, keramičar Temerin
 • Keramika, keramičar Trstenik
 • Keramika, keramičar Užice
 • Keramika, keramičar Valjevo
 • Keramika, keramičar Velika Plana
 • Keramika, keramičar Vranje
 • Keramika, keramičar Vrbas
 • Keramika, keramičar Vršac
 • Keramika, keramičar Zaječar
 • Keramika, keramičar Zrenjanin
 • Serbia
  DAIBAU.RS

  Slovačka 20
  21000 Novi Sad

  00381 114 300 340

  KONTAKTI

  Potražnje: 00381 114 300 340
  Preduzeća: 00381 114 300 340

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2020 DaiBau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana