Kalkulator > Podovi, keramika > Keramika, keramičar, cena

Keramika, keramičar Cena

Koliko koštaju keramičarski radovi? Cena keramičarskih radova se uveliko razlikuje. Pre svega, zavisi od površine koja se radi, izabranih pločica, lepka i, naravno, keramičara. Pripremili smo cenovnik po kome ćete sasvim lako izračunati koliko bi koštalo postavljanje pločica. Da biste dobili tačnu cenu, pošaljite upit našim najiskusnijim keramičarima, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savete o keramičarskim radovima.

Zatražite ponudu:

CENA POSTAVLJANJA KERAMIČKIH PLOČICA


Cena postavljanja keramičkih pločica. Cena postavljanja pločica standardnih dimenzija na pripremljenu poodlogu, bez nabavke.

8.00 €/m2

VEOMA NISKA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
12.00 €/m2

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Keramika, keramičar Cena

DETALJNIJE CENE ZA KERAMIKA, KERAMIČAR

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Renoviranje kupatila

Cena potpunog renoviranja kupatila: zamena keramičkih pločica, svih instalacija i sanitarija s nabavkom svog materijala i opreme.€/m2

m2
potražnja>

Pravolinijsko lepljenje keramičkih pločica na zid

Cena pravolinijskog postavljanja keramičkih pločica s dezenom na lepak.€/m2

m2
potražnja>

Iskošeno lepljenje keramičkih pločica na zid

Cena iskošenog postavljanja keramičkih pločica s dezenom na lepak.€/m2

m2
potražnja>

Lepljenje keramičkih pločica većih dimenzija

Cena postavljanja keramičkih pločica većeg formata na lepak.€/m2

m2
potražnja>

Postavljanje bordure

Cena postavljanja bordure visine do 15 cm.€/m1

m1
potražnja>

Oblaganje ravnog stepeništa

Cena oblaganja ravnih stepenica keramičkim pločicama standardnih dimenzija.€/m1

m1
potražnja>

Oblaganje kružnog stepeništa

Cena oblaganja kružnih stepenica keramičkim pločicama standardnih dimenzija.€/m1

m1
potražnja>

Postavljanje ugradne kade

Cena ozidavanja ugradne kade za kupanje standardnih dimenzija.€/kpl

kpl
potražnja>

Postavljanje ugradnog vodokotlića

Cena ozidavanja ugradnog vodokotlića standardnih dimenzija.€/kpl

kpl
potražnja>
ZAJEDNO:
POŠALJI POTRAŽNJU >

Lepljenje pločica


Koliko košta postavljanje pločica? Kada kupujete pločice imajte na umu da se uvek kupuje najmanje 10...

Proverite i: Lepljenje pločica Cena

Keramičke pločice


Koliko koštaju keramičke pločice? Pločice mogu da traju vrlo dugo, jednostavno se održavaju i otporn...

Proverite i: Keramičke pločice Cena

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Keramika, keramičar – sve što treba da znate

1. Keramika, keramičar – šta sve treba da znate?

Keramičke pločice su u upotrebi u stambenim objektima već vekovima. Tehnologija proizvodnje je napredovala te današnje pločice ne služe samo za kupatila, kuhinje i hodnike nego za sve prostorije, pa i spoljne površine.

keramicarji.jpg
Pravilno postavljanje pločica zahteva kvalitetne materijale, alat i veliku preciznost

1.1. Koje su prednosti pločica?

Zbog čega pločice imaju tako široku primenu? U poređenju s drugim podnim i zidnim oblogama, one imaju brojnih prednosti: otoprne su na vremenske uticaje, temperaturne razlike, vlagu i hemikalije. Ima ih u bezbroj oblika, boja, tekstura i dezena, a veličine se kreću od mozaik do onih velikog formata. Osim toga, odlični su provodnici toplote te su idealne za podno grejanje. Čiste se jednostavno i, praktično, mogu da traju beskonačno dugo.

1.2. Koje su slabosti keramike?

Kada se govori o ovako kvalitetnim i izdržljivim materijalima, jedino im je cena upitna. Najkvalitetnije su nešto skuplje od jeftinijih podova. Ipak, gledajući na vek trajanja i to da su skoro neuništive ako se o njima vodi računa, ta investicija je svakako isplativa. Jedna od retkih mana je osetljivost na udarce zbog kojih lako naprsnu; to može biti problem naročito ako su u pitanju spoljne pločice, jer u pukotine ulazi voda i ako se zamrzne, može doći do krunjenja i pucanja.

2. Vrste pločica

Pločice se razlikuju po mnogim svojstvima – fizičkim, hemijskim, mehaničkim. Ima ih različitih veličina i oblika, vodootporne su, različito provode toplotu, različito se obrađuju, trpe habanje, udarce, istezanje, savijanje, prljavštinu i slične faktore. Po veličini razlikujemo standardne, mozaik i pločice velikih formata. Budući da nisu sve vrste za svaku upotrebu, razlikujemo pločice za unutrašnjost – podne i zidne te one za spoljne površine i sve imaju drugačije karakteristike. Prema materijalu razlikuju se keramičke, koje su i najrasprostranjenije, ali ima i kamenih, drvenih, granitnih. Tehnološki napredak je omogućio višenamensku upotrebu i stilizovan dizajn pločica tako da ćete sigurno pronaći kakve želite i za kupatilo i za kuhinju ili za terasu i neki drugi prostor.

3. Keramičari – kako doći do dobrog majstora?

Postavljanje pločica na prvi pogled ne deluje kao komplikovan posao, ali je on uistinu vrlo zahtevan u svakom pogledu. Na tržištu ćete naći mnogo majstora koji nude svoje usluge, ali se umnogome razlikuju po znanju, iskustvu i kvalitetu rada a, svakako, i po ceni. Da bi pločice potrajale godinama, pa i decenijama, biće vam potreban koliko kvalitetan materijal toliko i dobar majstor. Onima za koje se opredelite, pošaljite spisak radova koje želite i prikupite što više ponuda koje ćete moći da uporedite. Od onih koji vam odgovore, zatražite reference i kontakte bivših mušterija da biste se lično uverili u rezultate njihovog rada. Na kraju, kada odaberete jednog koji će izvoditi radove, s njim potpišite ugovor i posao može da počne. Na našem sajtu, daibau.rs naći ćete na jednom mestu kontakte desetina proverenih majstora te njihove reference, kao i mišljenja i ocene ranijih klijenata. 

4. Kako se postavljaju pločice?

Postavljanje pločica tehnički nije komplikovan posao, ali zahteva strpljenje i preciznost. Ako pločice kupujete sami, imajte na umu da zbog ukrajanja ćoškova i sličnog treba kupiti bar 10% više od izračunate kvadrature. Može se reći da je za uspeh rada najvažnija dobro pripremljena podloga. Keramika se postavlja samo na ravnu, tvrdu, suvu i čistu površinu. Raspored postavljanja se određuje prema dezenu koji ste odabrali i zato se prvo pronalazi početna tačka. Nju nalazite tako što kanapom povežete suprotne strane prostorije. Sredina dobijenog krsta je tačka u odnosu na koju slažete pločice prema dezenu (nacrtajte skicu i radite po njoj ili prvo poređajte pločice bez lepka), a ako ga nema, samo ih ređate. Pokušajte da ih poređate tako da ostane što više celih, čak i u uglovima i pored vrata, da ih ne morate seći. Zidne pločica se ređaju od poda pa naviše, u horizontalnim redovima. Ako ne oblažete ceo pod ili zid, počnite od spoljnih ivica pa idite prema sredini. Dobar keramičar uspeva da postavi većinu pločica bez sečenja.

Pre nego što počnete samō postavljanje, proverite imate li sav potreban materijal i alat, odnosno: pločice, lepak, osnovni premaz, ravnajuću masu, smesu za fugovanje, silikon, razređivač, kofu, libelu, sekač pločica, gumeni čekić, metar, žičanu četku, nazubljenu i ravnu gletericu, bušilicu, plastične krstiće (distancere) i ostalo.

Da bi lepak što bolje prionuo uz podlogu koristi se posebna emulzija, koja treba da se sasvim osuši. Na tako pripremljenu podlogu ravnomerno se nanosi lepak za pločice. Budući da se on brzo suši, ne treba namazati više od kvadratnog metra. Na taj lepak se ređaju pločice te se učvršćuju gumenim čekićem, a između njih postavljaju plastični krstići, odnosno, distanceri. Sečenje pločica se, po potrebi, radi dijamanskim sekačem. Kada se lepljenje pločica završi, lepak mora da se suši najmanje jedan dan. Na kraju se masom za fugovanje popune fugne između pločica. Ta masa za fugovanje se suši oko pola dana. Ugaone, diletacione i priključne fugne se zaptivaju silikonom. Ako je potrebno, tamo gde ima skorelog materijala na pločicama, on se očisti razređivačem, a potom se celo kupatilo detaljno opere. Tada je spremno za upotrebu.

5. Kako se pravilno postavljaju spoljne pločice, a kako kupatilske?

Postavljanje spoljnih pločica ili onih u mokrim prostorijama zahteva posebnu pažnju. Spoljne pločice treba da su takvog kvaliteta da mogu da podnose stalne temperaturne promene između dana i noći te leta i zime, koliko i habanje. Jednom rečju, padavine, smrzavanje i toplotu, ali i nečistoće ili alge i lišajeve. Dakle, kupite one koje su namenjene spoljnim uslovima. Pri postavljanju, mora se voditi računa da pad cele površine bude do 2% što će omogućiti oticanje vode. Ispod samih pločica se nanosi zaštitni, vodootporan sloj, odnosno, neka smesa za hidroizolaciju. Ovo preporučujemo i za podne pločice u kupatilu i kuhinji. Da bi pločice što bolje podnosile temperaturna kolebanja, preporučujemo da upotrebite elastičnu masu za fugovanje umesto silikona koji se takođe koristi, ali nije dugog veka.      

6. Keramičarski radovi

6.1. Renoviranje kupatila

Pločice se svakako najviše koriste za tzv. mokre čvorove – kupatila, vešernice i kuhinje. Te prostorije se najčešće i obnavljaju pošto se najviše i koriste. Renoviranje kupatila je građevinski zahvat i može se uraditi za nekoliko nedelja, nakon što se završi detaljan plan. Renoviranje u tom slučaju može da znači i rušenje zidova, demontažu starih sanitarija, obijanje pločica te vađenje vodovodne i kanalizacione instalacije. Potom sledi postavljanje novih instalacija, vodova i opreme kao i, eventualno, podnog, zidnog ili plafonskog grejanja, odnosno radijatora. Sledi postavljanje pregradnih zidova i malterisanje, tj. priprema svih površina za lepljenje pločica. Na kraju dolazi suva montaža i krečenje, pa montiranje sanitarija i drugih kupatilskih elemenata. 

6.2. Postavljanje kamena

Postavljanje kamenih ploča odvija se slično postavljanju keramičkih pločica s izvesnim razlikama. Da bi se ploče od prirodnog ili veštačkog kamena postavile, potrebna je čvrsta, suva i ravna površina. Kamena ima mnogo vrsta (mermer, granit i dr.) i isto toliko njihovih osobina – za svaki od njih postoji posebna vrsta lepka i mase za fugovanje. Toga radi, morate pažljivo birati. Isto tako, zbog ploča nepravilnog oblika, samo lepljenje zahteva veću veštinu od one potrebne za keramičke pločice, pa preporučujemo da to prepustite pravom majstoru.

6.3. Izrada mozaika

Pločice za mozaik zahtevaju dobro pripremljenu podlogu i još preciznije postavljanje. Budući da se mozaik sastavlja od sitnih pločica, ravna i prava podloga je neophodna. Obzirom na vrstu materijala i oblik, razlikuje se vrše vrsta: keramički, stakleni, metalni, drveni kao i mozaik od prirodnog i veštačkog kamena. Izrada mozaika zahteva preciznost, strpljenje i smisao za detalje te predlažemo da se u takav poduhvat ne upuštate sami.

DAIBAU.RS, POMAŽEMO PRI OCENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMZIDANJE TUŠ KABINE, POSTAVLJANJE PLOČICA

Poštovani,

potrebno zidanje tuš kabine, hidroizolacija, malterisanje zida, nova košuljica u kuhinji, postavljanje pločica kupatilo, hodnik podne i kuhinja podne i jedan deo zida.


Hvala 324 € do 540 €


........

POSTAVKA KERAMIKE NA TERASAMA

Poštovani,

potrebna postavka tečne hidroizolacije,poravnati pod i postaviti keramiku na dve terase.
Ukupna kvadratura obe terase iznosi 21,5m2
Nalazimo se u Krnjaci.

Hvala 198 € do 330 €


........

LEPLJENJE ZIDNIH I PODNIH PLOČICA

Poštovani,

potrebno je lepljenje 32m2 podnih pločica dimenzije 60x10 cm (II klasa, šara drveta, fugne 2mm) kao i lepljenje 20 m2 zidnih pločica za kuhinju i kupatilo standardnih dimenzija. Podne se lepe na lepak i već pripremljen ravnajući sloj. Zidne se lepe na lepak. Ugradnja jedne vertikalne lajsne oko odovoda kanalizacije 2.5 m.


Hvala 450 € do 750 €


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

CENA, RENOVIRANJE KUPATILA, 30M2
Keramika, keramičar, Bečej

1350 € do 2250 €

CENA, POSTAVLJANJE KERAMIČKIH PLOČICA, 8-9M2
Keramika, keramičar, Dobanovci

270 € do 450 €

CENA, LEPLJENJE PODNIH PLOČICA, 30M2
Keramika, keramičar, Zrenjanin

315 € do 525 €

CENA, LEPLJENJE PLOČICA , 30M2
Keramika, keramičar, Šabac

270 € do 450 €

CENA, POSTAVLJANJE PODNE I ZIDNE KERAMIKE , 47M2
Keramika, keramičar, Beograd

432 € do 720 €

CENA, POSTAVLJANJE KERAMIČKIH PLOČICA, CCA 23M2
Keramika, keramičar, Novi Sad

207 € do 345 €

CENA, LEPLJENE PLOČICA VEĆEG FORMATA NA ZID I POD, CCA 400M2
Keramika, keramičar, Gajdobra

3600 € do 6000 €

CENA, POSTAVLJANJE KERAMIČKIH PLOČICA, CCA 40M2
Keramika, keramičar, Beograd

360 € do 600 €

CENA, RENOVIRANJE KUPATILA, 2*2*2.5M
Keramika, keramičar, Beograd

1440 € do 2400 €

CENA, POSTAVLJANJE KERAMIČKIH PLOČICA, OSNOVA 5M2
Keramika, keramičar, Kraljevo

45 € do 75 €

CENA, POSTAVLJANJE KERAMIČKIH PLOČICA, 6M2
Keramika, keramičar, Beograd

54 € do 90 €

CENA, POSTAVLJANJE KERAMIČKIH PLOČICA, CCA 150M2
Keramika, keramičar, Sremski Karlovci

1350 € do 2250 €

CENA, POSTAVLJANJE KERAMIČKIH PLOČICA, CCA 11M2
Keramika, keramičar, Beograd

99 € do 165 €

CENA, LEPLJENJE ZIDNE I PODNE KERAMIKE , ZIDOVI 320M2, PLOČICA 10/20CM, D=8MM, PODOVI 70M2, TERACO 30/30CM, D=2CM, NA LEPKU
Keramika, keramičar, Novi Sad

3420 € do 5700 €

CENA, POSTAVLJANJE KERAMIČKIH PLOČICA, CCA 15M2
Keramika, keramičar, Beograd

135 € do 225 €

CENA, LEPLJENJE KERAMIČKIH PLOČICA, CCA 10M2
Keramika, keramičar, Beograd

90 € do 150 €

CENA, POSTAVLJANJE KERAMIČKIH PLOČICA, CCA 250M2
Keramika, keramičar, Vrbas

2250 € do 3750 €

CENA, ZAMENA TUŠ KABINE, 1KOM
Keramika, keramičar, Kragujevac

270 € do 450 €

CENA, LEPLJENJE PLOČICA , 20M2
Keramika, keramičar, Beograd

360 € do 600 €

CENA, LEPLJENJE PLOČICA , CCA 50M2
Keramika, keramičar, Šabac

450 € do 750 €

CENA, POSTAVLJANJE KERAMIČKIH PLOČICA, CCAC 7M2
Keramika, keramičar, Beograd

63 € do 105 €

CENA, KERAMIČARI, CCA 2800M2
Keramika, keramičar, Novi Sad

25200 € do 42000 €

CENA, KERAMIČKE PLOČICE, 10M2
Keramika, keramičar, Beograd

90 € do 150 €

CENA, ZAMENITI NAPUKLE PLOČICE(STARE SKINUTE), 2KOM
Keramika, keramičar, Borča

27 € do 45 €

CENA, RENOVIRANJE KUPATILA, ZAMENA KERAMIČKIH PLOČICA, CCA 7M2
Keramika, keramičar, Beograd

1800 € do 3000 €

CENA, RENOVIRANJE KUPATILA, 7M2
Keramika, keramičar, Kaluđerica

2700 € do 4500 €

CENA, POSTAVLJANJE KERAMIČKIH PLOČICA, CCA 100 M2
Keramika, keramičar, Bresnica

900 € do 1500 €

CENA, LEPLJENJE PLOČICA, 22 M2
Keramika, keramičar, Jagodina

225 € do 375 €

CENA, LEPLJENJE KERAMIČKIH PLOČICA, 30-40M2
Keramika, keramičar, Mladenovac

360 € do 600 €

CENA, LEPLJENJE KERAMIČKIH PLOČICA, 30- 40M2
Keramika, keramičar, Sopot

360 € do 600 €

CENA, LEPLJENJE PLOČICA, 4 M2
Keramika, keramičar, Ugrinovci (Zemun)

90 € do 150 €

CENA, POSTAVLJANJE KERAMIČKIH PLOČICA, CCA 60M2
Keramika, keramičar, Beograd

540 € do 900 €

CENA, LEPLJENJE PLOČICA U KUHINJI, 22M2
Keramika, keramičar, Kaluđerica

198 € do 330 €

CENA, POSTAVLJANJE KERAMIČKIH PLOČICA, CCA 50M2
Keramika, keramičar, Mionica

450 € do 750 €

CENA, LEPLJENJE PLOČICA, 100M2
Keramika, keramičar, Belanovica

900 € do 1500 €

CENA, RAVNANJE ZIDA, LEPLJENJE PLOČICA, 2
Keramika, keramičar, Beograd

45 € do 75 €Pogledajte druge završene projekte i cene

KERAMIKA, KERAMIČAR CENOVNIK

SARAĐUJEMO SA VIŠE OD 1410 PREDUZEĆA ZA KERAMIKA, KERAMIČAR


BESPLATNA PRETRAGA
TRAŽIMO LOKALNO
BEZ PROVIZIJE
PRIDOBIJ PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE KERAMIKA, KERAMIČAR?

 • Keramika, keramičar Aleksinac
 • Keramika, keramičar Apatin
 • Keramika, keramičar Aranđelovac
 • Keramika, keramičar Bačka Palanka
 • Keramika, keramičar Bačka Topola
 • Keramika, keramičar Bečej
 • Keramika, keramičar Beograd
 • Keramika, keramičar Bor
 • Keramika, keramičar Bujanovac
 • Keramika, keramičar Čačak
 • Keramika, keramičar Ćuprija
 • Keramika, keramičar Gornji Milanovac
 • Keramika, keramičar Inđija
 • Keramika, keramičar Ivanjica
 • Keramika, keramičar Jagodina
 • Keramika, keramičar Kikinda
 • Keramika, keramičar Knjaževac
 • Keramika, keramičar Kovin
 • Keramika, keramičar Kragujevac
 • Keramika, keramičar Kraljevo
 • Keramika, keramičar Kruševac
 • Keramika, keramičar Kula
 • Keramika, keramičar Kuršumlija
 • Keramika, keramičar Leskovac
 • Keramika, keramičar Loznica
 • Keramika, keramičar Negotin
 • Keramika, keramičar Niš
 • Keramika, keramičar Novi Pazar
 • Keramika, keramičar Novi Sad
 • Keramika, keramičar Pančevo
 • Keramika, keramičar Paraćin
 • Keramika, keramičar Pirot
 • Keramika, keramičar Požarevac
 • Keramika, keramičar Preševo
 • Keramika, keramičar Prijepolje
 • Keramika, keramičar Prokuplje
 • Keramika, keramičar Ruma
 • Keramika, keramičar Šabac
 • Keramika, keramičar Senta
 • Keramika, keramičar Šid
 • Keramika, keramičar Sjenica
 • Keramika, keramičar Smederevo
 • Keramika, keramičar Smederevska Palanka
 • Keramika, keramičar Sombor
 • Keramika, keramičar Sremska Mitrovica
 • Keramika, keramičar Stara Pazova
 • Keramika, keramičar Subotica
 • Keramika, keramičar Temerin
 • Keramika, keramičar Trstenik
 • Keramika, keramičar Užice
 • Keramika, keramičar Valjevo
 • Keramika, keramičar Velika Plana
 • Keramika, keramičar Vranje
 • Keramika, keramičar Vrbas
 • Keramika, keramičar Vršac
 • Keramika, keramičar Zaječar
 • Keramika, keramičar Zrenjanin
 • Serbia
  DAIBAU.RS

  Železnička 9
  21000 Novi Sad

  00381 114 300 340

  KONTAKTI

  Potražnje: 00381 114 300 340
  Preduzeća: 00381 114 300 340

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2021 DaiBau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana