Keramika, keramičar Cena

Koliko koštaju keramičarski radovi? Cena keramičarskih radova se uveliko razlikuje. Pre svega, zavisi od površine koja se radi, izabranih pločica, lepka i, naravno, zanatlije. Pripremili smo cenovnik po kome ćete sasvim lako izračunati koliko bi koštalo postavljanje pločica.

Kome poveriti keramičarske radove? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim keramičarima u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

Zatražite ponudu:
Nađi majstore

Cena postavljanja keramičkih pločica


Cena postavljanja keramičkih pločica. Cena postavljanja pločica standardnih dimenzija na pripremljenu poodlogu, bez nabavke.

10.00 €/m2

VEOMA NISKA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
16.00 €/m2

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Keramika, keramičar Cena

DETALJNIJE CENE ZA Keramika, keramičar

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Renoviranje kupatila

Cena potpunog renoviranja kupatila: zamena keramičkih pločica, svih instalacija i sanitarija s nabavkom svog materijala i opreme.€/m2

m2
potražnja>

Pravolinijsko lepljenje keramičkih pločica na zid

Cena pravolinijskog postavljanja keramičkih pločica s dezenom na lepak.€/m2

m2
potražnja>

Iskošeno lepljenje keramičkih pločica na zid

Cena iskošenog postavljanja keramičkih pločica s dezenom na lepak.€/m2

m2
potražnja>

Lepljenje keramičkih pločica većih dimenzija

Cena postavljanja keramičkih pločica većeg formata na lepak.€/m2

m2
potražnja>

Postavljanje bordure

Cena postavljanja bordure visine do 15 cm.€/m1

m1
potražnja>

Oblaganje ravnog stepeništa

Cena oblaganja ravnih stepenica keramičkim pločicama standardnih dimenzija.€/m1

m1
potražnja>

Oblaganje kružnog stepeništa

Cena oblaganja kružnih stepenica keramičkim pločicama standardnih dimenzija.€/m1

m1
potražnja>

Postavljanje ugradne kade

Cena ozidavanja ugradne kade za kupanje standardnih dimenzija.€/kpl

kpl
potražnja>

Postavljanje ugradnog vodokotlića

Cena ozidavanja ugradnog vodokotlića standardnih dimenzija.€/kpl

kpl
potražnja>
Ukupno:
Pošalji potražnju >

Lepljenje pločica


Koliko može da košta lepljenje pločica? Kada kupujete pločice imajte na umu da se uvek kupuje najman...

Proverite i: Lepljenje pločica cena

Keramičke pločice


Koliko koštaju keramičke pločice? Pločice mogu da traju vrlo dugo, jednostavno se održavaju i otporn...

Proverite i: Keramičke pločice Cena

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Keramika, keramičar - sve što treba da znate

1. Keramika, keramičar - šta sve treba da znate?

Keramičke pločice su već vekovima u upotrebi u stambenim objektima. Tehnologija proizvodnje je napredovala te današnje pločice ne služe samo za kupatila, kuhinje i hodnike nego za sve prostorije, pa i spoljne površine.

Keramika, keramičar
Pravilno postavljanje pločica zahteva kvalitetne materijale, alat i veliku preciznost

1.1. Koje su prednosti pločica?

Zbog čega pločice imaju tako široku primenu? U poređenju s drugim podnim i zidnim oblogama, one imaju brojnih prednosti: otporne su na vremenske uticaje, temperaturne razlike, vlagu i hemikalije. Ima ih u bezbroj oblika, boja, tekstura i dezena, a veličine se kreću od mozaik do onih velikog formata. Osim toga, odlični su provodnici toplote te su idealne za podno grejanje. Čiste se jednostavno i, praktično, mogu da traju beskonačno dugo.

1.2. Koje su slabosti keramike?

Kada se govori o ovako kvalitetnim i izdržljivim materijalima, jedino im je cena upitna. Najkvalitetnije su nešto skuplje od jeftinijih podova. Ipak, gledajući na vek trajanja i to da su skoro neuništive ako se o njima vodi računa, ta investicija je svakako isplativa. Jedna od retkih mana je osetljivost na udarce zbog kojih lako naprsnu; to može biti problem naročito ako su u pitanju spoljne pločice, jer u pukotine ulazi voda i ako se zamrzne, može doći do krunjenja i pucanja.

2. Vrste keramičkih pločica

Pločice se razlikuju po mnogim svojstvima - fizičkim, hemijskim, mehaničkim. Ima ih različitih veličina i oblika, vodootporne su, različito provode toplotu, različito se obrađuju, trpe habanje, udarce, istezanje, savijanje, prljavštinu i slične faktore. Po veličini razlikujemo standardne, mozaik i pločice velikih formata. Budući da nisu sve vrste za svaku upotrebu, razlikujemo pločice za unutrašnjost - podne i zidne te one za spoljne površine i sve imaju drugačije karakteristike. Prema materijalu razlikuju se keramičke, koje su i najrasprostranjenije, ali ima i kamenih, drvenih, granitnih. Tehnološki napredak je omogućio višenamensku upotrebu i stilizovan dizajn pločica tako da ćete sigurno pronaći kakve želite i za kupatilo i za kuhinju ili za terasu i neki drugi prostor.

3. Keramičari - kako doći do dobrog majstora?

Postavljanje pločica na prvi pogled ne deluje kao komplikovan posao, ali je on uistinu vrlo zahtevan u svakom pogledu. Na tržištu ćete naći mnogo majstora koji nude svoje usluge, ali se umnogome razlikuju po znanju, iskustvu i kvalitetu rada a, svakako, i po ceni. Da bi pločice potrajale godinama, pa i decenijama, biće vam potreban koliko kvalitetan materijal toliko i dobar majstor. Onima za koje se opredelite, pošaljite spisak radova koje želite i prikupite što više ponuda koje ćete moći da uporedite. Od onih koji vam odgovore, zatražite reference i kontakte bivših mušterija da biste se lično uverili u rezultate njihovog rada. Na kraju, kada odaberete jednog koji će izvoditi radove, s njim potpišite ugovor i posao može da počne. Na našem sajtu, daibau.rs naći ćete na jednom mestu kontakte desetina proverenih majstora te njihove reference, kao i mišljenja i ocene ranijih klijenata. 

4. Kako se postavljaju pločice?

Postavljanje pločica tehnički nije komplikovan posao, ali zahteva strpljenje i preciznost. Ako pločice kupujete sami, imajte na umu da zbog ukrajanja ćoškova i sličnog treba kupiti bar 10% više od izračunate kvadrature. Može se reći da je za uspeh rada najvažnija dobro pripremljena podloga. Keramika se postavlja samo na ravnu, tvrdu, suvu i čistu površinu. Raspored postavljanja se određuje prema dezenu koji ste odabrali i zato se prvo pronalazi početna tačka. Nju nalazite tako što kanapom povežete suprotne strane prostorije. Sredina dobijenog krsta je tačka u odnosu na koju slažete pločice prema dezenu (nacrtajte skicu i radite po njoj ili prvo poređajte pločice bez lepka), a ako ga nema, samo ih ređate. Pokušajte da ih poređate tako da ostane što više celih, čak i u uglovima i pored vrata, da ih ne morate seći. Zidne pločice se ređaju od poda pa naviše, u horizontalnim redovima. Ako ne oblažete ceo pod ili zid, počnite od spoljnih ivica pa idite prema sredini. Dobar keramičar uspeva da postavi većinu pločica bez sečenja.

Pre nego što počnete samō postavljanje, proverite imate li sav potreban materijal i alat, odnosno: pločice, lepak, osnovni premaz, ravnajuću masu, smesu za fugovanje, silikon, razređivač, kofu, libelu, sekač pločica, gumeni čekić, metar, žičanu četku, nazubljenu i ravnu gletericu, bušilicu, plastične krstiće (distancere) i ostalo.

Da bi lepak što bolje prionuo uz podlogu koristi se posebna emulzija, koja treba da se sasvim osuši. Na tako pripremljenu podlogu ravnomerno se nanosi lepak za pločice. Budući da se on brzo suši, ne treba namazati više od kvadratnog metra. Na taj lepak se ređaju pločice te se učvršćuju gumenim čekićem, a između njih postavljaju plastični krstići, odnosno, distanceri. Sečenje pločica se, po potrebi, radi dijamanskim sekačem. Kada se lepljenje pločica završi, lepak mora da se suši najmanje jedan dan. Na kraju se masom za fugovanje popune fugne između pločica. Ta masa za fugovanje se suši oko pola dana. Ugaone, diletacione i priključne fugne se zaptivaju silikonom. Ako je potrebno, tamo gde ima skorelog materijala na pločicama, on se očisti razređivačem, a potom se celo kupatilo detaljno opere. Tada je spremno za upotrebu.

5. Kako se pravilno postavljaju spoljne pločice, a kako kupatilske?

Postavljanje spoljnih pločica ili onih u mokrim prostorijama zahteva posebnu pažnju. Spoljne pločice treba da su takvog kvaliteta da mogu da podnose stalne temperaturne promene između dana i noći te leta i zime, koliko i habanje. Jednom rečju, padavine, smrzavanje i toplotu, ali i nečistoće ili alge i lišajeve. Dakle, kupite one koje su namenjene spoljnim uslovima. Pri postavljanju, mora se voditi računa da pad cele površine bude do 2% što će omogućiti oticanje vode. Ispod samih pločica se nanosi zaštitni vodootporan sloj, odnosno, neka smesa za hidroizolaciju. Ovo preporučujemo i za podne pločice u kupatilu i kuhinji. Da bi pločice što bolje podnosile temperaturna kolebanja, preporučujemo da upotrebite elastičnu masu za fugovanje umesto silikona koji se takođe koristi, ali nije dugog veka.      

6. Keramičarski radovi

6.1. Renoviranje kupatila

Pločice se svakako najviše koriste za tzv. mokre čvorove - kupatila, vešernice i kuhinje. Te prostorije se najčešće i obnavljaju pošto se najviše i koriste. Renoviranje kupatila je građevinski zahvat i može se uraditi za nekoliko nedelja, nakon što se završi detaljan plan. Renoviranje u tom slučaju može da znači i rušenje zidova, demontažu starih sanitarija, obijanje pločica te vađenje vodovodne i kanalizacione instalacije. Potom sledi postavljanje novih instalacija, vodova i opreme kao i, eventualno, podnog, zidnog ili plafonskog grejanja, odnosno radijatora. Sledi postavljanje pregradnih zidova i malterisanje, tj. priprema svih površina za lepljenje pločica. Na kraju dolazi suva montaža i krečenje, pa montiranje sanitarija i drugih kupatilskih elemenata. 

6.2. Postavljanje kamena

Postavljanje kamenih ploča odvija se slično postavljanju keramičkih pločica s izvesnim razlikama. Da bi se ploče od prirodnog ili veštačkog kamena postavile, potrebna je čvrsta, suva i ravna površina. Ima mnogo vrsta kamena (mermer, granit i dr.) i isto toliko njihovih osobina - za svaki od njih postoji posebna vrsta lepka i mase za fugovanje. Toga radi, morate pažljivo birati. Isto tako, zbog ploča nepravilnog oblika, samo lepljenje zahteva veću veštinu od one potrebne za keramičke pločice, pa preporučujemo da to prepustite pravom majstoru.

6.3. Izrada mozaika

Pločice za mozaik zahtevaju dobro pripremljenu podlogu i još preciznije postavljanje. Budući da se mozaik sastavlja od sitnih pločica, ravna i prava podloga je neophodna. Obzirom na vrstu materijala i oblik, razlikuje se vrše vrsta: keramički, stakleni, metalni, drveni kao i mozaik od prirodnog i veštačkog kamena. Izrada mozaika zahteva preciznost, strpljenje i smisao za detalje te predlažemo da se u takav poduhvat ne upuštate sami.

Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš DomŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Poslednji projekti

Postaviti pločice oko okućnice

Potrebno da se uradi okućnica, da se urade pločice, ima dosta stepeništa. Kuća se nalazi u Malom Mokrom Lugu. 127008 € do 211680 €

........

Lepljenje podnih pločica

Lepljenje pločica na podu. 21168 € do 35280 €

........

Lepljenje keramičkih pločica

Postavljane podnih pločica u kupatilu, terasi i stepeništu. 137592 € do 229320 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

Cena, Lepljenje pločica, kuhinja 15 m2
Keramika, keramičar, Beograd

180 € do 300 €

Cena, Ugradnja pločica u kuhinji i predsoblju, cca 15-20 m2
Keramika, keramičar, Beograd

180 € do 300 €

Cena, Postavljanje glazure i lepljenje pločica, cca 2 x 1,5 m2
Keramika, keramičar, Novi Sad

90 € do 150 €

Cena, Keramičarski radovi u kupatilu, cca 32m2.
Keramika, keramičar, Čelarevo

900 € do 1500 €

Cena, Postavljanje pločica na terasi, cca 16m2
Keramika, keramičar, Beograd

180 € do 300 €

Cena, Opseg grobnice, Oko 4m2
Keramika, keramičar, Divostin

450 € do 750 €

Cena, Lepljenje podnih pločica, cca 22m2
Keramika, keramičar, Kragujevac

270 € do 450 €

Cena, Lepljenje keramike u stanu, 80 m2
Keramika, keramičar, Vranić

810 € do 1350 €

Cena, Nivelacija i lepljenje plocica, 7m2
Keramika, keramičar, Begeč

180 € do 300 €

Cena, Postavljanje keramičkih pločica na terasi i u kupatilima, 250 m2
Keramika, keramičar, Čačak

2700 € do 4500 €

Cena, Lepljenje pločica u kuhinji i kupatilu, 35 m2
Keramika, keramičar, Stari Banovci

472.5 € do 787.5 €

Cena, Ponuda za skidanje, hidroizolacija, postavljanje pločica na platou ispred zgrade, Oko 80m2
Keramika, keramičar, Beograd

1440 € do 2400 €

Cena, Kompletno renoviranje dva stara kupatila, cca 9m2 i 8m2
Keramika, keramičar, Rušanj

5400 € do 9000 €

Cena, Lepljenje granitnih pločica u kupatilu sa hidroizolacijom, cca 25m2
Keramika, keramičar, Grocka

360 € do 600 €

Cena, Podizvođači za postavljanje zidne i podne keramike, cca 1,200m2
Keramika, keramičar, Lazarevac

8640 € do 14400 €

Cena, Lepljenje pločica, cca 90m2
Keramika, keramičar, Vlaška

360 € do 600 €

Cena, Postavljanje keramičkih pločica na otvorenoj terasi, cca 30 m2
Keramika, keramičar, Sopot

540 € do 900 €

Cena, Lepljenje pločica na kupatilu, Oko 25 m2
Keramika, keramičar, Šabac

270 € do 450 €

Cena, Postavka novih preko starih plocica u dvorištu, cca 40m2
Keramika, keramičar, Beograd

720 € do 1200 €

Cena, Lepljenje pločica u kupatilu, 24 m2
Keramika, keramičar, Prijepolje

180 € do 300 €

Cena, Postavljanje pločica u kupatilu, 27 m2
Keramika, keramičar, Vrnjačka Banja

450 € do 750 €

Cena, Keramičari podizvođači, 3000 m2
Keramika, keramičar, Vrnjačka Banja

1350 € do 2250 €

Cena, Zamena pločica u kuhinji i kupatilu, cca 10m2 + 7m2
Keramika, keramičar, Sremska Kamenica

225 € do 375 €

Cena, Hidroizolacija i lepljenje pločica, 30 m2
Keramika, keramičar, Beograd

450 € do 750 €

Cena, Lepljenje pločica, 100 m2
Keramika, keramičar, Novi Sad

540 € do 900 €

Cena, Potrebno je postaviti pločice, 14m2
Keramika, keramičar, Kragujevac

108 € do 180 €

Cena, Lepljenje pločica u kupatilu, 21 m2
Keramika, keramičar, Beograd

225 € do 375 €

Cena, Kupatilo i hidroizolacija, 15 m2
Keramika, keramičar, Obrež (Varvarin)

1080 € do 1800 €

Cena, Postavljanje pločica na terasi, 9 m2
Keramika, keramičar, Niš

180 € do 300 €

Cena, Oblaganje kupatila pločicama, 27 m2
Keramika, keramičar, Leskovac

225 € do 375 €

Cena, Ravnajuci sloj i postavljanje plocica, 15 m2
Keramika, keramičar, Beograd

180 € do 300 €

Cena, Postavljanje podnih i zidnih pločica, 10 m2
Keramika, keramičar, Beograd

180 € do 300 €

Cena, Keramičarski Radovi,
Keramika, keramičar, Beograd

90 € do 150 €

Cena, Nabavka i ugradnja keramičkih pločica za podno grejanje, 100 m2
Keramika, keramičar, Borča

630 € do 1050 €

Cena, Postavka pločica na terasi, 30 m2
Keramika, keramičar, Nova Pazova

225 € do 375 €

Cena, Nabavka i postavljanje pločica, cca 40 m2
Keramika, keramičar, Mali Iđoš

540 € do 900 €Pogledajte druge završene projekte i cene

Keramika, keramičar cenovnik

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

1873+ PREDUZEĆA ZA Keramika, keramičar
BESPLATNA PRETRAGA
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

Tražite dobre izvođače radova za područje Keramika, keramičar?

 • Keramika, keramičar Beograd
 • Keramika, keramičar Novi Sad
 • Keramika, keramičar Kragujevac
 • Keramika, keramičar Niš
 • Keramika, keramičar Čačak
 • Keramika, keramičar Kraljevo
 • Keramika, keramičar Pančevo
 • Keramika, keramičar Zrenjanin
 • Keramika, keramičar Novi Pazar
 • Keramika, keramičar Smederevo
 • Keramika, keramičar Subotica
 • Keramika, keramičar Aleksinac
 • Keramika, keramičar Apatin
 • Keramika, keramičar Aranđelovac
 • Keramika, keramičar Bačka Palanka
 • Keramika, keramičar Bačka Topola
 • Keramika, keramičar Bečej
 • Keramika, keramičar Bor
 • Keramika, keramičar Bujanovac
 • Keramika, keramičar Ćuprija
 • Keramika, keramičar Gornji Milanovac
 • Keramika, keramičar Inđija
 • Keramika, keramičar Ivanjica
 • Keramika, keramičar Jagodina
 • Keramika, keramičar Kikinda
 • Keramika, keramičar Knjaževac
 • Keramika, keramičar Kovin
 • Keramika, keramičar Kruševac
 • Keramika, keramičar Kula
 • Keramika, keramičar Kuršumlija
 • Keramika, keramičar Leskovac
 • Keramika, keramičar Loznica
 • Keramika, keramičar Negotin
 • Keramika, keramičar Paraćin
 • Keramika, keramičar Pirot
 • Keramika, keramičar Požarevac
 • Keramika, keramičar Preševo
 • Keramika, keramičar Prijepolje
 • Keramika, keramičar Prokuplje
 • Keramika, keramičar Ruma
 • Keramika, keramičar Šabac
 • Keramika, keramičar Senta
 • Keramika, keramičar Šid
 • Keramika, keramičar Sjenica
 • Keramika, keramičar Smederevska Palanka
 • Keramika, keramičar Sombor
 • Keramika, keramičar Sremska Mitrovica
 • Keramika, keramičar Stara Pazova
 • Keramika, keramičar Temerin
 • Keramika, keramičar Trstenik
 • Keramika, keramičar Užice
 • Keramika, keramičar Valjevo
 • Keramika, keramičar Velika Plana
 • Keramika, keramičar Vranje
 • Keramika, keramičar Vrbas
 • Keramika, keramičar Vršac
 • Keramika, keramičar Zaječar
 • Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana