Za područje

  Dizajn enterijera, cena

  Koliko može da košta plan unutrašnjeg uređenja? Želite da ulepšate svoj dom pa neka košta koliko košta?! Cena dizajniranja enterijera zavisi od veličine prostora, obima potrebnih radova, broja trodimenzionalno urađenih slika ili modela, koliko i od broja mogućih rešenja. Nameštaj napravljen po meri svakako uvećava troškove uređenja, ali će zato prostor biti savršeno iskorišćen i sređen. Osnovni planovi koštaju oko 300 EUR; detaljni, najkvalitetniji planovi unutrašnjeg uređenja s trodimenzionalnim modelima i savetovanjem se kreću oko 1.500 EUR. Bez obzira na cenu, preporučujemo da pažljivo odaberete stručnjaka s kojim možete da se sporazumete i dogovorite, jer će od njegovih ideja zavisiti i prostor u kome treba da živite i, pre svega, dobro se osećate. Vrlo je važno da dom bude slika i prilika vašeg životnog stila, navika i potreba, jer ćete se jedino tako u njemu osećati kao svoj na svome.

  Kome poveriti dizajniranje enterijera? Pošaljite upit odgovarajućim i ocenjenim dizajnerima enterijera u vašoj okolini - besplatno i bez obaveza! Dovoljno je da popunite formular ispod.

  Zatražite ponudu:
  Nađi majstore

  Cena unutrašnjeg opremanja


  Cena plana unutrašnjeg uređenja. Projekt unutrašnjeg opremanja kuće ili stana, koji obuhvata utvrđivanje postojećeg stanja, nacrt postojećeg pokućstva, katalog materijala i planove za izradu komada nameštaja po meri.

  300.00 €/kom

  VEOMA NISKA CENA
  €/kom

  SREDNJA CENA
  1200.00 €/kom

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Detaljnije cene za Dizajn enterijera

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  Cena idejnog nacrta stana

  Cena idejnog plana stana. Cena idejnog nacrta stana, zajedno s tlocrtima u razmeri 1:100 i rasporedom pokućstva.


  kom

  €/kom

  Utvrđivanje postojećeg stanja

  Merenje i skiciranje postojećeg stanja i fotografije ključnih delova. Utvrđivanje sastava zidova i plafona te položaja instalacija.


  m2

  €/m2

  Ukupno:
  Pošalji potražnju >

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Unutrašnje uređenje - sve što treba da znate

  1. Šta sve treba da znate o unutrašnjem uređenju?

  Dojadio vam je izgled stana, imate neiskorišćeno potkrovlje ili prosto, ono što vas okružuje više ne odgovara ni potrebama ni željama sadašnjeg trenutka? Preuređenje enterijera povratiće funkcionalnost i privlačnost vašem domu. Ipak, pre no što se latite posla, bilo bi dobro da se upoznate s nekim osnovnim pravilima iz oblasti građevinarstva i dizajna, a u tome vam najviše mogu pomoći arhitekta ili stručnjak za unutrašnje uređenje. No, u nastavku pročitajte šta vam mi možemo reći na tu temu.

  unutrasnje-uredjenje
  Uz iskusnog stručnjaka za uređenje prostora, vaš dom će prevazići sva očekivanja

  2. Stručnjak koji će razumeti vaše želje

  Već vam je pred očima slika doma kao iz snova, samo treba naći nekoga ko će to umeti da izvede kako treba - gde ga naći? Svako preuređenje stambenog prostora je unikatan projekat. Svakako da neće škoditi da pogledate neke radove i mišljenja ljudi koji su taj proces već prošli, premda sve detalje svog novog doma nećete znati pre no što dobijete prve nacrte i procenu troškova. Da biste mogli da uporedite ponude treba da potražite i više izvođača radova. Na Daibau.rs platformi ćete naći spisak ovih stručnjaka kojima se možete obratiti.

  Svaki stručnjak za uređenje enterijera ima svoj stil i može se vašim željama prilagoditi manje ili više. Pre nego što potpišete ugovor s bilo kojim od njih, trebalo bi da se lično nađete te procenite koliko se slažete, kakva su očekivanja i profesionalna iskustva. To će i arhitekti biti prilika da upozna vas, čuje šta i kako hoćete; toga radi pripremite i ponesite što više skica, slika, fotografija ili kataloga i drugog materijala.

  2.1. Unutrašnje uređenje, cene

  Koliko će, međutim, sve to koštati? Cene se zaista mogu razlikovati od dizajnera do dizajnera, ali računica se može napraviti na dva načina: ili po satu rada ili po kvadratu projekta. Znak da ste naišli na pravog profesionalca je detaljan proračun s tačno određenim i taksativno nabrojanim stavkama - predviđeni radovi, vrste i količine materijala, troškovi i rokovi. Da biste urađenim bili zadovoljni, svakako je potrebna i dobra komunikacija tokom izvođenja radova. Prema našem iskustvu, cena projekta unutrašnjeg uređenja se kreće od 500 EUR za manje i 4.000 EUR za vrhunska preuređenja.

  3. Unutrašnje uređenje

  3.1. Preuređenje stana

  Računa se da je vek trajanja kuće oko 100 godina; to je period koji mogu da izdrže prosečni materijali, a i da se promeni ukus epohe. Rekli bismo da je to i pravi trenutak za preuređenje enterijera. Toga se možete prihvatiti na različite načine. Ako odlučite da samo osvežite prostor, to se može učiniti krečenjem i pokojim novim komadom nameštaja. Međutim, ako se odlučite za kompletno renoviranje, to je već nešto drugo. Takav projeka,t je kompleksan i skup, budući da obuhvata rušenje, zidanje, nove instalacije, novo kupatilo i/ili kuhinju, sastavljanje i ugradnju novog pokućstva i tako dalje.

  Ipak, sve počinje planom adaptacije. Cena zavisi od arhitekte, ali se uglavnom kreće oko 500 EUR. Sve je to „mačji kašalj“ u poređenju sa 400-700 EUR/m2 za renoviranje „na ključ u ruke“ koje može da potraje i 3 meseca.

  skica-uredjenja
  Preuređenje prema vašim željama

  3.2. Adaptacija potkrovlja

  Stanovanje na potkrovlju, odnosno, mansardi svojevremeno se smatralo manje kvalitetnim, sirotinjskim. Danas to, naprotiv, može biti najskuplji smeštaj. Usled rasta cena nekretnina, manjka stambenog prostora u gradovima, ali i zbog čistijeg vazduha i više svetlosti, potkrovlja su sve traženija. Osim toga, sam prostor pod krovom ima specifičnosti koje ga čine vrlo zanimljivim i poželjnim. Sam krov se mora dobro izolovati i zatvoriti knauf-pločama. Da bi bilo dovoljno svetla mora se ugraditi optimalan broj prozora, a opet, upravo zbog krovnih prozora i kosih zidova biće potrebno i pokućstvo po meri. Njime ćete osigurati maksimalnu iskorišćenost svakog centimentra prostora. Naročito je dobro to što sva geometrijski „čudna mesta“ mogu postati savršena za odlaganje i time, osim funkcionalnosti, doprineti i estetici.

  3.3. Pokućstvo po meri

  Da bi sve u potkrovlju izgledalo kao iz najboljih časopisa, može se reći da je pokućstvo, odnosno, nameštaj po meri, nezamenljiv. Od stolara možete naručiti pojedine komade, ali će još bolje biti da dizajneru prepustite kompletno opremanje. Nameštaj po meri je naročito primeren za prostorije nepravilnih oblika i nestandardnih dimenzija - mansarde, stepeništa i slično. Posebno stilski efektni i upečatljivi mogu da budu komadi kao stilski pisaći stolovi, stolice, kreveti ili vrata te sve slično.

  4. Proces preuređenja doma

  Kako savršen dom iz vaših snova preneti u stvarnost? Preuređenje ima nekoliko faza kojima se obezbeđuje maksimalni kvalitet ideje i realizacije. Pogledajte:

  4.1. Merenje prostora

  Enterijerista najpre mora izmeriti ceo prostor i dobro proveriti postojeće stanje. Na osnovu toga će se praviti i idejno rešenje. Mora se napraviti i popis svih neuobičajenih stvari, nepravilnosti i propusta prema kojima treba osmisliti celo preuređenje.

  4.2. Vaše želje

  Kada pronađete arhitektu po svojoj volji, trebalo bi da sa njim prođete sve ono što želite, očekujete i možete sebi da priuštite, da biste tačno znali na čemu ste. Mnogo zavisi od toga kakve su navike, životni stil ukućana, sklonosti, očekivanja; živite li sami, s decom, kućnim ljubimcima, skupljate li stalno drugare ili ne, postoje li kakve posebne potrebe ili ne i tako dalje. Na budućim sastancima s enterijeristom ćete odlučivati o varijacima i uzorcima koje je pripremio, rasporedu prostorija i nameštaja, bojama, izgledu, materijalima.

  4.3. Unutrašnje opremanje i nameštaj po meri

  Dizajn je jako važan, ali ne važniji od funkcionalnosti doma. Kakva je veza između kuhinje i trpezarije? Ima li dovoljno privatnosti? Gde će stajati cipele? Ovo su samo neka od milion pitanja koja će ući u razmatranje. Prvo se odlučuje o praktičnim i funkcionalnnim elementima celog stana. U tu svrhu se razmišlja o rušenju i pomeranju pregradnih zidova, novim vratima, podzidavanju i drugim radovima. Za probijanje ili rušenje nosećih zidova obavezno se konsultujte s inženjerom-statičarom, a biće potrebna i građevinska dozvola. Sledeći korak je oblik i namena svake pojedinačne prostorije, s posebnim osvrtom na odgovarajuće komade nameštaja. Ako to finansije dopuštaju, naručite da se sve izradi po meri i nacrtima.

  4.4. Boje

  Boje zidova umnogome utiču na doživljaj nekog prostora. Svetle sve čine većim, a tamne manjim. Prema tome možete naizgled menjati dužinu, širinu i visinu prostorija. Boje uistinu utiču i na osećaj toplote. Hladne ga čine hladnijim, a tople greju. U stanu možete kombinovati nijanse jedne boje, ili jednom samo akcentovati po jedan zid. Sa belom bojom ili pastelnim nijansama nikada ne možete pogrešiti. Da biste dobili sasvim moderan i skladan prostor, neka se zidovi slažu s podovima i stolarijom - tako da izgleda kao da se sve nijanse i svi elementi prelivaju jedni u druge.  

  4.5. Nacrt

  Na osnovu svih informacija koje arhitekta bude od vas dobio, moći će da napravi skice i nacrte stana prema očekivanjima. Pomoću dvodimenzionalnih i trodimenzionalnih slika i animacija napraviće prikaze koji će vama dočarati izgled budućeg doma, detalje kupatila, kuhinje, soba - rečju, najtoplije preporučujemo da ovaj korak nikako ne propustite, budući da je to najbolja metoda ostvarenja svih zahteva i želja pre početka pravih zanatskih radova. Tek kada budete sasvim zadovoljni onim što vidite, projektant će napraviti nacrte i za majstore.

  4.6.  Plan

  Sada je trenutak da se pređe na matematiku i nacrtnu geometriju. Idejni plan sadrži sve crteže, tlocrte, detalje, materijale, instalacije i drugo na osnovu čega mogu da počnu renoviranje. Tu su i građevinski, tehnički plan i proračun, ali i stolarske porudžbine za pojedinačne komade nameštaja. 

  4.7. Pomoć pri renoviranju

  Ako se s renoviranjem srećete prvi put ili naprosto nemate vremena, preporučujemo da istog arhitektu angažujete i kao koordinatora projekta. Brojni stručnjaci imaju „svoje“ majstore i zanatlije, one s kojima duže sarađuju, pa mogu da garantuju kvalitet i rokove. Povrh svega, pomoći će vam i ako budete želeli da neke stvari tražite po salonima.

  5. Savremeno stanovanje - stilovi i trendovi

  Adaptacija
  Adaptacija usklađena s najnovijim trendovima i materijalima

  5.1. Boje zidova

  Savremene boje za zidove itekako utiču na ambijent u vašem domu. Svetle, tople boje prosto ožive prostor, dok ga tamnije smiruju. Pronaći pravu kombinaciju nije ni malo jednostavno pa preporučujemo da se oslonite na stručnjaka koji će umeti da izabere. Pažljivo razgledajte sve boje i dezene na dvodimenzionalnim i trodimenzionalnim slikama koje budete videli, jer je moguće da će u realnosti to delovati drugačije nego ono na ekranu ili komadu uzorka.

  5.1.1. Boje u kupatilu

  Kupatilo se smatra vrlo intimnim prostorom, i vrlo je važno da se tu osećate opušteno i smireno. Izbegavajte zato jarke i zasićene boje. S druge strane, ni potpuno belo kupatilo neće biti sasvim odgovarajuće, jer ćete imati utisak potpune izloženosti. Najbolji su nežni, pastelni tonovi toplih boja koji će učiniti da vam bude prijatno, a hladnih da se potpuno prepustite.

  5.1.2. Boje u spavaćoj sobi

  Spavaća soba je mesto za odmor, pa gledajte da joj zidovi budu što nežniji. Mogu se upotrebiti i tamnije nijanse i materijali, da bi prostorija delovala manja, tamnija, odnosno, toplija i ukutkanija. U takvom ćete ambijentu mnogo lakše zaspati.

  5.1.3. Boje u dnevnom boravku

  U dnevnom boravku se provodi najviše vremena tokom dana. Neka tu budu tople i vesele boje, koje ispunjavaju energijom. Pastelna može da bude i cela soba, ali ako se odlučite za intenzivnu boju ili teksturu neka to bude samo na jednom zidu.

  5.1.4. Boje u kuhinji

  Ako ste ljubitelj kuvanja i rado boravite u kuhinji među ukusima i mirisima, onda ćete sigurno poželeti i da je začinite pravom bojom. Tu odlično idu kombinacije umerenih i živih boja, ali ne preterujte. Ako su kuhinjski elementi akcentovani, neka zidovi budu neutralni i obrnuto. Možete upotrebiti i foto-tapete.

  5.2. Stilski nameštaj po meri

  U moderne domove se ponovo vraća stilski nameštaj kao kontrast savremenom pokućstvu. Trendovi nalažu raznovrsnost, pa jedno uz drugo stoje minimalizam i rokoko, barok i industrijski dezeni, lako i teško, rogobatni oblici i svedene linije. Nikako nemojte baciti nameštaj baka i deka, već ga uključite u rešenja. Ako takvo originalno, porodično nasleđe nemate, neka vam ga stolar napravi po meri.

  5.3. Sobne biljke

  Sobne biljke odlikuju sve same prednosti: prečišćavaju vazduh, hlade prostor, deluju umirujuće i krase svaku prostoriju. Odlična su alternativa nemanju bašte ili ozelenjenog balkona. Uistinu, nije svaka biljka ni za svaki prostor. Osnovni uslov za sobne biljke je uglavnom uspevanje u nedostatku svetlosti. Ako niste ljubitelj cveća ili nemate vremena da se njime bavite, preporučujemo nezahtevno i otporno zelenilo. Popularne sobne biljke takve vrste su fikus, monstera, kroton, filodendron, potos, sanseverija i sve druge polupustinjake i pustinjske biljke ili čak one egzotične, iz džungle.

  5.4. Otvoren prostor

  Moderno stanovanje karakterišu i veliki, međusobno povezani prostori, odnosno, celine. U tom slučaju renoviranje znači rušenje pregradnih i proboje u nosećim zidovima. Pri tom, nikako ne smete da zanemarite mišljenje inženjera-statičara. Otvoren prostor je pun svetlosti, deluje veći, a svakako i prijatniji, pa ćete moći da udahnete punim plućima.

  Daibau.rs, pomažemo pri prooceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Poslednji projekti

  Unutrašnje sreživanje stana dizajn enterijera

  Stan je prazan zelimo namestaj koji se uklapa u stan. 31752 € do 52920 €

  ........

  Dizajn kupatila

  Potrebno je osmisliti dizajn manjeg kupatila sa predlozima kupatilskog nameštaja, pločica, sanitarija. 52920 € do 88200 €

  ........

  Izrada 3d rendera enterijera

  Izrada 3d rendera enterijera za stan 100 m2. 31752 € do 52920 €

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Uređenje dve sobe u niskom potkrovlju, cca 25 m2
  Dizajn enterijera, Sremska Kamenica

  270 € do 450 €

  Cena, Plan unutrašnjeg uređenja, cca 44.45 m2
  Dizajn enterijera, Nova Pazova

  450 € do 750 €

  Cena, Dizajn kuhinje, 4 m2
  Dizajn enterijera, Beograd

  180 € do 300 €

  Cena, Projekat unutrašnjeg uređenja potkrovlja, 100 m2
  Dizajn enterijera, Beograd

  900 € do 1500 €

  Cena, Dizajn za uređenje spavaće sobe, cca 20m2
  Dizajn enterijera, Novi Sad

  180 € do 300 €

  Cena, Dizajn enterijera, cca 68m2
  Dizajn enterijera, Beograd

  270 € do 450 €

  Cena, Projekat enterijera kuće, cca 100 m2
  Dizajn enterijera, Lapovo Varoš

  450 € do 750 €

  Cena, Dizajn enterijera stana, cca 45m2
  Dizajn enterijera, Jagodina

  270 € do 450 €

  Cena, Uređenje trosobnog stana, 74 m2
  Dizajn enterijera, Novi Sad

  450 € do 750 €

  Cena, Dizajn stana potkrovlje, cca 77m2
  Dizajn enterijera, Beograd

  180 € do 300 €

  Cena, Idejno resenje, unutras+šnje uredjenje, cca 100m2
  Dizajn enterijera, Zrenjanin

  270 € do 450 €

  Cena, Uredjenje stana, cca 35m2
  Dizajn enterijera, Vrnjačka Banja

  270 € do 450 €

  Cena, Projekat za premeštanje kuhunje/dečja soba, cca 53m2
  Dizajn enterijera, Beograd

  270 € do 450 €

  Cena, Dizajn eneterijera aparmana, cca 39m2
  Dizajn enterijera, Zlatibor

  270 € do 450 €

  Cena, Dizajn kuhinje sa trpezarijom, cca 12,5m2
  Dizajn enterijera, Pančevo

  270 € do 450 €

  Cena, Uredjenje stana, cca 39 m2
  Dizajn enterijera, Loznica

  270 € do 450 €

  Cena, Dizajn enterijera kuće, cca 100m2
  Dizajn enterijera, Raška

  270 € do 450 €

  Cena, Dizajniranje dnevnog boravka, cca 45m2
  Dizajn enterijera, Čačak

  270 € do 450 €

  Cena, Dizajn enterijera, cca 57 m2
  Dizajn enterijera, Banja koviljača

  360 € do 600 €

  Cena, Projekat za plakar i nameštaj u dnevnoj sobi, 10m2
  Dizajn enterijera, Konarevo

  270 € do 450 €

  Cena, Uređenje unutrašnjeg prostora, cca 50 m2
  Dizajn enterijera, Krupanj

  360 € do 600 €

  Cena, Dizajn i izrada hodnika, cca 1 x 5 m
  Dizajn enterijera, Beograd

  270 € do 450 €

  Cena, Uređenje stana u novogradnji, cca 46 m2
  Dizajn enterijera, Subotica

  450 € do 750 €

  Cena, Redizajn i dodgradnja postojećeg objekta, 55 m2
  Dizajn enterijera, Sopot

  360 € do 600 €

  Cena, Uređenje stana - dizajn enterijera, 50 m2
  Dizajn enterijera, Ruma

  360 € do 600 €

  Cena, Dizajn kuhinje, 6.2 m2
  Dizajn enterijera, Novi Beograd

  270 € do 450 €

  Cena, Dizajn dečije sobe, cca 14m2
  Dizajn enterijera, Novi Sad

  270 € do 450 €

  Cena, Renovacija kuhinje i kupatila, Stan 50, Kupatilo 4, Kuhinja 6
  Dizajn enterijera, Beograd

  360 € do 600 €

  Cena, Dizajn za spavacu sobu,
  Dizajn enterijera, Mijatovac

  270 € do 450 €

  Cena, Dizajn enterijera, 102.27
  Dizajn enterijera, Čačak

  630 € do 1050 €

  Cena, Dizajn enterijera za uređenje potkrovlja, 62 m2
  Dizajn enterijera, Golubac

  450 € do 750 €

  Cena, idejno rešenje i izvođenje radova, tri apartmana jedan 25m2 dva 30m2
  Dizajn enterijera, Vrnjačka Banja

  900 € do 1500 €

  Cena, Projekt i realizacija nameštaj po meri, 44 m2
  Dizajn enterijera, Novi Sad

  900 € do 1500 €

  Cena, Uredjenje enterijera A frame brvnare, cca 54m2
  Dizajn enterijera, Požarevac

  270 € do 450 €

  Cena, Dizajn enterijera za aparman, 40m2
  Dizajn enterijera, Novi Sad

  270 € do 450 €

  Cena, Dizajner enterijera, cca 7m2 + 7m2
  Dizajn enterijera, Pančevo

  180 € do 300 €  Tražite dobre izvođače radova za područje Dizajn enterijera?
  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Dizajn enterijera cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  2394+ Preduzeća za Dizajn enterijera
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  Zatraži ponudu
  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana