x

  Specijalni građevinski radovi Cena

  Koliko koštaju specijalni građevinski radovi? Specijalistički radovi na gradilištu obuhvataju brojne poslove – gradnja temelja i pobijanje šipova, bušenje i kopanje jaraka, postavljanje metalnih konstrukcija, savijanje armature, betoniranje, postavljanje dimnjaka i peći (industrijskih i drugih), poslovi hidroizolacije, ali i postavljanje i rastavljanje plaformi, ploča, skela te mašina i opreme za podizanje i pomeranje tereta i druge građevinske mehanizacije itd. Cene mogu biti vrlo različite u zavisnosti od obima i vrste radova, a svakako i izvođača radova. Da biste dobili tačnu cenu pošaljite upit našim najiskusnijim izvođačima specijalnih građevinskih radova, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savete o specijalnim građevinskim radovima.

  CENA BUŠENJA BETONA


  Cena bušenja rupe u armiranom betonu debljine 20 cm.

  25 €/kom

  VEOMA NISKA CENA
  €/kom

  SREDNJA CENA
  35 €/kom

  NAJVIŠA CENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
  Specijalni građevinski radovi Cena

  DRUGE CENE ZA SPECIJALNI GRAĐEVINSKI RADOVI

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  POŠALJI POTRAŽNJU >
  ZAJEDNO:

  Zidanje dimnjaka


  Koliko košta pravljenje dimnjaka? Cena dimnjaka, pre svega, zavisi od toga da li se zida nov dimnjak...

  Proverite i: Zidanje dimnjaka cena

  Hidroizolacija temelja


  Koliko košta hidroizolacija temelja? Hidroizolacija temelja se može izvesti naviše načina, odnosno, ...

  Proverite i: Hidroizolacija temelja cena

  Sečenje betona


  Koliko košta dijamantsko bušenje ili sečenje betona? Cena dijamantskog bušenja zavisna je od prečnik...

  Proverite i: Sečenje betona cena

  Šipovi


  Koliko košta kotvljenje objekta? Cena kotvljenja objekata zavisna je od mnogih činilaca, među kojima...

  Proverite i: Šipovi Cena

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Građevinski radovi – sve što treba da znate

  1. Građevinski radovi – šta sve treba da znate?

  U Srbiji su, a i u regionu, od svih tipova kuća, još uvek najpopularnije klasične zidane kuće. Razlog za to je, pre svega, mogućnost rada u fazama – klasična gradnja može da se izvodi i prekida, pa nastavlja shodno okolnostima i situaciji. Sledeća, vrlo bitna stvar je izvođenje određenih radova u vlastitoj režiji. Može se reći da je i danas pogrešno uvrežen stav da kuće zidane na ovakav način ne mogu imati dovoljnu energetsku efikasnost u skladu s propisanim standardima. Međutim, sasvim je jasno da najnovije vrste građevinskih i drugih materijala dostupnih na tržištu, omogućavaju izgradnju po svim pravilima određenim za niskoenergetske i pasivne kuće. Najvažnija u toj proceduri jeste izolacija, zapravo, vrsta i debljina termoiolacije zidova i temelja, odnosno, nepropusnost stolarije, kako bi se izbeglo stvaranje tzv. toplotnih mostova.

  gradbeni-inzenir.jpg
  Najveći broj ljudi u našem regionu se odlučuje za klasičnu zidanu kuću

   

  1.1. Nepredviđeni troškovi

  Pri gradnji kuće, nepredviđene troškove je praktično nemoguće izbeći. Oni se mogu znatno umanjiti pažljivim i kvalitetnim planiranjem u fazi pripreme projektne dokumentacije te kasnijom doslovnom primenom i realizacijom tih planova na terenu. Sama cena projektne dokumentacije nije mala, ali u poređenju sa štetama i troškovima koji bi mogli nastati u praksi, na gradilišu, ispada sasvim zanemarljiva. Recimo, ako nemate tačan i detaljan popis radova, tzv. predmer, pri izboru vrsta i količina materijala bili biste prepušteni na milost i nemilost trgovaca i izvođača radova, jer svako od njih ima svoje interese. Na primer, ne mogu da naruče više sanitarnih elemenata od potrebnih (više kada ili tuš-kabina), ali se dešava da uzimaju veće količine skupljih građevinskih materijala ili onih za konstrukcije koje će upotrebiti na drugom mestu. Ovakve situacije možete izbeći i time što će vam inženjer-statičar napraviti tačan plan i opis konstrukcije s proračunom troškova te će toga izvođači radova morati da se pridržavaju. Da biste znali o čemu tačno govorimo, imajte na umu da samo nekoliko centimetara veća od potrebne armirane betonske ploče znači trošak veći za nekoliko hiljada evra. Za taj novac možete dobiti vrlo kvalitetan izvođački projekat koji će vam doneti uštede u svim sledećim fazama izgradnje kuće. A brigu oko sigurnosti konstrukcije, instalacija i ugradnih elemenata da i ne pominjemo. Rečju, većina nepredviđenih troškova može se izbeći pravilno i kvalitetno urađenom dokumentacijom, tačnim i detaljnim predmerom i dobrim nadzorom na gradilištu. 

  1.2. Ne smanjujte troškove na račun kvaliteta

  Kada razmatrate ponude cena projektanata, izvođača radova i materijala nemojte doći u iskušenje da troškove snižavate na račun kvaliteta. Uštede možete ostvariti na drugoj strani – mudrim odlukama pri planiranju same kuće, izborom materijala i sličnim. Ne odričući se željene udobnosti i funkcionalnosti, možete smanjiti kvadraturu ili veliki plac podeliti i jedan deo prodati ili se udružiti sa nekim i napraviti kuću za dve ili više porodica i tome slično.

  1.3. Temeljna ploča umesto pojasnog temelja

  U prošlosti je najveći broj kuća imao pojasne temelje i to neizolovane, što je za po standardima energetske efikasnosti neprihvatljivo. Bolje rešenje je temeljna ploča na debelom sloju termoizolacije koja, između ostalog, omogućava akumulaciju toplote u temeljnoj ploči. Kod pasivne kuće termoizolacija temeljne ploče s donje strane je obavezna, ali se mnogo ljudi, zbog nižih troškova, radije odlučuje da izolacija bude s gornje strane. 

  1.4. Cena gradnje kuće

  Procenjuje se da je kvadratni metar kuće oko 1.000 EUR. To je cena klasične zidane kuće od materijala srednjeg kvaliteta. Tako kuća od 120 m2 može biti oko 120.000 EUR. Pri tom se računa da pojedini elementi kuće ulaze u cenu na sledeći način:

  -       temeljna ploča oko 10%,

  -       noseći zidovi/konstrukcija oko 16%,

  -       krov oko 11%,

  -       fasada oko 8%,

  -       spoljna stolarija oko 10%,

  -       unutrašnje stepenice oko 1%,

  -       podovi oko 2,5%,

  -       podne obloge oko 5%,

  -       malterisanje zidova i plafona oko 2,5%,

  -       pregradni zidovi oko 2,5%,

  -       elektroinstalacije oko 5%,

  -       grejni sistem 4-12%,

  -       kanalizacija oko 1%,

  -       unutrašnja stolarija oko 3%

  -       sanitarije oko 5%.

  2. Izbor šefa gradilišta i izvođača radova

  Tokom klasične gradnje lako može doći do većih propusta koji kod montažne gradnje nisu mogući zato što elementi iz proizvodnje dolaze kao gotovi proizvodi. U fabrikama se delovi izrađuju i obrađuju u zatvorenom prostoru bez uticaja atmosferskih faktora i uz stalni nadzor. Kod klasične gradnje greške se mogu izbeći angažovanjem iskusnog šefa gradilišta i dobrih izvođača radova. Drugi način sprečavanja nastanka šteta i povećanja troškova usled nepredviđenih problema jeste izgradnja kuće „ključ u ruke“. U tom slučaju, i kada se nešto desi, izvođači radova ne mogu svaljivati krivicu jedni na druge.

  2.1. Građevinski nadzor

  Zadaci šefa gradilišta su sledeći:

  - Učestvuje u obeležavanju zemljišta prema projektnoj dokumentaciji i nastavlja redovno da prati izgradnju na terenu.

  - Obezbeđuje kvalitetan nadzor kojim omogućuje završetak objekta u skladu s dozvolama, dokumentacijom i propisima.

  - Usmeno i pismeno upozorava izvođače radova ukoliko utvrdi nepravilnosti u radu prema važećim propisima.

  - Ako se nepravilnosti ne uklone ili kršenje zakona nastavi, obustavlja gradnju i poziva inspekciju.

  - Pravovremeno upozorava investitora o potrebi izmene ili dopune dokumentacije za izvođenje projekta i to usklađuje s njim i sa projektantom.

  - Nadzire unošenje promena izvođača radova u Građevinski dnevnik i dokumentaciju koji su osnov za dobijanje upotrebne dozvole.

  Pruža informativnu i stručnu podršku učesnika u pripremi propisanih dokumenata.

  - Preuzima sertifikate o usaglašenosti i kvalitetu građevinskih i drugih proizvoda, materijala i opreme.

  - Proverava i svojim potpisom overava adekvatnost dokumentacije za dobijanje upotrebne dozvole.

  - Učestvuje u uklanjanju nedostataka do okončanja administrativnog postupka.

  - Prisustvuje merenjima, ispitivanjima i testiranjima.

  - Obezbeđuje koordinaciju rada stručnjaka.

  2.2. Izvođači radova

  Zadaci izvođača radova su sledeći:

  - Obezbeđivanje kvaliteta gradnje, minimalno onakvog kakav propisuje zakon.

  - Izvođenje građevinskih radova u skladu sa građevinskom dozvolom i dokumentacijom izvođačkog projekta, pogodbom te pravilima propisima struke.

  - Vođenje Građevinskog dnevnika.

  - Pravovremeno obaveštavanje šefa gradilišta o svakoj fazi gradnje.

  - Obezbeđivanje zaštite na radu i sprečavanje ugrožavanja okoline.

  - Uklanjanje ograda i obezbeđenje pristupa po završetku radova, čišćenje i odvoz otpada sa gradilišta.

  - Potpisivanje izjava o okončanju radova i dokaza o sigurnosti.

  3. Vrste građevinskih radova

  U građevinske radove ubrajaju se mnoge vrste poslova neophodnih za zidanje i renoviranje kuće, stana ili pojedinih prostorija poput kupatila. Tu su uključeni i poslovi rušenja, zemljani, zidarski, armirački i tesarski radovi, kao i poslovi betoniranja, asfaltiranja, popločavanja te uređenja spoljnih površina i okoline.

  3.1. Rušenja

  Radovi rušenja mogu biti jednostavni ili složeni (u zavisnosti od veličine i specifičnosti objekta). Kada je u pitanju namenska izgradnja te se ruši postojeći i zida sasvim nov objekt, izdvaja se rušenje mehanizacijom. Pri renoviranju i adaptaciji, rušenje se obično radi ručno. Kada se rušenje završi, šut se odvozi na odgovarajuću deponiju i dobija potvrda koja je deo dokumentacije, odnosno, obavezan prilog za tehnički pregled objekta.

  3.2. Zemljani radovi

  Zemljani radovi su prvi u fazi izgradnje i stoga je vrlo važno da se izvedu stručno i kvalitetno kako bi se i svi sledeći poslovi odvijali kontinuirano i bez problema. Zemljani radovi su mašinski i ručni iskopi, pravljenje nasipa i priprema građevinske jame za postavljanje temelja. Oko objekta se izvodi drenaža, ugrađuju se i utvrđuju talpe ili geotekstili da se spreči odron pa se sabija šljunak na dnu jame. Kada se gradnja završi, površinski ostatak građevinske jame se naspe zemljom.

  3.3. Tesarski radovi

  U ove se radove, osim pravljenja krovnih konstrukcija, nastrešnica i građevinskih skela, ubraja i pravljenje oplate za ploče od armiranog betona, zidove te horizontalne i vertikalne veze, stepenice i druge konstrukcije. Oplate mogu biti jednostrane i višestrane.

  3.4. Betonski i armirački radovi

  Ovim se radovima nazivaju svi oni vezani za beton. Ako se betonu doda gvozdena armatura on postaje armirani. Stručno napravljena betonska konstrukcija garantuje stabilnost i sigurnost objekta i zato su ti betonski i armirački radovi među najvažnijima za svaki objekt. Tu se ubrajaju betoniranje temelja, temeljnih i spratnih ploča, veza i potpornih/upornih zidova, održavanje betona tokom gradnje, krivljenje, postavljanje i vezivanje armature, polica, mreža i drugo.

  3.5. Zidanje

  U zidarske poslove spadaju zidanje opekom, betonskim blokovima, siporeksom, građenje potpornih/upornih zidova, dimnjaka, obrada špaletni, podzidavanje, malterisanje, ravnanje zidova i sve vrste hidroizolacije.

  4. Faze izgradnje i rokovi

  Kada se projektna dokumentacija kompletira i dobije građevinska dozvola, izgradnja može da počne.

  4.1. Faze gradnje

  U prvoj fazi izgradnje uređuje se zemljište predviđeno za gradnju i postavlja gradilište. To znači da se vrši obeležavanje na tlu prema projektnoj dokumentaciji, iskop građevinske jame, drenaže i pravljenje temelja. Prva faza izgradnje čini manji deo investicije, i iznosi oko 3%. Drugu fazu čine postavljanje konstrukcije i nosećih zidova; tu su i noseća konstrukcija spratova, zidovi, ploče, stubovi, nosači, mansarde i krovna konstrukcija. U trećoj fazi izgradnje rade se krovište i krovni pokrivač, pa svi drugi radovi na krovu. Troškovno gledano, druga i treća faza čine 40-45% ukupne sume, od čega najviše otpada na noseću konstrukciju. Četvrta i peta faza gradnje su najskuplje jer čine polovinu investicije. U četvrtoj fazi se rade sve vrste instalacija, ugrađuje stolarija, fasada i podovi. Petu fazu izgradnje čine završni radovi svih vrsta. Najveći deo troškova tu su instalacije (vodovod, grejanje, hlađenje, struja).    

  4.2. Trajanje faza i rokovi

  Koliko će radovi trajati najviše zavisi od izvođača radova. Ako su vam na raspolaganju veća sredstva, možete angažovati građevinsko preduzeće koje na sebe preuzima celokupnu izgradnju po sistemu „ključ u ruke“. U takvim situacijama obično gradnja ide brzo te kuća može biti gotova za 4-5 meseci. Ipak, takav je način prilično skuplji u odnosu na to da sami angažujete pojedine majstore za određene radove i sami organizujete posao. U tom slučaju, za završetak kuće potrebno je oko godine dana. Ako se, pak, odlučite za faznu gradnju i parcijalno finansiranje, radovi mogu potrajati i više godina. Obzirom na to da se kuća uglavnom gradi jednom u životu i da se u njoj živi decenijama, savetujemo da svemu pristupite temeljno i promišljeno, naročito u samom početku dok uz arhitektu planirate i razrađujete detalje samo na papiru.

   

  DAIBAU.RS, POMAŽEMO PRI OCENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOM  BUŠENJE RUPA NA ZIDOVIMA

  Poštovani,


  potrebno bušenje 4 rupa za ventilaciju kroz gips, blok i stiropor.


  Hvala 225 € do 375 €


  ........

  RENOVIRANJE POSLOVNOG PROSTORA I ADAPTACIJA FASADE

  Poštovani,

  potrebna gradjevinska firma za izvodjenje radova adaptacije i rekonstrukcije poslovnog prostora u Beogradu.

  1. Otvaranje fasade;
  2. Krecenje;
  3. Renoviranje parketa;

  Poseta prostoru moguca po zahtevu.

  Hvala
  3600 € do 6000 €


  ........

  GRAĐEVINSKA FASADNA SKELA

  Poštovani,

  potrebna je građevinska fasadna skela oko 200 m2, do 9 m visine, lokacija Kraljevo, radi postavljanja građ.stolarije na industrijskoj hali.

  Hvala 450 € do 750 €


  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

  CENA, BUŠENJE BETONA,
  Specijalni građevinski radovi, Ravnje

  270 € do 450 €

  CENA, BAZEN OD STIROPORNIH BLOKOVA,
  Specijalni građevinski radovi, Jaša tomić

  7200 € do 12000 €  Pogledaj druge završene projekte i cene

  SPECIJALNI GRAĐEVINSKI RADOVI CENOVNIK

  SARAĐUJEMO SA VIŠE OD 49 PREDUZEĆA ZA SPECIJALNI GRAĐEVINSKI RADOVI


  BESPLATNE USLUGE
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJE
  PRIDOBIJ PONUDU

  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE SPECIJALNI GRAĐEVINSKI RADOVI?

 • Specijalni građevinski radovi Aleksinac
 • Specijalni građevinski radovi Apatin
 • Specijalni građevinski radovi Aranđelovac
 • Specijalni građevinski radovi Bačka Palanka
 • Specijalni građevinski radovi Bačka Topola
 • Specijalni građevinski radovi Bečej
 • Specijalni građevinski radovi Beograd
 • Specijalni građevinski radovi Bor
 • Specijalni građevinski radovi Bujanovac
 • Specijalni građevinski radovi Čačak
 • Specijalni građevinski radovi Ćuprija
 • Specijalni građevinski radovi Gornji Milanovac
 • Specijalni građevinski radovi Inđija
 • Specijalni građevinski radovi Ivanjica
 • Specijalni građevinski radovi Jagodina
 • Specijalni građevinski radovi Kikinda
 • Specijalni građevinski radovi Knjaževac
 • Specijalni građevinski radovi Kovin
 • Specijalni građevinski radovi Kragujevac
 • Specijalni građevinski radovi Kraljevo
 • Specijalni građevinski radovi Kruševac
 • Specijalni građevinski radovi Kula
 • Specijalni građevinski radovi Kuršumlija
 • Specijalni građevinski radovi Leskovac
 • Specijalni građevinski radovi Loznica
 • Specijalni građevinski radovi Negotin
 • Specijalni građevinski radovi Niš
 • Specijalni građevinski radovi Novi Pazar
 • Specijalni građevinski radovi Novi Sad
 • Specijalni građevinski radovi Pančevo
 • Specijalni građevinski radovi Paraćin
 • Specijalni građevinski radovi Pirot
 • Specijalni građevinski radovi Požarevac
 • Specijalni građevinski radovi Preševo
 • Specijalni građevinski radovi Prijepolje
 • Specijalni građevinski radovi Prokuplje
 • Specijalni građevinski radovi Ruma
 • Specijalni građevinski radovi Šabac
 • Specijalni građevinski radovi Senta
 • Specijalni građevinski radovi Šid
 • Specijalni građevinski radovi Sjenica
 • Specijalni građevinski radovi Smederevo
 • Specijalni građevinski radovi Smederevska Palanka
 • Specijalni građevinski radovi Sombor
 • Specijalni građevinski radovi Sremska Mitrovica
 • Specijalni građevinski radovi Stara Pazova
 • Specijalni građevinski radovi Subotica
 • Specijalni građevinski radovi Temerin
 • Specijalni građevinski radovi Trstenik
 • Specijalni građevinski radovi Užice
 • Specijalni građevinski radovi Valjevo
 • Specijalni građevinski radovi Velika Plana
 • Specijalni građevinski radovi Vranje
 • Specijalni građevinski radovi Vrbas
 • Specijalni građevinski radovi Vršac
 • Specijalni građevinski radovi Zaječar
 • Specijalni građevinski radovi Zrenjanin
 • Serbia
  DAIBAU.RS

  Slovačka 20
  21000 Novi Sad

  00381 114 300 340

  KONTAKTI

  Potražnje: 00381 114 300 340
  Preduzeća: 00381 114 300 340

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2020 DaiBau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana