Za područje

  Najlepši moderni umivaonici za savremena kupatila

  Članak je pregledalo čak 3609+ korisnika
  Mislite li da ste videli skoro sve moguće, moraćemo da vas iznenadimo i kažemo da grešite. Naime, stilovi kupatilskih umivaonika se menjaju vrlo brzo; mnogi trendovi popularni pre svega nekoliko godina danas su sasvim demode. S druge strane, ima modela koji su neprolazni - klasici koji zbog svog elegantnog, jednostavnog dizajna nikada ne izlaze iz mode, niti će. Odlučili smo da se ovom prilikom pozabavimo nekima od njih.
  Stručni članak 3609
  1
  Imamo čak 1820 izvođača radova za područje Kupatila:

  Razigrani umivaonici u boji

  Iako je klasični, beli keramički umivaonik i dalje neizostavan element većine kupatila, na tržištu ima i mnogo šarenolikih. Možete birati između pastelnih nijansi zelene, plave, roze i bež, a široka paleta boja pruža mogućnost lakog i kreativnog kombinovanja s ostalim kupatilskim komponentama.

  Umivaonici za kupatila u boji poslednjih godina sve brže stiču popularnost brzo dobijaju na popularnosti (izvor: catalano.it)
  Umivaonici za kupatila u boji poslednjih godina sve brže stiču popularnost (izvor: catalano.it)

  Nasadni umivaonici - neprolazna elegancija

  Klasični ili ne, umivaonici postavljeni na kupatilski pult i dalje su jedno od najlepših i najelegantnijih rešenja. Tu je važno samo jedno pravilo: oko umivaonika na pultu mora biti dovoljno slobodnog prostora da bi mogao da dođe do izražaja. Iz tog razloga, poželjno je da površina pulta bude najmanje dva do tri puta veća od površine samog umivaonika. Ako to nije izvodljivo u vašem kupatilu iz bilo kog razloga, savetujemo da izaberete konzolni zidni umivaonik sa nogarom ili bez njega, pošto sam pult ionako nema smisla.

  Ako se odlučite za nasadni umivaonik, na raspolaganju će vam biti niz mogućih kombinacija. Pult može biti drveni sa keramičkim umivaonikom ili od plastike, može biti druge, ali komplementarne boje radi harmoničnog izgleda i tako dalje i tako dalje.
  Ništa ne nadmašuje jednostavnost i lepotu nasadnog umivaonika za kupatilo bez recepta. (izvor: catalano.it)
  Ništa ne nadmašuje jednostavnost i lepotu nasadnog umivaonika (izvor: catalano.it)

  Kupatilski umivaonici sa površinom za odlaganje

  Umivaonici sa većim prostorom za odlaganje posebno su zgodni ako nemate dodatni pult ili police na kojima možete držati sve neophodne stvari za održavanje higijene i ulepšavanje, poput sapuna, peškira, šampona, krema i sličnog. Produžena površina za odlaganje je obično napravljena od istog materijala kao i sam umivaonik, a rezultat je nenametljiva i estetska celina, koja se uz to i vrlo lako čisti.

  Umivaonik sa dodatnom površinom za odlaganje je veoma zgodan ako nemate police ni ormariće ili ormare. (izvor: globo.it)
  Umivaonik sa dodatnom površinom za odlaganje je veoma zgodan ako nemate police ni ormariće (izvor: globo.it)

  Umivaonik sa držačem za peškire

  Do pre nekoliko godina takvu kombinaciju nismo videli skoro nigde - umivaonik koji bi imao integrisan držač za peškire. Proizvođači, koji su već tada bili toliko hrabri da slobodno eksperimentišu, u principu nisu uspeli da to urade na elegantan način, pošto je kombinacija često delovala nezgodno. Danas kupatilski umivaonici s integrisanim držačem za peškire imaju nov, moderan izgled koji je minimalistički i sigurno će zadovoljiti prohteve i najzahtevnijih kupaca.

  Nekada glomazni, a danas prefinjeni i elegantni - kupatilski umivaonici sa držačem za peškire. (izvor: catalano.it)
  Nekada glomazni, a danas prefinjeni i elegantni - kupatilski umivaonici sa držačem za peškire (izvor: catalano.it)

  Crni umivaonici

  Crni umivaonici su pogodni za sve one kupce koji žele da unesu dašak smelosti i modernosti u svoja kupatila. Morate biti svesni da je crna dominantna boja, pa se u principu koristi samo za akcentovanje - često samo delova armature i to ne nužno svih istih – česme, tuš, slavine, držači.

  Pošto je umivaonik mnogo veći predmet od kupatilskih slavina i česmi, crna boja može izgledati i nametljivo ako je sve ostalo u prostoriji svetlih boja.

  Crni umivaonik najbolje deluje u prostorijama koje su same po sebi malo tamnije, kakvi su recimo, toaleti sa tapetama, kupatila sa tamnijim pločicama i slično.

  Crni umivaonik sa kupatilom uzeće privlači svu pažnju, pa pazite kako ga kombinujete. (izvor: kartell.com)
  Crni umivaonik privlači svu pažnju, pa pazite kako ga kombinujete (izvor: kartell.com)

  Kameni umivaonici

  Kameni umivaonici su zanimljivi, jer podsećaju na starinske, originalne zanatske komade koje su naši preci klesali od pronađenih komada kamena, a sa druge strane su odraz visokog tehnološkog napretka zaslužnog za finu obradu takvih komada. Kameni umivaonik u prostor unosi jak, sirov materijal, koji je sam po sebi dovoljno izražajan, pa ga je najbolje postaviti u neutralno kupatilo bez drečavih boja ili mnogo različitih materijala.

  Kameni umivaonik za kupatilo podseća na starinske, zanatske komade
  Kameni umivaonik za kupatilo podseća na starinske, zanatske komade

  Betonski umivaonici

  Ako želite još više sirovih elemenata i materijala, betonski umivaonik je pravi izbor za vas. Takav komad se ne može kupiti u prodavnici, mora se napraviti u specijalizovanoj radionici kao unikatni odlivak na osnovu specifičnog nacrta. Kako je izrada kalupa prilično zahtevan proces, preporučuju se jednostavni i jasni oblici bez nepotrebnih ukrasa.

  Za betonski umivaonik je najvažnija dobra impregnacija, jer se u suprotnom može desiti da ne zadržava vodu.

   

  Betonski umivaonik se mora napraviti u specijalizovanoj radionici kao unikatni odlivak na osnovu specifičnog nacrta
  Betonski umivaonik se mora napraviti u specijalizovanoj radionici kao unikatni odlivak na osnovu specifičnog nacrta

  Umivaonik i pult u jednom komadu

  Tehnološki napredak doveo je do pronalaska mnogih veštačkih materijala, uključujući tu i izvesne vrste plastike od kojih se mogu praviti vrlo zanimljivi odlivci, modeli u jednom komadu tako da i umivaonik i pult i podni ormarići budu sliveni. Ovakvo rešenje je veoma moderno, ali istovremeno uzdržano i elegantno, a pre svega se vrlo lako kombinuje sa drugim materijalima i bojama.

  Napredak tehnologije i novih materijala omogućavaju t. i. bešavni umivaonik za kupatilo.
  Napredak tehnologije i novi materijali omogućavaju pravljenje bešavnih umivaonika

  Okrugli umivaonici

  Ako je među ugaonim umivaonicima standard običan pravougaoni umivaonik sa blago zaobljenim ivicama, onda tu ulogu među zaobljenim i organskim formama svakako zauzima okrugli umivaonik. To može da izgleda vrlo lepo, naročito ako oko njega ima malo više mesta i ako se postavi na dovoljno veliki kupatilski pult koji mu omogućava da „diše“. Vrlo lepo deluje kombinacija okruglog umivaonika i okruglog ogledala, što na izvestan način „zaokružuje“ motiv kruga.

  Okrugli umivaonik za kupatilo se lako čisti. (izvor: kartell.com)
  Okrugli umivaonik se lako čisti (izvor: kartell.com)

  Eliptični umivaonici

  Ako vam se zaobljene forme dopadaju, ali vam pravilni krugovi deluju suviše obično, onda bismo mogli da preporučimo elipse. Svojim oblikom najpribližniji su obliku kapljice, pa se može reći da je to forma koja najbolje pristaje prirodnom, organskom „obliku vode“. Osim toga, elipsasti umivaonici se izuzetno lako čiste, jer nemaju ivice na kojima bi se nečistoće zadržavale.

  Eliptični umivaonik je savršen za svakoga ko želi da začini okrugli oblik. (izvor: claibrook.com)
  Eliptični umivaonik je savršen za svakoga ko želi da „začini“ okrugline (izvor: claibrook.com)
  Stručni članak 3609
  Autor: Daibau trendovi magazin

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Tražite dobre izvođače radova za područje Kupatila?

  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Imamo čak 1820 izvođača radova za područje Kupatila:

  Besplatna pretraga
  Tražimo lokalno
  Bez provizije
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana