Za područje
  Heroji se ne rađaju, već to postaju!

  Metalni krovni pokrivači

  Članak je koristilo čak 621+ korisnika
  Sve češće se za pokrivanje krovišta upotrebljava metalni krov, budući da je vrlo praktičan, pa se uglavnom zbog toga i može koristiti na različitim strehama - onim ravnim, od svega 8º, kao i na onim vrlo strmim, od oko 90º. Metalni krov može biti u obliku klasičnih crepova ili trapeza. Može se dodatno izolovati, ali se može kupiti i bez izolacije.
  Stručni članak 621
  6.jpg
  Imamo čak 577 izvođača radova za područje Limarski radovi:

  1. Prednosti metalnih krovova

  Velika, pa možda i najveća, prednost metalnih krovova je njihov dug vek trajanja od oko 50 godina; to se postiže najviše zahvaljujući tome što je lim za ovakvu gradnju dodatno pocinkovan. Kako je metalni krov dobro zaštićen, otporan je i na sve vremenske uslove, kao što su kiša, grad i sneg. Metal kao materijal karakterišu mala težina i elastičnost, tako da krovni pokrivač sam po sebi ne opterećuje previše samo krovište. Takođe, sasvim lako i brzo se postavlja, pošto metalne ploče idu od slemena do oluka u jednom komadu.

  2. Vrste metalnih krovova

  Prvi tip metalnih krovnih pokrivača su takozvani limovi, koji mogu biti izrađeni od različitih materijala - aluminijuma, cinka ili pocinkovanog lima. Mogu se koristiti za bezmalo sve nagibe krovova. U težim klimatskim uslovima može se uzeti i krov od pocinkovanog čelika. Ovakva vrsta pokrivača je zaštićena sintetičkom smolom i mineralnim granulatom. Druga opcija su termoizolacione ploče. Paneli se sastavljaju od slojeva lima, poliuretanskog premaza i sloja mineralne vune. Konačno, postoje i termoizolacione građevinske ploče koje možete izabrati. One se prave kao „sendvič-paneli“ od dva sloja metala, između kojih je postavljena staklena ili kamena vuna.

  Krovni pokrivači od metala su najotporniji na grad. Krov od lima sa poliuretanskim premazom je jedan od najpreporučivanijih tipova, pošto sprečava kondenzaciju. Odlični su i takozvani glatki krovovi, jer se na njima ne nakupljaju niti zadržavaju razni ostaci (lišće, grančice, seme), pa tako posle izvesnog vremena ne izgledaju kao sasvim zapušteni i zarasli. Na manjim krovnim strminama, međutim, metalni, tačnije, limeni krovni pokrivači su zapravo jedini izbor jer je krov u jednom komadu, od vrha do ivice.

  Ukoliko se odlučite za postavljanje ili zamenu krovnog pokrivača, možete se obratiti i nama na DaiBau.rs. Na našem sajtu ćete naći još saveta vezanih za ovu temu, ali i ponuđače i proizvođače s kojima sarađujemo i koji će na vaš upit uzvratiti odgovarajućom ponudom.

  Informacije o cenama možete pogledati u našem kalkulatoru.

  Vaš tim,

  DaiBau.rs

  Stručni članak 621
  Autor: DaiBau trendovi magazin
  Imamo čak 577 izvođača radova za područje Limarski radovi:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Imamo čak 577 izvođača radova za područje Limarski radovi:

  BESPLATNA PRETRAGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJE
  Imamo čak 577 izvođača radova za područje Limarski radovi
  10
  1

  MASIMO


  9.3
  0

  Aluminium systems and constuctions


  9.5
  0

  TRŠA LIMAR


  10
  1

  EPIC VISINSKI RADOVI


  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE LIMARSKI RADOVI?

  Serbia
  DAIBAU.RS

  Petra Drapšina 27
  21000 Novi Sad

  00381 114 300 340

  © 2022 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana