Za područje

  Najpovoljnije montažne kuće iz Srbije, BiH i Hrvatske

  Članak je pregledalo čak 17462+ korisnika
  Hteli biste da gradite montažnu kuću i želite da pronađete dobar odnos cene i kvaliteta? Istraživali smo slovenačko i balkansko tržište montažnih kuća i otkrili da su najjeftinije montažne kuće iz Bosne, Srbije i Hrvatske. Međutim, cena nikako ne bi trebala da bude jedini kriterijum, a odlučite li se za uvoz montažne kuće biće poželjno da znate i neke stvari oko uvoza.
  Stručni članak 17462
  omiljen
  najpovoljnije kuce RS BiH HR
  Imamo čak 684 izvođača radova za područje Montažne kuće:

  1. Jeftine montažne kuće

  Izgradnja novog doma veliki je finansijski zalogaj, pa svakako ima smisla da potražite izvesne pogodnosti. Jeftinije montažne kuće u Sloveniji koštaju otprilike koliko i zidane, s tim što se mogu podići za nekoliko nedelja. Najjeftinije montažne kuće su ipak kod naših bliskih suseda, a mogu da budu i do 40% odsto jeftinije. Međutim, poređenje cena je teško, jer se kuće razlikuju po veličini, tehnologiji, materijalima i dobavljačima. Pokazalo se da je još bolje poređenje cena do 3. faze izgradnje.

  2. Da li je bolja slovenačka ili strana montažna gradnja?

  Nema sumnje da su montažni objekti iz Hrvatske, Bosne ili Srbije često pristupačniji. Međutim, da li su i kvalitetniji, budući da se dom obično gradi s idejom da potraje više decenija? Cena gradnje i materijala u Sloveniji i okolini je uporediva ako su u pitanju kvalitetni materijali i ako se doslovno poštuju svi standardi. Kada tražite ponuđača, uvek proverite da li ima odgovarajuće sertifikate, preporuke, pozitivna mišljenja klijenata, slovenačkih predstavnika itd. Ono što pojeftinjuje montažne kuće sa Balkana su, pre svega, niži troškovi rada. Strahujete li od toga da će vaša uplata „nestati” u inostranstvu, dogovorite se unapred da plaćanje bude na više rata. Na primer: avans, isplata drugog dela po isporuci, po postavljanju i, ako je moguće, uz garanciju za otklanjanje naknadno uočenih grešaka.

  3. Montažne kuće - Bosna: cena montažne kuće

  Bosanske montažne kuće postaju sve popularnije i među slovenačkim građevinarima. Posebno upada u oči izuzetno povoljna cena. Naravno, cena montažne kuće iz BiH ne bi trebalo da vam bude jedini kriterijum. Uvek pažljivo proverite ponuđača ili proizvođača, kvalitet gradnje i uslove uvoza.

  3.1. Montažne kuće iz Bosne - cena

  Koliko koštaju montažne kuće iz Bosne? Cena ovih  montažnih kuća varira u zavisnosti od tipa modela, kvaliteta materijala, ponuđača, troškova transporta i carine. Prosečna montažna kuća iz Bosne koštaće vas između 34.000 i 41.000 EUR ili oko 280-340 EUR/m2.

  4. Montažne kuće - Srbija: cena srpske montažne kuće

  Za razliku od BiH i Hrvatske, Srbija je udaljenija, pa se u Sloveniju najčešće isporučuju samo montažne kuće iz Srbije do 3. faze gradnje, a izgradnja se završava nabavkom potrebnog materijala u Sloveniji. Ipak, uvoz montažne kuće iz Srbije se i dalje isplati.

  4.1. Montažne kuće iz Srbije - cena

  Koliko koštaju montažne kuće iz Srbije? Cena montažnih kuća u Srbiji je između 450-700 EUR/m2.

  5. Montažne kuće - Hrvatska: cena hrvatske montažne kuće

  Mnoge slovenačke porodice odlučuju se za uvoz montažne kuće iz Hrvatske, jer su troškovi transporta prihvatljivi i uglavnom uporedivi po kvalitetu sa slovenačkim proizvođačima i ponuđačima. U proseku, hrvatski ponuđači montažnih kuća su oko 15-25% jeftiniji od uporedivih ponuda u Sloveniji.

  5.1. Montažne kuće iz Hrvatske - cena

  Kod naših južnih komšija naći ćete sasvim povoljne montažne kuće. Cena montažne kuće do 4. faze izgradnje u Hrvatskoj se kreće oko 500 EUR/m2. Montažni objekti u Hrvatskoj po sistemu „ključ u ruke“ koštaju oko 800 EUR/m2.

  6. Uvoz montažne kuće iz Srbije, Bosne ili Hrvatske

  Uvoz montažne kuće zahteva malo više pažnje u pogledu zakonodavstva, građevinskih standarda, carina i drugih detalja. Ukoliko nemate iskustva s uvozom građevinskih elemenata, preporučujemo da angažujete slovenačkog stručnjaka za uvoz montažnih kuća iz Srbije, BiH ili Hrvatske. Neke strane kompanije već imaju proverene slovenačke predstavnike koji će vam pomoći oko svih začkoljica u vezi s uvozom i plaćanjem dadžbina.

  Montažna konstrukcija se sastoji od jednakih elemenata, što u velikoj meri olakšava transport
  Montažna konstrukcija se sastoji od jednakih elemenata, što u velikoj meri olakšava transport

  Za nabavku montažne kuće iz Hrvatske nije potrebno plaćanje poreza na dodatu vrednost do iznosa kupovine od 35.000 EUR. Ako je isti i izvođač radova, za kuću manju od 250 m2 obračunava se 9,5% slovenačkog PDV-a, odnosno 22% za veće montažne kuće. Međutim, porez od 22% mora biti naplaćen na uvoz iz bilo koje zemlje van EU.

  Stručni članak 17462
  Autor: Daibau trendovi magazin

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Tražite dobre izvođače radova za područje Montažne kuće?

  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Imamo čak 684 izvođača radova za područje Montažne kuće:

  Besplatna pretraga
  Tražimo lokalno
  Bez provizije
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana