Za područje

  Kupatilo po meri: kupatilski nameštaj i oprema po narudžbini

  Članak je pregledalo čak 4260+ korisnika
  Kupatilo se obično smatra najintimnijim prostorom u svakom domu, pošto smo tu uglavnom sami i bavimo se isključivo sobom. Međutim, upravo zbog toga ono može biti i mnogo više - mesto za opuštanje i smirenje. Dobar ambijent kupatila je u velikoj meri zavisan od kvalitetne opreme i nameštaj po narudžbini.
  Stručni članak 4260
  kupatilski namestaj po narudzbini
  Imamo čak 1471 izvođača radova za područje Nameštaj po meri:

  1. Oprema za kupatilo i kupatilski ormarići

  Prijatna atmosfera može se stvoriti i u velikim i u malim kupatilima. Treba samo obratiti pažnju na detalje kao što su materijali, boje, teksture, spojevi, kombinacije i slično. Opremu za kupatilo po meri može da izradi stolar. Prilikom izbora, valja obratiti pažnju na činjenicu da su odabrani materijali otporni na vlagu. Oprema se najčešće radi od: medijapana ili plastificiranog medijapana, furnira, kao i drveta. Pri tom, međutim, treba pripaziti da je pult oko umivaonika od vodootpornog materijala, poput kamena, keramike ili keroka.

  2. MDF i razne ploče od presovanih vlakana

  Presovane ploče od vlaknastih sirovina različitih gustina i završne obrade (MDF, HDF, OSB, ABS i druge) se uglavnom koriste za proizvodnju kupatilskog i kuhinjskog nameštaja.

  Vlaknaste ploče srednje gustine se najčešće dobijaju od drveta smreke, jele ili bukve, a u smesu se dodaju i smole. Vlaknaste ploče su jeftinije od drveta, ali su mu slične po izgledu. Njihov kvalitet je bolji od šperploča, ta akođe su i teže od njih. Međutim, ploča od vlakana ne mora isključivo da bude imitacija drveta, pošto se može farbati lakovima raznih boja. U svakom slučaju, ploče moraju biti pravilno zaštićene i vodootporne.

  2.1. Medijapan - cena

  Kod nas se medijapan ploče uglavnom proizvode i prodaju u standardnim dimenzijama, raznih dezena. Tako ploče 280x122 cm, debljine 18 mm mogu da koštaju oko 30-35 EUR, dok su one dimenzija 280x207 cm i debljine 18 mm, oko 60-70 EUR. Međutim, ima trgovaca koji iste ove ploče standardnih dimenzija, doduše, i tanje i deblje, računaju i prodaju po m2. Tako, sirova MDF tabla 280x207 cm, debljine 12 mm izlazi oko 12 EUR/m2, dok jednostrano oplemenjena MDF tabla istih dimenzija, 280x207 cm, debljine 19 mm izlazi oko 20 EUR/m2. Preporučujemo zato da proverite na više mesta i dobro se raspitate, kako biste utvrdili šta vam je isplativije.

  3. Furnir

  Stranice kupatilskih elemenata mogu biti i od furnira. Furnir se dobija posebnim metodama vrlo tankog sečenja drveta na listove, kojim se oblažu, na primer, šperploče ili iverica. Furnirane ploče izgledaju gotovo identično kao pravo drvo, a mnogo su jeftinije. Furnir se poput punog drveta mora dodatno zaštititi posebnim premazima pre upotrebe.

  3.1. Furnir - cena

  Furnirane ploče se proizvode i prodaju na različite načine. Kao jednostrano ili obostrano furnirane i u standardnim dimenzijama od 244x122 cm do 280x207 cm i debljine 19-23 mm, a postoje i dve klase A/B LB i B/B LB. Sve u svemu, cene im se kreću oko 30-70 EUR. Međutim, i furnirane ploče neki trgovci prodaju po kvadratnom metru, pa u zavisnosti od dimenzija i klase naplaćuju oko 30-100 EUR/m2.

  4. Drvo za kupatilo

  Pravo drvo se i ranije koristilo za izradu kupatilskog nameštaja kao i drugih elemenata pokućstva, samo su osnovni uslovi za takvu upotrebu pravilna obrada i tretiranje kao i redovno obnavljanje zaštite. Drvo je svakako najbolji prirodni materijal jer se lako oblikuje i obrađuje, prelepo izgleda i podstiče osećanja topline, udobnosti i domaće atmosfere. Jedina slabost mu je viša cena i zahtevnije održavanje.

  4.1. Drvo za kupatilo - cena

  Cena kvadrata punih drvenih ploča, u zavisnosti od vrste, klase, obrade i dezena, kreće se od oko 80 EUR pa naviše. Recimo, hrastova ploča debljine 4,3 cm i veličine 100x60 cm je oko 280 EUR dok ona iste debljine, ali dimenzija 200x100 cm iznosi oko 800 EUR.

  5. Kamen za kupatilo

  Kamen se koristi u kupatilu uglavnom za pult oko umivaonika gde je najčešći kontakt sa vodom. Kamen je na nju prirodno otporan, ali je otporan i na mehanička oštećenja i visoke temperature. Upotreba punog kamena u kupatilu je veoma preporučljiva, jer se radi o prirodnom materijalu koji, u odgovarajućoj kombinaciji s ostalim elementima može da izgleda veoma lepo i privlačno.

  5.1. Kamen za kupatilo - cena

  Kamene ploče, uopšteno rečeno, nemaju drugih slabosti osim cene. Najčešće se kupatilski pultovi rade od travertina, kvarca, mermera i granita, a takav kvadratni metar može da košta od oko 30 EUR pa naviše.

  6. Kerok (kerrok)

  Izuzetno tvrd, otporan i izdržljiv veštački materijal koji se uglavnom koristi za pultove i ploče, kako u kupatilu tako i u kuhinji, pošto je i vodootporan. Prednost keroka je u tome što se izuzetno lako oblikuje, pa se od njega mogu dobiti bukvalno bilo kakvi oblici. Kerok je, takođe, vrlo homogen, pošto se zapravo pravi kao smesa koja se uliva u kalup; ako se od njega napravi ceo element, izgledaće kao da je izliven izjedna.

  6.1. Kerok - cena

  Cena kvadratnog metra keroka varira u zavisnosti od obrade i boje, ali se uglavnom kreće između 250 i 350 EUR.

  O enterijeru uvek treba razmišljati holistički, gledati ga kao idejnu celinu, pa isto važi i za pojedinačne prostorije. Dakle, istovremeno se opredeljujete za materijale podnih obloga, boju zidova i izgled nameštaja. Sa sređivanjem kupatila se počinje onda kada je u kupatilu već gotov završni sloj, najčešće keramika.

  Kupatilo od keroka po meri
  Kupatilo od keroka po meri

  Naposletku, odlučite li se za renoviranje kupatila, njegovo delimično ili kompletno preuređenje, adaptaciju, sanaciju ili tek „kozmetičko sređivanje“, uvek nam se možete obratiti za pomoć slanjem upita, a stručnjaci sa kojima sarađujemo će vam ubrzo poslati ponude.  

  Stručni članak 4260
  Autor: Daibau trendovi magazin

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Tražite dobre izvođače radova za područje Nameštaj po meri?

  Imamo čak 1471 izvođača radova za područje Nameštaj po meri:

  Besplatna pretraga
  Tražimo lokalno
  Bez provizije
  Imamo čak 1471 izvođača radova za područje Nameštaj po meri
  8.6
  0

  Mogano mont


  9.8
  0

  SZR FEDOR DESIGN SLAĐAN MILENKOVIĆ PREDUZETNIK SURČIN


  9.6
  0

  BAP PROMET DOO, FUTOG


  9.8
  0

  PRIVREDNO DRUŠTVO ENTERIJER TIM U.M.T D.O.O. BEOGRAD-PALILULA


  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana