Za područje
  Daibau Benefit kartica

  Začinsko bilje u vašoj kuhinji

  Članak je pregledalo čak 735+ korisnika
  Kućne mini-bašte sa začinskim biljem postaju sve popularnije. Bilje svojim mirisom odbija insekte iz kuće i neposredne okoline. Njihov opojni svež miris krepi i oživljava svakodnevnu pripremu hrane. Bašta začinskog bilja može se napraviti napolju, na balkonu ili u kuhinji, na dohvat ruke.
  Stručni članak 735
  zacinsko bilje u kuhinji
  Imamo čak 18 izvođača radova za područje Rasadnik:

  1. Planiranje bašte sa začinskim biljem

  U svakom slučaju, upoznavanje sa novim trendovima življenja u urbanim sredinama zasićenim betonom, koliko i nastojanja da se čak i boravak u takvom ambijentu učini što prirodnijim i samim tim zdravijim, inspirisalo je mnoge ljude da gajenje bilja u zgradama učine svojim hobijem i tako sami doprinesu sopstvenoj dobrobiti. Ako odlučite da im se pridružite, imajte na umu da takav poduhvat zahteva bar osnovnu pripremu, pa kada planirate mini-baštu sa začinskim biljem, naročitu pažnju obratite na to koje bilje i začine svakodnevno koristite u kuhinji. Vrlo važan faktor je i mesto na kome ćete smestiti svoju mini-baštu. Ako svakodnevno koristite začinsko bilje, treba da osmislite rešenje za baštu začinskog bilja u neposrednoj blizini kuhinje.

  Naravno, uvek postoje situacije, odnosno, takav raspored prostorija da bašta tu ne može da se smesti. Tada možda treba da porazmislite o sadnji bilja u saksijama za cveće. Bašta bilja uvek treba da bude postavljena tako da prima što više sunca. Za efikasan rast biljaka potrebno je obezbediti i određene količine vode.

  2. Sadnja bilja

  Kako ćete i koje ćete bilje zasaditi, svakako je stvar slobodnog izbora. Ukoliko želite izvesnu transparentnost i lakšu dostupnost, preporučuje se sadnja biljaka u nizu. Začinsko bilje treba poređati prema njihovoj konačnoj visini. Time ćete osigurati da sve biljke dobijaju neophodne količine sunčeve svetlosti i toplote. Biljke kojima je potrebno stalno orezivanje, možete posaditi duž ivica saksija ili žardinjera. Nema ničeg lošeg ni u sadnji začinskog bilja među drugim povrćem ili višegodišnjim biljkama, u slučaju da ste, recimo srećnik sa vlastitim izlazom na krov, jer će to osigurati efikasniju kontrolu štetočina.

  Informacije o cenama možete pogledati u našem kalkulatoru.

  Pošaljite nam upit ili postavite pitanje.

  Stručni članak 735
  Autor: DaiBau trendovi magazin
  Imamo čak 18 izvođača radova za područje Rasadnik:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Imamo čak 18 izvođača radova za područje Rasadnik:

  BESPLATNA PRETRAGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJE
  Imamo čak 18 izvođača radova za područje Rasadnik
  9.5
  0

  SAMOSTALNA RADNJA ZA PRUŽANJE POLJOPRIVREDNIH USLUGA ZA OBLASTI HORTIKULTURE EDEN


  10
  1

  Mm green in


  8.9
  0

  TRGOVINSKA RADNJA I UREĐENJE ZELENIH POVRŠINA EVA GARDEN KRAGUJEVAC


  9.7
  0

  RADIVOJE BULATOVIĆ PR ŽIVETI SA BILJKAMA


  Tražite dobre izvođače radova za područje RASADNIK?

  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana