Za područje

  Električno podno grejanje

  Članak je pregledalo čak 2879+ korisnika
  Podno grejanje postaje sve popularnije čemu u prilog svakako idu njegova nezahtevna upotreba, to što ne zauzima dodatni prostor u prostorijama i to što mu za funkcionisanje nisu potrebna dodatna grejna tela. Šta više, klasično podno grejanje se postavlja u pod, odnosno, ispod površinskih podnih obloga, pa se samim tim povećava i debljina poda. Deblji podovi, u uslovima renoviranja, znače niže plafone. Zato je u takvim slučajevima idealno, a možda i jedino rešenje, podno grejanje na struju; ono za razliku od konvencionalnog podnog grejanja ne podiže nivo poda.
  Stručni članak 2879
  elektricno podno grejanje
  Imamo čak 174 izvođača radova za područje Električno podno grejanje:

  1. Šta je električno podno grejanje?

  Električno podno grejanje je vrsta podnog grejanja koja omogućava ravnomernu distribuciju toplote po celoj površini prostorije. Bolje zagrejan prostor, znači prijatnije uslove za boravak, a samim tim se podiže i nivo udobnosti života. Električno podno grejanje proizvodi skoro idealan tzv. profil toplote, što se nikako ne može postići toplovodnim podnim grejanjem. Ova vrsta grejanja nije vezana za grejnu sezonu, što znači da se takav način zagrevanja lako može koristiti i u hladnijim letnjim noćima.

  Savet stručnjaka iz firme ECOTERM GREJANJE

  1. Bavite se ugradnjom niskonaponskog električnog podnog grejanja, šta biste naveli kao prednosti odnosno karakteristike ovog sistema?

  Kada govorimo o niskonaponskom podnom grejanju i generalno o podnom grejanju kao prednosti izdvojio bih sledeće (ekološki profil, niskotemperaturno a visokoprofilno, niska potrošnja, ušteda stambenog prostora...):

  * visoka ekonomičnost - prva investicija/potrošnja/održavanje imaju prednostina za grejanje površina do 120 m2/po jednom brojilu
  * podižemo nivo poda samo za 2 mm
  * omamo LVD atest - pouzdano, ugradnja i u tuš kabinu
  * niskonaponsko upravljnaje, komforno, dugi vek i puzdano
  * kontrola sistema sa WiFi i digitalnim termostatima
  * zadnja generacija automatika, veoma sofisticirana
  * vlastiti razvoj i mogućnost prilagođavanja tehničkim zahtevima kupca, te jednostavna konekcija sa sistemom pametnih kuća
  * povlačenje energije dominantno u nižoj tarifi
  * nema redovnog održavanja

  elektricno-podno-grejanje.jpg
  ECOTERM grejanje

  2. Kako se vrši ugradnja ovog sistema?

  Ugradnja se vrši po inženjering sistemu:
  * na zahtev dajemo transparentnu tehnički/ekonomsku ponudu
  * ugovaranje za pravna i fizička lica (d.o.o. i zanatska radnja)
  * sami proizvodimo i montiramo opremu
  * puštanje u rad i davanje garancije

  podno-grejanje.jpg
  ECOTERM grejanje

  3. Kako se kreću cene?

  Raspon cena je od 34 do 40 EUR/m2 za "ključ u ruke". Ono što utiče na cenu su sledeći faktori:
  * kvalitet izolacije objekta (klasa AdoF)/potrebna snaga po m2
  * broj grejnih grupa
  * površina pojedine grejne grupe
  * način upravljnja (digitalni, WiFi ili GSM)

  G-din Radojica Savić dipl.ing.el., ECOTERM GREJANJE

  2. Ugradnja električnog podnog grejanja

  Električno podno grejanje se bez teškoća može postaviti ispod keramičkih, PVC (vinilnih) ili drvenih podnih obloga. Može se ugraditi u sve prostorije, u bilo kakvom stambenom prostoru. Jedini preduslov je to što se prilikom izbora podnih obloga mora obratiti pažnja na to koji je sistem električnog podnog grejanja postavljen ili tek treba da se postavi. Ispod keramičkih pločica postavljaju se grejne prostirke ili mreže za grejanje, a ispod PVC i drvenih podnih obloga ugrađuju se grejne folije.

  3. Prednosti i cena električnog podnog grejanja

  Ulaganje u ugradnju električnog podnog grejanja je manje u poređenju sa konvencionalnim podnim grejanjem. Postavljanje i uključivanje je jednostavno i lako izvodljivo, jer ne zahteva dodatne građevinske radove, a sam sistem funkcioniše tako da vrlo brzo ugreje prostoriju, u odnosu na druge tipove kojima treba i po više sati. Kada se koristi električno podno grejanje, vazduh je vlažniji, jer se pod zagreva na nižoj temperaturi nego kod konvencionalnog podnog grejanja, pa je i isušenost vazduha u prostoriji manja.

  Grejna mreža za električno podno grejanje
  Grejna mreža za električno podno grejanje

  Temperatura poda ne prelazi 27°C i može se regulisati u svakoj prostoriji zasebno. Idealan izbor takvog načina grejanja je u kupatilima, jer omogućava brzo sušenje vlažnih površina. Električno podno grejanje je odlično, efikasno i praktično rešenje, a njime se lako rukuje i ne zahteva nikakav dodatni trud. Cena kvadratnog metra električnog podnog grejanja iznosi između 25 i 100 EUR, u zavisnosti od izabranog sistema, a što uključuje nabavku materijala i postavljanje.

  Naravno, preporučujemo da se posla ne prihvatate sami ukoliko za to nemate odgovarajućeg znanja i iskustva, već da angažujete stručnjake koji će znati kako najbrže i najefikasnije da sve izvedu i, što je najvažnije, na najbezbedniji način omoguće korišćenje sistema, jer i sami znate da kombinacija vode i struje uvek predstavlja izvestan rizik.

  Stručni članak 2879
  Autor: Daibau trendovi magazin

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Tražite dobre izvođače radova za područje Električno podno grejanje?

  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Imamo čak 174 izvođača radova za područje Električno podno grejanje:

  Besplatna pretraga
  Tražimo lokalno
  Bez provizije
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana