Za područje

  Segmentna garažna vrata – najpraktičnije rešenje

  Članak je pregledalo čak 1642+ korisnika
  Jednostavna, sigurna i praktična, segmentna automatska garažna vrata, koja se zbog fleksibilnosti funkcionisanja mogu ugraditi u gotovo sve oblike garažnih otvora, a pritom ne zauzimaju prostor ispred ni iza njih, pošto se otvaraju i zatvaraju, odnosno, kreću, vertikalno, uvek imaju našu preporuku.
  Stručni članak 1642
  segmentna garazna vrata
  Imamo čak 813 izvođača radova za područje Garažna vrata:

  1. Garažna vrata

  Čini se da je ovih godina, sa ekspanzijom interneta, počela da se širi i produžava lista preduzeća, proizvođača koliko i ponuđača, koji redovno nude velike popuste tokom akcija prodaje segmentnih garažnih vrata sa dostavom i montažom širom Srbije, uključujući besplatno merenje i savetovanje pre kupovine.

  2. Segmentna garažna vrata

  Segmentna garažna vrata su posebno korisna za kratke prilaze ili garaže ispred prolaza (na primer uz trotoar), jer ne zauzimaju prostor unutar garaže, pa nisu prepreka ni za veća ni za viša vozila. Idealna su za garaže koje se ne koriste samo za vozila, već i kao svojevrsna ostava ili radionica, a vrata ovog tipa su i sasvim zaptivena tako da održavaju unutrašnju temperaturu konstantnom i štite garažu od prašine, nečistoća i kiše.

  Savet stručnjaka iz firme LJUBIŠA MARINKOVIĆ PR, SAMOSTALNA ZANATSKA RADNJA ROLLOPRO

  1.Koliko su segmentna vrata popularna među vašim klijentima?

  Segmentna garažna vrata su jedan od najpopularnijih proizvoda iz našeg asortimana. Njihova popularnost je proteklih godina na našem tržištu imala rapidni rast, što je u direktnoj srazmeri sa činjenicom da su već dugi niz godina najzastupljenija garažna vrata u svetu.  

  2.Šta su po vama prednosti segmentnih garažnih vrata, a šta nedostaci?

  Brojne prednosti segmentnih vrata učinile su da se među konstrukcijama te namene vrlo brzo kotiraju na mestu najefikasnijih garažnih vrata.

  Kao neke od bitnih prednosti naveo bih:

  - minimalan korišćen prostor za instalaciju i eksploataciju, čime se dobija maksimalan prostor unutar i ispred garaže;
  - izolaciona svojstva na veoma visokom nivou u odnosu na druge tipove garažnih vrata daju visok stepen zvučne izolacije i nizak stepen termopropustljivosti;
  - širok asortiman boja i aplikacija panela omogućuju da se uklope u današnju raznovrsnost eksterijera;
  - mogućnost instalacije na bilo kakvom obliku otvora, bez narušavanja njegovog projektovanog izgleda;
  - stabilnost konstrukcije samih vrata na veoma velikim pozicijama;
  - automatizacija koja omogućava ulazak u garažu bez izlaska iz automobila može da bude i komponenta složenijih “Smart House Sistema”;
  - dugoročnost eksploatacije sa minimalnim servisima, u šta smo se uverili decenijskom ugradnjom velikog broja različitih tipova segmentnih vrata gotovo bez kasnijih postprodajnih intervencija.

  Nedostaci segmentnih vrata:

  Postoje samo kod pojedinih tipova konstrukcija koji na tržištu i nisu našli previše mesta, pa bih kao manu naveo mogućnost prodavca ili instalatera da zloupotrebi neobaveštenost krajnjeg kupca o raznolikosti ponudjenih konstrukcija.

  3. S obzirom na trenutno povećanje cena na tržištu,kako se kreću segmentna vrata?

  Trenutni disbalans cena na tržištu nije uticao na cene segmentnih vrata u meri u kojoj je uticao na druge proizvode iz oblasti građevinarstva.

  Segmentna vrata su i dalje jedna od skupljih garažnih vrata, čijim izborom uz podršku od strane profesionalnih i stručnih ekipa, krajnji kupac dobija ipak najbolji odnos između plaćenog i dobijenog.

  G-din Ljubiša Marinković, LJUBIŠA MARINKOVIĆ PR, SAMOSTALNA ZANATSKA RADNJA ROLLOPRO

  Ovakvim garažnim vratima se može upravljati ručno ili automatski, na daljinu. Ona su tiha, a poseban sistem vešanja obezbeđuje nesmetan rad i posebno je koristan za vrata većih dimenzija. Dizajn vrata takođe sprečava zaglavljivanje i moguća oštećenja. Ovaj tip segmentnih vrata pravi se od dvostruko galvanizovanih čeličnih lamela. Čvrstina lamela omogućava veći raspon dimenzija, kao i ugradnju tzv. pešačkih vrata. Paneli su obostrano obloženi, odnosno, njihovo jezgro je dvostrano izolovano, ali tako da se spolja vidi šara po izboru kupca. Mnogi ponuđači kupcima nude i digitalnu štampu vanjske površine vrata: od imitacije prirodnog drveta, betona, lima do bilo kojih slika, fotografija, logotipa ili drugih proizvoljnih dezena po izboru kupca.

  garazna-vrata-segmentna.jpg

  3. Segmentna garažna vrata - cena

  Koliko koštaju garažna vrata? Na njihovu cenu utiču različiti faktori: dimenzije, proizvođač, materijal, način otvaranja (ručni, automatski), izbor boje, debljina samih vrata ili lamela od kojih su te od tipa (pokretni, krilni, rolo, segmentni). Za rolo vrata - garaža za jedno parking mesto bez motora cene se kreću od 65-80 eura/m2, dok su segmentna vrata od 110-130 eura/m2. Cene motora su od 240-550 eura zavisno od veličine vrata , vrste vrata i namene vrata.

  Stručni članak 1642
  Autor: Daibau trendovi magazin

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Tražite dobre izvođače radova za područje Garažna vrata?

  Imamo čak 813 izvođača radova za područje Garažna vrata:

  Besplatna pretraga
  Tražimo lokalno
  Bez provizije
  Imamo čak 813 izvođača radova za područje Garažna vrata
  8.6
  0

  ALU HRAST KIKINDA


  9.1
  0

  MLAĐAN MILIVOJEVIĆ PR BRAVARSKA RADIONICA ALU-MLAĐA PANJEVAC


  8.6
  0

  Bravarija Nikolić


  9.6
  0

  LIBRA


  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana