Za područje
  OTP banka

  10 bazena koji oduzimaju dah!

  Članak je pregledalo čak 3578+ korisnika
  Šta tokom leta može biti privlačnije od vode koja se blago mreška na popodnevnom povetarcu? Premda svaki bazen znači osveženje i opuštanje – rečju, uživanje u svakom smislu - baš zato uopšte nije sasvim svejedno kako je projektovan i kako se uklapa u okolinu. Tajna privlačnosti bazena ne može biti jednostavnija: on predstavlja poriv za primamljivim osveženjem i predahom od svega što nas okružuje, tako da ne preostaje ništa drugo nego da zbacite sandale pa naglavce skočite i zaronite.
  Stručni članak 3578
  1
  Imamo čak 137 izvođača radova za područje Bazeni:

  1. Okrugli bazen oivičen teracom

  Bazen, koji su projektovali arhitekte Kenedi i Nolan pored jedne vile u Melburnu, sasvim namerno izaziva uobičajene asocijacije – okrugao je, kompaktan, dubok i taman. Namenjen je korišćenju tokom cele godine - leti kupanju, a zimi divljenju - tamnoj vodi u kojoj se ogledaju isti takvi, uzastopni obli motivi na fasadi, kao u jezercetu.

  Savet stručnjaka iz firme UREĐENJE I PROJEKTOVANJE ZELENIH POVRŠINA LIVING POOL DESIGN

  1. Koji tip bazena Vaši klijenti najčešće traže i zašto?

  Poslednjih 10 godina primat imaju bazeni izgrađeni od termo/iso bloka kao i bazeni sa čeličnom konstrukcijom. Odlikuje ih pre svega brza i precizna izgradnja. U pitanju su kvalitetni nemački i italijanski materijali koji garantuju dugotrajnost. Završna obloga bazena je sve češće bazenski lajner (Elbe, Renolit). Osim klasičnih jednobojnih, u ponudi imamo lajnere modernog dizajna koji će bazen učiniti unikatnim. Najnoviji trend su 3d lajneri inspirisani prirodom koji daju posebnu atmosferu.

  2. Često na ekskluzivnim fotografijama možemo da vidimo moderne bazene na terasama. Koji je to tip bazena?

  U pitanju su montažni bazeni koji zbog svoje lagane konstrukcije predstavljaju idealno rešenje za ravne krovove I terase. Naša preporuka su Laghetto bazeni minimalističkog ,elegantnog dizajna. Modularni sistem nam omogućava da ga ukopimo u svaki prostor i učinimo ga jedinstvenim.

  3. Šta biste naveli kao prednost prirodnih bazena i da li se bavite izradom istih?

  Prednost prirodnih bazena je u biološkom sistemu prečišćavanja, razvija se uravnotežen eko sistem koji u potpunosti eliminiše upotrebu hemijskih sredstava u održavanju vode. Ne postoji uslovljenost nekim standardnim oblicima, pravougaoni, ovalni, tako da se mogu uklopiti u ambijent bez narušavanja prirodne atmosfere. Ostvarili smo dobru saradnju sa nemačkom firmom "Oase" koja je lider na tržištu bazenske tehnologije kada su u pitanju prirodni bazeni. Kompletna oprema koju ugrađujemo je "Oase" čime obezbeđujemo visok kvalitet i jednostavnost u rukovanju. Poslednjih godina postoji sve veće interesovanje za prirodne bazene međutim mali je broj izgrađnih pošto su još uvek novina na našem tržištu pa se klijenti opredeljuju za nešto što im je poznato. Sigurni smo da će se ovaj trend promeniti vremenom I dobrom edukacijom.

  G-đa Julijana Konstantinović dipl.inženjer pejzažne arhitekture, UREĐENJE I PROJEKTOVANJE ZELENIH POVRŠINA LIVING POOL DESIGN

  Caroline House/Melbourne; Kennedy Nolan (kennedynolan.com.au), Foto: Derek Swalwell
  Caroline House/Melbourne; Kennedy Nolan (kennedynolan.com.au), Foto: Derek Swalwell

  2. Odraz planina na površini vode

  Arhetipsku sliku ognjišta oko kojeg se okuplja zajednica, arhitekte biroa Enota, realizovale su kao duboko kružno središte sa gorionikom u sredini kojim su presekli volumen prirodnog bazena ispred hotela Plesnik u živopisnoj Logarskoj dolini. Na vodenoj površini ogledaju se planinski grebeni, a posetioci mogu da uživaju u prelepom pogledu i društvu prirodnih elemenata vode i vatre.

  Wellness Plesnik/Logarska dolina; Enota (www.enota.si), Foto: Miran Kambič
  Wellness Plesnik/Logarska dolina; Enota (www.enota.si), Foto: Miran Kambič

  3. Betonski bazen usred džungle

  Brojne terase i vrtovi okružuju kuću u Malinalku, u Meksiku, koju su dizajnirali arhitekte MCXA. Vrhunac lepote ambijentalne celine je prostor iza kuće u kome se nalazi betonski bazen, monolitni kameni kamin i drvena konstrukcija sa pergolom, inspirisana obližnjom piramidom Maja, jednom od tri takve vrste na svetu.

  Mague House/Malinalco; Mauricio Ceballo X Architects (www.mcxa.group), Foto: Diego Padilla Magallanes
  Mague House/Malinalco; Mauricio Ceballo X Architects (www.mcxa.group), Foto: Diego Padilla Magallanes

  4. Zabava za sve pored bazena

  Centralni vrt vile Sorrento Beach osmišljen je kao umirujući i opuštajući prostor za povlačenje i relaksaciju, koji odslikava suštinu leta na plaži, odnosno, pored bazena. Dnevni boravak na otvorenom namenjen je svim starosnim grupama. Trambolina i skakanje su zabava za decu, dok odrasli mogu da uživaju u plivanju i druženju pored bazena.

  najlepsi-bazeni.jpg

  Kuća Sorrento/Port Philip Bay; Padolfini architects (www.padolfini.com.au ), Foto: Rory Gardiner
  Kuća Sorrento/Port Philip Bay; Padolfini architects (www.padolfini.com.au ), Foto: Rory Gardiner

  5. Bazen u travi

  Kuću koja je građena i mahom obložena drvetom, karakterišu odlike skandinavske otvorenosti i povezanosti sa prirodom. Kuća, koju su dizajnirali arhitekti biroa Modular, ima otvoreni bazen postavljen na najnižoj, travnatoj ravni. Deo zgrade pored bazena, gde se nalaze prostorije za rekreaciju, ima zeleni krov. Na taj način priroda slobodno zalazi u unutrašnje životne prostore.

  Skandinavska kuća/Visoko; Modular arhitekti (www.modular.si), Foto: Miran Kambič
  Skandinavska kuća/Visoko; Modular arhitekti (www.modular.si), Foto: Miran Kambič

  6. Beskonačni bazen

  Italijanski arhitekta Lorenco Guzzini projektovao je ovu vilu sa pogledom na jezero Komo, u Italiji, sa fasadom od morenskog kamena i naizgled beskonačnim bazenom. „Bazen u vili nije samo kliše, on ima arhitektonsku i simboličku funkciju koja se vizuelno stapa sa tirkizno plavo-zelenkastom vodom jezera“, rekao je Guzizni.

  Vila Molli/ Sala Comacina; Lorenzo Guzzini (www.lorenzoguzziniarchitecture), Foto: Giorgio Marafioti
  Vila Molli/ Sala Comacina; Lorenzo Guzzini (www.lorenzoguzziniarchitecture), Foto: Giorgio Marafioti

  7. Plivanje sa pogledom

  Vander Urbani Resort je modernistički i perfekcionistički osmišljen hotel u starom delu Ljubljane. Podignut je u unutar četiri susedne istorijske zgrade. Na poslednjem spratu se nalazi zimska bašta sa otvorenim terasom i bazenom. Drvena terasa nudi mnogo prostora za sunčanje i opuštanje, a sa bazena se pruža predivan pogled na Ljubljanicu i grad iza nje.

  Vander Urbani Resort/Ljubljana_Sadar+Vuga (www.sadarvuga.com)
  Vander Urbani Resort/Ljubljana_Sadar+Vuga (www.sadarvuga.com)

  8. Bazen u vrtu

  Kuća u Lisabonu, koju su dizajnirali ComA arhitekti, ima mali bazen u vrtu iza kuće. Pored njega je ista takva drvena terasa od tehnovood drveta, a privatnost pruža zasad u obliku žive ograde na ivici parcele.

  Kuća Ventura Terra/Lisabon; ComA( www.coma.com.pt), Foto: Joao Morgado
  Kuća Ventura Terra/Lisabon; ComA( www.coma.com.pt), Foto: Joao Morgado

  9. Refleksije vode u atrijumu

  Arhitekti Ong & Ong obnovili su stari maloprodajni objekt u stilu art-dekoa u Singapuru. Atrijum kuće je otvoren da služi kao svetlarnik, dok aluminijumska obloga na zidovima atrijuma pomaže u reflektovanju prirodne svetlosti. Ovim je istovremeno obezbeđena i kružna ventilaciju za efikasno prirodno hlađenje unutrašnjosti. Puni zidovi zgrade okrenuti prema atrijumu zamenjeni su staklenim kliznim zidovima tako da otvoreni bazen može biti odvojen, ali i spojen u jedinstvenu ambijentalnu celinu.

  55 Blair Road/Singapur_Ong&Ong (www.ong-ong.com)
  55 Blair Road/Singapur_Ong&Ong (www.ong-ong.com)

  10. Umirujući zvuk vodopada

  Izraelski arhitekti Blatman-Cohen renovirali su i proširili postojeću kuću izgrađenu 1990-ih godina. Kući je dograđen podrum s pogledom ka atrijumu, koji propušta prirodnu dnevnu svetlost u sobe i služi kao mesto za opuštanje na otvorenom. U atrijum je smešten bazen sa dva vodopada kako bi se prigušila buka koja dolazi sa ulice.

  Rezidencija u Tel Avivu; Blatman-Cohen Architecture Design (www.blatman-cohen.com), Foto: Amit Giron
  Rezidencija u Tel Avivu; Blatman-Cohen Architecture Design (www.blatman-cohen.com), Foto: Amit Giron

  Ukoliko se odlučite za bazen nalik ovima ili sasvim drugačiji, možete se obratiti i nama na DaiBau.rs. Na našem sajtu ćete naći još saveta vezanih za ovu temu, ali i ponuđače i proizvođače s kojima sarađujemo i koji će na vaš upit uzvratiti odgovarajućom ponudom.

  Informacije o cenama možete pogledati u našem kalkulatoru.

  Vaš tim,

  DaiBau.rs

  Stručni članak 3578
  Autor: Daibau trendovi magazin

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Tražite dobre izvođače radova za područje Bazeni?

  Imamo čak 137 izvođača radova za područje Bazeni:

  Besplatna pretraga
  Tražimo lokalno
  Bez provizije
  Imamo čak 137 izvođača radova za područje Bazeni
  9.7
  0

  DRUŠTVO SA OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU GMC KRAGUJEVAC


  8.8
  0

  Ns Alati


  9.2
  0

  AQUA MRAMOR DOO BEOGRAD (VOŽDOVAC)


  9.4
  0

  IZGRADNJA BAZENA ZA KUPANJE I MONTAŽA BAZENSKE TEHNIKE CWT TRNAVA


  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana