x

  Drvena nadstrešnica ili pergola

  Članak je koristilo čak 665+ korisnika
  Nastrešnica je najpraktičnija, ali i često zapostavljena gradjevina, koja krasi javne objekte te stambene kuće. Nastrešnice nam još od prastarih vremena služe kao zaklon koji štiti nas i našu imovinu. Danas ih često nalazimo postavljene ispred ulaza te za zaštitu naših automobila. Zahvaljujući današnjoj tehnologiji poznat je veliki broj različitih oblika i načina izrade nastrešnica, a u sledećem članku ćemo se detaljno osvrnuti na drvenu nastrešnicu, njenu izradu i cenu. Drvene nadstrešnice imaju dugu istoriju te su zbog toga prihvatlhive za okolinu i zbog lakoće obrade drveta su još i danas izuzetno popularne. Osobine drveta omogućavaju laku izradu skeletne konstrukcije i bezbroj načina oblikovanja počev od ravnih, pa do savijenih oblika. Jedan od problema koji se javlja je savijanje konstrukcije, ukoliko drvo nije dovoljno osušeno kao i kod veće debljine drveta. Većinu spomenutih problema danas rešavamo lepljenim nosačima, koji odgovaraju i većim rasponima.
  Stručni članak 665
  Imamo čak 1036 izvođača radova za područje Drvene nadstrešnice:

  Krov nastrešnice 

  Drvena nadstrešnica može imati sve vrste krovova, koji pre svega zavise od nagiba krovne konstrukcije. Krov drvene nadstrešnice može biti klasičan od opeke, tegole, trapeznog lima ili su to polikarbonatne ploče, koje propuštaju svetlost. Treba voditi računa o mogućnem rastezanju i savijanju konstrukcije, koje može uticati na krov.

  Oblik nadstrešnice

  Oblik nadstrešnice nam diktiraju materijal i okolina. Ukoliko su kuća ili objekat izgrađeni na uobičajen način, tada nadstrešnica može biti ekstravagantna, ali ukoliko je kuča već sama po sebi upečatljiva, preporučljivo je da nadstrbude više neutralno oblikovana, kako se ne bi previše isticala u odnosu na prvobitni objekat. Moderna nastrešnica je uglavnom ravnih linija i jednostavna je, ali uprkos tome njena estetika dolazi do savršenog izražaja. 

  Dozvola za gradnju nadstrešnice

  Potreba za gradjevinskom dozvolom zavisi od veličine nadstrešnice. Za nastrešnice manje od 30 m2, dozvola nije neophodna, dok je za nadstrešnice od 30 do 50 m2 potrebno zatražiti gradjevinsku dozvolu za jednostavne objekte.

  Cena nadstrešnice

  Cene nadstrešnica zavise od veličine, materijala i krova nadstrešnice. Orijentaciono, nadstrešnica za dva automobila ukupnih dimenzija 6 x 5m sa konstrukcijom od masivnog drveta i krovom može koštati i više od 3000 EUR. Nadstrešnica od lepljenih nosača je nešto skuplja, a cena panel ploča se kreće oko 500 EUR/m3 + PDV.

  Ukoliko imate nacrt nadstrešnice, možete zatražiti ponudu na web stranici, gde takođe možete pronaći  nadstrešnice brojnih izvođača radova.

  Stručni članak 665
  Avtor: DaiBau.rs
  Imamo čak 1036 izvođača radova za područje Drvene nadstrešnice:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  PREPORUČENE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE DRVENE NADSTREŠNICE
  Imamo čak 1036 izvođača radova za područje Drvene nadstrešnice:  + BESPLATNO
  + BEZ PROVIZIJE
  + OCENJENI IZVOĐAČI RADOVA
  + TRAŽIMO LOKALNO
  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE DRVENE NADSTREŠNICE?

  drvena nadstrešnica za ulaz
  drvena automobilska nadstrešnica
  paviljon za terasu
  pergola
  SLOVENIA, HQ
  SLOVENIA, HQ
  MOJMOJSTER.NET

  Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
  2000 Maribor

  00386 40 145 800

  AUSTRIA
  AUSTRIA
  DAIBAU.AT

  Pestalozzistraße 1/II/12
  8010 Graz

  0043 676 5205 325

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  KONTAKTI

  Potražnje: 00381 114 300 340
  Preduzeća: 00381 114 300 340

  GLOBALNE STRANICE

  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.at
  www.daibau.rs
  www.daibau.com
  © 2018 DaiBau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana