Za područje

  Građevinski radovi ili zanatski radovi – na šta treba paziti kod ponuda

  Članak je pregledalo čak 2314+ korisnika
  Ponuda za izvođenje građevinskih radova ili zanatskih radova je dokument koji definiše obim poslova koje treba izvršiti. Čak i pre nego što kontaktirate odgovarajućeg ponuđača, trebalo bi da sami sa sobom razjasnite koji će biti obim zadataka, koje i kakve materijale hoćete ili šta zapravo želite da neka firma uradi za vas. Građevinski radovi, kao i zanatski, zbog toga se definišu sastavljanjem popisa radova i materijala, takozvanim, predmerom.
  Stručni članak 2314
  ponuda za gradjevinske radove
  Imamo čak 3449 izvođača radova za područje Projektovanje:

  1. Šta sve ponuda za građevinske ili zanatske radove treba da sadrži?

  Možete uporediti ponude različitih ponuđača, ali samo u slučaju da ste od njih zahtevali isti obim posla i ako sve firme pružaju iste usluge. Svaka ponuda za izvođenje građevinskih ili zanatskih radova mora da sadrži sledeće podatke: naziv ponuđača i naručioca, broj ponude, datum i period važenja, sadržaj koji predstavlja popis radova, materijala i slično, kao i pečat i potpis ponuđača. Što je vaš upit detaljniji i precizniji i ponuđaču će biti lakše da odgovori konkretnijom i konkurentnijom ponudom. Ako dokument ne sadrži pomenute podatke, izvođač radova najverovatnije nije ozbiljno zainteresovan.

  2. Kada treba tražiti ponudu?

  Takođe je važno da ne tražite ponudu od ponuđača, odnosno, izvođača radova ili pružaoca usluga za svaki minimalni posao, ili ako vas samo zanima cena, već onda kada zaista želite da određeni radovi budu izvršeni. Ako niste ozbiljno zainteresovani i ne pružite ponuđaču sve potrebne informacije, ni on nije dužan da pripremi ponudu. Svaka dobra ponuda oduzima puno truda, posvećenosti i vremena, pa to imajte na umu pri postavljanju zahteva.

  3. Značaj ponude za naručioca i ponuđača

  Imajte na umu da je ponuda izuzetno važna, jer je prvi korak do sklapanja dogovora. Naručilac ozbiljnost ponuđača može proceniti na osnovu ponude i, ako primi više njih, može ih uporediti međusobno.

  Ponuda je važna i za ponuđača, jer kada dobije informacije od naručioca, zna da se radi o ozbiljnoj narudžbini. Takođe, ponuda za ponuđača predstavlja određenu zaštitu, jer je u obavezi da naručiocu ponudi samo radove i materijale navedene u njoj i ništa više od toga. Kroz ponudu ponuđač može predstaviti i svoje prednosti u odnosu na konkurente.

  Ukoliko se odlučite za sastavljanje ponude za ponuđače, možete se obratiti i nama na DaiBau.rs. Na našem sajtu ćete naći još saveta vezanih za ovo temu, ali i ponuđače i proizvođače s kojima sarađujemo i koji će na vaš upit uzvratiti odgovarajućom ponudom.

  Informacije o cenama možete pogledati u našem kalkulatoru.

  Vaš tim,

  DaiBau.rs

  Stručni članak 2314
  Autor: DaiBau trendovi magazin
  Imamo čak 3449 izvođača radova za područje Projektovanje:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Imamo čak 3449 izvođača radova za područje Projektovanje:

  BESPLATNA PRETRAGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJE
  Imamo čak 3449 izvođača radova za područje Projektovanje
  9.5
  0

  MILI ANĐELI ENTERIJERI DOO BEOGRAD


  9.7
  0

  ARKO TRADE DOO PRIVREDNO DRUŠTVO ZA PROJEKTOVANJE I INŽENJERING BEOGRAD (SAVSKI VENAC)


  10
  0

  PLUS 381 ARCHITECTS


  9.4
  0

  DRAGANA RADOVANOVIĆ-BRKIĆ PR AGENCIJA ZA PROJEKTOVANJE FORMA IN ARILJE


  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE PROJEKTOVANJE?

  Serbia
  DAIBAU.RS

  Petra Drapšina 27
  21000 Novi Sad

  +381 11 430 0 340

  © 2022 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana