x

  VRSTE I CENE KLIMA UREĐAJA

  Članak je koristilo čak 574+ korisnika
  Tokom leta su klima uređaji neizostavni elementi skoro svakog prostora kako bi vreme provedeno u klimatizovanim prostorima tokom leta bilo što prijatnije. Tokom letnjih vrućina klima uređaj funkcioniše tako što isisava topao vazduh koji usmerava napolje. Klima uređajima možemo i grejati, obrnutim procesom – spoljašnji vazduh se zagreva i pušta u prostor. U ovom članku ćemo ukratko pojasniti kakve vrste klima postoje, kako ih rangiramo i kolika je cena klima uređaja.
  Stručni članak 574
  Zidni klima uređaj
  Zidni klima uređaj
  Imamo čak 50 izvođača radova za područje Kotao na drva:



  1. VRSTE KLIMA UREĐAJA NA OSNOVI BROJA JEDINICA

  Klima uređaje u osnovi delimo u tri grupe : split klima uređaji, klima uređaji bez spoljašnje jedinice i prenosne klima uređaje.

  Split klima uređaj

  Split klima uređaj važi za najčešće korišćenu verziju klima uređaja. Sastavljen je iz dve jedinice, odvojene unutrašnje i spoljašnje kompresorske jedinice. Obe jedinice međusobno povezuju dve izolirane bakarne cevi, kroz koje protiče plin za hlađenje. Na tržištu postoji više vrsta split klimatskih sistema, koji se razlikuju po jačini ali nevezano za snagu samog uređaja, ovu vrstu klima uređaja odlikuje velika učinkovitost. Zidna split klima je najčešće korišćen klima uređaj. U slučaju da želite da, u jedan prostor, montirate više klima uređaja koji su međusobno povezani postoji poseban sistem montaže i izvođenja. U tom slučaju se više klima uređaja poveže u jednu spoljašnju jedinicu. Sa takvim, multi-split sistemom ćemo uštedeti prostor u stambenom ili nestambenom objektu koji klimatizujemo.

  Klima uređaj bez spoljašnje jedinice

  Kao što samo ime kaže, ova vrsta klima uređaja nema spoljašnju jedinicu, koju, u različitim situacijama i prostorima, nije moguće montirati. Klima uređaj bez spoljašnje jedinice, sa tačke gledišta energetske učinkovitosti, parira klasičnom split klima uređaju. Uređaj možemo postaviti gde god želimo u prostor a za funkcionisanje je potrebno bušenje dve rupe u spoljašnjem zidu ( za uzimanje spoljašnjeg vazduha i hlađenje kondenzatora).

  Prenosivi klima uređaj

  Prenosivi klima uređaj važi za najpraktičjije rešenje što se tiče premeštanja i postavljanja u prostor, ali to je, pored cene, jedina prednost prenosivog klima uređaja. U smislu učinkovitosti i jačine se prenosivi klima uređaj nikako ne može meriti sa ostalim klima uređajima, a osim toga je i potrebno povremeno obezbediti ispust vazduha napolje ( rupa u zidu, otvaranje prozora)


  Prenosivi klima uređaj
  Prenosivi klima uređaj


  2. VRSTE KLIMA UREĐAJA NA OSNOVI POLOŽAJA I NAČIN UGRADNJE U PROSTOR

  Klima uređaji se na osnovi položaja u prostoru dele na zidne, podne, plafonske, kasetne i kanalske klima uređaje.

  Zidni klima uređaj

  Zidni klima uređaj važi za najklasičniju vrstu klima uređaja i montira se neposredno na zid. Može biti sastavljena iz dve jedinice ( split klima uređaj) ili iz samo jedne unutrašnje jedinice. Za montažu zidnog klima uređaja potreban je spoljašnji zid i odvod vode koja nastaje u procesu hlađenja unutrašnjeg, toplog vazduha.

  Podni klima uređaj

  Podni klima urešaj je montiran na ploču prostora i, kao i zidni klima uređaj, odlikuje ga velika učinkovitost. Podnim klima uređajima se vrlo brzo dostiže želena temperatura prostora.

  Plafonski klima uređaj

  Plafinski klima urešaj je najčešće sakriven u spuštenom plafonu. Takav uređaj je idealan za prostor u kojem ne želimo da klima uređaj bude vidljiv. Za plafonski klima uređaj se uglavnom odlučujemo u stambenim prostorima, a izuzetno je korisna u javnim objektima ( muzeji, galerije) gde bi vidljiv klima uređaj kvario estetiku celokupnog prostora.

  Kasetni klima uređaj

  Za montažu kasetnog klima uređaja nam je potrebna dovoljna visina samog prostora, jer se takvi uređaji ugrađuju u spušteni plafon. Kasetni klima uređaj kao takav omogućava brojne opcije korišćenja, a pored toga ima interesantan oblik i može biti i estetski element prostora.


  Skriveni plafonski klima uređaj
  Skriveni plafonski klima uređaj


  Kanalski klima uređaj

  Kanalski klima uređaj odgovara objektima gde je potrebno klimatizovati više spratova ili individualno hladiti i grejati prostore. Tu spadaju dvorane, restorani, hoteli i slični veći objekti.

  CENA KLIMA UREĐAJA

  Cena klima uređaja zavisi od vrste klima uređaja, jačine uređaja koja mora biti prilagođena za tačno određenu veličinu prostora i, naravno, od distributera klima uređaja.

  Cena za zidni split klima uređaj

  Okvirna cena za split klima uređaj sa spoljašnjom i jednom unutrašnjom jedinicom sa jačinom hlađenja i grejanja do 4kW, uključujući i montažu je 700EUR.

  Cena za kasetni klima uređaj

  Okvirna cena plafonskog klima uređaja sa jednom unutrašnjom ili spoljašnjom jedinicom, sa kasetnom ugradnjom i sa 4 smera izduvavanja i grejanjem i hlađenjem do 2,5kW, uključujući i montažu je 1200EUR

  Cena za podni klima uređaj

  Okvirna cena podnog klima uređšaja sa spoljašnjom i unutrašnjom jedinicom do 2,5kW moći grejanja i hlađenja, uključujući i montažu je 1000EUR

  Stručni članak 574
  Avtor: DaiBau.rs
  Imamo čak 50 izvođača radova za područje Kotao na drva:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  PREPORUČENE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE KOTAO NA DRVA
  Imamo čak 50 izvođača radova za područje Kotao na drva:



  + BESPLATNO
  + BEZ PROVIZIJE
  + OCENJENI IZVOĐAČI RADOVA
  + TRAŽIMO LOKALNO
  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE KOTAO NA DRVA?

  kotao za drva
  kotlovi na cjepanice i pelete
  SLOVENIA, HQ
  SLOVENIA, HQ
  MOJMOJSTER.NET

  Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
  2000 Maribor

  00386 40 145 800

  AUSTRIA
  AUSTRIA
  DAIBAU.AT

  Pestalozzistraße 1/II/12
  8010 Graz

  0043 676 5205 325

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  KONTAKTI

  Potražnje: 00381 114 300 340
  Preduzeća: 00381 114 300 340

  GLOBALNE STRANICE

  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.at
  www.daibau.rs
  www.daibau.com
  © 2018 DaiBau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana