Za područje

  Vinilne ploče, cena vinila

  Članak je pregledalo čak 7280+ korisnika
  Podne obloge su u svakom prostoru jedan je od glavnih elemenata enterijera, budući da itekako utiču na to kako će neko doživeti određen ambijent i kako će se u njemu osećati. Vinilne ploče su najpopularnije podne obloge upravo zbog bogatog izbora boja, dezena i tekstura, koje nije teško uklopiti u bilo koji stil, koliko i zbog njihove trajnosti i otpornosti.
  Stručni članak 7280
  pvc laminat na klik
  Imamo čak 1106 izvođača radova za područje Vinilni podovi, PVC podovi:

  1. Vinilne ploče

  Prema statistici, vinilni pod je najpopularnija vrsta na svetu. Vinilne podne obloge se proizvode u različitim dimenzijama i debljinama. Vinil je topao na dodir, a hodanje po njemu je tiho i prijatno. Postavljanje vinila vrši se lepljenjem na suvu i ravnu površinu, a popularan je i vinil „na klik“, koji se spaja bez lepka. Što se upotrebe tiče, može se koristiti za kuhinje i kupatila, jer je otporan na vlagu. Zbog toga što je tanak i lagan, vinil je posebno pogodan za renoviranja i kombinovanje sa podnim grejanjem. Uopšteno govoreći, vinil se lako postavlja, otporan je na vlagu i udarce, pogodan za podno grejanje i jednostavan za održavanje, tako da je gotovo savršen.

  Vinilom se mogu oblagati čak i zaobljeni elementi
  Vinilom se mogu oblagati čak i zaobljeni elementi

  2. Postavljanje vinila

  Sve što nam treba za postavljanje vinila je ravna i suva podloga. Pre postavljanja površina mora biti zalivena samorazlivnom ravajućom masom da bi se dobila sasvim ravna i glatka podloga. PVC ploče se lepe posebnim lepkom, koji se mora sušiti 10-15 minuta pre postavljanja. PVC rolne ili PVC vinilne ploče „na klik“ spajaju se vrlo lako, bez lepka. Održavanje vinila je izuzetno jednostavno, potrebni su samo odgovarajuće sredstvo za čišćenje i vlažna krpa.

  Postavljanje vinila je brzo i jednostavno
  Postavljanje vinila je brzo i jednostavno

  3. Boje i dezeni vinila

  Budući da je vinil plastika, ponuda boja, uzoraka i tekstura je bezmalo neograničen. Od jednobojnog, preko prugastog ili karo printa, do imitacije drveta ili kamena. Površina vinila može imati poseban tretman koji mu daje dodatna povoljna svojstva: površina može biti kompaktna, akustična, sigurnosna ili protivklizna, antistatička ili elektroprovodljiva.

  4. Vinil – cena

  Iako se vinil smatra jednom od najpristupačnijih podnih obloga, njegova cena zavisi od kvaliteta gornjeg sloja (od 0,3-0,55 mm i više) i proizvođača. Prosečna cena vinila je između 12 i 20 EUR/m2.

  Informacije o cenama možete pogledati u našem kalkulatoru.

  Pošaljite nam upit ili postavite pitanje.

  Stručni članak 7280
  Autor: Daibau trendovi magazin

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Tražite dobre izvođače radova za područje Vinilni podovi, PVC podovi?

  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Imamo čak 1106 izvođača radova za područje Vinilni podovi, PVC podovi:

  Besplatna pretraga
  Tražimo lokalno
  Bez provizije
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana