Za područje

  Epoksidne boja i premaz za svaki dom

  Članak je pregledalo čak 2515+ korisnika
  Epoksidna boja se može koristiti i za zidove i za podove. Epoksidni pod je otporan na pritisak, nečistoće i vlagu, što ga čini jednom od najtrajnijih podnih obloga na tržištu. Pored toga, dostupan je u bezbroj atraktivnih boja.
  Stručni članak 2515
  epoksidne boja premaz
  Imamo čak 1060 izvođača radova za područje Epoksidni podovi:

  1. Epoksidna smola

  Epoksidna smola je jedan od najsvestranijih materijala za izradu podova, a može da se koristi i za nove konstrukcije i za renoviranja. Epoksidni podovi su napravljeni od samorazlivne epoksidne smole, sa dodatkom učvršćivača, ispuna i boja. Kombinovanjem ovih sastojaka postižu se veoma različiti fizički i estetski efekti. Smola se razliva na ravnim, suvim i očišćenim površinama, gde će tečnost stvoriti savršeno ravan i gladak pod. U zavisnosti od debljine obloga razlikujemo:

  • epoksidni zaštitni premaz,
  • epoksidne samorazlivne podove,
  • epoksidnu impregnaciju betona za veću čvrstinu,
  • epoksidne košuljice ili estrih,
  • epoksidne malterske podove i
  • epoksidne ukrasne podove.

  Savet stručnjaka iz firme LOFT DEKORATIVNI PODOVI

  1. Za koje površine najčešće preporučujete epoksidne podove svojim klijentima?

  Što se tzv. epoksi, odnosno epoksidnih podova tiče, ne postoji ograničenje po pitanju kvadrature. Ipotrebljava se u magacinima i halama, a u poslednjih par godina se sve češće koristi u stambenim prostorima, kafićima i restoranima. U magacinima i industrijskim objektima su podovi uglavnom jednobojni dok su stanovima i kafićima višebojni, sa metalik efektima i sl.

  2. Šta biste naveli kao eventualnu manu epoksi podova?

  Pri upotrebi epoksi smola u stambenim objektima kao i kod restorana i kafića, posle izvesnog vremena počinju da se vide tragovi korišćenja. U industriji se dešava identična stvar, ali u tom slučaju estetika nije primarna već epoksi ima ulogu zaštite betona i lakog održavanja. Kod dekorativnih epoksi podova to se rešava dodatnim lakiranjem.

  3. Da li na tržištu trenutno postoji proizvod koji bi mogao da zameni epoksi podove?

  Epoksi podovi su primarno namenjeni industriji, ali su tokom godina našli primenu u stambenim prostorima. U industriji postoje i druga rešenje osim ovih podova. U zavisnosti od namene i opterećenja (hemijska, termička, mehanička) koriste se poliuretani, poliuretan-cementi i sl. Za stambene objekte i objekte javnih namena (tržni centri, restorani, kancelarije..) sve više koristimo mikrocementne i livene cementne podove. Mikrocement ispunjava sve estetske zahteve sve većeg broja kupaca. Svojim izgledom (beton look) se uklapa kako u industrijski dizajn tako i u klasičan stil (mermer tehnika).

  g. Vladimir Inić, LOFT DEKORATIVNI PODOVI

  Jednom kada se epoksidna smola stvrdne, otporna je na pritisak, nečistoće i hemikalije. Najnovije tehnologije proizvodnje epoksidne smole su na vodenoj bazi koja je, ekološki gledano, daleko prihvatljivija. Možete se dogovoriti sa majstorom o bilo kojoj debljini i zajedno definisati kako hoćete da pod izgleda.

  Epoksidni podovi su u rasponu od minimalističkih belih do raskošnih, poput mermera
  Epoksidni podovi su u rasponu od minimalističkih belih do raskošnih, poput mermera

  2. Epoksidni premaz ili epoksidna boja

  Epoksidna boja je odličan izbor za prostorije kojima je potrebno često čišćenje. Ova je boja zapravo tanak, ali postojan, premaz za manje opterećene površine. Epoksidni premaz se sastoji od epoksidnih smola, rastvarača i različitih aditiva. Primena epoksidnih premaza je izuzetno jednostavna. Epoksidne boje se nanose četkama ili valjcima na čiste i glatke površine. Epoksidna boja se može nanositi na podove ili zidove. Najčešće se koristi za prostore kao što su laboratorije, neopterećena skladišta, kuhinje, vešernice i radionice.

  Možete odabrati nijansu i teksturu boje mešanjem različitih pigmenata i boja. Gotova površina može biti glatka, visokog sjaja ili matirana. Epoksidna boja je ekološki prihvatljivija od epoksidne smole, jer se može razblažiti vodom. Održavanje je izuzetno jednostavno, pošto je epoksidna površina otporna na nečistoće i vrlo dugotrajna.

  Nanošenje epoksidne boje radi se molerskim valjcima
  Nanošenje epoksidne boje radi se molerskim valjcima

  3. Prednosti epoksidnih podova

  Glavna prednost epoksidnih podova je njihova izuzetna čvrstina. U zavisnosti od debljine, epoksidni podovi su pogodni i za najprometnije prostore u proizvodnim halama, skladištima i garažama. Prave se izuzetno brzo i predstavljaju trajno rešenje. Epoksidni podovi su otporni na mehaničko habanje i naprezanja, vlagu, tečnosti, nečistoće kao i hemikalije svih vrsta. Oni su gotovo neuništivi, a pri tom im je održavanje izuzetno jednostavno. Kada se završe, još jedna od vrlo bitnih karakteristika je i da su antiseptični, odnosno, nealergijski. Na kraju, ali ne i najmanje značajno, ima ih u svim bojama, pa je broj mogućih nijansi i tekstura skoro neograničen.

  Stručni članak 2515
  Autor: Daibau trendovi magazin
  Imamo čak 1060 izvođača radova za područje Epoksidni podovi:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Tražite dobre izvođače radova za područje Epoksidni podovi?

  Imamo čak 1060 izvođača radova za područje Epoksidni podovi:

  Besplatna pretraga
  Tražimo lokalno
  Bez provizije
  Imamo čak 1060 izvođača radova za područje Epoksidni podovi
  9.2
  0

  HI-RON


  9
  0

  Hudožnik


  8.8
  0

  ARTIST037


  9.3
  0

  PR POSTAVLJANJE ZIDNIH I PODNIH OBLOGA BEOPRA


  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana