Za područje
  Vreme je za štednju energije

  Treba li vam enterijerista?

  Članak je koristilo čak 1434+ korisnika
  Svako se bar jednom u životu nađe u ulozi dizajnera enterijera prilikom opremanja svog stana ili kuće iz snova. Nesumnjivo je da je pri tom najvažnije da prostor koji sređujete za sebe ili porodicu bude odraz htenja, potreba, mogućnosti i stila koji volite, jer ćete se jedino tako u njemu osećati prijatno, komotno i zadovoljno – rečju, „kao kod kuće“. Međutim, činjenica je i to da je tek nekolicina u stanju da odabere prave boje, materijale i dekor unutrašnjeg ambijenta koji su međusobno u potpunom skladu, pa je konsultacija sa projektantom unutrašnjeg uređenja sasvim dobrodošla.
  Stručni članak 1434
  enterijerista.jpg
  Imamo čak 2317 izvođača radova za područje Dizajn enterijera:

  1. Razgovor i saradnja s enterijeristom

  Većina dizajnera enterijera nudi mogućnost konsultacija i kućnih poseta, pošto na taj način mogu lakše da procene dileme u vezi s uređenjem prostora, daju mišljenje i zajedno sa klijentom istraže dodatne opcije. Enterijeristi često nude izradu sveobuhvatnog plana obnove koji na kraju klijent sam realizuje, što je idealno rešenje za one koji imaju izrazitu želju da ulože svoj trud i rad u projekt uređenja. Na kraju, prednost ličnog angažovanja ogleda se i u smanjenju troškova. Druga opcija je da dizajner enterijera izradi projekt obnove i u posao uključi svoje majstore i zanatlije, koji sve rade bez pomoći klijenta. Ova vrsta obnove je idealno rešenje za one ljude koji nisu vični majstorisanju te bi rado sebe poštedeli stresa i neuspeha.

  Savet stručnjaka iz firme OKIO Interior Design - Agencija za projektovanje u uredjenje enterija

  1. Firma OKIO Interior Design nudi uslugu kompletnog projektovanja i opremanja enterijera - šta to tačno podrazumeva?

  Za ceo proces, od projektnog rešenja do kompletnog opremanja enterijera, zadužen je ,,OKIO" interior design - Zlatibor. Pažljivo analiziramo sve želje i sugestije klijenta, od samog početka projekta, kako bi došli do konačnog cilja na obostrano zadovoljstvo.

  Poseban akcent je na opremanju enterijera ,,ključ u ruke" apartmana na Zlatiboru, gde smo u stanju da u realnim vremenskim rokovima kompletno projektujemo i opremimo apartman i predamo ga vlasniku na korišćenje.

  Rokovi i dinamika radova u planiranom budžetu,direktno su vezani za OKIO interior design što investitoru daje komfor, štedi vreme i olakšava praćenje svih faza izvodjenja radova.

  Sve informacije o dinamici radova investitor dobija direktno od nas.Projektovanje i opremanje stana ili apartmana  zahteva dosta različitih pozicija, i konstantan nadzor.

  Planiranjem svakog centimetra,prostor se može dovesti u stanje maksimalne iskorišćenosti.

  Faze opremanja enterijera:

  • - Projekt enterijera.
  • - Zanatski instalacioni radovi.
  • - Dekorativni radovi i rasveta.
  • - Izrada i ugradnja namestaja po meri s ugradnom tehnikom.
  • - Nabavka gotovog tapaciranog namestaja ili izrada po meri.

  Projektovanje i opremanje ugostiteljskog prostora iziskuje tačne rokove,dobru tematsku celinu i pažljivo planiranje unutrašnje komunikacije.Razni zanatski,instalacioni, ventilacioni radovi i ugradnja rasvete, kao planiranje ugradne ugostiteljske opreme i tehnike, zahtevaju preklapanje radnih pozicija,pažljivo planiranje,jasnu dinamiku i konstantan nadzor. Uredjenje ugostiteljskog objekta zavisno od kvadrature, izbora materijala i želja investitora,može iziskivati značajna finansijska sredstva,tako da je projekat enterijera i planiranje budžeta jedan od vrlo važnih zadataka. ,,OKIO" interior design na Zlatiboru projektovao i kompletno opremio nekoliko ugostiteljskih objekata.

  Uređenje poslovnog prostora zahteva dobar odabir boja i materijala kao i dekorativnih detalja i jasnu koncepciju prostora.Takav enterijer šalje jaku poruku imidža preduzeća, na zadovoljstvo zaposlenih i klijenata.

  U  saradnji sa partnerskom firmom LAVALINE – Switzerland, vec duži niz godina radimo na projektovanju i opremanju ugostiteljskih objekata u Švajcarskoj, nameštajem za ugostiteljstvo domaćih proizvodjača.

  2. Koji deo u fazi projektovanja je najkomplikovaniji i oduzima najviše vremena?

  Najviše vremena oduzima sam početak uvodjenja u projekat: sastanci, promene, idejna rešenja, skice, predlozi, usaglašavanje sa klijentom, njegovim željama i nedoumicama, da bi se došlo do početnog rešenja za izradu projekta enterijera. Kasnije iznenadne promene tokom izrade projekta mogu takodje oduzeti dosta vremena. Ali ako su ideja i koncept enterijera usvojeni, tehnički deo projekta može da se uradi bez većih problema.

  Vreme završetka projektovanja zavisi od veličine samog projekta enterijera.

  Projektovanje enterijera:

  • - Sastanak, analiza i koncept projektnog zadatka.
  • - Izrada 2D idejnog rešenja prostora.
  • - Usaglašavanje svih boja i dekorativnih materijala.
  • - Projekt elektroinstalacija i rasvete.
  • - Projekt radioničkih crteža za izradu nameštaja po meri.
  • - Glavni projekt enterijera sa dispozicijom.
  •  - 3D vizuelizacija i prezentacija.
  • - Materijalizacija kompletnog nameštaja.
  • - Optimizacija budžeta.

  Izradom kompletnog projekta entrijera koji sadrži sve navedene faze, klijent dobija gotov projekat enterijera, koji će mu pomoći da uštedi vreme na iznalaženju rešenja i imaće jasnu sliku kako budući prostor treba da izgleda, bez obzira da li je u pitanju stan, apartman, restoran ili poslovni prostor.

  Kroz projektno rešenje će se  sagledati svi detalji radioničke izrade i nabavke nameštaja.

  Tehnički crteži nameštaja po meri, vaš prostor će dovesti do maksimalne iskorišćenosti.

  3D vizuelizacija i fotorealistični prikazi prostorija, će vam jasno predstaviti kako će vaš budući prostor izgledati.

  3. Koliko vremena u proseku je potrebno da bi se jedan kompletan projekat ralizovao? 

  Vreme koje je potrebno za izradu projekta enterijera, (primer Apartmana od 40m2), 2D osnovama, radioničkim crtezima i 3D vizuelizacijom je oko 3 sedmice.

  Vreme za opremanje apartmana sa svim zanatskim,dekorativnim i namestajnim radovima oko 60 radnih dana.

  G-din Aleksandar Đedović, OKIO Interior Design - Agencija za projektovanje u uredjenje enterija      

  Odluka da se angažuje enterijerista na prvi pogled deluje teško, ali zapravo nije. Pre svega, svako sebi mora postaviti pitana o neophodnosti dizajnera, broju i veštinama potrebnih majstora kao i tome koje radove može obaviti samostalno. Sa stanovišta kvalitetnog planiranja prostora, izbor dizajnera enterijera je definitivno najbolja odluka koju ćete doneti, naravno, ako vam to budžet dozvoljava.

  Dom je odraz životnog stila

  Da dom odražava vaš lični životni stil i navike, važno je gledište koje treba uzeti u obzir prilikom obnove enterijera. Svaka osoba može kupiti nameštaj, odabrati boje zidova i rasporediti pokućstvo. Pitanje je, međutim, da li su odabrane boje, materijali i dezeni primereni određenom načinu života i navikama, a svakako i tipovima ličnosti.

  Ovde u priču ulazi dizajner enterijera čija je prva dužnost da razgovara sa klijentom, upozna njegov lični stil i navike. Na osnovu toga će lakše odabrati materijale, boje i drugu unutrašnju opremu koja će najbolje odgovarati životnom stilu svakog pojedinca i, naravno, njegovom budžetu. Stručnjak za unutrašnje uređenje će svojim mišljenjem, sugestijama i predlozima definitivno doprineti lakšem i bržem izboru i konačnoj odluci.

  2. Prednosti saradnje s enterijeristom

  Klijenti se obično usredsrede na cenu pre donošenja konačne odluke i izbora dizajnera. Važno je da budu svesni da znanje i iskustvo često vrede mnogo više od pukih troškova usluge. Istovremeno, morate biti svesni i činjenice da je vaš budući dom najveći dobitak.

  Enterijerista može smanjiti broj poseta salonu, stres, vreme i energiju, pa je odluka o angažovanju često opravdana i „samo“ iz tih razloga. Stoga preporučujemo da se za stručnjaka odlučite ne gledajući isključivo finansije. To, svakako, ne znači da je najskuplji ili trenutno najpoznatiji u branši jedini kome se možete obratiti. Radije razgovarajte sa više njih i potražite nekog ko vam najviše odgovara po senzibilitetu i stavovima.

  3. Vizuelizacija i predstavljanje budućeg prostora

  Tek nekolicina ljudi ima dar dobre vizualizacije budućeg prostora i sposobnost da to prenese na papir, što obično i dovodi do adekvatnih ideja. Ako osoba uz to može samostalno da se bavi sitnijim zanatskim zadacima, tada je saradnja s enterijeristom i njegovim majstorima nepotrebna. Savete ili inspiraciju, u tom slučaju, lako može pronaći na raznim arhitektonskim portalima i specijalizovanim magazinima.

  4. Cena angažovanja enterijeriste

  Cena uređenja unutrašnjeg prostora zavisi od njegove veličine, obima neophodnih radova, odnosno, broja pripremljenih vizuelizacija. Cena takođe zavisi od vrste pokućstva, toga da li će nameštaj biti rađen po meri ili će domaćinstvo biti opremljeno standardnim elementima.

  Za osnovni plan unutrašnjeg uređenja treba izdvojiti oko 300 EUR, ali je takav nacrt samo gruba skica i samim tim nije baš kvalitetan. Za originalan projekt uređenja, sa kvalitetnim planovima, 3D prikazima budućeg prostora i savetima, treba da izdvojite 500 EUR i više. Bez obzira na cenu, uvek preporučujemo stručnu pomoć, naročito ako hoćete kompetentno i profesionalno renoviranje prostora u kojem ćete s uživanjem provoditi buduće godine.

  Ukoliko se odlučite za angažovanje stručnjaka za unutrašnje uređenje, možete se obratiti i nama na DaiBau.rs. Na našem sajtu ćete naći još saveta vezanih za ovo temu, ali i ponuđače i proizvođače s kojima sarađujemo i koji će na vaš upit uzvratiti odgovarajućom ponudom.

  Informacije o cenama možete pogledati u našem kalkulatoru.

  Vaš tim,

  DaiBau.rs

  Stručni članak 1434
  Autor: DaiBau trendovi magazin
  Imamo čak 2317 izvođača radova za područje Dizajn enterijera:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Imamo čak 2317 izvođača radova za područje Dizajn enterijera:

  BESPLATNA PRETRAGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJE
  Imamo čak 2317 izvođača radova za područje Dizajn enterijera
  9.9
  0

  MEBEL

  Vrnjci
  9.4
  0

  ARHIM DOO


  10
  0

  IRENA PJEVOVIĆ PR ARHIDEKO

  Niš
  9.7
  0

  MARADIVA DOO

  Beograd
  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE DIZAJN ENTERIJERA?

 • Dizajn enterijera Beograd
 • Dizajn enterijera Novi Sad
 • Dizajn enterijera Kragujevac
 • Dizajn enterijera Niš
 • Dizajn enterijera Čačak
 • Dizajn enterijera Kraljevo
 • Dizajn enterijera Pančevo
 • Dizajn enterijera Zrenjanin
 • Dizajn enterijera Novi Pazar
 • Dizajn enterijera Smederevo
 • Dizajn enterijera Subotica
 • Dizajn enterijera Aleksinac
 • Dizajn enterijera Apatin
 • Dizajn enterijera Aranđelovac
 • Dizajn enterijera Bačka Palanka
 • Dizajn enterijera Bačka Topola
 • Dizajn enterijera Bečej
 • Dizajn enterijera Bor
 • Dizajn enterijera Bujanovac
 • Dizajn enterijera Ćuprija
 • Dizajn enterijera Gornji Milanovac
 • Dizajn enterijera Inđija
 • Dizajn enterijera Ivanjica
 • Dizajn enterijera Jagodina
 • Dizajn enterijera Kikinda
 • Dizajn enterijera Knjaževac
 • Dizajn enterijera Kovin
 • Dizajn enterijera Kruševac
 • Dizajn enterijera Kula
 • Dizajn enterijera Kuršumlija
 • Dizajn enterijera Leskovac
 • Dizajn enterijera Loznica
 • Dizajn enterijera Negotin
 • Dizajn enterijera Paraćin
 • Dizajn enterijera Pirot
 • Dizajn enterijera Požarevac
 • Dizajn enterijera Preševo
 • Dizajn enterijera Prijepolje
 • Dizajn enterijera Prokuplje
 • Dizajn enterijera Ruma
 • Dizajn enterijera Šabac
 • Dizajn enterijera Senta
 • Dizajn enterijera Šid
 • Dizajn enterijera Sjenica
 • Dizajn enterijera Smederevska Palanka
 • Dizajn enterijera Sombor
 • Dizajn enterijera Sremska Mitrovica
 • Dizajn enterijera Stara Pazova
 • Dizajn enterijera Temerin
 • Dizajn enterijera Trstenik
 • Dizajn enterijera Užice
 • Dizajn enterijera Valjevo
 • Dizajn enterijera Velika Plana
 • Dizajn enterijera Vranje
 • Dizajn enterijera Vrbas
 • Dizajn enterijera Vršac
 • Dizajn enterijera Zaječar
 • Serbia
  DAIBAU.RS

  Petra Drapšina 27
  21000 Novi Sad

  00381 114 300 340

  © 2022 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana