Za područje

  SPOLJNE ROLETNE – ZAŠTITA VAŠIH PROZORA

  Članak je pregledalo čak 3029+ korisnika
  Roletne su odlična, višenamenska senila za prozore, balkonska vrata ili panoramske zidove. Bez problema se postavljaju na postojeću stolariju koja nema zaštitu. U zavisnosti od vrste ugradnje, razlikuje se i više vrsta roletni. O onima koje bi bile najbolje za vaš dom, možda treba da se posavetujete sa stručnjakom.
  Stručni članak 3029
  prozorske roletne
  Imamo čak 199 izvođača radova za područje Senila:

  1. ŠTA SU I KAKVE SU SPOLJNE ROLETNE?

  Roletne su vrsta senila koja delimično ili potpuno zatamnjuju prostorije, a istovremeno nude odličnu toplotnu i zvučnu izolaciju. Pozitivna karakteristika roletni je i to što su sjajna zaštita od raznovrsnih spoljnih uticaja koliko i neželjenih pogleda. Često se u sistem roletni ugrađuje i protivprovalna zaštita te su dodatna sigurnost za vaš dom. Roletne se, takođe, mogu opremiti integrisanim komarnicima koji su optimalna prevencija protiv neželjenih insekata i štetočina.

  Roletne se obično proizvode od PVC-a ili aluminijuma. Razlika je uglavnom u tome što je aluminijum skuplji, ali i trajniji.

  Savet stručnjaka iz firme MARCIJUŠ STOLARIJA

  1. Osim zaštite od sunca, koja je još prednost roletni na prozorima?

  Prednosti roletni su zaista brojne. Jedna od prednosti je dodatna zvučna izolacija doma. U zavisnosti od toga koju vrstu kutije izaberete, vodilicu i zastore, zahvaljujući roletnama dobija se i lepši izgled prozora. Još jedna bitna stavka, koju svakako ne treba zaboraviti, jeste zaštita prozora od vetra i drugih vremenskih nepogoda.

  2. Da li su, po Vašem mišljenju, bolje unutrašnje ili spoljašnje roletne?

  Ovo više zavisi od ličnog izbora klijenta, tj.kupca. Unutrašnja ili nadgradna kutija roletne se montira iznad stolarije (na visinu prozora se dodaje 16-25 cm, u zavisnosti od dimenzije kutije). Spoljna kutija roletne se montira s vanjske strane stolarije, tj. iste je visine kao prozor, vrata (i ona može biti različitih dimenzija u zavisnosti od visine stolarije i oblika, tipa petougaona, zaobljena, ravna podfasadna...).

  3. PVC ili aluminijumske roletne?

  Aluminijumski zastor i kompletan proizvod, roletna, sigurno je kvalitetniji od obične PVC kombinacije, jer je ispunjen poliuretanom koji je i dodatna izolacija, što nije slučaj s PVC.

  g. Ivan Marcijuš, MARCIJUŠ STOLARIJA

  2. SPOLJNE ROLETNE

  Glavna karakteristika roletni koje se montiraju ispred prozora je to što im se kutija u koju se namotavaju sasvim vidi. Pogodne su za ugradnju pri obnovi i renoviranju starijih objekata, ali se jednako lako ugrađuju i u novogradnju. Budući da su ovakve roletne i njihovi mehanizmi u jednoj kutiji, primerene su za postavljanje na već završene objekte za koje prvobitno nisu bile predviđene. Ovakve se roletne postavljaju s vanjske strane bez dodatnih intervencija na okviru prozora. Ugradnja je brza, laka i čista.

  3. UGRADNE, PODFASADNE ILI NADGRADNE ROLETNE

  Mehanizam za ovaj tip roletni se ugrađuje odmah iznad prozora, odnosno, postavlja zajedno sa prozorom u unapred pripremljeni otvor. Prednosti ovakvih roletni su svakako to što se ne vide, pa ne narušavaju monolitnost fasade niti njenu termoizolaciju. Kutije u kojima su roletne postavljaju se direktno u zid tako da se spolja ne vide. Takvi sistemi više odgovaraju savremenim, minimalističkim i svedenim modelima fasada.

  4. ISKOŠENE ROLETNE

  Pogodne su za senčenje prozora nepravilnog, asimetričnog oblika (okrugle, trouglaste, šestougaone i slične) kakvi su najčešće uz krovne kosine. Nude izvrsnu zaštitu od vremenskih prilika i buke. Zbog neprozirnih letvica pružaju odličnu toplotnu zaštitu i vrlo su stabilne.

  5. ROLETNE ZA KROVNE PROZORE

  Kod senčenja krovnih prozora, treba biti naročito oprezan pri izboru roletni. Treba izabrati materijal, odnosno, boju i nijansu koja će obezbediti prijatnu klimu u prostoru, smanjiti ili sasvim neutralisati jarku svetlost, toplotu i buku. Roletne koje se ugrađuju na krovne prozore moraju biti posebno konstruisane za njih, tako da ih kiša, vetar ni sneg ne zaglavlju.

  Podfasadne roletne
  Podfasadne roletne
  Stručni članak 3029
  Autor: Daibau trendovi magazin

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Tražite dobre izvođače radova za područje Senila?

  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Imamo čak 199 izvođača radova za područje Senila:

  Besplatna pretraga
  Tražimo lokalno
  Bez provizije
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana