Za područje

  Komarnici

  Članak je koristilo čak 1355+ korisnika
  Komarnici su efikasna zaštita životnog prostora od navala insekata. Pri tom, prozori na koje su postavljeni mogu biti otvoreni i svež vazduh će bez zadrške ulaziti u vaš dom. Komarnik se mora podesiti prema prozoru, njegovoj veličini i obliku kako bi vršio svoju funkciju. Prema načinima postavljanja i svojim željama, slobodno možete birati među različitim vrstama dostupnim na tržištu. Komarnici mogu biti rolo, klizni, fiksni – rečju, sasvim u skladu s prozorima i senilima.
  Stručni članak 1355
  fiksni komarnik.jpg

  1. Fiksni komarnici

  Oni se ugrađuju u postojeće prozore sa već postavljenim spoljnim senilima i vrlo malo mesta za nešto drugo. Postavljanje fiksnih komarnika je jednostavno i moguće na svakom komadu stolarije bez ikakvih oštećenja okvira. Fiksni komarnici su i po ceni zadovoljavajuće rešenje. Treba ih postaviti na prozorima koji se ne otvaraju radi pristupa spoljnom prostoru već samo radi luftiranja. Osim toga, u zimskom periodu takav se komarnik bez problema može i skinuti.

  2. Rolo-komarnici

  Rolo-komarnici se po potrebi spuštaju i podižu. Oni omogućavaju pristup spoljašnosti u svakom trenutku i zato su najpraktičniji. Povrh ovog, mogu da budu integrisani s roletnama u kutiji ili da predstavljaju samostalni element prozora i vrata. Rolo-komarnik važi za bolji estetski i funkcionalno zaokružen sistem.

  3. Klizni komarnici

  Klizni komarnik je idealno rešenje za balkonska vrata ili panoramske zidove. Omogućava neometan pogled, jer se postavlja i kreće zajedno s kliznim elementom. Postavljaju se sa spoljne ili unutrašnje strane okvira postojeće stolarije. Klizni komarnici su čvrsti i izdržljivi.

  4. Plisirani komarnici

  Smatraju se primerenim za skučene prostore u kojima je svaki centimetar važan. Prednost su im jednostavno korišćenje, izdržljivost i jednostavno čišćenje. Plisirani komarnici su idealni za stolariju većih dimenzija.

  Savet stručnjaka iz firme STAKLO-N

  1. Za koju vrstu komarnika se klijenti najčešće odlučuju i koja je po Vašem mišljenju najbolja (napraktičnija)?

  Klijenti se najčešće odlučuju za rolo-komarnike na prozorima, a za plise-komarnike na vratima. Rekao bih da je plisirani komarnik za nijansu praktičniji; on se stavlja i na veće prozore, ali je malo i skuplji u odnosu na rolo-komarnik. Upravo zbog toga klijenti više traže rolo-komarnike na prozorima.

  2. Koje su najčešće nedoumice klijenata kada je u pitanju ugradnja komarnika?

  Ljudi zaista imaju dosta pitanja, kada se odluče da ulože u nešto novo. Ono što je moje dosadašnje iskustvo pokazalo jeste da je klijentima u suštini najbitnije da se komarnici dobro zatvaraju kako im ne bi ulazili neželjeni insekti, zanimaju ih razlike u ceni pojedinih proizvođača i određenog kvaliteta i da komarnici budu funkcionalni.

  G-din Nebojša Stojičić, STAKLO-N

  5. Krilni komarnici

  Želite li da komarnik postavite na vrata ovi su savršeni jer se njima lako i rukuje. Zbog integrisanih posebnih sistema,  mreže protiv komaraca se ne otvaraju u slučaju vetra ili laganog povetarca. Većina proizvođača nudi i takve modele koji se sami zatvaraju pomoću umetnutih šarki.

  6. Integrisani komarnici

  Ovi se komarnici postavljaju između prozora i roletne te je rukovanje njima nezavisno od senila. Integrisani komarnici su zapravo ugrađeni u stolariju, pa je naknadna montaža ovakvih modela skoro nemoguća. Kombinacija spoljnog senila i komarnika je praktična, jer je prostorija u isto vreme delimično zatamnjena, a uprkos nasrtljivim insektima prozor sme da ostane otvoren. Integrisani komarnici važe za optimalnu zaštitu od insekata dok je rukovanje njima jednostavno i praktično.

  Ukoliko se odlučite za postavljanje komarnika, možete se obratiti i nama na Daibau.rs. Na našem sajtu ćete naći još saveta vezanih za ovu temu, ali i ponuđače i proizvođače s kojima sarađujemo i koji će na vaš upit uzvratiti odgovarajućom ponudom.

  Informacije o cenama možete pogledati u našem kalkulatoru.

  Vaš tim,

  Daibau.rs

   

  Stručni članak 1355
  Autor: DaiBau trendovi magazin
  Imamo čak 762 izvođača radova za područje Komarnici:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Imamo čak 762 izvođača radova za područje Komarnici:

  BESPLATNA PRETRAGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJE
  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE KOMARNICI?

  Serbia
  DAIBAU.RS

  Petra Drapšina 27
  21000 Novi Sad

  00381 114 300 340

  © 2022 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana