Za područje

  Pametne instalacije za pametne kuće

  Članak je pregledalo čak 2379+ korisnika
  Najnoviji izumi i prateće tehnologije se sve više primjenjuju i u građevinarstvu. Takozvana pametna oprema, odnosno, uređaji i instalacije kojima se upravlja preko mobilnih, isto tako pametnih upravljača, olakšavaju mnoge aktivnosti i čine dom praktičnijim i ugodnijim. Pametne instalacije povezuju rasvetu, senčenje, grejanje/hlađenje, sisteme zaštite i još mnogo toga.
  Stručni članak 2379
  pametne instalacije
  Imamo čak 1895 izvođača radova za područje Pametne kuće:

  1. Pametne instalacije

  Pametne se instalacije mogu ugraditi u novogradnju ili u već izgrađene objekte. Pametni sistemi su uglavnom bežični, tako da se mogu montirati bez dodavanja vodova ili štemovanja zidova. Pametne instalacije omogućavaju daljinsko upravljanje svetlima, kompjuterima ili mobilnim telefonima, kontrolu potrošnje električne energije, uključivanje/isključivanje uređaja preko senzora u zadatim terminima ili na određene temperature, detekciju dima, podešavanje alarmnog sistema i mnoge druge funkcije. Pametnom kućom možete upravljati putem mobilnog telefona, kompjutera, tableta ili preko ugrađenog ekrana na dodir, koji je direktno povezan s instalacijom.

  Savet stručnjaka iz firme Pametan stan doo

  1. Ukratko, šta je SMART HOME sistem i koje su njegove karakteristike?

  Jednostavno rečeno SMART HOME sistem je uređaj ili skup uređaja koji u Vašem stanu objedinjuje uređaje i sisteme kojima je moguće upravljati pod jednim sistemom, odnosno pod jednom apliakcijom. Poslednjih godina svedoci smo da veliki broj uređaja koje kupite poseduje neku vrstu aplikacije za upravljanje. Bez razlike da li se radi o sijalici, kameri, usisivaču ili nekom od uređaja bele tehnike, većina novih proizvoda poseduje apliakciju kojom je moguće upravljati tim uređajem ili podešavati neke njegove parametre. Tu na scenu stupa SMART HOME sistem pametnog stana koji će objediniti upravljanje nad svim uređajima, dopuniti sistem durgim zahtevima korisnika i omogućiti jednostavo upravljanje putem JEDNE APLIKACIJE na Vašem mobilnom telefonu. Praktično, smart home je mozak Vašeg stana koji će omogućiti razmenu informacija između povezanih sistema, pojednostaviti korisniku obavljanje poslova, omogućiti automatsko pokretanje ponavljajućih poslova, ali i mogućnost da u svakom trenutku pratite statuse uređaja koji se nalaze u smart home sistemu.

  2. Kako je SMART HOME sistem održava? 

  Smart home sistemi koje mi nudimo dolaze od renomiranog evropskog proizvođača koji se kućnom automatizacijom bavi preko 30 godina. Sistem pametnog stana koji prodajemo i ugrađujemo poseduje opciju automatskog ažuriranja koje sistem obavlja periodično. Na ovaj način Vaš sistem je stalno "u korak" sa novom tehnologijom i novim mogućnostima. Posmatrajući druge elektronske uređaje koji posle nekoliko godina zastare i nemate mogućnost da ih koristite u punom obimu, sistem pametnog stana kroz periodične nadogradnje omogućava korisnicima da kroz period korištenja koriste benefite i mogućnosti koje sistem nije ni posedovao u trenutku kada su ga kupili i instalirali.

  Kako se ovim sistemima bavimo više od 17 godina, prepoznali smo potrebu korisnika za povremenim izmenama funckija i prilagođavanju sistema novim zahtevima, kao i dodavanjem novih uređaja i proširenjima sistema. Odgovarajući na potrebe korisnika, pokrenuli smo različite vrste podrške koje korisnicima omogućavaju da uz stručnu pomoć naših kolega i koleginica iz podrške podese svoj sistem shodno novim zahtevima, dodaju neki uređaj ili aplikaciju na svoj sistem pametnog stana. Klasična telefonska podrška, mail podrška kao i automatski pomoćnik na srpskom jeziku unutar apliakcije za upravljanje pametnim stanom pomažu korisniku ne samo da koristi funckije sistema, već da samostalno proširi sistem ili izvrši izmenu funckija bez potrebe za angažovanjem instalatera ili inženjera.

  3. Iako živimo u 21. veku ljudi često nemaju poverenja u nove tehnologije. Kako da znamo da je naš SMART HOME sistem siguran? 

  Komunikacija sistema pametnog stana sa mobilnom aplikacijom višestruko je zaštićena od strane samog proizvođača i nije nam poznat ni jedan uspešan pokušaj "hakovanja" sistema pametnog stana. Nivo zaštite komunikacije kojoj korisnik na primer uključuje svetlo jednaka je nivou zaštite koje koriste banke za online plaćanje, te je dosta logično da ukoliko neko poseduje znanje i tehnologiju kojom bi mogao da uključi svetlo u vašoj spavaćoj sobi, verovatnije je da će to znanje iskoristiti da otvori nečiji bankovni račun i presmeri novac na svoj račun.

  Najčešće pitanje i bojazan korisnika je: "Šta će se desiti kada nestane struja?" Odgovor je jednostavan, ništa! Kao i kod klasičnog sistema nećete moći da koristite uređaje koji rade na struju, po povratku mrežnog napona sistem će sve uređaje vratiti u stanje u kojem su bili pre nego je došlo do nestanka struje.

  G-din Vladimir Šijačić, Pametan stan doo

  Shematski prikaz instalacija u pametnoj kući
  Shematski prikaz instalacija u pametnoj kući

  2. Alarmni sistemi

  Koliko je važna udobnost kuće toliko je važna i njena sigurnost. Zahvaljujući pametnom upravljanju možete povezati protivpožarni alarm, prskalice za vodu, detektore dima i ugljen-monoksida s bežičnim protivprovalni alarmom i tako svojoj porodici obezbediti jedinstven sigurnosni sistem. Na pametni sistem možete nadovezati i nadzorne kamere, kojima pristupate putem kompjutera ili mobilnog telefona.

  Preko pametnog sistema možete stalno pratiti sve alarmne uređaje u svojoj kući
  Preko pametnog sistema možete stalno pratiti sve alarmne uređaje u svojoj kući

  3. Pametno održavanje vrta

  Ugradnjom pametnih sistema možete upravljati i vanjskim delom kuće, pa čak i održavati okućnicu. Možete podesiti spoljnu rasvetu, otvoriti dvorišna vrata, upravljati kamerama itd. Ako često niste kod kuće ili jednostavno ne volite ovakve poslove, robotizovana kosilica će vam uštedeti mnogo vremena i truda. Stručnjaci iz ove oblasti preporučuju ugradnju granične žice, pomoću koje će kosilica sama kositi travnjak. Svim ovim instalacijama i uređajima upravlja se direktno mobilnim telefonom.

  Zaboravite na košenje trave - pomoću pametnog upravljanja robotizovana kosilica kosi sama
  Zaboravite na košenje trave - pomoću pametnog upravljanja robotizovana kosilica kosi sama

  4. Cena pametnih instalacija

  Cena pametne instalacije varira u zavisnosti od veličine, količine i vrste ugrađene opreme. Takođe, morate dodati cenu samih uređaja, koji su vezani za sistem kao i posebno dizajnirano pokućstvo.

  Stručni članak 2379
  Autor: Daibau trendovi magazin

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Tražite dobre izvođače radova za područje Pametne kuće?

  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Imamo čak 1895 izvođača radova za područje Pametne kuće:

  Besplatna pretraga
  Tražimo lokalno
  Bez provizije
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana