Za područje

  Raspored nameštaja u dnevnoj sobi

  Članak je koristilo čak 3456+ korisnika
  Raspored pokućstva u dnevnoj sobi zavisi, između ostalog, i od arhitektonskog nacrta prostora. Nameštaj u boravku treba da bude raspoređen na što funkcionalniji način, odnosno tako da ukućani ne ometaju jedni druge u različitim aktivnostima. Pozabavićemo se nekim od najčešćih grešaka u rasporedu koje treba izbeći kako bi se spojili maksimalna iskorišćenost prostorije, optimalna upotreba svakog elementa i, svakako, udobnost i prijatnost ambijenta za život i rad.
  Stručni članak 3456
  raspored-pokucstva.jpg
  Imamo čak 1325 izvođača radova za područje Dnevne sobe:

  Koje su najčešće greške pri pravljenju rasporeda?

  Budući da u savremenim domovima dnevne sobe deo objedinjenog prostora s trpezarijom i kuhinjom, pri njenom planiranju i opremanju treba imati na umu više stvari. Najpre, treba težiti tome da se naprave „ostrva“, odnosno, da se omogući zasebnost njihovih funkcija. Pri tom se ne misli na podizanje zidova ili ograda već da se promišljenim rasporedom komada nameštaja odvoji i njihova namena.

  Raspored pokućstva

  Veći prolaz između garniture za sedenje i regala

  Ključni elementi svake dnevne sobe su garnitura za sedenje i TV element, odnosno, najčešće regal. Vrlo često se dešava da su ovi komadi nameštaja postavljeni tako da ih deli neka vrsta prolaza – drugim rečima, da se smer gledanja televizije prekida linijom koja vodi u druge prostorije. Želite li da na miru gledate svoju omiljenu seriju, film ili prenose utakmica, preporučuje se da televizor i kauč budu jedan naspram drugog.

  Neodgovarajuća sedeća garnitura

  Sledeća greška koja se često sreće u postavci nameštaja dnevne sobe je garnitura za sedenje manjih dimenzija. Ljudi uglavnom žele da maksimalno iskoriste sav prostor koji imaju na raspolaganju te popunjavaju svaki centimetar iako je mnogo bolje ostaviti praznine. Ta se prazna mesta mogu naknadno popuniti lampom, stočićem ili nečim sličnim.

  Mnogo je važnije prvo postaviti sedeću garnituru pravih dimenzija koja će dugo služiti svojoj svrsi. Ne treba boravak puniti ormanima, komodama, fiokarima – njima će se samo optički još više smanjiti i sedeća garnitura i sama soba - rečju, faktički će sve delovati pretrpano. Glavni i osnovni komad nameštaja u dnevnoj sobi treba da je garnitura za sedenje – ma koju kombinaciju sedišta da odaberete – i ona treba da služi isključivo svojoj prvobitnoj svrsi – odmoru i počinku.

  Nedovoljno mesta za regal

  Neretko se dešava i da se u nacrtu dnevne sobe ne nađe mesta za regal, odnosno, televizor i njemu prateću video i audio opremu, koja je danas s napretkom tehnologije postala manjih dimenzija ali nekako neizbežna. Regal je u tom smislu najpraktičniji jer tu sve može da stane i bude na istom mestu. Naravno, u slučaju da ne volite niti gledate televiziju, uvek se možete odlučiti za nešto drugo.

  Previše zidnih polica

  Jedna od manjih grešaka pri uređenju dnevne sobe koja se takođe zanemaruje jeste veći broj polica koje su uglavnom delimično iskorišćene te samo skupljaju prašinu. Ako je moguće, radije odaberite manje zatvorene police, vitrine, fiokare ili komode koji su idealni za čuvanje i odlaganje krupnijih i sitnijih stvari; pošto su zatvoreni, prostorija će delovati urednije i biće manje haotična. Na jednu zidnu policu onda izložite nešto što vam je zaista dragoceno i što će biti pravi ukras.

  Ukoliko vam zatreba pomoć pri opremanju dnevne sobe, možete se obratiti i nama na DaiBau.rs. Na našem sajtu ćete naći još saveta vezanih za ovu temu, ali i ponuđače i proizvođače s kojima sarađujemo i koji će na vaš upit uzvratiti odgovarajućom ponudom.

  Informacije o cenama možete pogledati u našem kalkulatoru.

  Vaš tim,

  Daibau.rs

  Primer rasporeda nameštaja koji deli prolaz
  Primer rasporeda nameštaja koji deli prolaz
  Primer boljeg rasporeda nameštaja koji prolaz „ne seče“    
  Primer boljeg rasporeda nameštaja koji prolaz „ne seče“
  Stručni članak 3456
  Autor: DaiBau trendovi magazin
  Imamo čak 1325 izvođača radova za područje Dnevne sobe:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Imamo čak 1325 izvođača radova za područje Dnevne sobe:

  BESPLATNA PRETRAGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJE
  Imamo čak 1325 izvođača radova za područje Dnevne sobe
  9.2
  0

  WOOD LAND 032

  Trbušani
  9.1
  0

  SMAJO DUDIĆ PR RADNJA ZA PROIZVODNJU OSTALOG NAMEŠTAJA JOGI LUX TUTIN

  Tutin
  9.4
  0

  PRIVREDNO DRUŠTVO DEKOR INVEST DOO PRIBOJ

  Priboj
  9.8
  0

  DAMIR PANDŽA PREDUZETNIK SZR MASTER STIL BEŠKA

  Beška
  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE DNEVNE SOBE?

  Serbia
  DAIBAU.RS

  Petra Drapšina 27
  21000 Novi Sad

  00381 114 300 340

  © 2022 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana