Za područje
  Vreme je za štednju energije

  Električni radijator za kupatilo

  Članak je koristilo čak 1560+ korisnika
  Kuću možemo da grejemo i na struju, i u tom slučaju toplotu stvaraju električni radijatori. Međutim, električnih radijatora ima u više veličina i različite su snage, a mogu biti ugradni i samostalni. Ipak, najčešće se koriste za dogrevanje samo jedne prostorije – uglavnom je to rešenje za brzo dogrevanje kupatila.
  Stručni članak 1560
  ele-radijatori.jpg
  Imamo čak 1868 izvođača radova za područje Grejanje:

  1. Ekonomični električni radijator

  Štedljiv električni radijator brzo i efikasno zagreva prostor. Njegova glavna prednost je to što mu nisu potrebni dodatni uređaji – samo se jednostavno uključi u struju. Njime se lako postiže uravnotežena temperatura pošto se kontroliše termostatom. Električni radijatori u sebi imaju ulje, koje je i inače dobar akumulator toplote. Električni radijatori mogu biti prenosni ili ugradni uređaji.

  Većina električnih radijatora može se povezati u sistem s centralnom regulacijom. Šta više, postoje modeli koji se vezuju u sistem kojim se upravlja na daljinu (GSM) putem pametnih telefona.Možete izabrati neki od modela koji se razlikuju po snazi i veličini radijatora. Koji ćete od radijatora kupiti zavisi od veličine prostora koji treba grejati. Uglavnom se računa da su dovoljni električni radijatori snage 100-120 W/m2, a ako je objekt dobro izolovan dovoljan će biti i radijator snage 75 W/m2.

  Ugradni radijator zagreva prostorije brzo i efikasno
  Ugradni radijator zagreva prostorije brzo i efikasno

  2. Električni ugradni radijatori

  Ugradni električni radijatori se vrlo lako postavljaju. Oni se montiraju na postavljene zidne nosače koji treba da su 5-10 cm odignuti od poda. Na taj način je grejanje električnim radijatorima najefikasnije. Kao i svaki drugi radijator, i ovaj zagreva prostoriju konvekcijom zagrejanog vazduha. Sam radijator zagreva se pomoću niskotemperaturnog elektrogrejača. U radijator je ugrađen elektronski termostat kojim se niveliše temperatura prostorije. Termostat može da ima i funkciju zaštite od smrzavanja tako da automatski održava temperaturu iznad +5°C. Ima i modela radijatora s ugrađenim zaštitnim termostatom koji ne dozvoljava pregrevanje. Visina radijatora je standardna – između 20 i 60 cm.

  Električni radijator može biti i svojevrstan umetnički ukras
  Električni radijator može biti i svojevrstan umetnički ukras

  3. Prenosni elekrični radijatori

  Prenosni se elekrični radijator od ugradnog razlikuje, razume se, po tome što je mobilan. Prenosi se s mesta na mesto po potrebi i služi za dogrevanje. Ovi prenosni radijatori prostor greju i zračenjem. U radijatorima je obično ulje (repice) koje zagrevaju elektrogrejači. Ulje se koristi zato što ima veću specifičnu gustinu od vode, ali tu mogu biti i druge tečnosti. Neki modeli imaju elektronski termostat. Međutim, svi osim automatskog imaju i mogućnost podešavanja temperature po potrebi. Zbog toga se samostalni električni radijatori mogu koristiti i u mokrim prostorijama. Na tržištu postoje radijatori različitih veličina i snage. Visina ovih prenosnih je između 40 i 70 cm.

  4. Elektroradijator za kupatilo

  Kupatilo je prostorija u kojoj je, da bi se osećali prijatnije, uglavnom potrebna viša temperatura nego u ostatku boravka. Električni radijatori za kupatilo se brzo zagrevaju i stoga služe, koliko za zagrevanje prostora toliko i kao sušači. Ovakvi su elektroradijatori zaštićeni od uticaja vode i vlage te se ne morate bojati strujnog udara. Ipak se preporučuje da budu na udaljenosti od bar 60 cm od tzv. mokrih elemenata – tuš-kabine, umivaonika ili kade. Potrebno je da podesite termostat na željenu temperaturu i kupatilo će biti spremno za tili čas. U svakom slučaju, ovi radijatori mogu da vam posluže ili za dogrevanje ili kao samostalno grejno telo. Na vama je samo da procenite kojih dimenzija i snage treba da budu.

  5. Električni radijatori - cena

  Cena samostalnih električnih radijatora je između 50 i 250 EUR.

  Cena ugradnih električnih radijatora se kreće između 100 i 200 EUR.

  Ukoliko se odlučite za postavljanje električnih radijatora, možete se obratiti i nama na DaiBau.rs. Na našem sajtu ćete naći još saveta vezanih za ovo temu, ali i ponuđače i proizvođače s kojima sarađujemo i koji će na vaš upit uzvratiti odgovarajućom ponudom.

  Informacije o cenama možete pogledati u našem kalkulatoru.

  Vaš tim,

  Daibau.rs

  Stručni članak 1560
  Autor: DaiBau trendovi magazin
  Imamo čak 1868 izvođača radova za područje Grejanje:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Imamo čak 1868 izvođača radova za područje Grejanje:

  BESPLATNA PRETRAGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJE
  Imamo čak 1868 izvođača radova za područje Grejanje
  8.9
  0

  RADNJA ZA POSTAVLJANJE GREJNIH I KLIMATIZACIONIH SISTEMA H.P.I. OBRENOVAC


  9.5
  0

  RADSTAN D.O.O. BEOGRAD (NOVI BEOGRAD)


  9.6
  0

  TERMO&COLD DOO


  9.7
  0

  NID-ENERGY SYSTEMS DOO PARAĆIN


  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE GREJANJE?

  Serbia
  DAIBAU.RS

  Petra Drapšina 27
  21000 Novi Sad

  00381 114 300 340

  © 2022 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana