Za područje

  Staklene tuš-kabine po meri

  Članak je koristilo čak 5406+ korisnika
  Staklene tuš-kabine po meri su najnoviji trend. Stakleni zid tuš-kabine je jednostavno, elegantno i stilsko rešenje koje može da ima bezbroj različitih varijanti. Kabine mogu da budu oblikovane po želji, propuštaju svetlost i otvaraju prostor, a njihovo održavanje je lako.
  Stručni članak 5406
  steklena-tus-kabina.jpg

  1. Prednosti

  Klasične keramičke kade izlaze iz mode, pošto je njihovo održavanje zahtevno i ne uklapaju se u moderna stilska rešenja enterijera, rekli su nam u preduzeću... Moderne tendencije donose i nove standarde, tako da se sada teži nevidljivom ili sasvim neupadljivom prelazu između poda, zidova i tuš kabine i u tom smislu se favorizuje upotreba istovetnih materijala. Takvo kupatilo deluje vrlo prefinjeno. Tuš je obešen o plafon ili fiksiran za zid, a voda se sliva u isto tako "nevidljiv" odvod. Samu kabinu od ostatka prostorije deli sasvim proziran stakleni zid. Veličinu savremenih kabina više ne diktira veličina kade. Sasvim lako možete zamisliti bilo koju veličinu i oblik – za jednu ili više osoba, s jednim ili više tuševa, s mlaznicama za masažu ili bilo kojim drugim dodatkom te staklenim zidom ili vratima. Jedna od prednosti staklene tuš kabine je i njena visina – pošto nema duboke kade, kabina može biti viša. Ovo je naročito bitno za skučene ili niske prostorije kakve su na potkrovlju ili mansardi.

  Savet stručnjaka iz firme UGRADNJA STOLARIJE GLASS&MIRROR NOVI SAD

  1. Da li se za izradu staklenih tuš kabina koristi neka posebna vrsta stakla?

  Za izradu tuš-kabina mi u firmi GLASS&MIRROR koristimo isključivo kaljeno staklo. Razloga za to jeste što je ovo staklo bezbedno, zbog posebne vrste izrade kaljenog stakla, otpornije je u odnosu na obično, tako da su vaši najmlađi članovi bezbedni. Takođe, lako je za održavanje i ugradnja se vrši relativno brzo.

  2. Kakav savet imate za naše čitatelje kada je u pitanju održavanje staklene tuš kabine?

  Kaljeno staklo je samo po sebi dosta otporno, na njemu se ne zadržavaju ni bakterije ni fleke od vode. Međutim, mi našim klijentima uvek savetujemo da posle svakog tuširanja svoje tuš kabine očiste gumom koja se koristi za čišćenje šoferšajbni i na taj način uklone svu vodu sa stakla.

  3. Kako se kreću cene izrade kod nas?

  Kada govorimo o ceni, sve zavisi od modela tuš-kabine i od želje kupca, da li želi kliznu kabinu ili na šarke itd. Recimo da se cene kreću od 350 EUR do 650 EUR.

  G-din Marko Petrić, UGRADNJA STOLARIJE GLASS&MIRROR NOVI SAD

  2. Stakleni zidovi – kako ih napraviti?   

  Stakleni zidovi za tuš kabinu se rade po meri – prema vašoj želji i meri prostorije. Treba da odlučite kakvo biste staklo: prozirno, mat, peskirano, s ornamentima, gravirano ili nekakvo drugačije. Ova stakla su uglavnom debljine 6, 8 ili 10 mm. Potrebno je predvideti unapred mesta za glavu tuša, ručke, police te, eventualno, LED rasvetu. Nakon toga majstor će uzeti mere, iseći i postaviti stakla. Naročitu pažnju treba posvetiti spojevima stakla i nosača. Ta mesta moraju biti pravilno zadihtovana da voda ne bi prouzrokovala koroziju. Za zatvaranje se mogu upotrebiti silikonski ili magnetni lepak. Naknadno se stakla mogu zaštititi i BitteGuard premazom koji sprečava nastajanje kamenca.

  steklena-stena-za-tus.jpg
  Stakleni zidovi tuš kabine

   

  3. Staklo za tuš kabinu

  Za staklene tuš kabine uvek se koristi kaljeno, odnosno, zaštitno staklo koje je termički obrađeno i stoga tvrđe, upozorili su nas u preduzeću ... takvo je staklo otpornije i na udarce, a ako se i razbije ne rasprskava se u oštru srču već ostaje u komadu. Obično staklo je prozirno, premda prema načinu obrade i nameni može izgledati kako god poželite. Glavni problem s providnim staklom je to što na njemu ostaje trag slivanja kapljica. Posebna vrsta, staklo CristalGuard, takođe je providno, ali se na njemu ne stvara sloj kamenca i stoga uvek izgleda čisto. Nečistoće se mogu učiniti manje upadljivim postavljanjem mat, satiniranog stakla; osim toga, ovo staklo obezbeđuje i veću privatnost. Ipak, opet se pažnja mora obratiti na antikorozivnu zaštitu okova.

  Možete li odmah uočiti tuš-kabinu?
  Možete li odmah uočiti tuš-kabinu?

  Staklena tuš kabina zasigurno može ispuniti zahteve i ukuse najzahtevnijih kupaca, a pri tom, ako se pravilno održava, može potrajati godinama.

  Stručni članak 5406
  Autor: DaiBau trendovi magazin
  Imamo čak 1774 izvođača radova za područje Kupatila:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Imamo čak 1774 izvođača radova za područje Kupatila:

  BESPLATNA PRETRAGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJE
  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE KUPATILA?

  Serbia
  DAIBAU.RS

  Petra Drapšina 27
  21000 Novi Sad

  00381 114 300 340

  © 2022 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana