Za područje

  Betonska galanterija

  Članak je pregledalo čak 29427+ korisnika
  Betonske ploče su podjednako dobro rešenje za popločavanje okućnice koliko i betonski elementi. Ako se postave kako treba, mogu biti ne samo pohodne već i vozne površine. Mogućnosti za njihovu upotrebu su brojne. Uglavnom se koriste za pločnike, staze, šetališta - međutim, sve češće služe i kao podne obloge za terase i balkone. U ove elemente se ubrajaju betonske i prane ploče, peskirane i glatke baštenske ploče i travne mreže, odnosno, rasteri. Pročitajte šta treba da znate o njima, a ako se za njih odlučite, uvereni smo da vas neće razočarati.
  Stručni članak 29427
  omiljen
  betonska galanterija
  Imamo čak 372 izvođača radova za područje Niskogradnja:

  1. Pohodne ploče za baštu

  Pohodne ploče za travu su izvanredno i brzo rešenje za popločavanje. Betonski elementi i ploče su primereni za popločavanje dvorišta, voznih i pešačkih staza kao i za terase i balkone. Ovi su elementi izuzetno otporni na pritisak, vlagu, mraz i so, a svakako su i vrlo jednostavni za čišćenje i održavanje. Mogu da se postavljaju na betonsku ili peščanu podlogu kao i na nabijenu zemlju. Betonske pohodne ploče se razlikuju po načinu izrade, veličini, obliku, boji, strukturi i teksturi. Možete birati između manjih elemenata, betonskih, pranih, peskiranih, glatkih ploča i raznih rastera. 

  2. Betonski elementi

  Betonski elementi postoje u mnogo veličina, oblika, boja, struktura i tekstura. Moguće su imitacije kamena kao i drugih prirodnih materijala, ali i drugih uzoraka. Ivice im mogu biti oštre ili zaglađene. Postavljanje betonskih elemenata je jednostavno i omogućava veliki broj kombinacija kako bi se dobili sasvim različiti dezeni. Elementi su otporni na uticaj spoljnih faktora i atmosferskih prilika, a ima ih koji su zaštićeni od deteriorizacije zbog soli i UV zračenja. Možete ih iskoristiti za staze, pločnike, kolovoze, unutrašnja dvorišta, okućnice, parkirališta i prolaze.

  Popločavanje betonskim elementima
  Popločavanje betonskim elementima

  2.1. Cena

  Koliko koštaju ovakvi betonski elementi? Cena im se kreće oko 10-30 EUR-m2.

  3. Prane ploče oko kuće

  Prane betonske ploče su najbolje klasične ploče od betona, nastale posebnom metodom pranja kamenja različite veličine i boja. Prana ploča sasvim nalikuje mermeru. Izuzetno su otporne na mraz i so. Prane betonske ploče mogu da se koriste za popločavanje dvorišta, staza, okućnica i njihovo postavljanje je relativno jednostavno. Približnih su dimenzija, i to 40x40x3,7 cm i 50x50,3,7 cm, u zavisnosti od proizvođača.

  Prane ploče za sve vrste otvorenih prostora
  Prane ploče za sve vrste otvorenih prostora

  3.1. Cena

  Koliko koštaju ovakve prane ploče 40x40? Njihova cena je sasvim prihvatljiva i, zapravo se može reći da su među najjeftinijim podnim oblogama za eksterijer. Kreću se od 6 EUR/m2 pa naviše.

  4. Baštenske ploče, peskirane ploče

  Baštenske ili peskirane ploče prave se postupkom finog peskiranja. Odlikuje ih naročita elegancija. Peskiranjem površina ploče postaje neujednačena i hrapava, ali zato ne proklizava ni na kiši ni na snegu. Da bi bile još otpornije i protiv nečistoća, mogu se dodatno impregnirati, pa će im vek trajanja biti skoro neograničen. Ima ih u dimenzijama 40x40x3,8 cm.

  4.1. Cena

  Koliko koštaju ovakve ploče 40x40? Cena peskiranih ploča se kreće od 18 EUR/m2 pa naviše.

  5. Glatke ploče

  Ove ploče izgledaju krajnje jednostavno, minimalistički, ali ih zato možete upotrebiti za skoro sve pohodne površine pa i za ravan krov. Dimenzije su im uglavnom 40x40x3,8 cm.

  Glatke ploče za prilaze, prolaze, trgove i šetališta
  Glatke ploče za prilaze, prolaze, trgove i šetališta

  5.1. Cena

  Koliko koštaju glatke ploče? Obzirom na njihov izgled i kvalitet cena im je zaista minimalna - oko 8 EUR/m2 pa naviše.

  6. Rasteri

  Ove se ploče zbog svog izgleda smatraju posebnom vrstom. Koriste se tamo gde postoji potreba za prolazom ljudi i vozila, a gde se, s druge strane, želi očuvanje bar malo zelenila; takve površine su dvorišta i parkirališta. Prave se od dva sloja – gornji je kvarcni pesak, koji osigurava stabilnost i otporan je na mraz i so. Uglavnom su dimenzija 40x60x10 cm.

  Rasteri za parkinge i prilaze
  Rasteri za parkinge i prilaze

  6.1. Cena

  Koliko koštaju rasteri? Cena im je obično ujednačena - oko 9 EUR/m2.

  Odlučite li se za uređenje dvorišta u bilo kojoj od ovih varijanti popločavanja betonskim elementima, možete nam se obratiti za pomoć slanjem upita, a firme i majstori sa kojima sarađujemo će vam ubrzo poslati svoje ponude.

  Stručni članak 29427
  Autor: DaiBau trendovi magazin
  Imamo čak 372 izvođača radova za područje Niskogradnja:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Imamo čak 372 izvođača radova za područje Niskogradnja:

  BESPLATNA PRETRAGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJE
  Imamo čak 372 izvođača radova za područje Niskogradnja
  9.2
  0

  DOO JMD PANČEVO


  9.7
  0

  DOO PUT-INVEST ZA IZVOĐENJE GRAĐEVINSKIH RADOVA NOVI SAD


  10
  1

  Deco Desing


  9.3
  0

  DELTA PUT d.o.o. Beograd


  Tražite dobre izvođače radova za područje NISKOGRADNJA?

  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana