Za područje
  OTP banka

  Brodski pod ili seljački pod, cene

  Članak je pregledalo čak 46200+ korisnika
  Brodski pod je zapravo varijanta tradicionalnog, tzv. seljačkog poda, napravljen od pravih dasaka većih dimenzija. Daske su širine 11 cm pa naviše, a dužine uvek preko 2 m. Daske se sastavljaju tako što pero jedne ulazi u prorez druge. Pročitajte šta još treba da znate o brodskom podu.
  Stručni članak 46200
  omiljen
  seljacki pod
  Imamo čak 1300 izvođača radova za područje Parket:

  1. Karakteristike brodskog poda

  Brodski pod ima izvesnih prednosti u odnosu na pravi parket. Ako se pravilno zaštiti i dobro održava trajaće vrlo dugo, praktično, neograničeno. Brodski je pod vrlo otporan i ne škodi prirodnoj sredini. Za izradu ovog poda koriste se razne vrste drveta, ali je najbitnije da je građa suva i čvrsta. Najčešće se izrađuju od jele, smreke, bora pa i hrasta. Debljina dasaka se kreće između 10 i 20 mm, a mogu biti jednoslojne, dvoslojne i troslojne, pri čemu su troslojne, svakako, i najizdržljivije i najdugotrajnije. 

  2. Postavljanje brodskog poda

  Kako se postavlja brodski pod? Postavlja se na već pripremljenu daščanu potkonstrukciju ili neke druge elemente. Daske brodskog poda mogu biti potpuno obrađene i lakirane ili neobrađene.Neobrađene daske treba izbrusiti i zaštititi posebnim premazima, lakom ili voskom. Seljački pod se može postaviti i preko podnog grejanja, premda zbog debelih dasaka koje su odlični termoizolatori, učinak neće biti najbolji. Osim što je vrlo funkcionalan, ovaj je pod i vrlo lep. Enterijeru daje toplinu i ostavlja utisak čvrstine, tradicionalnog i rustičnog doma.

  3. Drvo za seljački pod

  Seljački podovi, takođe, mogu da se prave od različite vrste drveta. Najbolji su hrastov i smrekov pod. Različitim tehnikama mehaničke i hemijske obrade pod može da izgleda vrlo različito. U ponudi su prirodni, brušeni, beljeni, dimljeni, uljeni i još mnogo drugih vrsta.

  Brodski pod izgleda elegantno i tradicionalno
  Brodski pod izgleda elegantno i tradicionalno

  Savet stručnjaka iz firme 11.MAJ DOO

  1. Prema Vašem stručnom mišljenju, da li je za kuću bolji izbor parket ili brodski pod?

  Zbog masovne gradnje, koja je uveliko prisutna zadnjih godina, parket je u velikoj meri zamenio brodski pod, zbog toga što se lepi na cementnu košuljicu, bez postavljanja potkonstrukcije. Kao podna obloga u kućama, podjednako se koriste i parket i brodski pod. Za drvene objekte se u najvećem broju slučajeva koristi brodski pod.

  2. Koju vrstu brodskog poda preporučujete svojim klijentima?

  Našim klijentima preporučujemo brodski pod od smreke ili belog bora.

  3. Koje su glavne nedoumice Vaših klijenata prilikom odluke za brodski pod?

  Klijenti se često interesuju za brodski pod od crnog bora, ali ga zbog prisustva smole ne preporučujemo za unutrašnju podnu oblogu.

  g. Andrija Popović, 11.MAJ DOO

  3.1. Brodski pod od smreke

  Ova vrsta podne obloge je omiljena zbog topline boje i vrlo pristupačne cene. Možete birati dezene s čvorovima ili bez njih. Pošto je ovo drvo mekše, ne preporučuje se za prostorije u kojima se hoda u obući.

  3.2. Brodski pod od hrasta

  Seljački hrastov pod je tradicionalan u nekim krajevima. Hrastovinu odlikuje tvrdoća, pa je idealna za parkete. Možete da birate različite veličine dasaka u više od 40 nijansi.

  4. Brodski pod - cena m2

  Koliko košta seljački pod? Cena smrekovog poda dimenzija 32x146x4000 mm, kvaliteta AB-VEH, kreće se oko 20 EUR/m2. Naravno, na iznos za kupovinu materijala dodaje se i onoliko koliko parketari naplaćuju po satu. Nama se možete obratiti za pomoć slanjem upita, a firme i majstori sa kojima sarađujemo će vam ubrzo poslati svoje ponude.

  Stručni članak 46200
  Autor: Daibau trendovi magazin
  Tags: Parket, Parketari

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Tražite dobre izvođače radova za područje Parket?

  Imamo čak 1300 izvođača radova za područje Parket:

  Besplatna pretraga
  Tražimo lokalno
  Bez provizije
  Imamo čak 1300 izvođača radova za područje Parket
  10
  11

  MILOŠ BULIĆ PR RADNJA ZA BOJENJE I ZASTAKLJIVANJE BEOGRAD (VRAČAR)


  10
  1

  Postavljanje podnih i zidnih obloga PARKET MISKIN


  10
  1

  M&L JANKOVIC COMPANY DOO


  8.8
  0

  PR Mare Parket


  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana