Za područje

  Prohromske ograde sa staklom, drvetom i čelikom

  Članak je pregledalo čak 3741+ korisnika
  Prohromske ograde su otporne na rđu, vlagu i prljanje. Uz minimalnu pažnju i održavanje dostižu vrlo dug vek trajanja. Ograde od rosfraja mogu da se kombinuju sa staklom, drvetom i drugim metalima te se tako dobijaju vrlo lepa, originalna i neobična stilska rešenja.
  Stručni članak 3741
  prohromske ograde kombinovane
  Imamo čak 2407 izvođača radova za područje Prohromske ograde:

  1. Prohromske ograde

  Prohromske ograde, kao i sve druge, moraju najpre pružati zaštitu, a ukoliko su napolju, moraju biti vrlo izdržljive pošto su bez prestanka izložene atmosferskim uticajima kao što su sunce, vetar i kiša. Na njima se sakuplja prašina, so i druge nečistoće te njihovo čišćenje i održavanje zahteva poprilično vremena. Sve ovo možete izbeći ukoliko se odlučite za prohromsku ogradu, objasnili su nam majstori iz preduzeća... Prohrom ili, poznatije, inoks je zapravo vrsta nerđajućeg čelika koju karakteriše visoka otpornost na koroziju i dugotrajnost.

  Prohromske ograde se koriste za balkone, terase, spoljna i unutrašnja stepeništa, galerije, vrtove te dvorišne kapije. Prohrom ima poliranu površinu koja nalikuje ogledalu, ali može i da se izbrusi tako da bude mat, pa da se naknadno oboji prahom u neku od boja iz RAL tonske karte ili da se dodatno zaštiti postupkom koji se naziva vruće pocinkovanje. Svaki prohrom ne mora biti dovoljno kvalitetan, stoga treba da se pažljivo obradi i polira, bez vidljivih tragova varova koji su i inače podložni rđanju. Održavanje prohroma je vrlo jednostavno pošto ga samo treba nekoliko puta godišnje prebrisati mokrom krpom.

  Prohrom se može kombinovati s drugim materijalima, pa ograde deluju vrlo originalno i dekorativno. Ispuna ograde može biti od prohromskih cevi, kaljenog stakla, čeličnih pletenica, drveta ili perforiranih metalnih ploča. Rukohvati mogu biti takođe metalni ili drveni.

  Ograda stepeništa od kombinovanih materijala
  Ograda stepeništa od kombinovanih materijala

  2. Prohromske ograde stepeništa

  Ograde stepeništa od rosfraja odgovaraju stepenicama u enterijeru i u eksterijeru, a mogu se iskoristiti i za unutrašnje balkone i galerije. Prvo treba da se odlučite za vrstu prohroma koji želite, a onda i da li želite da površina bude glatka i refleksivna ili zamućena. Potom birate ispunu ograde – prohromske cevi se mogu postaviti vertikalno, horizontalno ili ukršteno; ako je ispuna staklena, a ograda od rosfraja, cela će konstrukcija delovati lagano i prozirno. Staklo može biti kaljeno ili lepljeno. Vrlo popularna je ograda od čeličnih pletenica. Budući da je važno kako materijal rukohvata deluje na dodir, taktilan spoj s ogradom može biti drven ili od nerđajućeg čelika.

  3. Prohromske balkonske ograde

  Kiša, vetar i sunce zahtevaju da se prohromska ograda za spoljno stepenište montira s velikom pažnjom. Pre svega, spojevi čelika i drugih materijala moraju biti dobro urađeni, pošto u suprotnom može doći do zadržavanja vlage i prljavštine, a samim tim i korozije, naglasili su stručnjaci iz preduzeća.... Ograde od rosfraja su odlične za terase, obične i francuske balkone koliko i za druge spoljne konstrukcije.

  Balkonske ograde cele mogu biti napravljene od prohroma. Postoje ograde od prohromskih cevi, okruglih ili četvrtastih, one sa čeličnim pletenicama; ograde se rade i od prohromskih ploča onda kada je potrebna zaštita privatnosti. Vrlo su česte i kombinacije prohroma i drveta, prohroma i zidane konstrukcije, prohroma i stakla ili ploča od metala ili kompozitnih materijala i sličnih.

  Balkonska ograda od prohroma
  Balkonska ograda od prohroma

  Ograda od kombinacije prohroma i rosraja zahteva minimalno održavanje, a trajaće godinama.

  Savet stručnjaka iz firme INOX ART DESIGN DOO

  1. Gde sve možemo da postavimo prohromske ograde?

  Prohromske ograde, najprostije rečeno, možemo podeliti po mestu ugradnje na:

  • terasne (balkonske),
  • stepenišne,
  • dvorišne ograde.

  Rade se kao obične ograde samo od prohroma (inoksa) ili u kombinaciji s drugim materijalima (drvo, staklo... ).

  2. Koje su prednosti prohromske ograde?

  Osnovna prednost im je ta što se prave od nerđajućeg čelika i nisu podložne koroziji.

  Što se tiče površinske obrade one mogu biti:

  • visokopolirane (MIRROR POLISHED),
  • brušene tj. satinirane (SATINATO).

  Održavanje ovakvih ograda je vrlo jednostavno uz pomoć obične krpe i vode ili alkohola, s tim što nikakvi abrazivi ne dolaze u obzir. 

  3. U kojim slučajevima su prohromske ograde jedino ili bar najbolje rešenje?

  Nema slučajeva gde su one jedino, ali su u svakom slučaju odlično rešenje za spoljne uslove eksploatacije, kao i na mestima gde su higijenski zahtevi na najvišem nivou (HACCP standard).

  g. Nikola Jevtić, INOX ART DESIGN DOO

   

  Stručni članak 3741
  Autor: Daibau trendovi magazin

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Tražite dobre izvođače radova za područje Prohromske ograde?

  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Imamo čak 2407 izvođača radova za područje Prohromske ograde:

  Besplatna pretraga
  Tražimo lokalno
  Bez provizije
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana