Za područje

  Podno grejanje na struju, električno podno grejanje

  Članak je koristilo čak 2841+ korisnika
  Podno grejanje na struju postaje sve popularniji i traženiji način grejanja, pošto ima brojne prednosti u odnosu na klasično, radijatorsko grejanje. Kada se odlučujete za električno podno grejanje to zapravo znači da birate podno grejanje na vodu ili struju.
  Stručni članak 2841
  elektricno-podno-grejanje.jpg
  Imamo čak 1732 izvođača radova za područje Podno grejanje:

  1. Prednosti i slabosti podnog grejanja

  1.1. Prednosti podnog grejanja

  Klasično podno grejanje trenutno je najčešći način grejanja. Voda je ta koja služi za zagrevanje prostora i to tako što kruži sistemom cevi ugrađenih u pod i odaje toplotu. U poređenju s klasičnim, radijatorskim sistemom, podno je grejanje daleko efikasnije zbog toga što je cela površina poda grejno telo. Tako se i troškovi zagrevanja spuštaju za oko 15%.

  1.2. Slabosti podnog grejanja

  Zbog postavljanja klasičnog podnog grejanja sam pod je nekoliko centimetara deblji nego kod električnog grejanja, pošto u konstrukciji moraju da budu sloj termoizolacije preko koga se postavlja čepasta folija i razvode cevi, da bi na kraju sve bilo zaliveno estrihom. Dakle, ceo pod je deblji što je u suštini dobro jer bolje akumulira toplotu i duže greje, premda mu treba i više vremena da se zagreje.   

  2. Podno grejanje na struju

  2.1. Prednosti grejanja na struju

  Podno grejanje na struju je jedna od novijih tehnologija, no brzo je postala vrlo popularna zbog jednostavne ugradnje i regulacije. Podno grejanje se dobija postavljanjem električnih mreža i folija ili cevi koje se zagrevaju i šire toplotu u prostoru. 

  2.2. Slabosti grejanja na struju

  Što se prednosti električnog podnog grejanja tiče, svakako je dobro što ceo pod može biti tanji u odnosu na onaj za klasično podno grejanje. Radi se tako što se na golu konstrukciju postavlja termoizolacija i odgovarajući estrih, a preko estriha širi električna mreža neposredno ispod zaključnog sloja poda. U ovom slučaju estrih je tanji, a ako je u pitanju renoviranje ili adaptacija starijeg objekta, onda se lakše može prilagoditi postojećim ograničenjima, bez posezanja u konstrukciju. U takvim se slučajevima, električna mreža može postaviti direktno preko izolacije i zaliti estrihom. Tako ceo pod ostaje tanji, a njegova čvrstina ni funkcionalnost nisu ugrožene.

  Može se reći da je jedina mana u tom slučaju veća potrošnja struje te je za veće površine isplativije klasično podno grejanje. Električnim grejanjem se bolje i brže zagrevaju manje površine.

  3. Grejni kabl

  Grejni kabl služi za sprečavanje smrzavanja cevi i može se postaviti ispod popločanih staza ili asfaltiranog puta u te će „probijanje“ kroz snežne nanose postati stvar prošlosti. Grejni kabl se uglavnom priključuje na automatski termostat te se tako uključuje i isključuje u zavisnosti od zadatih vrednosti. Postavljanje ovih kablova izuzetno je jednostavno, pošto ih samo treba razvesti u liniji ili oko elemenata koje će zagrevati.

  Postavljanje grejnog kabla je brzo i jednostavno
  Postavljanje grejnog kabla je brzo i jednostavno

  4. Podloga za grejanje

  Postoje dva sistema električnog grejanja: pomoću podloga ili folija. Grejna podloga se može postaviti ispod skoro bilo koje podne obloge – pločica, parketa, laminata, vinila i sličnog. Podloga se jednostavno rasprostre u sloj lepka odmah ispod podne obloge. Zato je montaža sasvim jednostavna, a pod i sama prostorija se time vrlo brzo zagreju.

  5. Folija za grejanje

  Grejne folije mogu da se postavljaju samo ispod plivajućih podova koji se ne lepe na podlogu, a takvi su laminati, neki parketi i vinil. Grejnom folijom može da se greje i podloga ili staze/tepih na samom ulazu u dom. Upotrebom samolepljivih namenskih ploča koje štite grejne folije, ceo sistem nije deblji od 10 mm.

  Ukoliko se odlučite za podno grejanje na struju, možete se obratiti i nama na DaiBau.rs. Na našem sajtu ćete naći još saveta vezanih za ovo temu, ali i ponuđače i proizvođače s kojima sarađujemo i koji će na vaš upit uzvratiti odgovarajućom ponudom.

  Informacije o cenama možete pogledati u našem kalkulatoru.

  Vaš tim,

  DaiBau.rs

  Stručni članak 2841
  Autor: DaiBau trendovi magazin
  Imamo čak 1732 izvođača radova za područje Podno grejanje:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Imamo čak 1732 izvođača radova za područje Podno grejanje:

  BESPLATNA PRETRAGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJE
  Imamo čak 1732 izvođača radova za područje Podno grejanje
  8.9
  0

  RADNJA ZA INSTALACIJU I ODRŽAVANJE GREJNIH KLIMATIZACIONIH VODOVODNIH I KANALIZACIONIH SISTEMA ICG MARKO MALOŠIŠTE


  9.6
  0

  ĐURĐEVIĆ TERMOSOLAR


  9.5
  0

  TEHNOMONT SISTEM ML D.O.O.


  8.8
  0

  MT ŠPAHTLA doo Provo


  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE RADOVA ZA PODRUČJE PODNO GREJANJE?

  Serbia
  DAIBAU.RS

  Petra Drapšina 27
  21000 Novi Sad

  00381 114 300 340

  © 2022 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana