Za područje
  OTP banka

  Kerok (kerrock) – cena i upotreba

  Članak je pregledalo čak 29794+ korisnika
  Kerok (kerrock) je kompozitni materijal novijeg datuma koji može da se koristi na sasvim različite načine. Postao je naročito tražen za radne površine u kuhinjama i kupatilima, odnosno, pultove ali i umivaonike. Sam kerok je sastavljen od aluminijum-hidroksida i polimernih veziva na bazi akrila. Njegova je najveća prednost to što se oblikuje po želji. Može da se lepi, brusi, krivi, uvija i termički modeluje.
  Stručni članak 29794
  omiljen
  kerok
  Imamo čak 978 izvođača radova za područje Kuhinje po meri:

  1. Kerok kao materijal: karakteristike, upotreba i čišćenje

  Može se reći da je ovo vrlo tvrd, otporan i trajan materijal, a njegove se karakteristike lako mogu uporediti s onima koje odlikuju prirodni kamen; s druge strane, može se naći u bezbroj boja kao i svaki drugi veštački materijal. Pod prstima, međutim, deluje vrlo fino, glatko i toplo. Ploče od keroka su izuzetno izdržljive, a jednostavno se čiste i održavaju. Ploče od keroka nisu porozne, pa nečistoće ne mogu prodreti ispod površine. Ako se mrlje i pojave, mogu se očistiti neabrazivnim sredstvima za čišćenje.

  Kerok je otporan i na mehanička oštećenja i na toplotu. Međutim, ne treba ga izlagati direktnim izvorima toplote kakvi su otvoreni plinski gorionici niti na njega stavljati vrelo posuđe. Ako je kuhinjska radna ploča od keroka na njoj se ne sme ništa seći bez daske. Ako se ogrebotine ipak pojave, one se mogu odstraniti brušenjem.  

  2. Proizvodi od keroka

  Kerok se zaista može koristiti za bilo šta. Osim radnih ploča i umivaonika, sve više se od njega prave i sudopere, zidne obloge, pokućstvo, pa čak i fasade i dekorativni elementi.

  kerok-kuhinjski-pult.jpg

  Strukturne karakteristike keroka su vrlo dobre, pošto se sasvim lako obrađuje i oblikuje te koristi za najrazličitije potrebe. Ako delove od keroka zalepimo pa izbrusimo, spoj se nigde neće videti; izgledaće potpuno homogeno i sliveno. Zato elementi od keroka daju potpunu slobodu oblikovanja i postavljanja.

  2.1. Kuhinjski pultovi

  Može se reći da je kerok idealan materijal za radne ploče u kuhinji. Pult je otporan na udarce, topao na dodir, aniseptičan i odlično se čisti. Radi široke palete boja i tekstura, kerok pult se može u svakom pogledu kombinovati sa ma kojim kuhinjskim nameštajem. Jedini uslov za njegovu dugotrajnost jeste da se ne izlaže otvorenom plamenu niti naglom zagrevanju.

  2.2. Umivaonici

  Umivaonici su, isto koliko i sudopere od keroka, sve traženiji zbog njegovih odličnih karakteristika. On je otporan materijal koji se lako čisti i održava, na njemu se ne zadržavaju bakterije, ali možda najbitnije je to što pruža neverovatne mogućnosti oblikovanja. Svoju, sad već vrlo široku primenu, našao je u sanitarnim prostorijama s visokim procentom vlage. Umivaonici mogu biti ugradni, samostojeći, obični, dvostruki, tradicionalni ili moderni. Svaki od njih pak može biti i druge boje i drugog oblika ili veličine tako da prosto nema kupatila u kome ne može naći svoje mesto.

  kerok-umivaonik.jpg

  3. Boje keroka

  Boje keroka se mogu naći u tri varijante: 26 zasebnih boja, 31 granitna boja i 23 teraco boje. Među zasebnim bojama su bele, pastelne i vrlo žive nijanse koje sigurno mogu da se uklope u svaki enterijer. Ako, pak, želite da izgleda kao prirodni kamen, možete izabrati neku od nijansi granita ili teraca.

  4. Koliko košta kuhinjska ploča od keroka?

  Cena kvadratnog metra keroka za kuhinju se, u zavisnosti od boje i rada, kreće između 250 i 350 EUR.

  Stručni članak 29794
  Autor: Daibau trendovi magazin
  Imamo čak 978 izvođača radova za područje Kuhinje po meri:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Tražite dobre izvođače radova za područje Kuhinje po meri?

  Imamo čak 978 izvođača radova za područje Kuhinje po meri:

  Besplatna pretraga
  Tražimo lokalno
  Bez provizije
  Imamo čak 978 izvođača radova za područje Kuhinje po meri
  9.3
  0

  WOOD LAND 032


  10
  3

  ENTERIJER TIM JOVIČIĆ


  9.6
  0

  PADRINO OKOV DOO PANČEVO


  9.3
  0

  DARKO MALETIĆ PR KAMENOREZAČKA RADNJA DD-GRANIT ŠABAC


  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana