Za područje
    OTP banka

    Zebra-zavese - koje su prednosti dan-noć zavesa?

    Članak je pregledalo čak 1769+ korisnika
    Zebra-zavese postaju sve popularnije na našem tržištu, što ne iznenađuje imajući u vidu to da efikasno spajaju funkcionalnost i estetiku. Predstavljaju jedinstvenu vrstu unutrašnjih rolo-zavesa koje su zbog svog karakterističnog, prugastog, izgleda dobile naziv zebra, premda su poznate i po drugom nazivu - dan-noć - zbog svetlosnog efekta koji stvaraju. Ako se pitate - šta sve dobijate zebra-zavesama - evo odgovora.
    Stručni članak 1769
    zebra zavese
    Imamo čak 80 izvođača radova za područje Zavese:

    Zebra-zavese - jednostavna kontrola svetlosti

    Zebra-zavese su sastavljene od takozvane „oklagije“ i specijalnog platna od dva tipa polja ili traka: jedna je u boji, neprovidna, dok je druga providna, a ručnim (pomoću lančića) ili daljinskim (ugradnjom elektromotora) kretanjem nagore ili nadole, polja platna se smenjuju, što omogućava jednostavnu kontrolu svetlosti koja dopire u unutrašnji prostor.

    Savet stručnjaka iz firme VENETIAN FASHION

    1. U svojoj ponudi imate mini rolo i zebra-zavese; koje su njihove osnovne karakteristike i po čemu se razlikuju od klasičnih rolo-sistema? 

    Mini-zebra i Mini-rolo zavese smo uvrstili u ponudu na osnovu zahteva kupaca da montaža bude lakša, a svakodnevna upotreba jednostavnija kada su zavese u pitanju.

    Kod ovog sistema nema bušenja stolarije prilikom ugradnje, kao ni podizanja zavese prilikom otvaranja prozora, što  je slučaj sa sistemom koji se montira na zid ili plafon.

    Dakle jedna od vrlo važnih stvari jeste da nema nema bušenja stolarije. Sistem Min-zebra i Mini-rolo koji izlazi iz radionice "Venetian fashion", prilikom montaže se zakači odozgo i odozdo za krilo prozora/vrata, a držači su podesivi po širini tako da odgovaraju svakom krilu i svakoj vrsti stolarije.

    Mini zebra dole Veneta Fashion
    Veneta Fashion - kačenje odozdo

     

    Mini zebra gore Veneta Fashion
    Veneta Fashion - kačenje odozgo

    Montaža ovog sistema je veoma jednostavna (traje oko 5 minuta po zavesi), ne zahteva upotrebu alata i kupci je najčešće sami obavljaju.

    Naša zavesa je jedinstvena po tome što ima vođice od strune koje je drže uz krilo i kada je prozor otvoren na kip, a takođe se ni ne pomera i ne „lupa” kod bočnog otvaranja i zatvaranja prozora (što je slučaj kod drugih sličnih proizvoda koji u donjem delu nisu fiksirani za krilo).

    U zavisnosti od boje stolarije, ugrađuju se komponente (mehanizam, bočni poklopci, lanac, teg na lancu) u beloj ili braon boji. Upravljanje može biti sa leve ili desne strane u skladu sa stranom otvaranja krila, ali i drugačije, na zahtev kupca.

    Za fiksne portale, koji se ne otvaraju, umesto držača-zakački rešenje su pločice koje se lepe za okvir stakla (u slučaju da stolarija nije idealno ravna mogu se i ušrafiti). Ovo je takođe pogodno za vrata i prozore koji se otvaraju ka spolja.

    Proizvod je kvaliteta koji zadovoljava standarde EU, a 99% komponenti je poreklom iz zemalja EU.

    Za ove kao i sve druge naše proizvode kupci imaju 12 meseci garancije na ispravnost proizvoda, a na pojedine komponente i do 10 godina. Trajno je obezbeđen servis kao i delovi koje eventualno vremenom treba zameniti. 

    2. Kakvi su  materijali dostupni za mini-rolo i zebra-zavese? 

    Platno za Mini-zebra zavese je 100% poliester, antistatično je te odbija prašinu i ne upija mirise. Smanjuje problem sa alergijama od kojih „pati” sve veći broj dece i odraslih.

    Posebna grupa zebra-platna (vfz5) je po sastavu 65% PVC i 35% poliester, što je posebno pogodno za upotrebu u uslovima gde se zavesa može isflekati (kuhinja, dečja soba i slično), jer se može tretirati blagim deterdžentom na licu mesta, a bez posledica po platno. Takođe, ova platna zaustavljaju oko 95% UV zraka, vodootporna su i nezapaljiva. 

    Zebra-platna su podeljena u više grupa i to klasifikovana prema stepenu zamračivanja koji omogućavaju. Ono što utiče na to koliko će zavesa zamračiti prostoriju nije boja platna, već njegova gustina, pa tako i beli blackout zamračuje maksimalno, isto kao i crni.

    U ponudi su zebra-platna sa 30%, 50% (semiblackout) i 100% zamračivanja (blackout). 

    Za rolo-zavese koristimo dve grupe platna: blackout i screen.

    Blackout platna potpuno blokiraju svetlost i pružaju najbolju privatnost i kontrolu osvetljenja. Neke tkanine imaju naličje od poliestera ili PVC pene u beloj boji koja, odbijajući sunce, dodatno pruža određenu toplotnu izolaciju. Pogodna su za prostore koji zahtevaju zatamnjene zavese sa nultom propustljivošću svetlosti, kao što su sale za sastanke i prezentacije, laboratorije, škole, bolnice a, isto tako, i radne i spavaće sobe. Onog trenutka kada zamračivanje više nije potrebno zavesu podižete jednim povlačenjem lanca i dobijate maksimalno iskorišćenje dnevnog svetla.

    Rolo-zavese za filtriranje svetlosti - screen platna francuske kompanije Serge Ferrari - omogućavaju difuzno osvetljenje i pružaju izvesnu privatnost. Tokom dana ostavljaju dovoljno svetlosti za neometan rad (propustljivost do 28%), uz uštedu energije za veštačko osvetljenje. Ova platna  zaustavljaju i do 85% spoljne toplote i tako ostvaruju uštedu energije na redukovanoj upotrebi klima-uređaja. 

    3. Kako se održavaju mini rolo i zebra-zavese? Postoje li neke razlike u odnosu na klasične sisteme?

    Za razliku od klasičnih zavesa, ovde nema skidanja, pranja, peglanja i ponovnog postavljanja, i tako bar nekoliko puta godišnje. Nema mirisa kuhinje ili duvanskog dima. Platno zavesa je antistatično te odbija prašinu i ne upija mirise. Praktično nema potrebe ni za kakvim održavanjem.

    Ako imate potrebu za tim, možete ih usisati (usisivač na najslabiju jačinu) ili obrisati mekom krpom, ali za tim realno nema potrebe.

    Mini zebra Veneta Fashion
    Veneta Fashion 

    I nešto uopšteno…

    Mini-zebra i Mini-rolo zavese predstavljaju moderan i jednostavan način za kontrolu svetlosti i privatnosti u bilo koje doba dana i noći. Ovaj funkcionalni sistem omogućava da bez napora u trenutku stvarate savršen izgled za svoj prozor, svoje raspoloženje i svoj dom.

    „Mini” sistem preporučujemo za novu ili restauiranu stolariju čiju lepotu ne treba sakrivati. Takođe, kod ovog sistema zavesa možete na dohvat ruke i oka držati u dnu prozora drage sitnice ili saksije sa cvećem, jer kada prozor otvorite na kip i zavesa ostaje uz krilo.

    G-đa Katarina Tričković, VENETIAN FASHION

    Kontrola zebra-zavese je jednostavna uz pomoć lančića, koji se može nalaziti sa desne ili leve strane mehanizma, a uz mogućnost ugradnje motora u kućište zebra-zavese, možete je spuštati i podizati po potrebi uz pomoć daljinskog upravljača. Platno je duplo, spušta se i vraća te se njegovim pomeranjem smenjuju i preklopi. Ukoliko namestite da prozirni deo ide na prozirni, zavesa će biti providna i tako puštate svetlost u unutrašnjost, a ako prozirni deo namestite na neprozirni, zebra-zavese će biti neprovidne. Dakle, transparentni i netransparentni slojevi platna koji se preklapaju omogućavaju filtriranje svetlosti u meri u kojoj želite da je ima u domu ili poslovnom prostoru. Pružaju efikasnu zaštitu od štetnog UV zračenja u vrelim letnjim periodima.

    Mehanizam zebra zavese
    Transparentni i netransparentni slojevi platna koji se preklapaju omogućavaju filtriranje svetlosti
    Zebra-zavese mogu se montirati na krilo, odnosno, staklenu površinu prozora ili vrata (na sam okvir, bez bušenja), zid iznad staklenih površina i plafon.

    Zebra-zavese - moderno rešenje u enterijeru

    Ove praktične zavese se lako uklapaju u svaki stil uređenja enterijera stambenih i poslovnih prostorija. Svestrane su - nude čiste linije koje se savršeno uklapaju u moderan, savremen dizajn unutrašnjosti, ali se takođe lako mogu integrisati i u tradicionalni dekor.

    Zebra-zavese se mahom izrađuju po dimenzijama koje kupac želi i usklađuju se sa njegovim potrebama i željama (možete poručiti zebra-zavese u preciznim dimenzijama koje odgovaraju svakom prozoru, na primer). Proizvode se u više desetina dezena - mogu biti najrazličitijih boja, imitacija bambusa ili drveta, u ombre stilu ili sa dečjim motivima… čime se obezbeđuje odgovarajuća ponuda za različite tipove enterijera.

    Ova vrsta zavesa koja je jedna od natraženijih i najprodavanijih na našem tržištu, može imati i različitu širinu pruga; ipak prosečnom se smatra širina u rasponu od 9 do 13 cm. Takođe, materijal samog platna ima različite teksture; neki dezeni su glatkih pruga dok drugi mogu imati reljefastu strukturu materijala.

    Zebra-zavese predstavljaju spoj funkcionalnosti i jedinstvenog dizajna, pružajući mogućnost stvaranja posebne atmosfere u domu ili poslovnom prostoru.

    Zebra-zavese - lakoća održavanja

    Zebra-zavese su vrlo jednostavne za održavanje. Sastavljaju se od providnih i neprovidnih traka, a obe površine imaju isti način održavanja. Najbolji način je da zebra-zavese obrišete vlažnom magičnom krpom - njome ćete najbolje očistiti platno i održati njegov izgled. Nakon upotrebe vlažne krpe, potrebno je preći preko platna i suvom pamučnom krpom. Dakle, nije potrebno upotrebe bilo kakvog deterdženta za pranje.

    Važno je naglasiti da se ovaj model zavese ne može skidati i prati u veš-mašini zbog prirode materijala.

    Pored toga što se ne prlja tako lako, a čisti sa lakoćom, prednost zebra-zavese je i što ne upija neprijatne mirise poput duvanskog dima, mirise kuvanja ili, uopšteno rečeno, mirise iz spoljne sredine. Antistatično platno od kojeg je izrađena odbija prašinu.

    Zavese dan noć
    Zebra-zavese predstavljaju spoj funkcionalnosti i jedinstvenog dizajna

    Zebra-zavese - dug vek trajanja

    Zahvaljujući posebnoj strukturi materijala, zebra-zavese neće izgubiti svoj kvalitet niz godina. Naime, ovo inovativno i dugoročno rešenje za svaki enterijer sačinjeno je od visokokvalitetnih, antistatičnih i antibakterijskih materijala, čime se postiže dug vek trajanja kao i to da njihova boja ne izbledi.

    Ukoliko tražite pouzdanog i iskusnog majstora koji će vam izraditi i montirati zebra-zavese ili pak ponuđača, pomoć možete potražiti na daibau.rs. Potrebno je samo da popunite upit na našem sajtu i ubrzo će vam se javiti ponuđači i izvođači s odgovarajućom ponudom. 

    Stručni članak 1769
    Autor: Daibau trendovi magazin

    Da li Vam je članak bio koristan?


    Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
    Ideje za uređenje doma

    Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

    Tražite dobre izvođače radova za područje Zavese?

    Imamo čak 80 izvođača radova za područje Zavese:

    Besplatna pretraga
    Tražimo lokalno
    Bez provizije
    Imamo čak 80 izvođača radova za područje Zavese
    8.8
    0

    ABM KERAMIKA


    9.3
    0

    DRAGAN CELIĆ PREDUZETNIK SAMOSTALNA ZANATSKA RADNJA LUKAL-PLAST RAŽANJ


    9.8
    0

    NIKOLA LUKIĆ PR POPRAVKA NAMEŠTAJA I DRUGE USLUGE LUKIĆ ROLET BEOGRAD (VOŽDOVAC)


    9.6
    0

    ROLOSUN


    Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
    © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana