Za područje
  Daibau Benefit kartica

  Zebra zavese - koje su prednosti dan-noć zavesa?

  Članak je pregledalo čak 1045+ korisnika
  Zebra zavese postaju sve popularnije na našem tržištu, što ne iznenađuje imajući u vidu to da efikasno spajaju funkcionalnost i estetiku. Predstavljaju jedinstvenu vrstu unutrašnjih rolo-zavesa koje su zbog svog karakterističnog, prugastog, izgleda dobile naziv zebra, premda su poznate i po drugom nazivu - dan-noć - zbog svetlosnog efekta koji stvaraju. Ako se pitate - šta sve dobijate zebra-zavesama - evo odgovora.
  Stručni članak 1045
  zebra zavese
  Imamo čak 75 izvođača radova za područje Zavese:

  Zebra-zavese - jednostavna kontrola svetlosti

  Zebra-zavese su sastavljene od takozvane „oklagije“ i specijalnog platna od dva tipa polja ili traka: jedna je u boji, neprovidna, dok je druga providna, a ručnim (pomoću lančića) ili daljinskim (ugradnjom elektromotora) kretanjem nagore ili nadole, polja platna se smenjuju, što omogućava jednostavnu kontrolu svetlosti koja dopire u unutrašnji prostor.

  Savet stručnjaka iz firme VENETIAN FASHION

  1. U svojoj ponudi imate mini rolo i zebra-zavese; koje su njihove osnovne karakteristike i po čemu se razlikuju od klasičnih rolo-sistema? 

  Minizebra i Mini rolo zavese smo uvrstili u ponudu na osnovu zahteva kupaca da montaža bude lakša, a svakodnevna upotreba jednostavnija kada su zavese u pitanju.

  Kod ovog sistema nema bušenja stolarije prilikom ugradnje, kao ni podizanja zavese prilikom otvaranja prozora, što  je slučaj sa sistemom koji se montira na zid ili plafon.

  Dakle jedna od vrlo važnih stvari jeste da nema nema bušenja stolarije. Sistem Mini zebra i Mini rolo koji izlazi iz radionice "Venetian fashion", prilikom montaže se zakači odozgo i odozdo za krilo prozora/vrata, a držači su podesivi po širini tako da odgovaraju svakom krilu i svakoj vrsti stolarije.

  Mini zebra dole Veneta Fashion
  Veneta Fashion - kačenje odozdo

   

  Mini zebra gore Veneta Fashion
  Veneta Fashion - kačenje odozgo

  Montaža ovog sistema je veoma jednostavna (traje oko 5 minuta po zavesi), ne zahteva upotrebu alata i kupci je najčešće sami obavljaju.

  Naša zavesa je jedinstvena po tome što ima vođice od strune koje je drže uz krilo i kada je prozor otvoren na kip, a takođe se ni ne pomera i ne „lupa” kod bočnog otvaranja i zatvaranja prozora (što je slučaj kod drugih sličnih proizvoda koji u donjem delu nisu fiksirani za krilo).

  U zavisnosti od boje stolarije, ugrađuju se komponente (mehanizam, bočni poklopci, lanac, teg na lancu) u beloj ili braon boji. Upravljanje može biti sa leve ili desne strane u skladu sa stranom otvaranja krila, ali i drugačije, na zahtev kupca.

  Za fiksne portale, koji se ne otvaraju, umesto držača-zakački rešenje su pločice koje se lepe za okvir stakla (u slučaju da stolarija nije idealno ravna mogu se i ušrafiti). Ovo je takođe pogodno za vrata i prozore koji se otvaraju ka spolja.

  Proizvod je kvaliteta koji zadovoljava standarde EU, a 99% komponenti je poreklom iz zemalja EU.

  Za ove kao i sve druge naše proizvode kupci imaju 12 meseci garancije na ispravnost proizvoda, a na pojedine komponente i do 10 godina. Trajno je obezbeđen servis kao i delovi koje eventualno vremenom treba zameniti. 

  2. Kakvi su  materijali dostupni za mini rolo i zebra-zavese? 

  Platno za Mini zebra zavese je 100% polyester, antistatično je te odbija prašinu i ne upija mirise. Smanjuje problem sa alergijama od kojih „pati” sve veći broj dece i odraslih.

  Posebna grupa zebra platna (vfz5) je po sastavu 65% pvc i 35% polyester, što je posebno pogodno za upotrebu u uslovima gde se zavesa može isflekati (kuhinja, dečija soba i sl.), jer se može tretirati blagim deterdžentom na licu mesta, a bez posledica po platno. Takođe, ova platna zaustavljaju oko 95% UV zraka, vodootporna su i nezapaljiva. 

  Zebra platna su podeljena u više grupa i to klasifikovana prema stepenu zamračivanja koji omogućavaju. Ono što utiče na to koliko će zavesa zamračiti prostoriju nije boja platna, već njegova gustina, pa tako i beli blackout zamračuje maksimalno, isto kao i crni.

  U ponudi su zebra platna sa 30%, 50% (semiblackout) i 100% zamračivanja (blackout). 

  Za rolo-zavese koristimo dve grupe platna: blackout i screen.

  Blackout platna potpuno blokiraju svetlost i pružaju najbolju privatnost i kontrolu osvetljenja. Neke tkanine dolaze sa naličjem od poliestera ili PVC pene u beloj boji koja, odbijajući sunce, dodatno pruža određenu toplotnu izolaciju. Pogodna su za prostore koji zahtevaju  zatamnjene zavese sa „0“ (nultom) propustljivošću svetlosti, kao što su sale za sastanke i prezentacije, laboratorije, škole, bolnice, ali takođe i radne i spavaće sobe. Onog trenutka kada zamračivanje više nije potrebno zavesu podižete jednim povlačenjem lanca i dobijate maksimalno iskorišćenje dnevnog svetla.

  Rolo-zavese za filtriranje svetlosti - screen platna francuske kompanije Serge Ferrari – omogućavaju difuzno osvetljenje i pružaju izvesnu privatnost. Tokom dana ostavljaju dovoljno svetlosti u prostoriji za neometan rad (propustljivost svetlosti do 28%), uz uštedu energije za veštačko osvetljenje. Ova platna  zaustavljaju i do 85% spoljašnje toplote i tako ostvaruju uštedu energije na redukovanoj upotrebi klima-uređaja. 

  3. Kako se održavaju mini rolo i zebra-zavese? Postoje li neke razlike u odnosu na klasične sisteme?

  Za razliku od klasičnih zavesa, ovde nema skidanja, pranja, peglanja i ponovnog postavljanja, i tako bar nekoliko puta godišnje. Nema mirisa kuhinje ili duvanskog dima. Platno zavesa je antistatično te odbija prašinu i ne upija mirise. Praktično nema potrebe ni za kakvim održavanjem.

  Ako imate neopisivu potrebu za tim, možete ih usisati (usisivač na najslabiju jačinu) ili obrisati mekom krpom, ali za tim realno nema potrebe.

  Mini zebra Veneta Fashion
  Veneta Fashion 

  I nešto uopšteno…

  Mini zebra i Mini rolo zavese predstavljaju moderan i jednostavan način za kontrolu svetlosti i privatnosti u bilo koje doba dana i noći. Ovaj funkcionalni sistem omogućava da bez napora u trenutku stvarate savršen izgled za svoj prozor, svoje raspoloženje i svoj dom.

  „Mini” sistem preporučujemo za novu ili restauiranu stolariju čiju lepotu ne treba sakrivati. Takođe, kod ovog sistema zavesa možete nadohvat ruke i oka držati u dnu prozora drage sitnice ili saksije sa cvećem, jer kada prozor otvorite na kip i zavesa ostaje uz krilo.

  G-đa Katarina Tričković, VENETIAN FASHION

  Kontrola zebra-zavese je jednostavna uz pomoć lančića, koji se može nalaziti sa desne ili leve strane mehanizma, a uz mogućnost ugradnje motora u kućište zebra-zavese, možete je spuštati i podizati po potrebi uz pomoć daljinskog upravljača. Platno je duplo, spušta se i vraća te se njegovim pomeranjem smenjuju i preklopi. Ukoliko namestite da prozirni deo ide na prozirni, zavesa će biti providna i tako puštate svetlost u unutrašnjost, a ako prozirni deo namestite na neprozirni, zebra-zavese će biti neprovidne. Dakle, transparentni i netransparentni slojevi platna koji se preklapaju omogućavaju filtriranje svetlosti u meri u kojoj želite da je ima u domu ili poslovnom prostoru. Pružaju efikasnu zaštitu od štetnog UV zračenja u vrelim letnjim periodima.

  Mehanizam zebra zavese
  Transparentni i netransparentni slojevi platna koji se preklapaju omogućavaju filtriranje svetlosti
  Zebra-zavese mogu se montirati na krilo, odnosno, staklenu površinu prozora ili vrata (na sam okvir, bez bušenja), zid iznad staklenih površina i plafon.

  Zebra-zavese - moderno rešenje u enterijeru

  Ove praktične zavese se lako uklapaju u svaki stil uređenja enterijera stambenih i poslovnih prostorija. Svestrane su - nude čiste linije koje se savršeno uklapaju u moderan, savremen dizajn unutrašnjosti, ali se takođe lako mogu integrisati i u tradicionalni dekor.

  Zebra-zavese se mahom izrađuju po dimenzijama koje kupac želi i usklađuju se sa njegovim potrebama i željama (možete poručiti zebra-zavese u preciznim dimenzijama koje odgovaraju vašem prozoru na primer). Proizvode se u više desetina dezena - mogu biti najrazličitijih boja, imitacija bambusa ili drveta, u ombre stilu ili sa dečjim motivima… čime se obezbeđuje odgovarajuća ponuda za različite tipove enterijera.

  Ova vrsta zavesa koja je jedna od natraženijih i najprodavanijih na našem tržištu, može imati i različitu širinu pruga; ipak prosečnom se smatra širina u rasponu od 9 do 13 centimetara. Takođe, materijal samog platna ima različite teksture; neki dezeni su glatkih pruga dok drugi mogu imati reljefastu strukturu materijala.

  Zebra-zavese predstavljaju spoj funkcionalnosti i jedinstvenog dizajna, pružajući mogućnost stvaranja posebne atmosfere u svom domu ili poslovnom prostoru.

  Zebra-zavese - lakoća održavanja

  Zebra-zavese su vrlo jednostavne za održavanje. Sastoje se od providnih i neprovidnih traka, a obe površine imaju isti način održavanja. Najbolji način je da zebra-zavese obrišete vlažnom magičnom krpom - njome ćete najbolje očistiti platno i zadržati njegov izgled. Nakon upotrebe vlažne krpe, potrebno je preći preko platna i suvom pamučnom krpom. Dakle, nije potrebno upotrebe bilo kog deterdženta za pranje.

  Važno je naglasiti da se ovaj model zavese ne može skidati i prati u veš-mašini zbog prirode materijala.

  Pored toga što se ne prlja tako lako, a čisti sa lakoćom, prednost zebra-zavese je i što ne upija neprijatne mirise poput duvanskog dima, mirise kuvanja ili generalno mirise iz spoljne sredine. Antistatik platno od kojeg je izrađena odbija prašinu.

  Zavese dan noć
  Zebra-zavese predstavljaju spoj funkcionalnosti i jedinstvenog dizajna

  Zebra-zavese - dug vek trajanja

  Zahvaljujući posebnoj strukturi materijala, zebra-zavese neće izgubiti svoj kvalitet niz godina. Naime, ovo inovativno i dugoročno rešenje za svaki enterijer sačinjeno je od visokokvalitetnih, antistatičnih i antibakterijskih materijala, čime se postiže dug vek trajanja kao i to da njihova boja ne izbledi.

  Ukoliko tražite pouzdanog i iskusnog majstora koji će vam izraditi i montirati zebra-zavese ili pak ponuđača, pomoć možete potražiti na daibau.rs. Potrebno je samo da popunite upit na našem sajtu i ubrzo će vam se javiti ponuđači i izvođači s odgovarajućom ponudom. 

   

  Stručni članak 1045
  Autor: DaiBau trendovi magazin
  Imamo čak 75 izvođača radova za područje Zavese:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Imamo čak 75 izvođača radova za područje Zavese:

  BESPLATNA PRETRAGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJE
  Imamo čak 75 izvođača radova za područje Zavese
  9.6
  0

  ROLOSUN


  10
  0

  IRENA PJEVOVIĆ PR ARHIDEKO


  9.8
  0

  PORTMATIK DOO


  8.8
  0

  Enterpro 21


  Tražite dobre izvođače radova za područje ZAVESE?

  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana