Za područje

    Kalkulator za izračunavanje kvadrature površine za krečenje

    Članak je pregledalo čak 26009+ korisnika
    Troškovi krečenja zavise od više faktora: vrste boje, broja slojeva u kojima se nanosi farba, postojećeg stanja zidova i molera - ako ste odlučili da ne krečite u sopstvenoj režiji već da angažujete profesionalca - i osnovno - od dimenzija površine koja se kreči. Kako biste mogli da izračunate koliko će vas približno izaći krečenje jednog zida, prostorije ili cele kuće/stana, evo kalkulatora za izračunavanje kvadrature površine koja se kreči.
    Stručni članak 26009
    omiljen
    izracunavanje kvadrature povrsine za krecenje
    Imamo čak 3281 izvođača radova za područje Krečenje, moler:

    Kalkulator za izračunavanje kvadrature zida/sobe/celog doma

    Jednostavno je budući da sve što vam je potrebno jesu metar, merdevine i neophodne informacije koje slede u nastavku. Kada kontaktirate molera prvo pitanje koje će vam postaviti jeste koliko kvadrata je potrebno okrečiti, a ukoliko krečite u sopstvenoj režiji važno je znati kvadraturu površine kako biste kupili odgovarajuću količinu farbe.

    Prilikom računanja kvadrature zida potrebno je da izmerite njegovu širinu i visinu, pa pomnožite te dve vrednosti. Ako je, na primer, širina zida 4 m, a njegova visina 2,5 m, proizvod ta dva broja iznosi 10 m, i to je površina koju je potrebno okrečiti. Na isti način se obračunava površina plafona - pomnože se njegova dužina i širina.

    Kada se izračunava površina cele prostorije koju je potrebno okrečiti, u praksi se pribegava sledećoj računici: kvadratura prostorije se pomnoži sa brojem 3.Tako na primer, ukoliko je prostorija 4x4, potrebno je okrečiti 48 m2. Takođe, ukoliko krečite celu kuću ili stan, kalkulator za izračunavanje kvadrature za krečenje izgleda isto: površina tlocrta kuće ili stana pomnoži sa 3 i na taj način dobije površina za krečenje.

    Ukoliko je površina vašeg stana 50 kvadrata, površina za krečenje biće 150. Ova računica se naravno primenjuje ukoliko želite da okrečite i zidove i plafone.

    A šta ako je plafon, na primer, obložen drvetom i njegovo krečenje nije potrebno? U tom slučaju neophodno je izračunati površinu plafona (dužina se množi sa širinom) i odbiti je od ukupne površine za krečenje.

    Međutim, najtačniju cifru dobićete kada izmerite svaki zid i plafon ili plafone, pa dobijeno saberete. Vrata i prozori se naravno ne kreče te se od zbira oduzimaju njihove dimenzije.

    Drugi faktori koji utiču na cenu krečenja

    Na cenu krečenja ne utiču samo površine prostorija. Obratite pažnju na stanje zidova  - količina posla i materijala zavisiće od toga da li su zidovi trošni, zamašćeni, da li se u prostoriji koja se kreči pušilo ili nije. Sve ovo može uticati na podizanje cene krečenja, jer pre nanošenja farbe površina zidova mora biti glatka i suva.

    Takođe, razlika u ceni postoji i u zavisnosti od toga da li radite obično izbeljivanje zidova ili ćete, na primer, farbati zidove u pastelne boje. Pastelne boje će svakako biti skuplje, jer je potrebno mešati farbe.

    Troškovi krečenja zavisiće i od broja slojeva farbe koji se nanose, međutim, imajte u vidu da će površina i boja zidova biti lepše ukoliko se na njih nanesu dva sloja boje. Naravno, možete se odlučiti i za nanošenje prajmera za bolje prianjanje.  

    Zaštita nameštaja pre krečenja
    Potrebno je zaštititi nameštaj, pokućstvo i podove pre nego što se krene sa krečenjem

    Celofan i karton su obavezni pomoćnici prilikom krečenja. Valjalo bi da zaštitite nameštaj, pokućstvo i podove pre nego što se krene sa krečenjem, jer ćete time uštedeti dosta vremena i novca koje ćete, u suprotnom, utrošiti na čišćenje odnosno kupovinu ili reparaciju zamazanog. Ukoliko to ne uradite sami, to će učiniti izabrani majstori, ali će trošak krečenja biti uvećan.

    Izračunali ste kvadraturu prostora, ali niste uspeli da pronađete molere za krečenje kuće ili stana? Pomoć možete potražiti na daibau.rs, potrebno je samo da popunite upit na našem sajtu i ubrzo će vam se javiti majstori sa odgovarajućom ponudom.

     

    Stručni članak 26009
    Autor: Daibau trendovi magazin

    Da li Vam je članak bio koristan?


    Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
    Ideje za uređenje doma

    Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

    Tražite dobre izvođače radova za područje Krečenje, moler?

    Imamo čak 3281 izvođača radova za područje Krečenje, moler:

    Besplatna pretraga
    Tražimo lokalno
    Bez provizije
    Imamo čak 3281 izvođača radova za područje Krečenje, moler
    8.8
    0

    ABM KERAMIKA


    10
    1

    3M Invest NS


    8.7
    0

    MAŠINSKA OBRADA METALA BRAVARSKA RADNJA GRUMF


    8.8
    0

    Familija Team SS


    Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
    © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana