Za područje
    OTP banka

    Moderno krečenje - koje su boje za krečenje stana aktuelne?

    Članak je pregledalo čak 3369+ korisnika
    Krečenjem zidova uklanjaju se tragovi korišćenja prostora, osvežava se i unosi promena u enterijer. Prilikom izbora boje za krečenje stana valja pažljivo promisliti o više faktora: koje boje je nameštaj i pokućstvo koje imate, kakve teksture i stilovi su zastupljeni, šta želite da istaknete, koja osećanja i raspoloženja želite da pobudite. Ovim tekstom bismo želeli da odgovorimo na pitanje koje su boje za krečenje stana trenutno aktuelne te vam ukažemo na neke smernice.
    Stručni članak 3369
    boje za krecenje
    Imamo čak 3275 izvođača radova za područje Krečenje, moler:

    Za moderno krečenje izaberite plavu u svim nijansama

    Donedavno su tamne nijanse plave boje bile sasvim isključene iz izbora farbe za krečenje zidova, da bi se sada vratile na velika vrata. Tamnoplavi zidovi su naročito efektni u prostorijama sa jednostavnim nameštajem neutralnih boja - stvaraju snažan kontrast i čine sobu upečatljivom. Kako ne biste preopteretili unutrašnjost tamnom bojom, savetuje se da tamnoplave zidove razblažite elementima mlečne nijanse.

    Naročito se ističe egejska plava boja (Aegean Teal), to je boja između plave i zelene u zagasitom, tamnijem tonu. Ovom bojom možete okrečiti celu sobu ili samo jedan zid - za koju god varijantu da se odlučite ta prostorija će dobiti sofisticiran izgled a vi ćete, pogledom na egejsko plave površine, odmoriti oči i makar na trenutak pomisliti da ste na grčkom primorju.

    Svetloplava i dalje ne izlazi iz mode jer, prema mišljenju psihologa, smiruje um i dušu, jača intuiciju i žudnju za znanjem, podstiče na velike uspehe.

    Plavi zidovi
    Svetloplava boja za zidove i dalje ne izlazi iz mode
    Zid u svetloplavoj nijansi podseća nas na nebo bez oblaka, izazivajući mir i spokoj. Kako opušta psihu posmatrača, svetloplava je odličan izbor za zidove u spavaćoj sobi.

    Smiraj uma uz zelene nijanse

    Prva asocijacija na zelenu boju većini je priroda: šume, nepregledne livade i polja, trava. Enterijeristi obožavaju zelenu boju iz više jednostavnih razloga - neutralna je i lako uklopiva, slaže se sa gotovo svim bojama te sa njom teško možete napraviti grešku.

    Zeleni zid
    Sa zelenom bojom teško možete napraviti grešku

    Sve nijanse zelene dolaze u obzir, međutim, poslednjih godina su naročito popularne nežne nijanse - bleda mint, svetla žalfija i pastelnozelena, koje stvaraju umirujuću i elegantnu kompoziciju u prostoriji. Zelena boja podstiče koncentraciju te je čest izbor prilikom krečenja radnih soba.

    Pastelne nijanse zelene odlično se slažu sa nameštajem od prirodnih materijala: drveta, pruća, jute ili lana.

    Siva i bež su aktuelne boje za krečenje stana

    Skandinavski enterijeri mnogima su inspiracija prilikom uređivanja vlastitog doma. Jedan od načina kako možete učiniti svoj dom više „skandinavskim” jeste kombinacija sive i bež boje, pri čemu se raspon sive kreće od najsvetlije do najtamnije nijanse. Dobro je poznato da se siva, baš kao i zelena boja, lako uklapa u prostor i kombinuje s ostalim bojama, a njen spoj sa bež nijansom, uz bele i crne dekorativne elemente, predstavlja pun pogodak.

    Za moderno krečenje klasičnu belu zamenite „tup“ nijansom

    Sa klasičnom belom nema greške - prostorije okrečene u belo odišu čistoćom i elegancijom, a dobro je poznato i to da bela boja vizuelno povećava prostor, što je u svakoj prostoriji dobrodošlo. Možete uneti malu izmenu i odstupiti od ustaljenog krečenjem zidova u nijansu pod francuskim nazivom taupe, koja se smatra jednom od najlepših neutralnih osnova za zidove. Ova boja predstavlja kombinaciju bele, bež i sive i lako se uklapa uz svaki nameštaj i delove pokućstva.

    Izdvojte radni prostor

    Pandemija kovida dovela je do toga da mnogi svoje kancelarije zamene radom od kuće, a ova praksa se i nakon smirivanja situacije zadržala i ustalila. Međutim, većini kvadrature stambenih jedinica ne dozvoljavaju da imaju odvojenu radnu sobu, već svoje zadatke obavljaju u dnevnoj ili spavaćoj. Svoj radni prostor možete odvojiti od ostatka doma krečenjem zidova u drugačije nijanse. Na taj način možete zonirati stan i razdvojiti svoj radni i životni prostor.

    Preporuka je da zidovi budu u svetlim i veselim bojama koje utiču na to da se osećate fokusirano i budno.

    Aktuelne boje za krečenje stana su prirodne, tople nijanse

    Za moderno krečenje izaberite boje koje se nalaze u prirodi: različite nijanse smeđe, zelene, bež... Maslinastozelena, glinena nijansa terakote, boja peska, kakao, pobuđuju mir i asociraju na toplinu, sigurnost i ukutkanost. Sve ove nijanse deluju kao neutralne, međutim stvaraju dinamičnije vibracije dobrog raspoloženja od tradicionalnih neutralnih nijansi.

    Boje prirode u enterijeru
    Za moderno krečenje izaberite nijanse koje se nalaze u prirodi

    Najbolje je da se prilikom izbora boje za zidove konsultujete s izabranim majstorom kome ste poverili krečenje. Ukoliko ga niste pronašli, odnosno, ako još tragate za molerom koji će lepo i sa velikom predanošću okrečiti vaš dom, možete se i nama obratiti za pomoć slanjem upita, a firme i majstori sa kojima sarađujemo će vam ubrzo poslati svoje ponude.

    Stručni članak 3369
    Autor: Daibau trendovi magazin

    Da li Vam je članak bio koristan?


    Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
    Ideje za uređenje doma

    Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

    Tražite dobre izvođače radova za područje Krečenje, moler?

    Imamo čak 3275 izvođača radova za područje Krečenje, moler:

    Besplatna pretraga
    Tražimo lokalno
    Bez provizije
    Imamo čak 3275 izvođača radova za područje Krečenje, moler
    10
    1

    RA Company - Dragan Radosavljević PR


    10
    8

    San Gradnja Tim


    8.8
    0

    DUSAN IGIC PR RADNJA ZA ZAVRSNE GRADJEVINSKO-ZANATSKE RADOVE BELA PALANKA


    10
    1

    BIG BAD DOO ODŽACI


    Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
    © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana