Za područje

    Krečenje: saveti za farbanje fasada i cene

    Članak je pregledalo čak 5710+ korisnika
    Završni sloj na fasadi je apsolutno neophodan za duži vek trajanja omotača koliko i samog objekta, budući da jedino tako može da izdrži uticaj svih atmosferskih promena tokom godina. Pripremili smo nekoliko saveta u vezi sa obnavljanjem fasadne boje.
    Stručni članak 5710
    omiljen
    krecenje fasade
    Imamo čak 3248 izvođača radova za područje Krečenje, moler:

    1. Krečenje fasade - zašto je to važno?

    Farbanjem fasade čuva se dugotrajnost celog objekta. Fasadni premaz štiti građevinu od štetnog dejstva snega, kiše, sunca i vetra, ali i od drugih vrsta zagađivača, tačnije, agensa raznih materija iz vazduha. Pored zaštite, fasadne boje imaju estetski, odnosno, dekorativni efekt.

    2. Obnavljanje fasadne boje - postupak

    Pre samog krečenja fasade važno je proveriti ima li oštećenja na površinama kakve su pukotine ili oljuštena boja. Ovakve stvari se najpre moraju sanirati da bi se osiguralo to da se neće širiti ni pogoršavati, a samim tim će se obezbediti i dugotrajnost novookrečene fasade.

    Zatim se možete pripremiti za proces krečenja fasade, koji uključuje uklanjanje stare boje, ako je potrebno, i pripremu površina za nanošenje nove boje. Tokom rada ne treba zaboraviti na mere lične zaštite, odnosno, važno je koristiti odgovarajuću zaštitnu opremu, uključujući masku, naočare i rukavice, a svakako se pridržavati i uputstava proizvođača boje.

    Krečenje fasade je zahtevan posao te je možda najbolje prepustiti ga kvalifikovanim i iskusnim stručnjacima.

    Boja i vrsta fasadne boje, pored ograničenja koja postavljaju urbanisti i arhitekte, zavisi i od vrste maltera, kvaliteta i stanja fasadne osnove na objektu
    Obnova fasadne boje utiče na dugotrajnost celog objekta, budući da ga štiti od uticaja štetnih spoljnih faktora te je treba preduzimati redovno

    3. Krečenje fasade - koju boju odabrati?

    Farbanje fasade nije lak zadatak. Pre renoviranja, morate proveriti (ako već niste, a radi se o starijoj kući) koji su tonovi boja dozvoljeni na lokaciji objekta, zapravo, da sama zgrada nije pod zaštitom države kao spomenik kulture. Najlakši način da dođete do ove informacije je da od lokalnog opštinskog organa zatražite informaciju o lokaciji, za šta se plaća određena administrativna taksa. 

    Koju ćete boju izabrati, pored eventualnih ograničenja koja postavljaju urbanisti i arhitekte, zavisi i od vrste maltera, kvaliteta i stanja fasadne podloge na objektu. Zato radije kupovinu odgovarajuće boje poverite iskusnom izvođaču radova.

    4. Krečenje fasade - na šta obratiti pažnju?

    Prilikom farbanja fasade potrebno je obratiti pažnju na vremenske uslove. Krečenje fasade treba da se izvodi onda kada je temperatura vazduha između 8°C- 30°C, a relativna vlažnost vazduha manja od 80%. Da tokom obavljanja posla, sunčeva toplota ne bi uticala na mokru farbu, uvek se preporučuje zaštita od posebnih zavesa za fasadu. Krečenje obavezno treba da se radi u dva sloja

    5. Cena krečenja fasade

    Krečenje zavisi od izbora boje i podloge na koju se nanosi dekorativni sloj. Imajte na umu da izvođač radova mora zaštititi prostor u kome se izvode radovi, tako da sve okolne površine, bilo vertikalne bilo horizontalne - rečju, staze ili susedni objekti - ostanu neuprljani i neoštećeni na bilo koji način. Cena krečenja u 2 sloja akrilnom perivom fasadnom bojom kreće se oko 4-5,5 EUR/m2

    Stručni članak 5710
    Autor: Daibau trendovi magazin

    Da li Vam je članak bio koristan?


    Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
    Ideje za uređenje doma

    Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

    Tražite dobre izvođače radova za područje Krečenje, moler?

    Imamo čak 3248 izvođača radova za područje Krečenje, moler:

    Besplatna pretraga
    Tražimo lokalno
    Bez provizije
    Imamo čak 3248 izvođača radova za područje Krečenje, moler
    9
    0

    MOLERSKI RADOVI ŽILE KOLOR SOMBOR


    8.9
    0

    Molerske i gipsarske usluge GIPS & BOJA Novi Sad


    10
    11

    MILOŠ BULIĆ PR RADNJA ZA BOJENJE I ZASTAKLJIVANJE BEOGRAD (VRAČAR)


    10
    5

    Daki 95


    Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
    © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana