Za područje

    Gde nabaviti vrata po pristupačnoj ceni?

    Članak je pregledalo čak 1262+ korisnika
    Cena je prva i najvažnija informacija koja prilikom nabavke novih vrata interesuje većinu kupaca. Proizvođači stolarije kao i ponuđači, formiraju svoje cene prema raznim kriterijumima te su iznosi koje traže vrlo različiti i u velikom rasponu. Naravno, pre same kupovine, korisno je i smisleno sprovesti svojevrsno istraživanje, bilo preko interneta ili uživo, te uporediti koliko cene, toliko i prednosti i mane određene vrste vrata koja vas zanima. Naravno, najčešće se već po ceni može zaključiti da li su to vrata boljeg ili lošijeg kvaliteta. Cena vrata zavisi od mnogih faktora, uključujući oblik i dimenzije, materijal, način otvaranja i zastakljenje. To su osnovne karakteristike po kojima se cene i inače određuju. Ostali faktori su tip zaključavanja, razni dodaci i slično.
    Stručni članak 1262
    vrata pristupacne cene
    Imamo čak 250 izvođača radova za područje Ugradnja vrata:

    1. Ulazna vrata: šta sve utiče na cenu?

    1.1. Ulazna vrata: oblik i dimenzije

    Oko oblika i dimenzija nema mnogo objašnjenja i premišljanja. Svoj udeo u višoj ceni svakako imaju nestandardni oblici i dimenzije. Iako se u proizvodnji mahom uzima standardni pravougaoni oblik, neretko se sreću zaobljene forme. Međutim, u poređenju sa prozorima, gde se češće koriste nestandardni oblici (trougao, trapez, krug), kod vrata su, u čak 95% slučajeva, u pitanju standardni, klasični oblici. Izuzetak su lučna vrata zbog polukružne gornje strane. Naravno, na cenu utiče i njihova veličina - što su veće dimenzije, to je viša i njihova cena.

    1.2. Od kakvog materijala treba da su ulazna vrata?

    Ovo je sledeći faktor koji utiče na cenu. Najjeftiniji materijal je PVC, zatim drvo, a najskuplji aluminijum i razne kombinacije, kakve su one drveta i aluminijuma. Nakon upoređivanja cena različitih proizvođača, nalazimo da je PVC redovno najjeftiniji materijal od svih. PVC vrata su u proseku i do 80% jeftinija od drvenih vrata.

    Najskuplji materijal za ulazna vrata je aluminijum ili kombinacija drvo-aluminijum, koja košta i do 200% više od PVC.

    1.3. Način otvaranja ulaznih vrata

    Način na koji se vrata otvaraju je treći faktor pri formiranju cena. U zavisnosti od otvaranja, vrata se dele u više grupa: klasična krilna (jednokrilna, dvokrilna), klizna, preklopna, segmentna, podizna i navojna (rolo).

    1.4. Zastakljenje ulaznih vrata

    Zastakljenje, bilo na prednjim ili unutrašnjim vratima, krovnim prozorima, osvetljenje i druge opcije dodatno podižu iznos. Najčešće se koriste dvoslojne izolacione staklene ploče umetnute u krilo vrata. Što su veće dimenzije tih staklenih panela, to je viša konačna cena vrata. Svi navedeni faktori imaju značajan uticaj na cenu, pa je neophodno temeljno razmatranje i efikasno, funkcionalno rešenje kako ne biste potrošili više nego što treba.

    U nastavku teksta videćete poređenje cena vrata prema nameni, dimenzijama i različitim materijalima, što će vam pomoći da donesete odluku.
    Drvena ulazna vrata čine ceo prostor prijatnijim i toplijim
    Drvena ulazna vrata čine ceo prostor prijatnijim i toplijim

    2. Ulazna vrata: cena u zavisnosti od namene i materijala

    2.1. Ulazna vrata

    Napomena: Ovde govorimo samo o standardnim dimenzijama ulaznih vrata: 9,5-11,35 cm širine i 200-220 cm visine.

    Među najjeftinijima su PVC ulazna vrata i za njih treba dati između 250 i 750 EUR. Cene drvenih ulaznih vrata se kreću između 650 i 1.050 EUR. Aluminijumska ulazna vrata su nešto skuplja - između 800 i 1.500 EUR dok kombinacija drveta i aluminijuma košta 1.000 i 1.500 EUR.

    2.2. Balkonska vrata

    Napomena: Cene su prosečne i razlikuju se od proizvođača do proizvođača, odnosno, od ponuđača do ponuđača. Neki zaračunavaju dostavu i montažu naknadno, a kod nekih je uključena u uslugu, pa i na to obratite pažnju!

    2.3. Jednokrilna balkonska vrata 100x210 cm

    Cena jednokrilnih balkonskih PVC vrata s dvostrukim staklom kreće se oko 170 EUR, a sa trostrukim oko 190 EUR. Za jednokrilna balkonska vrata od drveta s dvostrukim staklom treba izdvojiti oko 345 EUR, dok za ista takva sa troslojnim staklom treba oko 360 EUR. Cena aluminijumsko-drvenih vrata s dvostrukim staklom je oko 375 EUR, a s trostrukim oko 400 EUR.

    2.4. Dvokrilna balkonska vrata 180x210 cm

    Za dvokrilna balkonska vrata od drveta s dvostrukim staklom treba izdvojiti oko 530 EUR, dok za ista takva sa troslojnim staklom treba oko 570 EUR. Cena aluminijumsko-drvenih vrata s dvostrukim staklom je oko 695 EUR, a s trostrukim oko 720 EUR.

    3. Garažna vrata - cena i vrste

    Napomena: Cene su prosečne i razlikuju se od proizvođača do proizvođača, odnosno, od ponuđača do ponuđača. Neki zaračunavaju dostavu i montažu naknadno, a kod nekih je uključena u uslugu, pa i na to obratite pažnju!

    Na njihovu cenu utiče pre svega to da li uzimate gotova ili naručujete izradu po meri. U oba slučaja važni su i sledeći faktori: dimenzije, materijal, način otvaranja (ručni, automatski), izbor boje, debljina samih vrata koliko i lamela od kojih su, ali i od tipa (pokretni, krilni, rolo, segmentni). Nabavka i montaža automatskih segmentnih garažnih vrata za jedan auto, širine 240-400 cm je između 450 i 850 EUR.

    3.1. Segmentna garažna vrata

    Cena nabavke i montaže segmentnih garažnih vrata sa pešačkim vratima, pri čemu je debljina lamela u vratima 40 mm kreću se oko 600-800 EUR; pešačka vrata imaju nizak prag, samozatvarajuća su i imaju sigurnosne sklopke, motorni pogon i dva daljinska upravljača.

    Cena nabavke i montaže automatskih segmentnih garažnih vrata za jedan auto, pri čemu je debljina lamela u vratima 40 mm, a koja imaju motorni pogon i dva daljinska upravljača, ide od 600 do 800 EUR. Cena segmentnih garažnih vrata dimenzija 240x200 cm (212,5) ili 250x200 cm (212,5) je oko 600 EUR. Cena segmentnih garažnih vrata dimenzija 300x210 cm (212,5) je oko 700 EUR. Cena segmentnih garažnih vrata dimenzija 400x210 cm (212,5) je oko 800 EUR.

    3.2. Segmentna garažna vrata sa pešačkim vratima

    Cena segmentnih garažnih vrata s pešačkim vratima, 225x212,5 cm ili 237,5x212,5 cm je oko 600-960 EUR.

    3.3. Rolo garažna vrata

    Cena rolo garažnih vrata se kreće između 650 i 925 EUR. Za „prosečna“ rolo garažna vrata uzimaju se ona čija je površina horizontalno šrafirana i obojena belo. Uračunati su i motorni pogon i montaža, do dimenzija 250x300 cm.

    3.4. Klasična podizna garažna vrata

    Cena klasičnih podiznih garažnih vrata dimenzija 240x210 cm ili 250x210 cm je oko 300 EUR.

    3.5. Dvokrilna garažna vrata

    Cena dvokrilnih garažnih vrata do dimenzija 220x240 cm kreće se između 150 i 200 EUR. Za primer se uzimaju klasična dvokrilna garažna vrata čija je površina u dekoru drveta.

    Klasična, podizna garažna vrata su oko 300 EUR
    Klasična, podizna garažna vrata su oko 300 EUR

    4. Sobna vrata - cena i vrste

    Napomena: Cene su prosečne i razlikuju se od proizvođača do proizvođača, odnosno, od ponuđača do ponuđača. Neki zaračunavaju dostavu i montažu naknadno, a kod nekih je uključena u uslugu, pa i na to obratite pažnju!

    4.1. Krilna sobna vrata

    Najmanje ćete platiti PVC sobna vrata standardnih dimenzija čija je cena oko 100 EUR. Najskuplja su, svakako, ALU sobna vrata koja koštaju oko 500 EUR. Cena furniranih sobnih vrata s okvirom se kreće negde između 100 i 200 EUR.

    Sobna vrata od punog drveta standardne veličine mogu da koštaju između 160 i 360 EUR u zavisnosti od vrste drveta, izrade i dodataka.

    4.2. Klizna sobna vrata

    Cena nabavke i montaže sobnih kliznih vrata, standardnih dimenzija izlazi 400-500 EUR.

    4.3. Preklopna sobna vrata

    Cena merenja, nabavke i montaže sobnih harmonika-vrata izlazi oko 50-60 EUR/m2. Najjeftinija varijanta su PVC složiva vrata, slede plastična složiva vrata s imitacijom bukve, a najskuplja su plastična složiva vrata s imitacijom aluminijuma.

    Pri izboru sobnih vrata pred vama su skoro bezbrojne mogućnosti, ali predlažemo drvena
    Pri izboru sobnih vrata pred vama su skoro bezbrojne mogućnosti, ali predlažemo drvena
    U Srbiji ne manjka dobrih proizvođača stolarije po sasvim pristupačnim cenama te se pre kupovine dobro raspitajte
    U Srbiji ne manjka dobrih proizvođača stolarije po sasvim pristupačnim cenama te se pre kupovine dobro raspitajte
    Stručni članak 1262
    Autor: Daibau trendovi magazin

    Da li Vam je članak bio koristan?


    Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
    Ideje za uređenje doma

    Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

    Tražite dobre izvođače radova za područje Ugradnja vrata?

    Imamo čak 250 izvođača radova za područje Ugradnja vrata:

    Besplatna pretraga
    Tražimo lokalno
    Bez provizije
    Imamo čak 250 izvođača radova za područje Ugradnja vrata
    9.3
    0

    DRAGAN CELIĆ PREDUZETNIK SAMOSTALNA ZANATSKA RADNJA LUKAL-PLAST RAŽANJ


    9.7
    0

    DRUŠTVO ZA PROIZVODNJU TRGOVINU I USLUGE NS DOORS M&Ž DOO NOVI SAD


    9.3
    0

    Alu-tim mont


    9.4
    0

    SAMIGO MONTINVEST DOO


    Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
    © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana