Za područje
    OTP banka

    Zašto su segmentna vrata pravi izbor za svaku garažu?

    Članak je pregledalo čak 936+ korisnika
    Bilo da gradite novu garažu ili ste se opredelili za renoviranje postojeće, izbor garažnih vrata igra važnu ulogu - ne samo sa estetskog aspekta, iako će uz pravilno odabrana garažna vrata vaš objekt izgledati lepše i modernije, već će obezbediti i bolju toplotnu i zvučnu izolaciju. Danas se na tržištu može naći zaista veliki broj tipova i modela garažnih vrata, ali je važno da ona prvenstveno budu u skladu sa vašim potrebama i raspoloživim merama. U tekstu ćemo odgovoriti na pitanje zašto je pravilan izbor garažnih vrata toliko bitan, odnosno, navešćemo sve benefite garažnih vrata.
    Stručni članak 936
    segmentna garazna vrata
    Imamo čak 814 izvođača radova za područje Garažna vrata:

    Segmentna garažna vrata su najčešći izbor kupaca te ćemo se fokusirati na njihove prednosti. Ovaj tip garažnih vrata sastavljen je od lamela različite širine, odnosno, delova koji klize po vođicama podižući se pod plafon ili spuštajući se. Garažna segmentna vrata izrađuju se najčešće od sendvič-panela koji su napravljeni od pocinkovanog čeličnog lima, a ispuna im je poliuretnaska pena. Cena ugradnje varira u zavisnosti od dimenzija, ali i od dodatne opreme koju odaberete. Ovo su benefiti segmentnih garažnih vrata:

    Segmentna garažna vrata štede prostor

    Glavna prednost segmentnih garažnih vrata, koja ih je svakako učinila omiljenim na tržištu, jeste ta da prilikom korišćenja ne zauzimaju prostor unutar objekta, ali ni ispred njega. Razlog leži u njihovom funkcionisanju - vrata se jednostavno podižu, ali se ne motaju u rolnu u kutiji već samo klize duž plafona, što je u garažama neretko jedina slobodna površina. Na taj način obezbeđuju maksimalan prostor u garaži i ispred nje. Kako se otvaraju vertikalno i odlaze ispod plafona, segmentna vrata su idealna za male prostore, a konstrukcija im je takva da ostavljaju oko 15 centimetara prolaza više u poređenju sa kliznim garažnim vratima, što olakšava parkiranje.

    Savet stručnjaka iz firme ALEKSANDAR ŽEŽELJ PR AENA S

    1. Kao stručnjak u ovoj oblasti, šta je Vaš izbor, rolo ili segmentna garažna vrata?

    Kao neko ko se dugi niz godina bavi ovim poslom uopšte nemam dilemu oko izbora tipa garažnih vrata, moj glas bi svakako otišao za segmentna vrata. U daljnjem tekstu bih pokušao da navedem razloge za takav izbor, odnosno da probam navesti neke prednosti i mane segmentnih i rolo vrata. 

    1. Segmentna vrata najčešće imaju bolju toplotnu izolaciju, debljina panela kod segmentnih vrata je 42mm, dok su lamele kod rolo vrata 18mm. Svakako treba navesti da su i jedna i druga vrata dostupna i sa krilom bez izolacije.
    2. Segmentna vrata najčešće imaju 4 panela (tri mesta spoja panela gde nema termo prekida), kod rolo vrata taj broj bi bio svakako veći od 20.
    3. Kretanje segmentnih vrata je uz pomoć gumiranih točkića što trenje prilikom kretanja svodi na minimum. Kod rolo vrata je potpuno drugi slučaj jer se lamele namotavaju jedna preko druge i vrlo je čest slučaj oštećenja boje nakon više godina korišćenja
    4. Segmentna vrata je moguće isporučiti sa pešačkim krilom, što je u nekim slučajevima korišćenja garaže veoma bitno
    5. Segmentna vrata imaju veću mogućnost za ostakljenje i prirodno svetlo u prostoru kod zatvorenih vrata, mogu biti i kopletno ostakljena.
    6. Ukoliko se kod korišćenja vrata sa motorom javi potreba za ručnim otvaranjem (npr. prilikom nestanka struje) segmentna vrata se otvaraju veoma lako i brzo, dok se rolo vrata moraju otvarati uz pomoć kurble (dosta sporije)

    2. O čemu treba voditi računa prilikom ugradnje garažnih vrata?

    Veoma je bitno da stručno lice pogleda otvor gde bi se vrata ugradila. Segmentna vrata zahtevaju prostor levo, desno i gore gledano s unutrašnje strane. Ne bi smelo biti nikakvih prepreka po dubini garaže (grede, stubovi, cevi i sl). Ako se desi da nema uslova za ugradnju segmentnih vrata, rolo vrata se pojavljuju kao rezervna opcija jer zahtevaju mnogo manje prostora i mogu da se ugrade ispred, iza i u otvor.

    3. Kakve su trenutno cene na tržištu kada govorimo o garažnim vratima? 

    Preporuka svakom kupcu je da veoma vodi računa o kvalitetu vrata za koja treba da se odluči. Mi se možemo pohvaliti vrhunskim kvalitetom po veoma pristupačnim cenama. Kao ovlašteni distributer Nemačkog proizvođača Hoermann u prilici smo da tržištu ponudiomo veliki izbor segmentnih vrata po akcijskim cenama. 

    Cena vrata 2500x2125mm u nekoj od akcijskih boja, sa motorom Prolift i dva daljinca koštaju 785 eura sa PDV-om i bez ugradnje. 

    G-din Aleksandar Žeželj, ALEKSANDAR ŽEŽELJ PR AENA S

    Segmentna garažna vrata imaju odlična termička svojstva

    Segmentna garažna vrata se izrađuju od sendvič-panela koji su napravljeni od pocinkovanog čeličnog lima, a ispuna im je od poliuretnaske pene. Dok pocinkovani čelični lim osigurava vratima čvrstinu i zaštitu od korozije, poliuretnaska pena obezbeđuje dobru termičku izolaciju, čime se smanjuju mesečni troškovi za grejanje, a sprečava se i stvaranje kondenzacije tokom grejne sezone. Takođe, oko vrata se postavlja gumena traka koja služi kao dihtung, pa tokom zimskih meseci ne ulazi hladan vazduh u prostor, ni leti topao. Segmentna vrata predstavljaju idealno rešenje za garaže koje se ne koriste samo za parkiranje i zaštitu vozila, već i kao radionica ili ostava, jer svojim prianjanjem održavaju konstantnu unutrašnju temperaturu, bez kolebanja, a i čuvaju prostor od prašine i nečistoća. Elastične dihtung-trake kojima su segmentna garažna vrata obložena sa sve četiri strane, otporne su na vremenske neprilike.

    Segmentna garažna vrata su jednostavna za rukovanje

    Segmentna garažna vrata mogu biti sa ili bez motora, u tom slučaju se zaključavanje obezbeđuje pomoću bravica. Za opciju bez motora se uglavnom odlučuju oni koji ih ne koriste svakodnevno ili se, na primer, koriste za industrijska vrata koja se retko otvaraju. Međutim, ako svoju garažu koristite svakodnevno, neka vaš izbor padne na segmentna vrata s ugrađenim motorom. Time se obezbeđuje daljinsko upravljanje, odnosno, otključavanje i zaključavanje vrata pomoću daljinskog upravljača, iz automobila. Kada dolazite kući i želite da parkirate svoj automobil u garažu, više nećete morati da izlazite napolje, dovoljan je pritisak na dugme.

    Garažna vrata
    Segmentna vrata održavaju konstantnu unutrašnju temperaturu, bez kolebanja

    Ukoliko nestane struje, segmentna garažna vrata će se sama zatvoriti. Ako vrata naiđu na prepreku koja sprečava njihovo podizanje ili spuštanje, automatski se vraćaju u početni položaj.

    Segmentna vrata pogoduju garažama kuća, distributivnim skladištima, prostorima sa vozilima i drugo. Još jedna bitna prednost: segmentna vrata mogu da se prilagode svakom obliku i materijalu te oblik otvora garaže nije bitan. Za montažu segmentnih garažnih vrata nije potreban okvir već se vođice za vrata direktno montiraju u bočne stranice otvora garaže.

    Segmentna garažna vrata pružaju visok stepen sigurnosti

    Gotovo svi savremeni tipovi segmentnih garažnih vrata obezbeđuju odgovarajući stepen zaštite od provale. Ukoliko neko nasilno pokuša da podigne vrata, ona se automatski koče i na taj način onemogućavaju ulaz u garažu.

    Većina motora ima ugrađen sistem automatskog otvaranja u slučaju da se pojavi neka prepreka. Ugradnjom foto-ćelija koje motoru šalju signal da se prilikom zatvaranja vrata na putanji stvorila prepreka, motor automatski prekida proces zatvaranja, a vrata se vraćaju u otvoren položaj, da bi nakon uklanjanja prepreke, vrata ponovo krenula da se zatvaraju. 

    Naposletku, garažna vrata možete da ugradite naknadno ili ih zamenite boljim modelom. Odlučite li se za to, uvek nam se možete obratiti za pomoć slanjem upita, a stručnjaci sa kojima sarađujemo će vam ubrzo poslati svoje ponude. 

     

    Stručni članak 936
    Autor: Daibau trendovi magazin

    Da li Vam je članak bio koristan?


    Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
    Ideje za uređenje doma

    Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

    Tražite dobre izvođače radova za područje Garažna vrata?

    Imamo čak 814 izvođača radova za područje Garažna vrata:

    Besplatna pretraga
    Tražimo lokalno
    Bez provizije
    Imamo čak 814 izvođača radova za područje Garažna vrata
    10
    0

    ROLLOTEHNIKA DOO JAGODINA


    8.8
    0

    MILAN MARKOVIĆ PR BRAVARSKO ZAVARIVAČKA RADNJA LJUTICE


    9.3
    0

    KIBIC FENSTER.MS


    9.7
    0

    ROLOKOS AL DOO JAGODINA


    Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
    © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana