Za područje

  Kako je rast cena u građevinarstvu uticao na vas?

  Članak je pregledalo čak 730+ korisnika
  2022. godina je bila jedna od najturbulentnijih, godina velikih promena i pomeranja u građevinskoj industriji, a najviše su je obeležila poskupljenja svih materijala i usluga. Mnogi investitori su bili iznenađeni uvećanjem cena svojih projekata, budući da su se finalni troškovi izgradnje ili renoviranja povećali i do 40%.
  Novosti 730
  kako je rast cena u gradjevinarstvu uticao na vas

  Već smo u našem Tromesečnom izveštaju o gradnji za ovu godinu naveli da je u poslednjem kvartalu došlo do stagnacije broja ljudi koji bi hteli da grade nove domove i da je potražnja za izvođačima sveukupno gledano smanjena, ali veliko pitanje koje svi sada postavljaju glasi: Šta će se dogoditi sledeće godine?

  Da li će se cene smanjiti, na šta su počeli da ukazuju trendovi u trećem kvartalu 2022. godine, da li će se zadržati na sadašnjem nivou ili će još više rasti? I kako će veći troškovi uticati na planove investitora da renoviraju i grade? Da li će broj novih projekata ostati visok kao prethodne dve godine ili ćemo videti stagnaciju na tržištu?

  U kompaniji Daibau prikupljamo veliki uzorak podataka koji dolaze iz čitavog jadranskog regiona u kojem već učestvuju stotine izvođača i investitora, deleći sa nama svoje stavove i planove za 2023. Ove podatke ćemo podeliti sa svima vama narednih sedmica, u najvećoj analizi trendova građevinskog tržišta koju smo do sada uradili.

  Da bismo bili sigurni da će naša analiza biti što je moguće preciznija, trebala bi nam vaša pomoć i na tome bismo vam bili zahvalni. Ako trenutno gradite ili renovirate ili ako takav posao planirate za 2023. godinu, odvojite minut da posetite našu anketu [LINK DO ANKETE: https://forms.gle/9BxSWoqNLEFKhE8P6 ] i popunite formular.

  U iščekivanju objave rezultata našeg regionalnog istraživanja, možete pročitati članak o tome šta se dešavalo sa građevinskom industrijom, troškovima materijala i kakvi su trenutni trendovi na tržištu nekretnina, u našem Izveštaju o gradnji u 3. kvartalu.

  Novosti 730
  Autor: DaiBau trendovi magazin

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Imamo čak 123 izvođača radova za područje Drugo
  9.2
  0

  SLOBODAN KONJEVIĆ PR BOJENJE I ZASTAKLJIVANJE MAGIC WALLS NS NOVI SAD


  9.5
  0

  MODRULJ D.O.O.


  9.6
  0

  SZTR FORMELINI-G RUŽICA UZELAC PR NOVI SAD


  8.9
  0

  Marko Brajovic AUTOPREVOZNIK


  Tražite dobre izvođače radova za područje DRUGO?

  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana