Za područje
    OTP banka

    Kako je rast cena u građevinarstvu uticao na vas?

    Članak je pregledalo čak 1306+ korisnika
    2022. godina je bila jedna od najturbulentnijih, godina velikih promena i pomeranja u građevinskoj industriji, a najviše su je obeležila poskupljenja svih materijala i usluga. Mnogi investitori su bili iznenađeni uvećanjem cena svojih projekata, budući da su se finalni troškovi izgradnje ili renoviranja povećali i do 40%.
    Novosti 1306
    kako je rast cena u gradjevinarstvu uticao na vas

    Već smo u našem Tromesečnom izveštaju o gradnji za ovu godinu naveli da je u poslednjem kvartalu došlo do stagnacije broja ljudi koji bi hteli da grade nove domove i da je potražnja za izvođačima sveukupno gledano smanjena, ali veliko pitanje koje svi sada postavljaju glasi: Šta će se dogoditi sledeće godine?

    Da li će se cene smanjiti, na šta su počeli da ukazuju trendovi u trećem kvartalu 2022. godine, da li će se zadržati na sadašnjem nivou ili će još više rasti? I kako će veći troškovi uticati na planove investitora da renoviraju i grade? Da li će broj novih projekata ostati visok kao prethodne dve godine ili ćemo videti stagnaciju na tržištu?

    U kompaniji Daibau prikupljamo veliki uzorak podataka koji dolaze iz čitavog jadranskog regiona u kojem već učestvuju stotine izvođača i investitora, deleći sa nama svoje stavove i planove za 2023. Ove podatke ćemo podeliti sa svima vama narednih sedmica, u najvećoj analizi trendova građevinskog tržišta koju smo do sada uradili.

    Da bismo bili sigurni da će naša analiza biti što je moguće preciznija, trebala bi nam vaša pomoć i na tome bismo vam bili zahvalni. Ako trenutno gradite ili renovirate ili ako takav posao planirate za 2023. godinu, odvojite minut da posetite našu anketu [LINK DO ANKETE: https://forms.gle/9BxSWoqNLEFKhE8P6 ] i popunite formular.

    U iščekivanju objave rezultata našeg regionalnog istraživanja, možete pročitati članak o tome šta se dešavalo sa građevinskom industrijom, troškovima materijala i kakvi su trenutni trendovi na tržištu nekretnina, u našem Izveštaju o gradnji u 3. kvartalu.

    Novosti 1306
    Autor: Daibau trendovi magazin

    Da li Vam je članak bio koristan?


    Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
    Ideje za uređenje doma

    Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

    Tražite dobre izvođače radova za područje Drugo?

    Imamo čak 137 izvođača radova za područje Drugo
    8.7
    0

    BUILDCORP doo


    9.2
    0

    SLOBODAN KONJEVIĆ PR BOJENJE I ZASTAKLJIVANJE MAGIC WALLS NS NOVI SAD


    10
    1

    RAKIĆ KOMERC DOO


    8.8
    0

    SB MONT


    Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
    © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana