Za područje

    Kada mom detetu treba tinejdžerska soba?

    Članak je pregledalo čak 1280+ korisnika
    Kao roditelj, možda ste se već suočili s izazovom ove vrste ili je on tek pred vama – u svakom slučaju je neosporno da ćete do te tačke sigurno doći – kada je vreme da nameštaj u dečjoj sobi zamenite onim za mlade? Dečje sobe su uglavnom koncipirane tako da odgovaraju bebama i najmlađima te su simbol vedrine, razigranosti i brige za njihovu zaštitu i bezbednost. Kada dete pođe u školu u takvu sobu se obično dodaju radni sto i stolica, ali soba za mlade treba da bude drugačije koncipirana. U njoj su uglavnom isti ti elementi, ali treba da deluju različito, jer će tinejdžera pratiti do punoletstva.
    Stručni članak 1280
    kada mom detetu treba tinejdzerska soba
    Imamo čak 1342 izvođača radova za područje Dečje sobe:

    1. Kako odabrati sobu za mlade?

    IZABERITE NEUTRALAN KLASIČAN NAMEŠTAJ - smatra se da tinejdžeri iz perioda adolescencije uglavnom pamte svoj pisaći sto i neku njima važnu ideju. Ne dopada im se mnoštvo boja, šareniš, budući da traže svoj identitet i način izražavanja, pa samim tim, kad god promene mišljenje preuređuju i sobu. Zato je na vama da svom tinejdžeru olakšate izbor neutralnog nameštaja. On ili ona će kasnije, prema svom ukusu i težnjama, raznovrsnim dodacima napraviti atmosferu kakvu želi.

    RAZMISLITE O BRAČNOM KREVETU - vaše dete će odrastati u toj sobi, to će mu biti utočište ili mesto za druženje, dolaziće mu drugari, a trebaće mu i kada sasvim odraste. Zato soba za mlade treba da bude takva da se u nju može postaviti krevet dimenzija 140x200 cm ne samo zbog rasta već i zbog toga što mladi 90% aktivnosti obavljaju ležeći ili sedeći na njemu.

    MNOGO MESTA ZA STVARI - jasno je da se u svakoj kući, tokom godina, nakupi mnogo potrebnih i nepotrebnih stvari, pa je tako i sa dečjom, odnosno, sobom za mlade. Tinejdžerska soba, kao i dečja pre nje, biće sklonište i pozornica, mesto za samovanje ili isprobavanje zamisli - rečju, menjaće se domalo kao živi organizam. Devojčica ili dečak će tu čuvati svoje dragocenosti i tajne, od najdražih igračaka, dnevnika do odeće, knjiga, sportske opreme do rekvizita. Zato naglasak mora da bude na prostoru za odlaganje i čuvanje - ne samo klasičnom ormanu, već i na fiokama, policama, kutijama ispod kreveta, plakaru do plafona ili korpama na njemu, noćnim stočićima ili šupljim tabureima, klupama…

    Ako je moguće, unesite bračni krevet u sobu za mlade
    Ako je moguće, unesite bračni krevet u sobu za mlade

    2. Kako akcentovati tinejdžersku sobu?

    Kao i svakoj drugoj prostoriji, i sobi za mlade je potreban „lični pečat“. Budući da soba „prati“ odrastanje deteta i menja se s njim, menjaće se i dekoracija. Izbor neutralnog nameštaja možete stilski i estetski dopuniti odabirom odgovarajuće posteljine, tapeta, polica za knjige i rasvete.

    Dekoracija u tinejdžerskoj sobi se stalno menja - uglavnom je odraz trenutnih ideja i osećanja
    Dekoracija u tinejdžerskoj sobi se stalno menja - uglavnom je odraz trenutnih ideja i osećanja

    3. Da li soba treba da je za jedno ili više dece?

    Sa sigurnošću se može reći da zajedničko spavanje braće i sestara ima veliki uticaj na njihovo međusobno povezivanje, sposobnost kompromisa, rešavanje problema i razvijanje empatije. Sasvim je prirodno da se deca osećaju sigurnije u zajedničkoj sobi, odnosno, grupi. Ipak, stručnjaci smatraju da je za razvoj deteta dobro stvoriti i malo privatnosti. Zato odgovor na pitanje kada je pravo vreme za odvajanje ili preuređenje dečje sobe u tinejdžersku nije lako. Svaki slučaj je poseban i determinisan skupom individualnih osobina, premda je opšteprihvaćena ocena da to treba da se desi najkasnije do adolescencije.

    U sobama za mlade nikada nema dovoljno dodatnog prostora za sve stvari
    U sobama za mlade nikada nema dovoljno dodatnog prostora za sve stvari
    Stručni članak 1280
    Autor: Daibau trendovi magazin

    Da li Vam je članak bio koristan?


    Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
    Ideje za uređenje doma

    Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

    Tražite dobre izvođače radova za područje Dečje sobe?

    Imamo čak 1342 izvođača radova za područje Dečje sobe:

    Besplatna pretraga
    Tražimo lokalno
    Bez provizije
    Imamo čak 1342 izvođača radova za područje Dečje sobe
    9.2
    0

    NEMANJA ALEKSIĆ PR STOLARSKA RADIONICA FINE WOOD DESIGN LAZAREVAC


    9.9
    0

    TIK


    8.9
    0

    PROIZVODNJA NAMEŠTAJA ĐORĐEVIĆ TOP DIZAJN BOŽURNJA


    9.8
    0

    MORAVA ENTERIJERI DOO VRANJE , ĆUKOVAC


    Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
    © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana