Za područje

  Prednosti i mane staklenih ograda

  Članak je pregledalo čak 1448+ korisnika
  Sa vašeg balkona se pruža prelep pogled pa bi bilo šteta „preseći“ ga punom ogradom ili želite da u unutrašnjost prodire što više prirodnog svetla? Želite li da ogradite bazen na minimalistički i diskretan način? Hoćete li da ograda stepeništa bude sasvim neupadljiva?... Sve se ovo može postići staklenom ogradom. Međutim, pre nego što donesete konačnu odluku, odmerite sve prednosti i slabosti, budući da ovakve ograde jesu veći izdatak.
  Stručni članak 1448
  prednosti mane staklene ograde
  Imamo čak 2405 izvođača radova za područje Staklene ograde:

  1. Karakteristike staklenih ograda

  Staklene ograde se prave od kaljenog stakla, koje je četiri puta otpornije na udarce od običnog stakla, ima veću pružnu čvrstinu te je otpornije na savijanje i na temperaturne promene. U slučaju loma, kaljeno staklo se ne pretvara u opasnu srču, već se raspada u tupe komade koji ne prave posekotine. Pored toga, uprkos lomu, najveći deo stakla ostaje na foliji koja stoji između dva slepljena sloja i ne rasipa se po prostoriji. Za ogradu se preporučuje staklo debljine najmanje 8 mm, što znači da će ograda biti od minimum 16 mm. Postoje različite vrste ovog tipa ograda u zavisnosti od načina postavljanja. Najčešće su staklene ograde pričvršćene za metalni okvir ili za metalne nosače. Onda kada hoćete da staklo bude ubačeno u metalni okvir (samonoseća staklena ograda), odluku o tome morate doneti ranije - najbolje još u fazi projektovanja, a najkasnije pre izlivanja podova, zbog tipa konstrukcije. Montaža na metalne nosače, odnosno, stubove, ne zahteva prethodnu pripremu, pa je njeno postavljanje moguće i kada grubi zidarski radovi budu već završeni.

  Savet stručnjaka iz firme BOJAN KOSTIĆ PR ZANATSKA RADNJA SILVER STAKLO BEOGRAD-ZVEZDARA

  1. Od kog stakla se mogu izrađivati staklene ograde?

  Staklene ograde se izrađuju od raznih debljina stakla koje mora biti kaljeno od debljine 10mm, 12mm kaljenog jednostrukog ili kombinacija dva kaljena stakla između transparentnost folija ili peskirana, ona služi kada se desi pucanje stakla da zadrži sitne komade stakla da se ne rasprše po zemlji,tj.da nekoga ne povrede. Debljine su 6.6.2 sa folijom kaljena ili 8.8.8.2 i 10.10.2.

  2. Šta biste naveli kao prednost staklenih ograda?

  Prednost staklenih ograda spolja i unutra daje lep enterijer u unutrašnjem prostoru ili eksterijer u spoljnom prostoru, lep pogled sa terasa i providnost u unutrašnjem delu, od providnog, peskiranog i u boji sivoj ili braon.

  3. Kako se kreću cene staklenih ograda kod nas i koliko su one popularne?

  Cene staklenih ograda se kreću po m2 od 250eura pa do 350eura po m2 u zavisnosti od debljine stakla i boje stakala i njihovih nosača u raznim varijantama i da li su elektropolirani, prohromski ili u nekom od antracita.

  4. Za koje još usluge naši čitaoci mogu da kontaktiraju BOJAN KOSTIĆ PR ZANATSKA RADNJA SILVER STAKLO BEOGRAD-ZVEZDARA?

  U ponudi još imamo staklene tuš kabine po meri koje izrađujemo i ugrađujemo, staklene paravane, pregradne zidove i razne vrste ogledala. Sve na jednom mestu.

  G-din Bojan Kostić, BOJAN KOSTIĆ PR ZANATSKA RADNJA SILVER STAKLO BEOGRAD-ZVEZDARA

  Staklene ograde pružaju predivan pogled i obilje svetlosti
  Staklene ograde pružaju predivan pogled i obilje svetlosti

  2. Prednosti staklenih ograda

  Staklene ograde optički uvećavaju prostor. Sa njima mala dvorišta izgledaju veća, kratki balkoni izgledaju duže, uske stepenice šire... Osim toga, ne zaklanjaju pogled, što znači da možete uživati u prelepom prizoru živopisne okoline, a svakako će biti i više prirodnog svetla, ne samo na balkonu, već i u stanu. Još jedna dobra karakteristika staklenih ograda je da se zbog svoje transparentnosti i neutralnosti dizajna uklapaju u bilo koji arhitektonski stil. Staklo, kao materijal, pravi se tako da bude dugotrajno, pa će vaša staklena ograda biti dugog veka ako se pravilno održava. Održavanje i čišćenje je jednostavno. Jednom mesečno očistite staklo mekim sunđerom, sredstvom za čišćenje i vodom. Obrišite papirnim ubrusima. Metalni delovi treba da se redovno premazuju sredstvima za zaštitu od rđe. Stručnjaci za uređenje smatraju da su staklene ograde jedna od najboljih opcija za ograđivanje bazena. Prvenstveno zbog toga što ne ometa preglednost prostora kada se deca tu igraju, a samim tim se povećava i njihova bezbednost. S druge strane, staklo je otporno na hlor, soli i druga hemijska jedinjenja, što znači da je odličan materijal za konstrukcije na otvorenom.

  Staklo je idealno za ograđivanje bazena
  Staklo je idealno za ograđivanje bazena

  3. Potencijalni nedostaci staklenih ograda

  Ptice, insekti i životinje ponekad ne primećuju staklo te mogu da nalete i da se povrede ili čak nastradaju. To umnogome zavisi od toga pod kojim uglom sunce pada na ogradu. Još jedan nedostatak je taj što se moraju čistiti obe strane stakla, što može biti teško kada je pristup spolja otežan. Tada je potrebno angažovati servis koji se bavi visinskim čišćenjem, što može biti popriličan trošak. Treći nedostatak su ogrebotine. Nikada ne čistite mrlje na prozorima oštrim predmetima jer ćete ih tako samo izgrebati!

  Kada je pristup spoljašnjoj staklenoj ogradi otežan, treba angažovati stručnu pomoć za čišćenje
  Kada je pristup spoljašnjoj staklenoj ogradi otežan, treba angažovati stručnu pomoć za čišćenje
  Stručni članak 1448
  Autor: Daibau trendovi magazin

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Tražite dobre izvođače radova za područje Staklene ograde?

  Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Imamo čak 2405 izvođača radova za područje Staklene ograde:

  Besplatna pretraga
  Tražimo lokalno
  Bez provizije
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana