Za područje
    Sasvim je sigurno da svako voli lepo uređeno životno okruženje. Jasno je, takođe, da su detalji ono što neki stambeni prostor čini domom i da stoga treba da su izvedeni prema željama naručioca. Pojedinosti su ono čime svakom proizvodu ili mestu dajemo svoj pečat. Malterisanje, odnosno, upotreba dekorativnih maltera pri izvođenju tih poslednjih grubih radova tokom gradnje ili obnove doma, svakako spada u ukrasne elemente enterijera. Dekorativni malteri svojom bojom i teksturom daju dodatnu estetsku vrednost.
    Stručni članak 2030
    dekorativno malterisanje
    Imamo čak 4400 izvođača radova za područje Dekorativni molerski radovi:

    STRUKTURNO-DEKORATIVNI MALTERI

    Ovo je vrsta grubog maltera, a prepoznatljiv je po zrnastoj strukturi koju stvaraju kvarcne granule. Strukturno-dekorativni malter izgleda kvrgavo i čvorasto. Odličan je izbor za prostorije u kojima zidovi nisu sasvim ravni, jer njegova tekstura i struktura donekle ispravljaju nedostatke zida. Strukturni malteri oživljavaju prostor i daju mu taktilnost koju obični ravni zidovi nemaju. Zbog toga je često dovoljno samo beljenje, pošto će se željeni efekat dobiti samom teksturom zida. Slabost ovog maltera je u tome što, zbog svoje nepropusnosti, nije pogodan za prostorije u kojima se površine brzo prljaju i vlaže, odnosno za kuhinje i kupatila, jer će se takav zid teško očistiti, a masnoća će se zadržavati na njemu.

    TEKSTURNI MALTERI

    Najvažnije što ovaj malter odlikuje je plastičnost koja omogućava izvođenje ovakvih, zanatski i tehnički, pa i umetnički, vrlo zahtevnih radova. Svakako je nezamenljiv u enterijeru u kom su zidne površine najvažniji element dekora. Ograničenje teksturnog maltera leži u tome što je za njegovu primenu neophodan potpuno ravan i glatko obrađen zid i to što vlažne prostorije ne dolaze u obzir, jer brzo upija vlagu i propada.

    VENECIJANSKI MALTERI

    To je višeslojni dekorativni malter koji se odmah prepoznaje po tome što se njime imitira tekstura mermera. Venecijanski malter izrađen je od akrilnih ili prirodnih boja, dragog kamenja u prahu i sintetičkih polimera. To je izuzetno elegantan malter koji prostoru daje sjaj luksuza i glamura. Venecijanski malter je tradicionalna vrsta koja se koristila još u Antici i odlikuje se izdržljivošću i dugotrajnošću.

    MINERALNI MALTERI

    Mineralni malter je mešavina cementa, minerala i kreča. Kreč služi kao dezinfekciono sredstvo koje sprečava stvaranje algi i buđi. Zbog svoje paropropusnosti, ova vrsta maltera je odličan izbor za prostore kojima je potrebna regulacija vlage, pošto minerali imaju to svojstvo. Dodatna prednost je to što je to najosnovniji i najjeftiniji malter čija je upotreba svestrana.

    CENA DEKORATIVNIH MALTERA

    Cena maltera se razlikuje u zavisnosti od načina malterisanja. Cene se kreću od 8 do 12 EUR/m2. Ručno može da košta 9-11 EUR/m2, a mašinsko 5-6 EUR/m2. Naravno, nabavka materijala, pripremni radovi i naknadna obrada se dodatno naplaćuju.

    Pre nego što kupite farbu, raspitajte se o tome koje su najbolje
    Pre nego što kupite farbu, raspitajte se o tome koje su najbolje

     

    Stručni članak 2030
    Autor: Daibau trendovi magazin

    Da li Vam je članak bio koristan?


    Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
    Ideje za uređenje doma

    Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

    Tražite dobre izvođače radova za područje Dekorativni molerski radovi?

    Imamo čak 4400 izvođača radova za područje Dekorativni molerski radovi:

    Besplatna pretraga
    Tražimo lokalno
    Bez provizije
    Imamo čak 4400 izvođača radova za područje Dekorativni molerski radovi
    10
    7

    DRAŽA 83


    8.6
    0

    PR.COLOR-BRKIĆ MARKO


    9.4
    0

    GIPS 011 TIM


    9
    0

    ALP COMPLETE


    Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
    © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana