Za područje

    Kako jeftino ulepšati dom - mali trikovi dizajnera enterijera

    Članak je pregledalo čak 1684+ korisnika
    Da li bi i vama prijalo prolećno osveženje? Čini se da nema boljeg načina da sebi obezbedite novi početak nego da svoj dom preuredite s puno ljubavi i stila. Pre nego što se upustite u kreiranje kolaža raspoloženja i potražite inspirativne ambijentalne fotografije u časopisima i na mreži, važno je da se usredsredite na svoj budžet. Ako ste među onima koji misle da je izreka „koliko novca toliko muzike“ istinita, razmislite ponovo! Evo nekoliko saveta i trikova koje koriste vrhunski dizajneri enterijera za kvalitetno i pristupačno osveženje prostora koji će vas impresionirati i inspirisati.
    Stručni članak 1684
    unutrasnje uredjenje
    Imamo čak 2411 izvođača radova za područje Dizajn enterijera:

    • Izbor i tekst: Špela Rogel
    • Prevod: Tanja Prolić

    Suvo cveće i stare fotografije

    Buket svežeg cveća može trenutno da oživi prostor, ali, nažalost, brzo bledi i vene. Da biste izbegli troškove kupovine sveže rezanog cveća svake nedelje, možete uštedeti tako što ćete se odlučiti za aranžmane od suvog cveća. Efektna i atraktivna strategija za ukrašavanje zidova i polica u vašem domu su, takođe, i stare, tačnije, crno-bele fotografije u lepim i neobičnim ramovima. Kombinujte fotografije sa modernim komadima za uravnotežen eklektičan efekt.

    Savet stručnjaka iz firme INPRUS DOO BEOGRAD

    1. Koji oblici trenutno dominiraju u uređenju enterijera?

    U poslednjih nekoliko godina trendovi u dizajnu enterijera su se pomakli od modernističkih minimalističnih pravih linija i prešli na neke nežnije i ugodnije oblike. Ovo je primetno kako u dizajnu enterijera tako i dizajnu samog nameštaja. Pojavljuju se polukružni i zaobljeni oblici. Upotreba lukova i zasvođenih prostora u arhitekturi je sve popularnija. Nameštaj i dalje ima oštre linije, ali sa primetnim "mekanim" detaljima kao što su zaobljeni nasloni, zaobljene ivice, debelo tapaciranje...Ovalni i kružni oblici stolova su sve popularniji. CNC mašine se sve više koriste kako bi se izveli oblici koje je ranije bilo mnogo teže ili čak nemoguće postići. 

    2. Da li se ljudi i dalje drže minimalističkog dizajna ili polako napuštamo ovaj trend?

    Kao što smo rekli i u prethodnom odgovoru, da, trend minimalističkog dizajna nas polako napušta i ustupa mesto nečem novom. Dizajneri više ne teže asketskoj čistini enterijera, koja pomalo podseća na bolnicu, već postizanju topline i udobnosti pa čak i dojmu "ušuškanosi" onog ko boravi u prostoru.

    3. Kakva je situacija kada govorimo o dominantnim bojama (zidovi, nameštaj i sl.)? 

    Boje koje se koriste u enterijeru su blage. Popularne su pastelne nijanse, ali sa upotrebom zasićene boje za akcenat na jednom zidu ili u detaljima nameštaja u enterijeru. Neutralne boje su uvek prisutne, od njih je jednostavno nemoguće pobeći jer su dobra osnova za sve ostalo. Za akcentovanje su popularne koralne nijanse crvene, duboke nijanse smaragdno zelene kao i kraljevsko plave boje.

    G-din Petar Ugrin, INPRUS DOO BEOGRAD

    Aranžman suvog cveća
    Aranžman suvog cveća
    Drveni ramovi i dodaci; Zara Home
    Drveni ramovi i dodaci; Zara Home

    Nameštaj od nefarbanih prirodnih materijala i različitih tekstura

    Kombinacija komada nameštaja neutralnih nijansi i različitih tekstura je trik kojim se prostorije čine interesantnim i raznolikim, a istovremeno se postiže efekat jedinstvenog, sređenog prostora. Pored toga, nameštaj i dodatna oprema ne moraju biti potpuno novi. Pronađeni predmeti i komadi nameštaja iz centra za ponovnu upotrebu, lični suveniri ili, na primer, starinski tekstil postavljeni u podnožje kreveta ili na naslon stolice, dodaju jedinstven karakter i lični pečat.

    Pomoćni stočić; Roost
    Pomoćni stočić; Roost
    Vintidž-etno tekstil; Etsy
    Vintidž-etno tekstil; Etsy

    Internet kupovina je odlična prilika

    Lovcima na pristupačne cene preporučujemo pretraživanje interneta. Bolha, Etsy, Instagram, veb-sajtovi za aukcije nameštaja i mnoge druge onlajn prodavnice nude širok asortiman antiknog nameštaja iz različitih perioda, kao i novog po sasvim pristupačnim cenama. Koristite hešteg!

    Stona lampa; All modern
    Stona lampa; All modern
    Stolica Mosquito; Rex Kralj-Bilha
    Stolica Mosquito; Rex Kralj-Bilha

    Dodajte slojeve

    Ako želite postići efekat profesionalnog uređenja enterijera i višeg estetskog nivoa, to će zahtevati malo više truda u vidu dodavanja tekstura i materijala. Ne možete se držati samo osnovnih boja i komada - osećaj luksuza zahteva višeslojnost. Uključite akcente u ambijent u vidu ukrasnih jastučića, tekstilnih presvlaka/navlaka i raznih ukrasnih predmeta, ogledala, lampi, poslužavnika, vaza... Samo na taj način ćete postići da dom deluje luksuzno, a da ne potrošite previše.

    Osećaj luksuza zahteva višeslojnost; Zara Home
    Osećaj luksuza zahteva višeslojnost; Zara Home

    Spolja/iznutra

    Udobnost i opuštenost u prostoru rezultat su promišljenog uređenja. Ako želite umirujuću, raskošnu atmosferu, povežite enterijer s eksterijerom. Puštanje svežeg vazduha i prirode u prostor neće vas koštati apsolutno ništa. Naravno, veliki prozori i drugi otvori sa pogledom na neposrednu okolinu dosta pomažu, premda ni sam nagoveštaj, unošenjem boja i biljaka iz okruženja, nije ništa manje poželjno rešenje. Još jedan savet je da začinite enterijer materijalima, nameštajem i aksesoarima napravljenim za eksterijer i obrnuto.

    Ljuljaška; Serena&Lilly
    Ljuljaška; Serena&Lilly

    Drvo je izdržljivo i lepo

    Izbor postojanih materijala je još jedan ključ uspeha. Kao što može i da se očekuje, površine i oprema u vašem domu se vremenom troše i habaju. Nameštaj od punog drveta je izdržljiv i trajaće vrlo dugo. Naravno, zbog kvaliteta i popularnosti biće skuplji, ali često možete pronaći skrivena blaga u prodavnicama polovnog nameštaja i na onlajn aukcijama.

    Drvene hoklice; Etsy
    Drvene hoklice; Etsy

    Birajte višefunkcionalne komade

    Ne kupujte jeftine proizvode samo zato što su jeftini. Takođe nastojte da uzimate one koje možete koristiti u različite svrhe. Proizvodi sa kojima se možete igrati i kreirati ili sastavljati nove predmete i rasporede su pravi put. Na primer, složite više malih svećnjaka u veći, upečatljiviji ukras stola ili kupite mirisnu sveću u lepo oblikovanoj tegli koju možete koristiti kao ukrasnu kutiju za odlaganje kada sveća izgori ili možda kao teglu za olovke ili četkice za zube.

    Mirisna sveća; H&M Home
    Mirisna sveća; H&M Home

    Budite ono što jeste

    Ne zaboravite da prostoru date lični pečat! Kopiranjem ideja enterijerista i stilista, nećete sebi učiniti uslugu - možda će prostor izgledati kao iz časopisa, ali bez ličnog „dodira ruke“ to neće biti vaš dom, samo vaše, neprocenjivo vredno mesto, daleko od svih. Samo tako ćete svakoj prostoriji dati jedinstveno značenje i učiniti je posebnom. Karakterističan miris je, na primer, jednostavan način da izrazite svoje jedinstveno ja i dodate malo luksuza prostoru.

    Mirisi za dom; Byredo – IKEA
    Mirisi za dom; Byredo – IKEA

    Tačka na I

    Prostor nikada neće delovati upotpunjeno bez finog dekora i umetničkih dela koji mu dodaju posebnost i intrigantnost. Na sreću, najrazličitija umetnička dela su sada dostupna i „običnim“ ljudima posredstvom onlajn ponude i aukcija.

    Joan Miro_La metamorphose, litografija; Catawiki
    Joan Miro_La metamorphose, litografija; Catawiki

     

    Stručni članak 1684
    Autor: Daibau trendovi magazin

    Da li Vam je članak bio koristan?


    Izračunajte ratu kredita za planirane radove i prijavite se za konsultacije sa bankarskim savetnikom:
    Ideje za uređenje doma

    Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

    Tražite dobre izvođače radova za područje Dizajn enterijera?

    Imamo čak 2411 izvođača radova za područje Dizajn enterijera:

    Besplatna pretraga
    Tražimo lokalno
    Bez provizije
    Imamo čak 2411 izvođača radova za područje Dizajn enterijera
    9.3
    0

    MARINA ENTERIJERNICA


    8.7
    0

    NCEngineer


    8.8
    0

    MARIANA KUZMAN PR ARHITEKTONSKA DELATNOST MARHIDESIGN BEOGRAD


    8.7
    0

    FILIP ILIĆ PR STUDIO ZA ARHITEKTURU I DIZAJN ID STUDIO BEOGRAD


    Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
    © 2023 Daibau.rs, Daibau sistem DOO | Sva prava su zadržana